År 2009

Ja så var det sista dagen på detta år. Det är ändå något visst med nyår, inte så att jag behöver ha värsta partyt och fira det som busen. Nä en stillsam middag med goda vänner är melodin för mig och om ett par timmar kommer våra vänner hit. :-)
Nä det jag menar är att den 1/1 alltid känns som en nystart för allting, man kanske skriver nyårslöften. Jag har gjort det många gånger men brukar sällan hålla dem. Nu de senaste åren försöker jag istället skriva en  lista på saker jag vill ta itu med under det kommande året. Har inte börjat med en sån lista än så det kanske är dags att börja.
Så vad har jag för planer för kommande året:

1. Jag tänker påbörja min viktnedgång. Detta är ett absolut måste. Jag ska ner till normalvikt och hälsosamvikt. Både för min egen, gubbens och barnen skull. Man orkar ju betydligt mindre när man är stor och tjock.
2. Jag ska försöka hitta mig ett extra jobb, vill ha ett jobb där man kan få någon dag ibland. Jag är så sugen på att resa så extra pengar är mer än välkomna då man skulle kunna lägga undan dem till just resor.
3. Lära mig att säga nej när det inte är något jag vill, känner att jag ibland gör saker mot min vilja. Har haft med detta förut med men det är ju så svårt att lära sig säga nej.
4. Fixa klart Cornelias rum.
5. Lära Anton att sova i hans rum.
6. Fortsätta med min utbildning.

Ja sen kommer jag inte på så mycket mer just nu men jag får fila på listan under morgondagen. Men jag ser fram emot kommande året. Gabriel ska börja skolan det året, fick hem ansökningspapper igår. Amanda ska börja fyran och eventuellt söka musikklass. Ja nu i Januari, februari blir det lite spännande för Amanda och Gabriel med tanke på skolgången.

Nä nu är det dags att påbörja kvällens middag.
Jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! Ha en supermysig kväll. *kram*

Surfning i tv-rummet!

Idag har jag äntligen fått  min nya dator installerad. Tack gubben! :-) Jag är ju inge haj på datorer men tänker lära mig mer. Härligt med en bärbar dator, så nu kan jag sitta i tv-rummet och surfa samtidigt som vi kikar på film. Lyxigt.

Idag har schemat varit busy som vanligt. Kommer det alltid vara så här? Jag längtar ofta efter en dag då man inte har några måsten alls utan bara kan ta det lugnt. Men jag antar att om det blir en sån dag så kommer jag vara rastlös som busen.
Bvc var första platsen vi besökte och nu väger min lilla gumma 4.4 kg. Hon växer på bra av grädden jag har. :-) Efter Max och veckoshopping hade jag tänkt att hitta mig vinterskor men jag orkade inte med mer affärer då. Var på dåligt humör, varför vet jag inte men för allas skull så var det bäst att åka hem. Stackars gubbe och barn som fick stå ut med mitt dåliga humör idag. Hittade iallafall två klänningar på kappahlsrea till Cornelia, trevligt. Men annars hade de superdålig rea, fanns ju inget till de andra barnen.

När jag kom hem så fanns det en supertrevlig överraskning i brevlådan. Tack jättesnälla och goa Annika för den superfina klänningen till Cornelia, hon kommer bli en prinsessa i den. Jag blir alldeles rörd av din generositet. :-)

Kvällen gick fort, middag, nattning av barn, röja upp hemma. När alla barn, ja förutom Cornelia då, somnat så är man helt slut och orkar inte ta tag i så mycket utan det är mest soffan som hägrar. Jag önskar mig energi till att ta tag i Cornelias rum.

Nä nu ska jag ta och gosa med min lilla prinsessa och ge henne mat. Hon är inte allt för glad på gubben. På kvällarna tycker jag hon äter mest hela tiden men det får väl vara så för istället så sover hon ju nästan hela nätterna och det är skönt.

Imorgon ska jag försöka få in lite av mina bilder i denna dator och allt det andra som jag har på gamla datorn. Saknar mina grejer.

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Långprommenad och slappande framför tvn. :-)

Vaknade som vanligt runt nio-tiden. Jag måste börja ställa klockan, det känns som halva dagen gått när jag kliver upp vid den tiden, åtta är en bra tid. :-) Fick bråttom när jag såg vad klockan var, ville hinna duscha, klä barn och käka frukost innan bvc vid halv 11. Men så bad jag gubben kika en gång till vilken tid bvc var och då visade det sig att bvc var först imorgon. Så då blev morgonen genast bra mycket lugnare. Så imorgon ställer jag klockan så slipper jag jäkta. 1½ timme att fixa iordning 7 personer på med allt vad det innebär är lite för lite.

Efter att barnen lekt nån timme började de bli lite härjiga vilket de kan bli när de varit inne för mycket så då bestämde jag och gubben oss för att en prommenad skulle göra susen. Passade på att ta svängen runt affären och apoteket med. Tror vi var ute och prommenerade i ca 1 timme och 40 min, rätt bra av Gabriel och Martin att orka gå så länge. Jag är stolt över dem, inte mycket gnäll alls från dem.

Väl hemma var vi genomfrusna och vad är godast då om inte varm oboy.


Idag var vi bjudna ner till barnens farmor och farbror. Men jag kände mig så sliten efter att ha varit vaken inatt, Anton krånglar lite. Så jag stannade hemma med Cornelia. Det blev rätt lugnt här hemma när hela högen åkt och jag njöt av tystnaden. Visst Cornelia tjorvade sig lite och ville inte sova och passade på att göra två mega kalas. Så det var lite spring upp och ner men iallafall så var det bra mycket lugnare än när hela högen är hemma. Hann kika på min såpa med som jag missat sen barnen fick jullov. Men det hade inte hänt så mycket där utan man var inne i den direkt.

Nu på kvällen så har jag, gubben och Amanda spelat bowling på wiin.

Superkul, jag vann bägge gångerna. :-) Ska dra igång med wii fiten med nu när jag börjar bli piggare efter förlossningen. Ska bli så skönt att komma igång och röra på fläsket. Ska bli ett sant nöje att se det försvinna mer och mer allteftersom tiden går. Kommer inte sakna det det minsta.

Nä nu ska jag ta och plocka fram lite kläder till barnen imorgon så jag slipper stressa med det sen ska jag se om jag kan ta och plocka upp min nya dator och installera den.
Imorgon efter bvc ska jag iväg och försöka hitta mig vinterskor, mina är så dåliga, ska även in en sväng på kappahl och hm och se om jag hittar några fynd till barnen. Sen har vi nyårshandling på listan med. Idag lyckades vi äntligen enas om mat på nyår, både vi och det paret som kommer hade tänkt i samma banor. :-)

Ha en fortsatt trevlig kväll och ta hand om er. *kram*

Skridskor och korv!

Denna dag har varit väldigt trevlig, älskar sånna här dagar. Jag behöver komma ut och träffa folk och göra roliga saker för att må bra.
Vaknade runt nio-tiden idag, vilka tider vi fått nu på lovet. Men jag ska inte klaga. I natt var visserligen Anton vaken ett tag, och det var rätt jobbigt. Han satte sig upp hela tiden och när jag sa åt han att ligga ned så la han sig på mitt huvud och tätt tätt intill mig. Jag tror han känner lite avundsjuka för att Cornelia sover precis bredvid mig. Försöker inte säga något om att han ligger tätt bredvid mig då han också måste få det men när han lägger sig med sitt huvud på mitt huvud då har han passerat gränsen för vad som är tillåtet.  Goprinsen. Man kan verkligen inte somna så.

Iallafall efter lite frukost och duschning så var det dags att plocka ihop matsäcken och bege sig iväg för att hämta upp Amandas kompis och sen vidare till Mariebergsskogen för skridskoåkning med våra goa grannar. Ja jag åkte inte utan stod med Cornelia. Men till och med Anton provade, gick väl inte sådär lysande men han var glad iallafall och det är bra att han provat på det. Gabriel har blivit riktigt duktig på att åka och Martin är på g han med. Ett par gånger till nu i vinter så sitter det nog där sen.
Här är mina tre prinsar som sitter och väntar på att få skridskorna på fötterna. :-)

När alla tröttnat på skridskorna så uppsökte vi en grillplats och grillade korv. Det är av någon anledning alltid godare att käka det utomhus. Det märks så på barnen med om man gjort något ute ett tag. De blir mycket lugnare inne sen.
Tack U och G för en trevlig skridsko och korvgrillningträff, det får vi göra om snart. :-)

När vi kom hem ville Amanda och hennes kompis spela dator så det fick de, grabbarna åkte hem till en kompis. Så det blev rätt lugnt åt mig och gubben. Cornelia sov en stund så jag han röja undan endel hemma, vika tvätt och köra två maskiner. Nu har jag bara kvar att hänga den sista. Anton var supertrött på eftermiddagen och ville verkligen bara sova men han fick vara med och göra mat och då orkade han hålla sig vaken fram till läggdags. Det gick verkligen superfort när han somnade.

Nä nu ska jag här ta och sätta mig ner och planera lite inför framtiden, det är en heldel saker som måste tas tag i och då är det bra att ha en plan. Ska ta en arg Cornelia med från gubben, hon har badat och är inte på sitt mest strålande humör.


Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

En lång dag!

Denna dagen har kännt väldigt lång av någon anledning, varför vet jag inte. Kanske har att göra med att jag inte ens varit utanför dörren denna dag. Hemskt är det, det är ju så skönt att komma ut en sväng så varför kan man inte bara masa sig ut.
Förmiddagen ägnades åt lite städ och byte av sängkläder vilket i sig medförde en massa tvätt.

Efter lunch tittade barnens farmor och farbror hit och det var trevligt. Fikade och spelade en massa wii. Anton var så söt, han ville också spela wii fit men han var ju inte så jätte haj på det. Mest gullig bara.
 
Ikväll när barnen hade gått och lagt sig var det faktiskt väldigt skönt för jag är megatrött och ska ta och pysa i säng nu. Cornelia har varit rätt tjorvig nu under eftermiddagen och kvällen. Inte sovit några långa stunder alls utan vill bara äta och vara hos mig. Så fort hon kommer till gubben så hojtar hon.
Det känns i mina leder att jag bärt henne endel.
Så trist att mina leder börjar värka igen, har varit så skönt när de varit bra. Men blir de värre så får jag ta och boka in en tid hos min reumatolog igen och påbörja ny medicinering. Händerna måste funka när jag börjar skolan igen.

Nä detta inlägg fick bli megasuperkort. Bäst jag tar Cornelia nu för hon vill inte längre vara hos sin pappa skriker hon. Hoppas hon somnar sött nu bredvid mig så jag med kan somna sött. :-)

Godnatt och sov så gott.

Annandagjul 2008.

Så är ännu en dag till ända. En riktigt trevlig dag. Fick en chock när jag vakna imorse och klockan stod på halv nio. Inte brukar vi få sova så länge men barnen var nog trötta. Amanda hade visserligen varit vaken sen sju men hon tycker om att greja på sitt rum på morgonen.

Efter frukosten gjorde vi oss klara och begav oss av till bergvik för att kika lite på mellandagsrean och veckohandla. Jag orkade typ bara med Lindex för det var så otroligt mycket folk. Hittade lite kläder till Cornelia. Sen var jag in på pop och bytte en julklapp som var för liten till Cornelia. Tog en windstopper åt henne istället så nu har hon vårjacka. Blir jättebra det. :-)
Skippade H&M och Kappahl, får ta de affärerna en annan dag.
När vi shoppat färdigt bar det av till min mamma för lunch. Det var mycket trevligt och gott. Lutfisk var det som stod på menyn. Ja och köttbullar för de som inte gillar fisken. Mina barn käkade inte det förutom en pyttebit som Anton smakade.
Käkade en massa choklad med hos mamma så jag fick ont i magen.

När vi väl kom hem så var det dax för kvällsmat, tacos i vanlig ordning och det kändes väldigt gott efter all julmat. Anton var trött så han somnade strax efter maten i soffan där vi bänkat oss för fredagsmysfilm. En galen jul var filmen vi såg idag. Lite rolig film och barnen gillade den. Men jag var så trött så jag nickade till i slutet och efter att den var slut så somna jag och Cornelia på soffan medans gubben natta de tre stora barnen. Nu är jag vaken igen men inte så jättepigg. Blir väl att gå och lägga sig snart.

Imorgon blir det en lugn hemma dag, barnens farmor och farbror kommer upp efter lunch. Blir trevligt att se dem. :-)

Ha det så bra. *kram*

Juldagen 2008!

Denna dag har varit underbar, vi sov rätt länge då alla var trötta efter gårdagen.
Sen frukost blev det och efter det så var det endel lek med julklapparna. En heldel slappande, bara få vara och mysa med familjen.
Vi skulle egentligen varit ner till svärmor men eftersom svägerskan med familj bor över där så åkte vi inte dit när hennes barn är sjuka. Visserligen var minsta lite piggare idag men näsan rinner ju som niagarafallen. Nä vi bestämde oss för att vi stannar hemma och hoppas på att ingen blev smittad igår.
Det var rätt skönt att inte ha några som helst måsten under dagen. Gubben började bygga ihop bilbanan som Gabriel fick igår, så han var rätt nöjd. Anton har lekt hur mycket som helst med sitt kök, ja med de andra barnen med. Han är så söt Anton. Han hade hällt pärlor i en gryta och skulle koka makaroner och om man ska koka makaroner så behövs ju vatten så det hade han varit och hämtat sig. Sen att han hällt ut en massa på golvet var inget han reagerade på.
Gullungen, inte får han ha vatten där inne, golvet kan ju bli rätt förstört.

Efter lunch tog vi oss en prommenad och det var så skönt att komma ut men jisses så kallt det var. Barnen ville gå till lekparken så vi begav oss dit så de fick leka lite. De hittade även en stor snöhög som de hade snökockelkrig över. Jag sa till dem att inte kasta då det kan vara farligt när snön är som is men lyssnade de, nepp. Det gick tills Amanda fick in en fullträff på Gabriels hals och öra. Det gjorde nog bra ont på honom och han blev väldigt ledsen, stackarn. Nu hoppas jag att de lärt sig något. Visst förstår jag dem att de vill kasta så för det är väl kul men de insåg inte konsekvenserna av det om man blev träffad.


Väl hemma så ville barnen kika på Harry Potter så det gjorde de, eller iallafall Gabriel och Amanda gjorde det. Anton och Martin hjälpte till att laga mat och Cornelia sov.


På kvällen nu har barnen lekt en massa med bilbanan, fort som busen gick det. Det var många glada skratt. Så härligt. Nu har barnen somnat och jag och gubben ska se klart på Tomten är far till alla barnen och kanske ta oss en skinkmacka. Imorgon bär det av till min mamma och så kommer mina systrar dig och ena svågern. :-)
Sen blir det fredagsmys här hemma med Tacos i vanlig ordning och film med barnen. Hittade en julfilm som kanske kunde vara något. Andra planer vi har för resten av veckan är att ta oss iväg och åka skridskor, någon som vill följa med?
Barnen fick nya skridskor i julklapp så det blir jättebra. Tack svärmor för dem. :-)

Lägger ut en bild på min goseMartin från idag. Sötprinsen. :-)


Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*




Julafton 2008!

Ja då har julafton varit här och är nu förbi. Den dagen måste vara årets kortaste dag.
Det var en väldigt mysig dag den mesta av tiden.

Morgonen var lugn precis som vi ville ha den, fast först vaknade barnen redan tjugo över fem. Aningens för tidigt tyckte två trötta föräldrar. Som tur var kunde de somna om till en kvart över sju. Mycket bättre. De kom ner och visade vad de fått i strumpan och jag och gubben fick julklappar av Amanda som hon gjort i slöjden. Tack så jättemycket älskade gumma. De var jättefina, fick en katt som man kan hänga på en list och ett grytunderlägg.
Det är så roligt att få saker som de gjort själva.

Efter det så hittade de ett brev från Tomten där han önskade dem God Jul och gav dem ledtrådar till vart han gömt julklappar till dem. De hittade sina paket efter lite klurande. Anton fick blandannat en taggig boll som han kallade igelkotten. Gubben tog en sån häftig bild på honom när han höll den framför ansiktet. Ser riktigt tokigt ut.


Frukosten idag bestod som vanligt av skinkmackor och det är ju helt grymmegott. Man har längtat efter den mackan rätt rejält. :-)

Efter frukost så pysslade vi lite, hade köpt en jultidning där man skulle bygga upp en stad. Lite pilligt och grabbarna tröttna efter ett tag så det blev jag och Amanda som gjorde klart det.


Medans vi röjde lite här hemma och fixade lunchen så lekte barnen en heldel. De hade blandannat fått walkie talkiesar (stavning?) på morgonen och dessa har ju varit grymt populära sen dess. De sprang runt och anropade varandra länge. Sen så fick de tydligen in någon annan med för det var en gubbe som svarade. Mycket lustigt tyckte barnen men de var lite rädda med tror jag. Så jag sa att de skulle stänga av dem för idag.

När klockan närmade sig halv tre dök gästerna upp. Ja bådas våra familjer som vanligt. Kalle Anka stod på schemat men jag valde tillsammans med min syster, mamma och svärmor att stå i köket och påbörja julbordet. Kalle Anka känns inte så viktigt för mig helt enkelt. Men barnen såg det.

När Kalle var slut började barnen vänta på Tomten, ja vi har alltid haft Tomte efter Kalle så det var ju inte så konstigt att de förväntade sig. Och tillslut fick de lön för mödan och Tomten dök upp. En heldel julklappar blev det fastän jag sagt många år att detta år ska det inte bli så mycket. Jag ska försöka med det till nästa år. Men det var många fina julklappar.


Själv fick jag en bärbar dator av gubben min, tack älskling. Precis vad jag önskat mig och som jag behöver nu när min dator snart byter våning och ägare. :-) En heldel choklad blev det med, smarrigt värre. Och ett stort bidrag av svägerskans svärmor till att göra något roligt med barnen. Tack snälla goa för den fina och generösa gåvan. Vi kommer absolut hitta på något skoj med barnen. :-)

När alla julklappar var utdelade så var det matdags. Jag var riktigt hungrig och högg in på räkomeletten som är min favorit på julbordet. Men det blev även lite lax, köttbullar, prinskorv och potatisgratäng. Men det var det lilla det för jag är inte helt förtjust i julbord.
Vi satt rätt länge och käkade och pratade, vilket är supertrevligt. Barnen var uppe på Antons rum och byggde ihop hans nya kök tillsammans med deras farbror. Tack farbror E för att du är så go med barnen. Den bästa farbror de kan ha. :-)

När alla gäster gått hem så var barnen supertrötta så de somnade fortare än fortast. Och jag och gubben började kika på Tomten är far till alla barnen. En liten tradition att se den runt jul. Men vi orka inte hela så vi fortsätter nog nu ikväll.

Här kommer en liten bild på Cornelia från julafton. Hon sov sig igenom den mesta av tiden.


Ja det var väl våran dag det. Enda molnet på himlen var att svägerskan med gubbe hade tagit med sjuka barn hit. De hostade och var hur snoriga som helst och minsta hade feber. Kan väl inte säga att jag var så där jätteglad åt det då jag blir orolig för Cornelias skull. Det är så jobbigt när så små blir sjuka och om de blir så snoriga som barnens minsta kusin var ja då är det svårt för dem att äta vilket kan bli farligt. Nä jag tycker inte man tar med sig sjuka barn till någon som har en bäbis, man tar inte med sig sjuka barn till någon. Först måste man höra med dem man ska till om det är okej att man kommer fastän man är sjuk så får värdparet ta ställning till om de vågar riskera något.

Ja jag är rädd för Antons skull med att han ska ha blivit smittad av en ny sjukdom, han får det så jobbigt vid förkylningar och hostar länge efteråt. Nu har han inte hostad de sista dagarna men innan det gav sig så hosta han i ca 2 månader.

Som sagt det var vår dag det. :-)
*kram*

En härlig dag!

Idag när man vakna kändes det härligt, dan före dopparedan. Vi hade endel att göra men ingen tid direkt att passa så allt kändes avslappnat. Morgonen ägnades åt lite röjning och pysslande. Inpackning av de sista julklapparna. Nu är det bara Amanda som har några att packa in kvar.

Efter lunch begav vi oss ut på en prommenad och det var så skönt, vädret toppen, lite kallt men hellre det än regn. Grabbarna här har gjort lite julkort till sina kompisar så det var de som vi gick runt med. Var ute rätt länge för barn kan ju inte bara gå från punkt a till punkt b utan det finns så mycket som man måste kika på och så många frusna vattenpölar som man bara måste stampa på för att se om isen håller eller inte.
Men eftersom vi inte hade bråttom så gjorde det ju ingenting att de sölade.

Väl hemma lite senare så ville barnen dekorera pepparkakorna de baka igår med kristyr. Det blev riktiga mästerverk. Ska bli spännande att smaka på dem.

Nu är barnen på väg i säng här, ja tre ligger redan. Sen blir det att griljera skinkan, stryka morgondagens skjortor, fixa skattkarta. Men efter det ska jag och gubben glögga lite och se resten av Bad Santa som vi började att se igår. Orkade inte se klart den då.


Sen har vi även ett avsnitt av Prison Break att se, det är spännande nu. :-)

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul, hoppas ni får en jättemysig dag.
*kram* :-)

Dagarna flyger iväg.

Inte länge kvar till julafton nu, nästan för kort tid tycker jag. Varje år säger jag att jag ska vara klar med allt tidigare så att jag de sista dagarna bara kan ta det lugnt och njuta men det händer ju aldrig. Visst njuter jag men jag har ju för möe att göra med.
Men nu börjar vi bli klara med det mesta. Skinkan är kvar, så även att packa in lite paket och fixa skattkarta till morgonpaketen.

Så vad har vi haft för oss den sista tiden? Igår så städade vi lite på förmiddagen, både inne och ute. Även kaninerna fick det lite julfint. När vi höll på att städa som bäst ute kom min mamma och yngsta syster så det var ett trevligt avbrott annars hade jag nog blivit galen av att se allt som behöver fixas till. Det är för mycket bös i vår carport, men jag har sagt att jag ska fixa det till våren så jag får väl stå för det.

Jag tog med mig barnen och gick in medans gubben tog med sig Amanda och hämtade upp ett par kompisar till henne. De skulle iväg och kika på bio, Lassemajas detektivbyrå. Trevligt för henne. :-) Jag, mamma och syrran satt och tölade en massa, mycket skoj. Gabbe och Martin ville spela tv-spel så det fick de medans Anton och Cornelia höll oss sällskap i köket. En fika hann vi med också. Men tiden går så fort när man har det trevligt och vips så var det kväll och de åkte hem och vi satte igång ett pizzabak. Idag fick alla göra sina egna pizzor, riktiga mästerverk blev det av barnens. Jag och gubben gjorde en helt vanlig pizza. Martins pizza var nog den mest udda då han ville ha spaghetti och köttfärssås på sin och det var han ju tvungen att få när vi lovat att de skulle få välja. :-)

Här kommer en bild på han och Antons pizza.


Passar på att lägga ut en bild på Cornelia från igår med, sötisgumman. Här sitter hon och myser i mosters knä.


Och när jag ändå är en gång lägger jag ut en bild på henne från i Lördags, när hon var så söt i sin fina klänning. Ett fynd från tradera. :-)


Idag har tiden med gått rasande fort. Imorse var vi ännu en gång iväg till bvc och idag fick vi äntligen träffa vår bvc-tant. Vägde och mätte skruttan och nu har hon börjat tjocka på sig. :-) Hon har gått över 4 kilos sträcket och är nu 54 cm lång. Hon äter en heldel, prinsessan. :-)

Efter bvc var vi ute en stund, sen skulle gubben köra Amanda till en kompis och jag kände för en prommenad då Cornelia somnat i kärran. Fick med mig Gabriel på prommenaden. Det var riktigt trevligt att få gå och prata med honom och höra på hans funderingar. Ibland behöver man få ha dem för sig själva.
På eftermiddagen fick vi besök av min goda vän Karin och hennes barn, så härligt att få träffa henne igen då det var ett tag sedan nu. Tack supergoa Karin för de fina presenterna och det otroligt trevliga sällskapet. Vi måste ta och ses snart igen. *kram* på dig.

När Karin åkt hem så var det bara att fara iväg och hämta Amanda, medans gubben gjorde det passade jag och Anton på att besöka min moster och kika efter lite inredningstidningar till mig hos henne. Hon prenumererar på min favorit.

Hemma stod det sedan pepparkaksbak på agendan så det var det som hände här ett bra tag. Barnen tyckte det var roligt. Jag och Cornelia orkade inte med hela baket, eller ja Cornelia orkade inte så jag gick och la henne och slumrade till en stund jag med. Tack gubben för att du fixade klart baket så fint med barnen.


Nu sitter vi här och pustar ut efter ännu en hektisk dag. Allt julgodis är bakat som tur är. Men än finns lite kvar att göra och det får bli imorgon. Men vi ska även bara mysa imorgon med barnen, ta en prommenad om vädret tillåter.

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

En fullspäckad dag!

Denna dagen har gått i ett rasande tempo. Ja vips så var det kväll, men mycket har vi hunnit med.
Jag tog sovmorgon imorse, lite för länge för att det skulle vara bra. Gubben skulle väcka mig senast 8 men klockan hann att bli halv 9, bråttom för vid halv 10 skulle vi vara hos syrran. Det var bara att kasta sig in i duschen, fixa barn och försöka få i sig lite frukost. Vi blev väl en tjugo minuter sena men så är det ibland i vår familj. Min gubbe är en väldig tidsoptimist.

Efter att ha lämnat av våra fyra största barn hos syrran och hennes gubbe begav vi oss av till bergvik för att inhandla julmaten och det vi ska käka den närmsta veckan. Men först in en sväng på Lindex för att kika in och köpa en plyschdress till Amanda som såg så mysig ut. Hon har växt så otroligt denna dam nu i höst. De dressar jag köpte i början av hösten börjar bli väldigt korta.
Efter detta var det matshopping, vilket inte är det roligaste men idag gick det rätt bra. Kan bero på att Cornelia sov hela tiden och min syster tog de andra som annars förmodligen hade tjatat öronen av oss.

När allt var inhandlat var det bara att bege sig hemmåt för att stoppa in allt där det skulle vara, sen iväg till syrran för fika och upphämtning av barn. Trevligt att sitta ner och prata lite, dock kunde vi inte stanna så länge utan fick bege oss hemmåt och städa. Snabbstädning blev det, vi röjde undan det värsta och dammsög. Hann precis bli klara innan våra goda vänner kom på besök. Mycket trevligt. Vi vuxna satt i köket och tölade och laga mat medans barnen röjde runt på ovanvåningen. :-) Det var nog kul för dem att ha kompisar på besök.

Sen när de åkt hem var det dags för adventssaga och lite spel på tvn. En lugn och mysig avslutning på dagen. Nu ska jag och gubben ta och kika lite på film men det blir nog inte så att vi kommer orka se hela filmen för båda är så trötta. Och imorgon står det lite andra grejer på schemat + att min mamma och minsta syster kommer på besök. :-)

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Dagens första morr!

Har precis varit till bvc där vi skulle vara på inskrivning för Cornelia, detta är andra gången som vi fick tid. Första gången var i måndags men när vi kom dit var hon sjuk så det blev inget. Sen så ringde hon i tisdags eller i onsdags till oss och pratade med gubben.
Ny tid nu den 19:e kl. 10.00. Vi kommer dit med Cornelia och våra grabbar. Då är det en annan bvcsköterska som undrar om vi har tid där nu, ja säger vi, vi ska till .... Jaha men hon har sin lediga fredag idag får vi då veta. Morr, uh så irriterande. Får iallafall veta att hon skrivit att vi ska vara där den 22:e nu på måndag. Jag blänger lite surt på gubben och undrar om han inte hört fel men nej han är helt säker på att hon sagt 19:e till honom.
Visst kan man göra fel och hon blandade kanske ihop dagarna men just att det nu är andra gången som vi åker dit i onödan känns så töligt. Det är inte helt smärtfritt att få med Anton då han trotsar en hela tiden.

Nä nu ska jag lämna det bakom mig och inte störa mig mer idag och hoppas på att inskrivningen äntligen blir av nu till måndagen. Passade på att hoppa in på apoteket iallafall när man ändå var där.
Nu sitter jag här och slösurfar med Cornelia medans gubben, Gabriel och Martin bygger bord och Anton leker med sin aquadoodle. :-) Ska snart ta och fixa lite lunch här men först kolla lite favoritsidor.

*kram*

Ikea och städning!

Jepp precis som rubriken säger, Ikea och städning har stått på denna familjs lista idag.
Efter att gubben lämnat barnen på skola och dagis så begav vi oss av till ikea med en liten tur in på maxis först. Hittade där en tv till Cornelia, ja inte en vanlig tv utan en sån man vrider upp. Den de andra barnen hade har de lekt sönder men den överlevde fyra barn så det var inte dåligt. Sen så hitta jag en extra julklapp till Anton som jag tror han kommer älska, ja de andra grabbarna kommer nog låna det av honom. Det blev en bok med Kung Fu Panda, alla grabbarna har verkligen fastnat för den filmen. Så denna bok med cd till kommer nog bli populär.

Det var skönt att strosa runt på ikea idag, inte mycket folk och ingen Anton som ska gå själv och inte alls vill gå där vi går. Ikea är nog inte så kul för honom så han hade det bättre på dagis lekande med sina kompisar.
Idag var vi ute efter köksbord och stolar och det var precis vad vi köpte, ja plus endel annat som slank ner. Ljus, nya kort till min tavla som ska va i köket, lite julpynt. Ja det är svårt att komma ut från ikea utan någonting.
Men jag måste få berätta att i början av min och gubbens förhållande så var vi till ikea, då fick vi åka till Örebro. Och den gången jag tänker på så hade vi bara med oss en sockerkaksform därifrån. Det är nog snudd på rekord lite handlat.
Iallafall kändes det så härligt att få nya köksmöbler. Tänkte jag skulle lägga in bild på dem när de var på plats men ikväll hann gubben bara bygga ihop stolarna, bordet får vänta tills imorgon. Vi kände båda att datorerna drog lite innan sängdax.

Efter ikea var det dags att hämta barnen direkt och grabbarna fick säga hejdå och god jul till sina fröknar och kompisar för nu har vi jullov här.
Hemma blev det endel städning. Amanda, Gabriel och Martin hjälptes åt att städa Antons rum som Anton stökat ut som busen. Tack underbara barn. En liten belöning utdelades och både föräldrar och barn var nöjda. :-)
Fastän både jag och gubben plockat en massa här hemma idag så är det fortfarande mycket kvar, vart kommer allt ifrån. Tycker inte vi gör något annat än att städar varje dag och slänger saker eller säljer. Jag längtar tills det mesta är borta och vi bara har sånt vi vill ha kvar och som vi använder.

Sen ikväll har jag våfflat håret på Amanda, hon blev bara så cool. Håret stod åt alla håll. Men vi ska kamma ner det imorgon så att det inte står upp så mycket utan mest blir lite krusigt. Anton var sa något så kul när han fick se Amanda, nämligen: Nanna troll. :-D Haha, sötisen.
Sen ville han med vara troll så gubben våffla hans hår lite då jag hade fått en hungrig Cornelia i famnen.
Måste få visa mitt lilla älsklingstroll men först en bild innan och sen som troll.


TrollAnton. :-)


Sen måste jag få lägga in dagens bild på Cornelia.


Nä nu ska jag ta och pysa i säng här så jag orkar med imorgon. Då ska vi till bvc på morgonen sen blir det att göra mintkyssar och så vill Gabriel och Martin ha egentid med någon av oss och det ska de få. Ja Martin ville ha egentid med gubben och de skulle lyssna på en Bamsesaga ihop. Mysigt. Jag hoppas att jag och Gabriel får lite egentid då. På eftermiddagen ska vi över till våra goa grannar  på middag. Ska bli supertrevligt.

Ha en fortsatt trevlig kväll och sov så gott. *kram*

Hallojsan!

Kom på nyss att jag inte skrev något igår. Var supertrött hela förmiddagen igår, misstänker järnbrist. Så jag och Cornelia låg och sov en bra stund medans gubben och grabbarna lekte. När jag hade kvicknat till så gjorde vi en massa julkort som de ska få dela ut till sina kompisar. Det var jätteskoj och grabbarna hade bra idéer.

På eftermiddag/kvällen var jag med min kära vän och granne ner till stan och fick shoppat julklappar till gubben. Så nu är jag klar med honom. Härligt. :-) Blev även klar med syrran + gubbe, svägerskan + gubbe. Det var riktigt trevligt att gå och tjöta med någon annan än gubben. Ingen klänning köpte jag heller, varken till Cornelia eller Amanda. Har ju suktat efter en klänning till Amanda nu ett tag och den fanns i stan i hennes storlek. Men jag kan ju knappt stänga hennes klänningslåda så jag ska inte köpa någon ny förrens jag rensat den. Till Cornelia fick jag idag hem två klänningar jag köpt på tradera och de var helt underbart fina.

Så vad har hänt idag då. På morgonen var vi iväg och köpte en babysitter, den gamla vi hade är slängd sedan länge och det vore bra skönt att ha en till lillan med. Tack Jenny för att vi fick köpa den fina babysittern. Hon har redan provat den.


Efter det var vi iväg och handlade lite, nu när grabbarna äter frukost hemma varje dag så går det åt en heldel mer av den varan och behöver fyllas på lite oftare. :-)
Sen efter affären snabbt hem och greja en massa, mäta för köksbordet vi vill köpa och vet ni vad. Det jag vill ha blir alldeles för stort för köket, fasiken alltså. Köper vi det kommer det se jättekonstigt ut. Vi vill ju ha ett köksbord som är lite större än det vi har som är för litet för oss och som kan bli ännu längre när vi har gäster, vi får ju då flytta ut det och göra om i vardagsrummet tillfälligt om vi är många, som nu till jul men det går ju att göra då och då. Nu har vi iallafall hittat ett annat, dock inte vitt som jag ville ha från början utan i björk men det funkar med, vi har endel björk i vardagsrummet och målet är ju att vi ska öppna upp mellan kök och vardagsrum så småningom. Blir nog när lillan är lite större och man orkar med en sån renovering som det kommer att bli då.

Hann fixa lite med julklapparna med innan det var dax att hämta barn på skolan och dagis. Jisses så tiden springer iväg. Imorgon är sista dagen för grabbarna på dagis sen tar vi jullov fram till 7:e januari. Härligt. Amanda går på fredagen med.

När vi kom hem så läste vi först adventssagan och idag tyckte barnen den var extra kul och det blev många skratt. Känns så härligt att de gillar det vi skrivit. Efter det ville barnen göra marsipanfigurer så det gjorde vi. Ja jag och gubben passade på att göra mozartkulor då, nu hoppas jag bara att man inte mumsar i sig allihopa innan jul. :-)

Gose Martin som visar upp en av sina figurer. :-)


En riktigt glad och go Gabriel som pysslade länge och väl med sina figurer, gjorde om dem flera gånger innan han var nöjd. :-)


Anton fick lite hjälp med sina och sen satt han och tittade fascinerat på när vi gjorde mozartkulorna. Gogubben min.

Nä nu ska jag här strax gå och lägga mig, är trött och vill ha en massa ork inför ikea imorgon. Får hoppas Cornelia sover lika bra i natt och att Anton inte hostar så mycket. Ha det så bra och sov så gott. *kram*

Bvc och shopping!

Idag har vi varit till bvc för första gången med Cornelia. Skulle haft inskrivningssamtal men vår bvctant var sjuk så det blev mest att vi vägde henne. Hon har nu gått upp till sin födelsevikt igen + 5 extra gram. Min lillsnutta har käkat på bra denna vecka. :-) Snart kommer hon växa i sina kläder och bli go och rund. :-)

Efter bvc drog jag och gubben till bergvik för att kika runt lite. Passa på medans de andra var på dagis och skola. Jag hade tänkt att hitta mig någon ny tunika och jag hade sett några som jag gilla men dessvärre gjorde jag inte det när jag provade dem. :-( Hittade dock en supersöt klänning till Cornelia som slank ner och då var jag ju även tvungen att ha matchande strumpbyxor och body till. :-) Det är så kul att köpa söta tjejkläder efter 3 pojkar, det blir endel klänningar. Ja så mycket mer shoppat än så blev det inte för tiden rann iväg. Men vi hann luncha ihop iallafall och det är ju trevligt, kika på en ny dator hann vi med. Jag ska ju så småningom köpa mig en bärbar dator då min försvinner upp till barnen på ovanvåningen under våren.

Ja efter shoppingturen var det dax att åka och hämta barn direkt på skola och dagis. Anton hade trillat idag på dagis och hade en stor röd bula i pannan, min goseälskling. Stackarn. Sen så hade fröknarna glömt bort han på vilan så han fick sova dubbelt så lång tid som han ska, inte bra då han blir så krånglig att lägga. Det gick som tur var rätt okej ändå ikväll men det tog lite längre tid än vanligt.

Nä nu blir det nog inget längre inlägg idag, är så megatrött nu så idag kommer jag snart lägga mig. Rekordtidigt. Jag brukar ju aldrig komma i säng förrens efter midnatt och närmare ett tiden. Men tröttheten har kommit ikapp nu och jag hoppas att Cornelia kommer sova lika bra denna natt som de andra nätterna.

*kram*

Cornelia 1 vecka idag!

Tänk att min lilla prinsessa redan är 1 vecka gammal. Jisses så denna vecka gått fort. En vecka full av gos och mys.
 Här kommer en liten bild på henne från idag.


Så vad har vi gjort mer än att gosa idag då. Varit hemma mest hela dagen. Orkade mig ut på en liten prommenad idag iallafall, haha. Typ 2 gator bort för att hämta grabbarna hos en kompis och visa upp Cornelia för våra bekanta. Det var så skönt att komma ut en liten stund, har ju mest varit inne denna vecka, då det gör ont att gå fortfarande.
Sen så har jag även fixat ihop en kattdräkt till Amanda som skulle på maskerad idag. Fixa svans och öron åt henne. Hon blev den sötaste katten i stan.


Min stora tjej, kan inte fatta att hon redan är 9 ½ år. Hon är så gullig min tjej. :-)

Eftermiddagen ägnade jag mest åt amning medans gubben min bakade, fixa mat och gjorde julgodis. Ja han var som en bläckfisk eller kanske som en kvinna som kan göra en massa saker samtidigt. :-D
Anton har varit så go idag och sjungit en massa. När Anton är glad så är han glad i hela kroppen och helt ljuvlig och precis så är han när han är arg med, han är arg i hela kroppen. Inte så mycket mitt emellan där inte. Idag trillade han och slog i läppen så nu har han en stor fläskläpp som gör ont, stackars lillprinsen.

Ikväll har jag och gubben kikat på film, Bucket list. En mycket bra film som jag kan rekommendera. Efter det kikade jag klart på You´ve got mail som jag började på härom dagen. Jag är ju ett stort fan av alla romantiska komedier och kan se dem om och om igen. De får mig att må bra och denna film gillar jag skarpt.

Nä nu är det dags att pysa i säng då det är upp tidigt imorgon och få iväg barn till skola och dagis. Sen ska vi till bvc på första mötet. Ska bli kul att se om Cornelia har kommit upp i sin födelsevikt. Efter det hoppas jag att jag orkar åka en sväng till bergvik. Måste ha någon ny tunika inför jul och nyår. Har inte köpt kläder på typ hela hösten och även om jag egentligen inte vill köpa nu heller då jag inte tänkt vara så här stor så länge till så vill man ju ändå ha något nytt på jul.

Nä sov så gott och dröm sött. *kram*

Luciafirande!

Idag är det Lucia och bara 11 dagar kvar till jul. Hur ska man hinna allting?
Morgonen idag gick i ett rasande tempo från att man klev upp tills att vi fick besök runt tre tiden.
Det var invikning av hela veckans tvätt, varför spar man egentligen kläderna för hela veckan? Och med det stora antalet familjemedlemmar hos oss så blir det rätt mycket tvätt. Vi var mycket duktigare innan Cornelia kom på att vika undan fort men nu har vi varit slappa. Sen efter det var det badning och duschning av hela familjen vilket också tar sin tid.
Måste fixa iordning duschen på ovanvåningen, vi har ju en där men det är så dåligt byggt att vattnet inte rinner dit det ska utan ut i hela rummet och det finns ingen våtrumströskel utan rinner direkt mot en trätröskel. Icke bra. Så där ska införskaffas glasblock och sättas upp och göra det vattentätt.
Vi behöver verkligen våra två duschar.
Ja just det, klä granen hann vi med, dock så vill jag klä om den lite för Anton tyckte det var väldigt fint att hänga sisådär 4 kulor på samma gren lite här och var. :-)

Strax innan lunch kom Amandas kompis hit och blev så förtjust i Cornelia. Tjejerna gosade endel med henne. Jag var väldigt effektiv där runt lunch och hann både laga mat och stryka grabbarnas kalasskjortor. Jag avskyr att stryka, är urkass på att stryka skjortor, inte blir de fina och släta överallt. Sen så hatar jag mitt strykjärn och måste köpa nytt. Det läcker vatten bakvägen då och då, grr när det blir blött hela tiden och man måste stryka torrt det.

Sen medans tjejerna drog till pulkabacken, Gabbe och Martin var på kalas så tog gubben med sig Anton och Cornelia ut i trädgården och jag kunde ta det lite lugnt, peta in linserna och kamma håret typ. :-D

Barnen här hade lovat att lussa för våra gäster men de hade ändrat sig lite då det var dags. Men min mamma ville minsann inte veta av det utan fick iallafall Gabriel och Anton att klä om och lussa lite. Gabriel var så duktig och sjöng så fint. Jag blev riktigt rörd och så stolt över min underbara son. Tack goa Gabriel för den fina sången. Amanda spelade tvärflöjt för gänget, fina julsånger och även en Hawaiisång. Martin ville mest spexa omkring, han har blivit en liten pajas denna unge man. Anton försökte hänga med så gott det gick med Gabriel och fixade sluttampen på Tipptapp iallafall. Gofisen. :-)

Så lite lussefirande blev det här.

Cornelia fick så många fina presenter idag med, bla. en jättefin rödrutigklänning från Lindex bamseserie. Tack  min goa vän Linda för den. Jag har spanat in den klänningen på tradera vid 2 tillfällen och tänkt köpa den men sen missat auktionerna men nu har Cornelia en äntligen. Sen så fick hon en härlig fin mysdress av min mamma, en stickad fin dress av sin farmor och en jättefin tunika med tights av Amandas kompis Anna med familj. Tack så jättemycket allihopa för de fina kläderna till min prinsessa. Jag älskar ju fina kläder till barnen så nu är denna mamma lycklig. :-)

Här kommer en bild på Cornelia tagen idag. Ja hon sov sig igenom det hela, vaknade lite nu på kvällen och åt och somna om. Jag hoppas att hon vaknar snart så att det inte blir en vaken natt.


Sen måste jag även få lägga in en bild på Anton från idag när han var ute och lekte. Han tyckte det var kul att dra pulkan. :-)


Nä nu ska jag ta och pysa mot soffan och mysa framför en film med gubben innan det är dax att förhoppningsvis sova.
Ha en fortsatt trevlig Lucia. *kram*


Lekstunden!

Ja som rubriken säger, Lekstunden där har vi varit en sväng idag. Tänkte vi skulle hitta på något skoj med grabbarna idag då de mest fått vara hemma denna vecka sen lilla Cornelia föddes. Så idag hade vi planerat in att åka till lekstunden, första gången för Anton med.
Som de lekte, Martin var helt svettig och Anton var så otroligt glad, ja det var en fröjd att se honom. Vi var så gott som ensamna där med, var ett annat barn där när vi kom men de gick direkt så hela lekhallen hade vi för oss själva.

Anton gillade att åka rutschkana, en gång till sa han så fort som han åkt ner. :-)


Gabriel och Martin tävlade blandannat i vem som kunde åka bilarna längst baklänges. :-)


Sen måste jag få passa på att lägga in en bild på Cornelia från igår. Min prinsessa. :-)


Efter att ha hämtat Amanda på skolan bar det av till barnens hus där det inhandlades presenter till barnens kalas. Så både på lördag och söndag är det kalas för de tre äldre barnen. Kul för dem.
Imorgon ska vi försöka få upp granen med på förmiddagen, det ska bli mysigt. Hoppas bara på att inte Anton är allt för förtjust i att plocka med julgranskulorna utan att granen kan få stå i fred. Får hänga alla glaskulor långt upp så han inte kan nå dem, för om de går sönder är det tusentals små små glasbitar. Amanda kasta sönder en när hon var liten.


Nä nu ska jag se om gubben vill joina mig framför en film innan jag somnar sött. Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Luciafirande och en väldig massa snö.

Idag var det luciafirande på Amandas skola och första gången som hela familjen skulle iväg på något. Var lite nervös innan för hur det skulle gå, vem skulle trilskas. Men nejdå, ingen gjorde det alls. Det gick hur bra som helst och i tid kom vi med.
Det var så mysigt att få se ett Luciatåg och Amanda skulle spela tvärflöjt. Jag var stolt som en tupp när hon spelade, min underbara dotter. Det var så kul att hon vågade spela inför alla. Hon kan vara rätt blyg ibland.

Sen så fastnade jag ett tag på skolan med då många ville komma och kika på Cornelia. Bäbisar är ju ett dragplåster så är det bara. De är alldeles för söta för att man ska kunna låta bli att kika på dem. :-)

Efter lucian tog jag och Cornelia det lugnt resten av dagen. Vi låg och sov en stund på soffan medans gubben och grabbarna var hos tandis. Och vi låg även och sov en stund på eftermiddagen när gubben tog med sig barnen till pulkabacken. Det har ju snöat så mycket här nu och då får man passa på så barnen får åka lite. De gillar det skarpt alla fyra. Ja Amanda och hennes kompis var kvar i pulkabacken rätt länge.

Nu har jag påbörjat mitt listskrivande igen, äntligen. Det är för jobbigt att inte ha full koll tycker jag. Men det är inga dagslistor som jag hade förut utan jag har en innan-jul-lista nu. Så den ska vi väl försöka beta av. Har försökt vara realistisk med vad vi ska hinna med för vi måste ju hinna njuta och mysa en massa med barnen med.

Barnen här vill så gärna klä granen och ställa fram lite tomtar. Vi har alltid brukat gjort den bara någon dag innan julafton och det är mest min gubbe som vill vänta för att det är så det ska vara, blir lite mer magiskt över det hela då. Men i år blir det nog annorlunda för det är ju ändå mycket för barnens skull hela julen och klart man vill att de ska få ha det mysigt länge. Så i helgen tänkte jag nog ta och få fram granen, kanske baka lite julgodis och pyssla. Sen så blir det lite besök av min mamma och svärmor med, kanske syrran med gubbe om hon är piggare. Eventuellt skulle det komma ett par vänner hit med och jag hoppas så att de kan då vi kan för jag är så sugen på att träffa folk. Var ju näst intill folkskygg i slutet av graviditeten då allt bara gjorde ont hela tiden.

Nä ska försöka avsluta dagen nu och gå och lägga mig, man vet ju inte hur lillan kommer att sova eller Anton för den delen som är den som sovit sämst av barnen de sista dagarna då han hostar på nätterna.

*kram*

En dag i lathetens tecken.

Idag har jag inte gjort mycket alls, legat på soffan halva dagen med gumman i famnen. Har haft huvudvärk hela dagen som vägrar att ge med sig. Ligger ju inte och sover i den bästa ställningen då jag har lilltjejen bredvid mig men det är ju så mysigt.
Huvudvärken kanske kan bero på att mjölken runnit till idag med, eller jag vet inte. Jobbig är den iallafall så det var skönt att bara ta det lugnt. Gubben min däremot har farit runt som ett jehu och donat och grejat hela dagen. Nästan så man får dåligt samvete när man inte gör något. Men men jag tar ju hand om lillan, att hon sen mest sover på mig behöver jag ju inte låtsas om. Jag producerar ju i och för sig mat till ett helt kompani och det tar ju sin lilla energi. :-)

Har ju varit så sugen länge nu på att shoppa lite nya kläder till lilltjejen men har inte tagit mig iväg ännu. Idag tog sambon med sig Anton och veckohandla så då passade jag på att skicka med en beställning från Lindex av honom. Kollade upp på nätet, så smidigt, vad jag ville ha och så kom han hem med det. Tack gubben! *puss* Så idag blev det en ny klänning till damen och 3 par byxor, insåg att jag knappt hade några byxor i 56 åt henne och 62 är ju superstort. Trodde nog jag skulle få en jättebäbis. :-)

Igår blev jag superglad när jag fick världens finaste bild på Cornelia. Tack så otroligt mycket Annika för den fina bilden du gjort på Cornelia. Måste lägga upp den här och visa. Det var så gulligt av dig och förgyllde min dag. :-)



Sen så blev jag även nominerad till nobelpriset i mammakunskap av underbara Annika. Jag blev verkligen så glad över den fina nomineringen. Här går man omkring och känner sig som en blandning av Dolly Parton och Jabba the Hutt från Star wars, i myskläder hela dagarna. Och när det då dyker upp sånna här trevliga saker så känner man sig så nöjd med det arbete man gör som mamma. För sina egna barn är man ändå den bästa i världen oavsett om man känner sig som värsta sunkmamman ibland. Tror det är väldigt viktigt att vi kvinnor berömmer varandra ibland för den kämparinsats vi gör.


Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant,
utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en
mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa
 kärleksfulla förutsättningar för sina barn.

 En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop… som efter
först en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker,
städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten
närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning… för att få ork att ta sig igenom ännu
en ny dag… med ett leende på läpparna!

Vi alla mammor som lyckas med den här bedriften är UNIKA! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var STOLT över Dig själv!

Duracellmamman som stiftade årets Nobelpris inom ämnet Mammakunskap, vill
uppmuntra Dig som fått det här fina priset lite extra. Lottar av den anledningen ut 3 spa-kitt till tre av pristagarna!
Vill även Du ta del av chansen till SPA-kittet, lämna en kommentar under det här inlägget! hos Duracellmamman(inget krav, utan delta om Du har lust)

Jag har fått det här Nobelpriset av Duracellmamman. I min tur är det med en stor Ära som jag tilldelar priset till följande mammor:

Weronica
Jenny
Summermoon
Flowie
Pia
Karin
Mia
Wikan

Nä nu är det dags att avsluta denna dag och försöka hitta till sängen om jag inte fastnar på tradera förstås. Imorgon ska vi på Luciafirande på Amandas skola, så upp och iväg supertidigt.

Sov så gott vänner. *kram*

Stora killen nu!

Gabriel har haft en tand lös nu i evigheter tycker jag. Han har gått och vickat på den där av och till men nu de senaste dagarna har han vickat lite mer energiskt.
Så idag vid middagen var han ledsen för att han hade så ont i munnen, vi som sagt till honom att han måste ta det lugnt med vickandet så han inte får ont. Men jag antar att det var för roligt att vicka på den så man glömde bort att det tillslut kunde göra ont.
Iallafall så lova han att inte vicka mer på den idag.
Sen så nattar vi barnen, de lägger sig och lyssnar på sagor. Efter ett bra tag hör vi en liten späd röst från ovanvåningen som ropar på sin pappa. Då är det Gabriel som berättar att tanden ramlat ut. Jag antar att den inte gjorde det utav sig själv utan att det var en liten kille som inte kunde motstå vickandet iallafall, även om det gjorde ont.

Så nu har vi en stor grabb här hemma. Måste få lägga in en bild på min tandlöse gosse, han blev så söt i sin glugg. :-)


Nä nu blir det lite tv här sen är det dags att sova om nu Cornelia tillåter det. :-)

*kram*

Cornelia är här!

Nu är hon äntligen här min lilla prinsessa. Hon föddes igår kl. 9:25. Jag vart så förvånad när hon kom ut för att det gick mycket smidigare än med de andra och då har inte ens de varit så jobbiga.
Allt började i fredags då slemproppen började släppa men det hände inget mer än det, någon enstaka liten förvärk. Hela fredagen gick och så gott som hela lördagen gick utan att något mer hände. Jag var så rastlös att jag höll på att gå upp i atomer. Dåligt tålamod hade jag med, stackars gubbe och barnen.

På lördagskvällen började jag få lite mer värkar men de gjorde inte så ont och kom med en timmes mellanrum ungefär. Tröttsamt tyckte jag, så här har ingen förlossning varit förut. Med de andra fyra har jag vaknat mitt i natten mellan 2-3 varje gång med regelbundna värkar direkt på ca 3 min emellan.

Vi satt och kikade på Vi hade iallafall tur med vädret innan vi gick och la oss relativt tidigt på lördagen, ja för att vara oss. När vi gått och lagt oss började jag få lite mer ont men inte så att det inte gick att andas sig lätt igenom värkarna. Sen så kom de var 20:e minut ungefär. Höll på så hela natten tills en fem på morgonen. Då värkarna började komma var 5:e till var 10:e minut istället och gjorde nu lite ondare. Men jag försökte ändå slumra en liten stund till men sen runt 7-tiden så kände jag att nä nu får jag nog ta och ringa in till förlossningen och höra vad de tycker. Har som sagt inte haft så glesa värkar förut. De fråga hur många barn jag hade sen innan och vart jag bodde och blev lättade när de fick höra att jag bodde här istan. Ringde efter mamma som skulle kika efter barnen. Började bli lite nervös innan hon kom för det tryckte på som bara den och vid ett tillfälle kändes det som hon skulle komma där i hallen.

Men icke, vi hann allt in till förlossningen. Kom dit vid 8 på morgonen och då var jag öppen mellan 7-8 cm. Tack för det tänkte jag för jag hade precis innan varit livrädd för att inte va öppen nästan något och att det skulle ta lång tid. Tog kompisen lustgas och då kändes allt lite trevligare. :-) Sen när tiden närmade sig halv tio så känner jag att det är dags och efter en två, tre krystvärkar är hon ute. :-) 3750g tung och 51 cm lång. Såg ut som en liten Cornelia med. :-)

Vi hade redan innan bestämt oss för att gå hem så fort vi fick. Jag blir så rastlös på sjukhus. Så efter att ha fått okej stämpeln i rumpan på henne av doktorn begav vi oss av hemmåt till de väntande barnen, min mamma, gubbens mamma, min syrra med gubbe och min moster. :-) Trevligt med mycket sällskap.
Barnen är överförtjusta i henne även Anton som jag trodde skulle bli riktigt sotis då han är en mammafis. Kvällen igår gick rätt bra men inte natten. Cornelia var vaken av och till hela natten och även Anton vaknade. Först var han jättego men sedan, nä han var inte lika trevlig då. Somnade gjorde han till slut efter ett bra tag. Jag och gubben sov väl högst två timmar var.

Även fast Cornelia är så liten och ny så har ens rutiner med ens blivit rubbade och det märktes imorse. Alla grabbarna turades om att testa oss innan dagis, ja man kände att man levde. Medans de var på dagis passa vi på att sova en 2 timmar till och det räddade denna dag. Efter en dusch kände man sig nästan som en människa igen. :-)

Det kommer nog bli lättare ju längre tiden går, bara jag mår bättre och återhämtar mig från förlossningen. Min största önskan just nu är att jag inte ska blöda så här mycket så länge till, man känner sig allt annat än fräsch.

Tar och lägger in några bilder på prinsessan, den första är från igår och de andra från idag.






och tillsammans med sin stolta storasyster.


Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Mysfredag och Kung Fu Panda!

Äntligen fredag, denna vecka har varit seg då jag mått så dåligt hela tiden. Ja igår var ju en riktigt trevlig dag. :-)
Men fredagar är ändå bäst då vi har mysfredag hemma.

För och eftermiddag innan gubbe och barn kom hem så fördrev jag tiden med lite tvätt och surfning. Inget spännande alls.
Hamnade framför Operah och fastnade där när det handlade om polygamistsekten i Usa.
Utan att trampa någon på tårna så tycker jag det är fruktansvärt när man gifter bort tjejer i 13-14 års åldern och ännu tidigare. Tänkte på Amanda, tänk om hon hade blivit bortgift om ca 4 år till någon äldre gubbe. Nä gud förbjude. Jag blir så upprörd när jag tänker på det, att det finns de som lever så. Stackars barn.

Från det ena till det andra, när vi hämtat barnen så var vi ute och grejade ett bra tag. Barnen byggde snögubbar och snöhästar och jag och gubben bytte i kaninburen och satte upp lite mysbelysning i trädgården. Det är så mörkt tidigt nu så man vill gärna ha mycket ljus omkring sig. :-)

Blöta och trötta kom vi sedan in för att laga till den vanliga fredagsmaten, tacos. Ja barnen älskar det men jag kan inte förstå att de inte tröttnat. Men förvisso kan man variera sig massor när det gäller tacos och det gör ju jag och gubben men barnen vill ha samma sak varje fredag. Ja bara de är glada så är jag glad. :-)

Efter mat, satte vi oss i soffan och läste dagens adventssaga, mycket uppskattad av barnen. Men mysfredag innefattar oftast också mysfilm och idag var det Kung Fu Panda som stod på menyn.



Ibland har jag inte varit helt förtjust i de filmer vi sett, har blivit mer kräsen av mig. Men denna gillade jag faktiskt. Han var så söt pandan och rolig. Barnen gillade filmen jättemycket och ville se den snart igen. De skrattade gott vid många tillfällen. Så jag får lov att rekommendera denna film.

Annars så hoppas jag att lillbäbis föds snart. På måndag går tiden ut och jag vill ha tillbaka min kropp igen. :-)

Ha en fortsatt trevlig helg. *kram*

Kompisbesök och Veckohandling!

God förmiddag på er!

Har just vaknat ur en rolig dröm. Det är så skönt att sova på förmiddagarna och jag känner att jag verkligen behöver det då nätterna inte alltid är så kul. Idag har mina magkramper äntligen gått bort och magen är precis som vanligt. Så härligt.

Men är det inte det ena så är det, det andra. Jag har fått världens migränhuvudvärk istället. Är rätt säker på att det beror på att jag drack alldeles för lite när jag hade mina kramper. Då orkar jag varken äta eller dricka nått vidare. Så nu fylls det på med vätska här, så får man hoppas att det ska gå över snart. Sen så får gubben massera min stela nacke med när han kommer hem.

Så vad händer här idag, nu när jag slappat så i ett par dagar. Har knappt sett åt en lista utan bara legat i sängen större delen av dagarna pga kramperna. Nu har jag endel på listan att fixa iallafall. Ska börja med att städa lite för jag får en kompis på besök om ett par timmar.
Ska bli så kul att se henne för nu var det evigheter sedan. Vi som alltid har brukat setts regelbundet. Man jag har nog varit den mest osociala som finns ett tag här nu. Jag har genomgått en personlighetsförändring. Har alltid behövt ha mycket folk omkring mig jämt men nu så längtar jag mest efter min säng hela dagarna.

Sen i eftermiddag blir det veckohandling, hade tänkt klara av det medans barnen är på skola och dagis men imorse när Martin skulle ta på sig sina skor så upptäckte vi hur svårt han hade med det och när vi kände på skorna så var tån ända fram. Så vi måste hitta nya skor åt honom för han ska ju inte behöva ha för små skor prinsen. Blir nog ett par kavatstövlar igen för de har varit så himla bra och inte släppt in någon väta och varma och goa har de varit med.
Men iallafall så behöver jag ha med hans fot när jag ska handla så då får vi ta den senare.

Bibblan är en annan sak jag måste ta tag i nu, helst i måndags. Vi hade lånat böcker som gick ut i måndags. Så nu ska jag kika på vilka som vi kan låna om och vilka jag måste ta med till bibblan idag. Tur att man kan fixa mycket via internet, så himla smidigt att kunna låna om hemifrån.

Ja nu är det nog dags att sätta igång här om jag ska bli klar om cirkus två timmar plingar det på dörren och då ska jag stå färdig här med ett skinande hus. Nä det var väl inte riktigt sant, det orkar jag inte. Men dammsuga ska jag iallafall.

*kram*

Har vaknat till liv nu!



Har legat i sängen av och till idag men nu börjar jag må lite bättre.
Igår på förmiddagen började jag att få ont i magen och orkade inte göra så mycket här hemma. Magvärken blev bara värre och värre under dagen som gick.
Nä tyvärr var det inga förlossningsvärkar, det hade varit positivt.
Detta var allt mina vanliga magkramper som kom tillbaka på besök. Jag får ju dem inte så ofta men tillräckligt för att man ska orka med dem. Hade dem för ca 2 månader sen med. Jag vet inte vad de beror på men de kan ha att göra med tarmen trodde en läkare på akuten. Har varit till akuten en och två gånger med dessa kramper när jag inte stått ut men de hittar ju inget så därför måste jag till vc men vad kan man ta för prover på en gravid. Ja blodprov går ju men de kanske vill gå ner och kika i mage/tarm med. Nä när bäbis väl är ute så måste jag ta tag i detta.
Det är fruktansvärt att ligga timme ut och timme in med magkramper, känns som en kniv körs in i magen på en. Och detta hittar jag ju mest på att det känns så för jag har ju aldrig fått det men man hör ju folk som säger att det känns så.
Med ett par minuters mellanrum kommer dessa kramper med så man ligger ju klubbad i sängen. Orkade va uppe en stund på kvällen igår men sen blev det värre igen och natten har varit hemsk.

Nu är iallafall de värsta kramperna över, känner nån enstaka då och då. Men man blir sliten som busen, inte vågar man direkt äta något heller. Prova lite yoghurt förut men det får nog räcka för ett tag.

Annars är det en fin dag här om än lite blöt. Var ut till postlådan förut och fick då uppleva blötsnön. Bara barnen har roligt så får det vara vilken snö som helst. :-)

Nä nu ska jag försöka ta mig in i duschen och få känna mig lite fräschare iallafall. Ska se om jag orkar mig iväg till leksaksaffären sen för Amanda ska på kalas till helgen och då behöver det inhandlas något åt hennes vän. Vad man nu köper åt en 9-årig kille. Ja det löser sig nog när vi kommer dit.
*kram*

Varför går det inte att lägga in mitt förra inlägg?

Testar här lite bara för att se om detta inlägg kommer in. Har försökt att skicka förra ett par gånger men ingenting händer. Hmm, något knepigt är det med bloggen.

Godmorgon och Godnatt!

Gäsp! Idag är jag trött, vet inte varför egentligen, visst att jag läste till sena natten men jag fick ändå sova en fyra timmar i sträck vilket händer väldigt sällan nu för tiden.

Idag har jag ingen lång lista alls och det är så skönt, dammsuga här hemma och fixa igång en tvätt. Det är väl det mest akuta. Annars ska jag för en gångs skull bara vila, läsa klart min bok. Läser just nu Exhäxorna med Jane Moore. Den är småkul och lättläst. Men sen är jag sugen på att sätta tänderna i en deckare. Gubben håller på att läsa Stig Larssons böcker och rekommenderar dem. Så det kanske blir den första där.

Lite sugen är jag på att läsa Per-Anders Fogleströms: Mina drömmars stad serie. Var många år sen jag läste den och då tyckte jag den var bra. Ja jag har ett stort gäng böcker som väntar. Har köpt på mig mer böcker än vad jag hunnit läsa och eftersom vi ska evakuera datarummet där böckerna står och vi inte har någon annan plats för dem så måste jag läsa på så vi antingen kan lägga ut dem på tradera eller köra dem till solareturen så någon annan kan få njuta av lite trevlig läsning.

Nä nu pyser jag i säng en stund här. Ses senare. *kram*

Nybakat bröd och Julkalendern!

Idag har jag varit rätt flitig här hemma, ja inte bara jag utan även min gubbe när han kom från jobbet.
Skrev äntligen klart adventssagan idag. Inte en minut för tidigt då den börjar idag och barnen skulle få ta del av den när de kom hem från dagis och skola.
Denna adventssaga handlar om barnen, framförallt om Amanda, Gabriel och Martin som råkar ut för en massa konstigheter varje dag. De blir förtrollade, saker försvinner ja helt enkelt en massa olika tokigheter varje dag. I slutet av adventssagan kommer de på vem som spelat dem alla spratt och varför och då börjar jakten på att rädda julen. För den var i fara.
Vet inte hur många timmar som vi lagt ner på denna saga men det är åtskilliga, har suttit vaken till efter klockan ett varje natt ett tag nu. Men nu är den färdig och det känns så roligt. Barnen satt tysta och lyssnade på sagan och sen hade de en massa funderingar på varför saker hänt. Ja de fick ju bara höra första delen idag, imorgon kommer nästa. Har skrivit ca 2 a4 sidor per dag.
Lägger in en bild på adventskalendern med alla delarna upphängda.



Efter att kalendern var klar var det matlagning på g, jag kokade även fudge. Har fått lite dille på det. :-) Gubben min passade på att baka bröd, så smarrigt med nybakat bröd. Sen var det skjutsning och hämtning av Amanda på karaten, få barnen i säng innan man trött kunde stupa ner i soffan och kika på Heroes.
Nu ikväll känns det rätt gött att man inte har en lång lista att göra. Gubben sitter med lite tradera auktioner och jag bara slösurfar. Ska försöka komma i säng i tid ikväll, vill läsa mer i min bok.

Sen så får vi se om lillbäbis behagar komma inatt eller imorgon snarare. Men det lär nog alla gånger dra igång på natten. Det är samma visa varje natt, jag tänker, i natt kanske det är dags.
Måste ta tag i att packa bb-väskan med. Pinsamt nog har jag inte gjort det och det är väldigt konstigt för att vara mig. Jag som annars är ett sånt kontrollfreak som vill ha minsta detalj planerad. Men inte denna väska. Jag har inte kunnat förmå mig och packa den för jag har inte velat att hon ska dyka upp förens nu då det varit så mycket att göra här hemma. Men nu är jag redo så då borde väskan packas. Jaja jag tar det imorgon för inatt är det inte dags. :-D Haha!

Nä nu ska jag återgå till slösurfandet. Kika på lite klädsidor och fundera på vad jag vill köpa in för något till barnen. :-)

Sov så gott nu allihopa. *kram*

Det snöar!

Har ganska precis vaknat här nu. Ja egentligen vakna jag vid 6-tiden och gick upp och käkade frukost och var uppe tills gubben och barnen åkt iväg till dagis, skola och jobb. Men sen så somnade jag. Hade huvudvärk imorse igen som var jobbig. Igårkväll så massera inte gubben min nacke och det märktes skillnad. Han gjorde det i lördagskväll och igår söndag hade jag mindre ont i huvudet.
Så nu står det massage på listan inför varje kväll. Använder tigerbalsam med så man stinker ju en heldel.

Åh vad fint det är utanför mitt fönster nu. Det snöar, jag blev så glad när jag såg det vid uppvaknandet. Det ska va snö nu.

Har nyss pratat med fk också, skrev ju förra veckan att de strulat till det med mina pengar så att de har dröjt. Inte kul alls och som vanligt när jag inte har pengar så vill jag ju shoppa en heldel. Men men, nu så var allt klart iallafall och hon hade skickat ut pengarna så på onsdag är jag lite rikare. Tack fk för pengarna. :-)

Nu ska jag bara slänga iväg ett mail till en av studievägledarna på universitetet för jag var in på min sida på hemsidan och där är min studieplanering borttagen, det står inte att jag är godkänd på kursen ( vilket jag är ) och jag har fortfarande inte fått någon praktikplats. Visst jag ska ju inte iväg på praktik förens i april, maj eller när den ligger men jag är lite nyfiken på vart jag hamnar.

Efter det ska jag skriva färdigt adventssagan. Har ju ett par dagar kvar, orka inte så många igår och när barnen kommer hem idag ska den hänga uppe. Men det ska jag fixa.

Ja jag kanske skulle göra det direkt så får jag blogga när det är klart istället. :-)

Ingen bäbis på g än heller, nu är det en vecka kvar till bf och jag hoppas att lillbäbis dyker upp innan dess. Det blir spännande att se vilken dag hon föds. Ha det så bra nu allihopa. *kram*

RSS 2.0