Igår fyllde min prins M hela 4 år!

Min lilla påskkärring

Jisses så fort tiden går, kan inte förstå att min lilla kille redan är 4 år. Men det är härligt att se honom växa, han har så många roliga funderingar och sån livsglädje. Han är även en riktig liten nyfiken grabb som älskar att undersöka hur saker fungerar, dessvärre är det inte alltid man får ihop det igen.
Igår morse så väktes vi av att G och stora A kom och ville gå upp och gratta M. Måste beundra dem för att de var så tysta och kunde smyga så M inte skulle vakna. Vid 7 stegade vi in till honom och sjöng för full hals. En mycket glad liten kille som nyvaket öppnade sina paket. Han var superglad och kramades massor.
Vid lunchtid kom bådas våra familjer och en kär vän och ville gratta M. Mycket mycket trevligt men det känns att vårt hus inte riktigt är anpassad för att en 19 personer ska äta här. Vi dukade långbord i vardagsrummet men det är med nöd och näppe vi får plats, undra hur det blir när familjen växer senare för alla har ju inte fått de barn de vill ha än. Men som det sägs finns det hjärterum så finns det stjärterum. :-)

Ja nu är påsken slut, den hann ju knappt att börja. Tycker nästan det var igår som man hade den framför sig. På påskafton gick barnen påskkärring här med 2 kompisar till dem. De var verkligen ursöta. Vi hade målat påskbrev i flera dagar innan. De fick endel godis när de var ute så tillsammans med det de fick i äggen på morgonen var det en heldel. Vi har som tradition att barnen varje påskaftonsmorgon får leta efter äggen via en massa lappar med ledtrådar på. Något de verkligen älskar. Vissa av ledtrådarna tog de direkt men andra var desto klurigare. Men de 3 större samarbetade kanon och lyckades lösa det och hitta äggen. :-)

Efter att gått påskkärring tog vi med min syster + gubbe och åkte upp till moder för att käka middag. Kalopps, en riktig favorit hos oss. Ingen av oss är direkt förtjust i påskmat iallafall inte den som mamma brukat göra på påsken. Det blev en heldel godis som slank ner med.

På söndagen bar det av till sambons mamma på middag. Hon fyllde 70 år i veckan så det var kalas för henne. Sambons bror och syster med familj var där med, de bor inte här i stan så man ser dem oftast bara vid högtider. Det var riktigt trevligt att få träffas igen. Barnen lekte med sina kusiner och hade skojsigt. Mycket god mat blev det och en alldeles underbar chokladtårta som svägerskan hade gjort. Ja jisses så god den var. Jag är ju otroligt svag för choklad, min stora last här i livet. Recept ska tagas av den. När vi kom hem på kvällen och hade lagt barnen satt jag och gubben och kikade på Predikanten.  En riktigt bra film men väldigt läskig tyckte jag. Det blev en del godis som slank ner då med så jag mådde illa till slut. Varför är man så dum att man käkar så man mår dåligt. Jag kan inte begripa hur man fungerar ibland. Iallafall kände vi båda att vi fått nog av detta frossande och lovade varandra där att nu skulle vi ta 2 vita veckor från fika och godis.  Så kanske man inte har det där suget efter socker kvar sedan. Det kändes lite jobbigt på M´s kalas när tårtan kom och vi käkade frukt istället men vi åt inget fika. Idag är jag inte lika sugen på socker men suktar ändå lite efter den goda choklad som finns i kylskåpet men jag har bestämt mig inget på 2 veckor. Jag hoppas att man kan hålla sig till att käka lite choklad på lördagen enbart för jag vill verkligen komma ner i vikt.

Nu är det dags att hoppa in i duschen och sen bege sig mot en leksaktsaffär. M och G ( G fyller 5 år om 9 dagar ) fick lite pengar igår och är sugna på att köpa sig en kickboard ( eller hur det nu stavas ). Idag är det lite svårt att åka med den då det kommit rätt mycket snö men den lär väl försvinna snart. I eftermiddag blir det nog en tur till pulkabacken som står på schemat. Jag ska till sjukgymnasten med och sen ska vi baka lite matbröd. Det är inte svårt att hitta saker att göra.

Ha en fortsatt trevlig dag i detta snöiga landskap.
*kram*

Boknörd jag? Nä inte riktigt än :-)


Huvudvärk och tapetsering!

Tapet


Denna underbara tapet från Sandberg är det vi håller på att tapetsera i lilla A´s rum. Det blir på ena väggen och de andra tre har vi målat i en liknande grön färg. Tror det kommer bli jättebra. Tapeten är rätt mönstrad så det kanske skulle bli för mycket med den i hela rummet. Vi har tänkt vi ska vara klara med rummet innan påsken och som det ser ut nu så kommer vi nog hinna.

Idag har det varit en jobbig dag, har fortfarande denna vedervärdiga huvudvärk, känns som jag håller på att bli knäpp här hemma. Det gör ont precis hela tiden. Vaknar med huvudvärk och sen spränger det på under dagen.  Vet inte hur jag ska komma till rätta med det. Har varit till läkaren och fick treo comp utskrivet vilket fungerade ett tag ganska bra. Men nu idag och i söndags när jag tog det så har det inte hjälp lika bra. Huvudvärken är fortfarande där, blev lite bättre en stund men nu är den där sprängande igen. Känns som huvudet håller på att explodera. Ska till sjukgymnasten på tisdag för att se om de kan hjälpa mig om huvudvärken beror på att jag är stel i nacken. Sen så har jag börjat fundera på om den annars kanske kan bero på bihåleinflammation. Har ont i mina bihålor och har haft det ett tag nu. Har trott att det gjort ont i bihålorna pga att jag är nässpraysberoende och inte tagit tag i det. Men men idag har jag slutat med min nässpray men jag får gå på avgiftning och får ta kortisonnässpray istället ett tag för annars blir det inte bra. Men jag ska iallafall inte ta vanlig nässpray mer. Jag hoppas detta kommer hjälpa mina bihålor. Ska ringa läkaren imorgon med och höra. Jag gör vad som helst bara jag blir av med huvudvärken för man orkar inte leva så här. Orkar inte ta mig för någonting och är bara trött och ledsen. Bryter ihop ett par gånger per dag nu för att det gör så ont.

Nä nu ska jag se om vi kan få upp nån våd till sen måste jag lägga mig och sova för jag orkar inte med denna dag mer. Håll tummarna för mig att läkaren kan hjälpa mig imorgon så jag får bukt med mitt huvud annars vet jag inte vad jag ska göra så här kan man inte må iallafall.

*kram*

Fel låt vann!

Sanna

Tycker jag iallafall. Efter att ha lyssnat på låtarna en gång till igår så stod det klart för mig att det skulle ha varit Sanna Nielsen som vunnit. Och det ville ju svenska folket med. Borde ta bort juryrösterna. När resten av befolkningen äntligen röstade som mig så föll det på en dum jury.

Jag fick gåshud av Empty room, den är så otroligt bra, så sorgsen, så vacker. Hennes röst var helt underbar. Man kunde verkligen leva sig in i hur det var att bli ensam. Hur man skulle känna sig ifall man blev lämnad av sambon. Snyft.

Nä nu har jag varit tillräckligt melankolisk.

Ska försöka ta mig ut snart. Sambon gick ut med M och lilla A nyss. Har ett gäng barn kvar inne, G och A och hennes kompis som sovit över. Har fått prova på hur det är att ha 5 barn i helgen. Men det har gått så bra så. Det är ju ganska lätt med tjejerna som är 8-9 år. Blir kanske värre när de blir tonåringar.

Helgen har varit bra hittills. Igår hade vi en familj här som vi börjat lära känna. Ja jag började lära känna dem igår. Det är sambon och pappan i den familjen som känner varandra lite mer för de har träffats och pratats vid när grabbarna haft gympa. De har med 3 grabbar i ungefär samma ålder som våra. De bor bara nån gata bort från oss. Jag var så otroligt nervös innan de kom för jag är ju lite blyg men samtidigt så tycker jag det är så kul att lära känna nya människor och jag gillar att ha en massa folk omkring mig. Iallafall så gick det jättebra, jag blev inte så tyst som jag trott jag skulle bli. De var supertrevliga och barnen lekte bra ihop. Så vi prata alla på att vi får träffas snart igen. Mycket kul. :-)

Idag står det träning för H på schemat och sen gympa för G och M. Annars blir det nog inte mycket. Jag ska plantera mina blommor som jag köpte igår, små påskliljor och pärlhyacinter. Sen så ska jag försöka hitta mina påskägg till påskriset som vi förlagt någonstanns. Har letat på en massa ställen men de är spårlöst borta. Men jag vet att jag inte kastat dem iallafall så de ska finnas här. Vi var och plockade påskris igår så jag kommer nog få mycket hjälp av barnen att klä det.

Nä nu ska jag ta mig ut, måste byta hos kaninerna med.
*kram*

Omringade av magsjukan!

Nu har denna fruktade sjukdom nått vårt område med. Känner hur den smyger sig på oss från alla håll. Kommer vi klara oss denna gång. Troligen inte. Magsjuka är nog bland det värsta jag vet, har enorm kräkfobi. Jag klarar verkligen inte att någon spyr. Vi har fått magsjukan 2 påskar i rad nu och fått ställa in våra släktmiddagar som vi skulle ha haft hemma hos oss. Det är så tråkigt, man vill ju gärna träffa sina nära och kära. Och sambons syster med familj och hans bror träffar vi inte så ofta då de inte bor i stan så då är det extra tråkigt att inte få se dem.

Nu igår hade en av dotterns klasskamrater spytt, som tur var när han kom hem från skolan. Men kan man smitta innan det bryter ut. Idag var iallafall hans lillebror på dagis när jag lämnade killarna så jag fick lite panik. Varför kan inte syskonet få vara hemma med så man inte riskerar att smitta någon annan. Kanske lite svårare att ha barnen hemma om de går i skolan då de missar en heldel om de är borta när syskon är sjuka och sen kanske blir sjuka själv. Ett dilemma det där, hur ska man göra. Jag stod där i valet och kvalet om hur jag skulle göra men pratade med fröknarna och de sa att det smittar inte innan man har spytt eller om det kommer andra vägen. Så jag lämnade grabbarna där för de hade ju redan kommit dit och ville inte gå hem igen. Men det kändes inte helt bra. Får kolla läget när jag hämtar idag för om det blivit någon mer som fått så får de vara hemma. Kanske är mina grabbar som spyr härnäst också. Jag kommer iallafall ha alla syskon hemma om en av dem får magsjukan just för att inte vi ska smitta ner en massa andra familjer. För det är jobbigt när magsjukan drabbar en familj. Och när man är så många som vi så tar det ett tag innan det lämnar en.

Men å andra sidan så kan man ju få det bara man går till affären. Jag har sagt att innan påsk nu så är det bara jag som får åka och handla för jag är nog lite immun mot magsjukan. Har inte haft det på många år, fastän barnen och sambon haft det. Men kan jag föra med mig smittan hem trots att jag inte blir sjuk?

Nä nu får jag lämna magsjukan bakom mig ett tag, orkar inte tänka mer på den. Så vad står på agendan idag här då: Jag ska strax ta mig en liten prommenad, måste ju göra något åt övervikten. Sen blir det frukost för mig, vika in en massa tvätt. Annars ska jag försöka vila då jag har huvudvärk idag med, har haft det varje dag nu i över en månad. Ska ta medicin med och hoppas den hjälper. Statusen på mina leder idag är rätt dålig. Har ont i nacken, axlar, armar, händer och höfterna. Jag är så trött på att ha ont dygnet runt, denna ständiga värk gör mig megatrött, skulle kunna sova när som helst känns det som.

Ikväll kommer mamma hit och ska kika till barnen. Jag och sambon ska på något möte med hans fackförening och de har bjudit in Jan Bylund dit och han är ju bara så kul. Har velat se hans stand up show länge nu så jag hoppas att det blir riktigt roligt.

Måste försöka hinna lägga ut lite på tradera med, har så mycket som jag rensat ur som ska säljas. Vi behöver både pengarna och platsen som blir när det kommit bort.
Alla pengar vi får in från tradera sätter vi på ett resekonto. Superbra att ha ett konto som bara är till för det. På ett par månader nu har vi sålt endel på tradera så vi har fått ihop till att hyra ett hus i danmark i en vecka nu i sommar. Ska bli så spännande och mysigt.
Jag är så sugen på att resa lite överallt i världen och jag har som livsmål att iallafall ha varit i alla världsdelar. Än så länge har jag bara avverkat europa.

Satt och kikad på intervac härom kvällen. Någon som bytt hus via dem? Tycker det verkar vara riktigt smidigt att byta hus med en annan familj. Men känner mig ändå lite nervös, vågar man det? Jag är inte jätterädd för att något ska hända med vårat hus men tänk ifall mina barn pajjar något i det huset vi lånar. Pinsamt och jobbigt.

Nä nu är det dags att knyta på sig gympaskorna och ta sig en prommenad. Igår provade jag yoga hemma, mycket kul men jisses så jobbigt. Är helt stel idag efter det så jag kör inte det idag igen utan det får vänta tills imorgon. En prommenad passar nog bättre.

*kram*

Surar här.

Gah hur kunde Nordman gå vidare före Carola och underbara Andreas. Nordmans låt var ju så otroligt mycket sämre. Men visst det är ju bara min åsikt och de flesta verkar ju tycka tvärtom eftersom Nordman som sagt gick vidare. Orkar inte ens se fortsättningen på spektaklet. Jag är förstummad. Tycker det mesta som Nordman gjort låter likadant. Usch så irriterande.
Jag har ju en stor crush på Andreas Johnsson med så jag vill ju att han skulle gått vidare så man har något trevligt att vila ögonen på i Globen sen.

Sitter här och surfar runt lite nu medans sambon och dottern ser klart andra chansen. Surar lite över att en av mina favoritsidor, babyboom.nu ligger nere med. Jag vill bara ha allt som jag vill att det ska vara.

Något som varit bra med kvällen är att vi käkade smörgåstårta till kvällsmat och det var verkligen så gott. Sen så har dagen varit riktigt trevlig med, fullt upp hela dagen.
Vi hade min mamma, syster med gubbe här på lunch och sen så bowlade vi på wiin. Mycket trevligt fast det gick väl inte sådär super för mig.  Syrrans gubbe är otroligt bra på det där, han har verkligen hittat hur man ska få strike nästan varenda gång.
Barnen hade kompisar här med så de hade också väldigt skoj. Fullt hus precis som jag älskar att ha. Jag är nog översocial, mår dåligt om jag inte har en massa människor omkring mig. Måste träffa familj och vänner ofta. Känner mig ensam annars. Men det är väl nästan ett måste att man ska älska att ha en massa folk omkring sig när man har så många barn som vi har. Fast jag tycker ju inte fyra är ett dugg många.

Har fortfarande inte lärt mig hur man ska kunna göra denna sida finare, jag vill så gärna ha en fin blogg. Undra ifall sambon är något haj på det. Kanske skulle höra med han hur man gör.

Nä nu blir det att hänga dagens sista tvätt, har kört 3 maskiner idag men ändå har det inte minskat något i tvättkorgen så det blir att köra ett gäng imöra med. Idag var det ytterkläder och handdukar som stod på tapeten.

Ha en fortsatt trevlig kväll.
*kram*

Vill ha:

Jag är nog inne i en riktig vill ha period. Många är de saker som jag vill ha och frågan är om jag någonsin kommer kunna få allt. Men det är väl bra att önska sig saker fastän man inte får dem.

Det jag vill ha är bla:

* Nytt matbord med stolar ( vårt är repigt och dåligt )
* Jag vill ha ett trädäck på baksidan av vårt hus, stort ska det vara med
* Jag vill ha en altandörr från vårt sovrum ut på det nya trädäcket
* Jag vill ha ny ytterdörr
* Jag vill ha sovmorgon varje morgon för jag är inne i en period då jag är så otroligt trött hela tiden
* Jag vill ha en snygg kropp, har för många kilon att gå ner.
* Jag vill ha en frisk kropp utan alla dessa leder som gör ont och mitt dumma huvud som värker ständigt
* Jag vill ha en härligt lummig trädgård
* Jag vill ha sommarlov, det lilla sportlovet gav mersmak.
* Jag vill ha en torktummlare för jag är sjukt trött på att stå och hänga alla små barnstrumpor
* Jag vill ha frukost och det är ingen svår önskan att uppfylla utan det ska jag ta mig när jag är klar här och har duschat.
* Jag vill ha en liten bäbis till
* Jag vill ha en hund
* Jag vill ha en massa roliga resor att se fram emot till en massa spännande ställen, världen är så stor och det finns så mycket att upptäcka.

Nä nu får jag sluta min att ha lista, den skulle kunna göras flera sidor lång tror jag.
Idag är det strålande sol här och jag ska försöka ta mig ut sen och gå, behöver få lite energi men först blir det nog dusch och frukost och vila. Mår inge vidare idag men det gör jag aldrig de två första dagarna efter att tant röd kommit på besök och så värker hela kroppen av den dumma sjukdomen. Jag är nog ganska dålig på att vara kvinna, hatar verkligen den tiden i månaden. Känner mig allt annat än fräsch hur mycket man än duschar. Men men på onsdag är det dag 4 och då brukar jag må mycket bättre och känna mig som en människa igen.

Vi har haft sportlov här, så otroligt härligt. Har redan nedräkning till påsklovet som vi bestämt att vi ska va lediga över en vecka på. Förra veckan, på sportlovet, var det egentligen tänkt att barnen skulle va på dagis/fritids men A ville vara hemma istället för på fritids och jag fick så dåligt samvete för grabbarna att de skulle behöva va på dagis då och det var många barn som hade sportlov. Så jag hörde med sambon om han trodde han kunde få ta lite semester snabbt och det kunde han. Så glad. Tack Hs chef för att jag fick ha min gubbe hemma.
Det är så mysigt att vara hemma allihopa. Vi hade tänkt att vi skulle åka till Sunne och åka pulka men när sambon ringde dit så var det bara is i pulkabacken. Så det blev badhuset istället både onsdag och fredag så barnen var väldigt glada. På torsdagen tog vi oss en utflykt till mariebergsskogen, gick tipsprommenad och åkte skridskor. Men isen sjöng verkligen på sista versen så det blir nog inge mer skridskor i år om man inte åker till ishallen i och för sig. Vet inte hur länge de har is där.

Måste bara få berätta om min älskade Gabriel, han är så otroligt mysig och go. Ja alla mina barn är ju förstås det. Men igårkväll när jag nattade Gabbe och vi pratade om denna dagen. Jag berättade att det var dags för dagis igen och hur kul det skulle bli att få leka med kompisarna. Men Gabbe var inte helt övertygad om att det skulle bli kul utan blev ledsen och sa att han bara ville vara hemma. Jag försökte då än en gång säga att det skulle bli så kul för honom att träffa kompisarna igen men han klappade mig på kinden och sa att han bara ville vara med mig. Min goprins, han är en riktig liten morsgris. Jag blev helt rörd av hans ord, det är ju så härligt att han vill vara med mig och det får han ju med många timmar per dag men de måste ju vara på dagis ibland med. Men ens mammasamvete blir lite svart ibland. Önskar att jag hade möjligheten att ha dem hemma lite mer. Men det går inte just nu. Iallafall imorse när vi vakna så var han på gott humör och såg fram emot dagis. Ja alla grabbarna var glada när vi kom dit och fick träffa kompisarna. De trivs ju där med jättebra och det är skönt.

Nä nu kurrar maggen här ordentligt så det blir att masa sig till duschen nu.
*kram*

RSS 2.0