Pyssel och adventsfika!

Vilken härlig dag det varit idag. Tackar för det. :-) Lördagen var lite sisådär tyckte jag för Anton var inte på världens goaste humör utan tjurade och bråkade hela dagen mer eller mindre.
Dock så var vi till Ikea på lördagen och det är ju alltid kul. Vi provsatt en massa stolar och nu är det väl två olika sorter vi funderar emellan. Får åka och provsitta dem igen. Annars köpte jag mig en tavelram med plats för 15 kort, tänkte jag skulle fixa kort på barnen och hänga upp i trappen. Vår trapp är så tråkig, det finns ingenting där nu och vad kan vara finare än kort på mina älsklingar. :-)

På eftermiddagen var vi hemma och städade och adventspyntade. Amanda och Martin var iväg till kompisar och lekte så vi hade det rätt lugnt med bara två gossar hemma. Det blev så mysigt att få fram lite stjärnor och ljusstakar.

Så till idag, Anton har varit på jättebra humör ända fram till kvällen men jag förstår att han krångla lite då för han har inte sovit någon middag idag så han var rätt trött.
På förmiddagen drog vi igång en massa julpysslande. Det var superkul och hela familjen var engagerad. Måste visa lite bilder från pysslandet. Först ut är min makes snögubbe som han gjorde, så himla cool blev den.


Sen måste jag ju även få visa barnen i aktion. Här är Amanda som pysslat ihop ett julkort till sin mormor.


Och så tar vi Martin som håller på att tejpa ett kort till sin moster och morbror. :-)



Sist men inte minst ut är Gabriel som funderar på vad han ska ha på sitt julkort.



Anton hamnade inte med på bild, han pysslade inte så mycket utan roade sig mest med att ta julklistermärken från sin förpackning, sätta det på ett papper, sen dra bort det igen och sätta tillbaka dem. Han höll på länge och var väldigt koncentrerad.

Efter lunch åkte vi till min syster och hennes gubbe på adventsfika. Även min mamma dök upp där. Mycket trevligt och hon hade pyntat så fint hemma. Det är alltid lika kul att träffas och töla bort en stund. Anton älskar deras brevinkast med, vi har ju bara brevlåda här hemma men syrran har ett brevinkast och det gillar Anton att öppna och stänga och ropa i. Haha, lillprinsen. Grannarna hennes måste fundera vad det är för vildar som är där ibland.

Kvällen gick sedan i ett huj när vi kom hem. Bakade pizza och sen de vanliga kvällsrutinerna. Nu sitter vi här vid datorerna igen och är så där lagomt sociala med varandra. Ska ta och försöka skriva färdigt adventssagan idag för den ska ju sitta upp imorgon. Är på 17 december så det är ett par dagar kvar att skriva. Det har blivit ungefär två sidor per dag.
Nä dax att återgå till det. Ha det så bra allihopa. *kram*

Genfunderingar och huvudvärk!

Godmorgon eller kanske snarare god förmiddag. Vaknade nyligen ur min skönhetssömn av min käre make som ringde och ville diskutera vår husförsäkring. Kanske inte det mest spännande att prata om när man precis vaknat. Är så trött idag, låg och läste till halv 2 inatt. Jag vet jag borde ha sovit tidigare men boken är rolig. Sen så låg jag och vred på mig och hade svårt att sova till en halv fyra då jag gick upp en sväng. Så först efter fyra somnade jag skönt bara för att vakna sen igen runt sju. Nä jag behövde verkligen denna lilla tupplur. Nu har jag en lång lista på saker att göra idag, igen. Jag borde ta semester från mina listor ett tag men jag tror att skulle jag göra det skulle jag nog må dåligt. Jag har ett för stort kontrollbehov, måste nog lära mig att slappna av.

Jag tänker hela tiden att bara det där blir gjort så ska jag ta det lugnt. Men så fort det där är gjort så ser jag något annat som jag vill göra. Och så håller jag på dag ut och dag in. Men visst måste det ju ta slut på saker att greja med hemma någon gång?

Huvudvärk har jag idag med, har haft hemsk huvudvärk nu ett par dagar. Och jag känner att det är från nacken den kommer. Är väldigt stel och öm i nacken. Får be min make massera nacken flera gånger om dagen, eller iallafall morgon och kväll när han är hemma från jobbet. Ska ta och ringa min sjukgymnast igen sen när lillbäbis är ute och få börja med akupunktur igen. För det var lite bättre med huvudvärken då.

Igår när jag stod och kammade mig så började jag fundera på detta med vilka gener man ärver av sina föräldrar och vilka gener som jag sen för vidare till mina barn. Jag kom fram till att jag inte var helt nöjd med de gener jag ärvt av min älskade mamma. Hon har väldigt många bra egenskaper och gener men det jag lyckades ärva av det var att få vita strån i håret tidigt och närsynthet. Inte de mest upphetsande sakerna att ärva. Kunde jag inte fått hennes gen som hon och min moster har att inte gå upp i vikt vad jag än äter. Den genen hade jag varit glad för. Nä där ärvde jag min pappa och om jag så kikar åt kakor och annat onyttigt så lägger det sig en fettvalk på mig omedelbart.
Vidare så har jag nog fått min artrit från mammas sida med då en i släkten på deras sida haft samma sjukdom och Martin kan ha ärvt sin mormors astma. Eller ja det är ju jag som fört den genen vidare isåfall. Men jag har inte astma men det kan väl hoppa något steg. Min mormor hade astma och min mamma har det.

Nä nu klagar jag bara på mamma, det var inte det som var min mening. Jag tyckte mest det var lustigt hur det blir, vad som blir framträdande. Amanda har ärvt sin faders minne iallafall eller kanske snarare bristen på den. Egentligen är de väldigt bra på att komma ihåg saker, sånt som ex har med skola att göra. Men de har väldigt svårt båda två att komma ihåg saker som behövs göras typ hemma. Svärmor är precis likadan.

En annan sak jag funderar på kring gener och dna är att det sägs ju att brunt är dominant när det gäller ögonfärg och hårfärg. Hur kommer det sig då att av mina fyra barn så är det bara Amanda som är brunögd. Sen är det tre blåögda killar. Visst jag förstår ju att gubben har blågener i sig men ändå, det borde varit hälften brunögda och hälften blåögda. Ska bli riktigt spännande att se vad nästa lilla godbit får för ögonfärg. Det borde ju bli brunt.
Sen så är ju jag väldigt mörkhårig och har alltid varit medans gubben var blond som liten. Alla mina barn är ljushåriga. Amanda är väl lite mörkare fast fortfarande ljus. Det är lustigt att min makes gener slagit igenom där så hårt. Men kul och intressant är det iallafall. Jag är så nyfiken på att se om det är en liten svarhårig dam som tittar ut ur magen min nu snart. Jag var helt kolsvart i håret när jag föddes. :-)

Nä dax att fixa listan. *kram*

Husdrömmar!

God eftermiddag!

Idag kan jag äntligen bocka av punkten sy köksgardin från min to-do-lista. Känns så gött nu. Nu ska den bara strykas och hängas upp men det tar jag ikväll. Har förtjänat att sitta här en liten stund nu. Ska ta och byta i sängarna strax och sen masa mig in i duschen. Har blivit två dar i rad nu att jag sprungit omkring i pyjamas halva dagen. Vad slapp man kan bli när man är hemma. Jag brukar annars behöva duscha det första jag gör på morgonen för att vakna till men nu när gubben tagit barnen till dagis och skola så har jag kunnat vara halvslö hela förmiddagen. :-)

La ut en massa tomtar på tradera för ett litet tag sedan och alla blev sålda, gud så skönt. Igår satt vi och skickade en massa vinnarmail så nu hoppas jag bara att alla betalar. Har råkat ut för sånna som köpt saker och sen skitit i att betala och man blir lika irriterad varenda gång. Ikväll när barnen somnat ska jag försöka få ut lite julgardiner och juldukar med som jag rensat bort. Ja det finns endel att lägga ut nu när vi storrensat.

Satt och surfade runt förut på inredningssidor och hittade så mycket fint som jag vill ha till lillbäbis rum, har en vision av hur det ska se ut och det ska bli så kul att göra iordning det. Men det blir till våren när man kan ha fönster öppna, för nu vill jag inte ha mer färglukt här hemma.
Frågan är bara vart jag ska göra av mitt pysselskåp som står i bäbisens rum nu, har en stor garderob proppad med pysselsaker och jag har ingen aning om vart de ska ta vägen. Vi har ingen plats alls mer i huset för det. Tycker egentligen att ett hus på 138 kvm borde kunna räcka till men vi är ju så många nu och det finns inte så många bra ytor att förvara saker på.
Satt och drömde för ett par dagar sedan om ett nytt hus, mitt drömhus. Jag vill bo nere vid en sjö nära oss, ha ett stort 2 våningshus på mellan 200-250 kvm. Stort lantligt kök, bibliotek med öppen spis i, stort vardagsrum med stora panoramafönster ner mot sjön. Jag har en klar bild av hur jag vill att det ska se ut, ja nästan in i minsta detalj. Jag hoppas att jag någon gång i livet kommer att få det så. En golden retriever vill jag ha med men det vette sjutton om jag kommer kunna ha nu när både jag och gubben är pälsallergiker. :-(

Nä dags att fortsätta listan. *kram*

En sur dag!

Fasiken alltså, denna dag har varit piss från start. Man kanske måste ha sånna dagar för att uppskatta de bra. Vaknade med världens värk i muskelaturen runt bröstbenet och i ryggen. Har haft så en gång förut under graviditeten. Ja för ett par veckor sedan. Orka inte ta mig upp ur sängen imorse så min älskade gubbe kom med panodil och tog sen hand om barnen själv.
Låg där och försökte somna om men Anton var inte på sitt mest strålande humör imorse och Martin var så seg med att klä på sig så de blev sena. Ja det gick inte att somna om för det var liv och rörelse.
Efter att de åkt och panodilen börjat hjälpa gick jag iallafall upp och satte mig en stund vid datorn, inväntade att gubben skulle komma till jobbet och berätta hur det gått. Sen så skrev jag ett tag på adventssagan. Nu har vi kommit fram till den 7 december iallafall. Men det är ett par dagar kvar att göra. Idéer finns det massor av som tur är. :-)
Efter att ha suttit en stund vid datorn började jag få ont igen så det var bara att gå och lägga sig igen. Gah, jag som har mega mycket att göra idag.
Somnade så skönt där i sängen utan en tanke på listan. Sen så plingar det på dörren, vet inte hur länge jag sovit. Det var grannen som kom för att lämna tillbaka en sak jag glömde där i söndags. Undra hur länge jag sovit om jag inte blivit väckt? Nä det var verkligen bra att jag kom upp, kände mig piggare efter min lilla tupplur med. :-) Tack U för att du fick upp mig, det var ett effektivt sätt. Du får plinga på här emellanåt. :-)

Nu skulle jag väl äntligen få något gjort, men närå, tror alla helvetes hundar är lösa idag. Fick ett trevligt, nä trevligt var det inte, brev från FK om att jag var tvungen att styrka att jag hade någon sorts sysselsättning  en vecka i augusti annars skulle jag förlora min sgi. Fasiken så irriterad jag blev. Jag vet ju att jag har sett till att allt har gått i varandra, från fp till att stå hos arbetsförmedlingen till att börja plugga.
Men det var ju jag som gjort fel sist jag pratade med fk, jag hade uppgett att jag pluggade den veckan men jag började ju inte förens en vecka senare. Jag stod ju som arbetssökande hos ams.
Så jag ringde upp till fk förklarade att jag måste haft gröt i huvudet medans jag pratade med dem sist och berättade hur det skulle vara. Allt frid och fröjd trodde jag. Men tanten hos fk säger att hon inte kan se att jag står inskriven hos ams under den veckan, hon kunde se att jag blev utskriven därifrån när jag började skolan och att jag blev inskriven i nov -07. Men hon kunde inte se att jag var skriven där mellan 18-24 augusti som det rörde sig om. Grrr. Så hon ville att jag skulle ringa ams och få ett intyg att jag stod skriven där.

Jag hatar att behöva fixa saker som känns meningslösa för att någon annan inte kan sköta sitt jobb. Ringde ams och pratade med en herre där som tyckte det var bra konstigt av fk att begära intyg när det stod att jag blivit inskriven nov -07 och blev utskriven 25 augusti -08. Hur svårt kan det vara att förstå det. Men iallafall han skickar intyg till mig som jag sen ska skicka till fk. Kul kul. NÄ men det löser sig i slutändan men jag kan ju glömma att få mina pengar nu på torsdag som jag egentligen skulle haft. Och vi är ju inte alls beroende av de pengarna, grr, klart som sjutton att jag behöver dem.

Nä jag har verkligen surat hela eftermiddagen och har inte hunnit sy mina gardiner idag heller. Har iallafall klippt till dem så jag får väl sitta ikväll. Nu ska jag försöka masa mig in i duschen och få känna mig lite fräsch. Kanske piggar upp humöret något. Om en halvtimme kommer gubbe och barn hem så då måste jag försöka bli lite gladare och trevligare fastän jag vill morra åt allt och alla. Men min stackars goa familj ska inte behöva bli lidande. Får morra när barnen lagt sig ikväll.

Åh vad skönt det var att få skriva av sig. Skriva är som terapi för mig.


Lånad bild från googlebilder.

Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

Härliga måndag!

Måndag morgon och just nu en rätt skön sådan. :-)
Sitter här i min ensamhet och bara njuter av tystnaden, ja förutom det lilla surrandet från datorn. Ska snart beta av dagens to-do-lista som bland annat innehåller sy köksgardinerna, sy upp duschdraperierna, skriva brev till en kär vän och skriva på barnens adventskalender.
Håller på med en adventskalender saga till dem om dem som ska följa dem från 1 december fram till den 24:e.
Tänkte hänga upp varje del i deras stora julkalender. Förut har jag haft godis i den, förra året hade jag ett pyssel nedskrivet på lapp varje dag. Det blev en hel del pysslande. :-) Mycket mysigt men i år har jag inte den energin och då fick jag den fiffiga idén att jag skulle ta och skriva en egen julkalender om dem som vi kan läsa varje kväll.
I höstas skulle vi skriva ett arbete i skolan om en vattenmolekyl och den gillade barnen så då ska det bli kul att göra detta. Är lite i senaste laget så jag får skriva på endel denna vecka men jag har en heldel idéer och jag brukar arbeta bäst under tidspress. :-)

Sitter här och väntar med på att gubben ska komma till jobbet och sen logga in på icq och berätta hur lämnandet på dagis gick. En liten morgonrutin vi har varje jobbdag. Jag vill gärna veta att han kommit fram till jobbet också.

Haha, precis som jag skrev det så fick jag meddelande från gubben. Han kom fram helskinnad dock så hade Anton inte vart så kul att lämna. Han har börjat trilskas så och man ska bära honom och han vill inte gå till fröknarna. Ändå älskar han att vara på dagis och han är alltid glad säger fröknarna. Men han måste protestera när han blir lämnad.

Nä dax att avvika från datorn. Ha det så bra. *kram*

God middag och trevligt sällskap, det är livet det. :-)

Godkväll!

Äntligen kväll känner jag idag. Början av dagen var väl sisådär, hade höga ambitioner som det inte blev så mycket av. Kände mig lite deppig och jag kan inte sätta fingret på varför egentligen. Kanske för att jag är så trött hela tiden och har ont i huvudet. Barnen har väl inte heller varit på sitt mest strålande humör idag. Speciellt inte Gabriel och Martin som har bråkat emellanåt.
De var väl trötta på varandra idag och jag orkar inte hitta på något heller och min gubbe är rätt dålig på att komma på saker. Han är väldigt positiv till att göra något, utflykter, träffa någon mm men att komma på vad, när och hur är inte hans starka sida. Så nu när jag höggravid i v.38 inte orkar hitta på en massa så blir det inte mycket sånt. Men jag kommer igen om ett tag och gubben har lovat att bättra sig.
Iallafall tog gubben med barnen ut efter lunchen så de fick leka av sig där medans jag vilade inne. Härligt var det. :-)

Började sy upp duschdraperierna idag, de var alldeles för långa, har lite kvar att sy men det får allt vänta tills imorgon. Skulle sytt köksgardinen med men det får med vänta tills imorgon. Har ingen lust för det just nu och något ska jag väl ha att göra när jag är ensam hemma. :-)

Men hela dagen har inte varit trökig. På eftermiddagen knallade vi över till våra goa grannar. Så ett par trevliga timmar med härligt sällskap och god mat var inte helt fel och fick mig på gott humör. Barnen lekte och vi andra tölade. Tack ska ni ha, det är alltid lika skoj att ses. Ni får komma hit snart till oss. :-) Så kan jag baka den där chokladkakan som du ville ha recept på. :-) Det är alltid trevligt att fixa middag och baka när man ska ha gäster.
Det är så trevligt att bli hembjuden till nära och kära, vi är ju ändå rätt många i familjen. En stor bullrig familj. :-D

Ikväll har jag suttit och dreglat över ikeas hemsida igen. Uj vad möe jag vill ha.
Bland annat vill jag ha:
* köksbord
* matstolar
* soffa
* tjock och go bäddmadrass
* ny service, är så trött på dem vi har, vill ha en sort bara
* bra förvaringsmöbel till Anton
* databord till ovanvåningen med stolar till
* några tavlor

Ja listan kan göras ännu längre. :-) Måste bara ta och åka dit snart, helst vill jag ha med sambon och ha barnfritt så man kan strosa där länge länge, luncha ihop samtidigt som man funderar på vilka av alla saker man ska ha med sig hem. :-)
Drömmer mig bort. :-)

Satt och kollade på kort härom dagen och måste bara få visa er ett av mina favoritkort på Martin, han är helt bedårande. Han är ca 2 år där. Min lille goseprins.


Martin har alltid haft så goa kinder, sånna där som alla tanter bara vill nypa i. Ja och så jag då. :-)

Nä nu ska jag och gubben ta och kika på nya Arn-filmen här innan det är dax att sova. Imorgon ska jag beta av min långa lista. Sov så gott. *kram*

Mår som jag förtjänar!

Godkväll, hoppas ni där ute mår bättre än vad jag gör. Jag har tjuvstartat julen lite och mår där efter. Var så sugen på knäck och igår så gjorde gubben det åt mig. Får skylla på att lillbäbis ville ha det.
Ikväll käka jag nog lite för många när vi och barnen satt och kika på film.

Lånad bild. :-)

Jag brukar ta det ganska försiktigt med godis för min mage fixar inte för mycket. Men nu så tänkte jag mig inte för och åt lite för många på för kort tid.
Jisses så ont i magen jag har nu, mår riktigt pyton. Man hoppas ju att man lärt sig en läxa nu. Egentligen borde jag inte äta något med socker i för jag får ont i magen nästan varje gång, ytterst lite går bra. Har ofta ont i magen och misstänker antingen socker, vetemjöl eller laktos eller en blandning av det. Ibland kan endel av det gå bra och andra gånger så får jag ont. Ska ta tag i det nu när lillbäbis är ute. De får helt enkelt undersöka mig ordentligt på vc.

Måste börja äta annorlunda, jag vet ju det. Inte bara för att gå ner i vikt utan för att jag ofta har så ont i magen. Men ibland tror jag att jag är felprogrammerad där uppe i hjärnan, hur kan man äta det man vet att man får ont av. Ja något fel är det på en iallafall.

Nu ligger alla barnen i sina sängar och jag är med sugen på att krypa till kojs, så trött idag, det har varit fullt ös hela dagen lång.
Men nä jag ska nog försöka hålla mig vaken en stund till, mysa lite med sambon. Är sugen på isvatten och på att magontet går över, tar väl en timme så lättar det.

Idag hade vi min moder, syster med gubbe här på besök. Trevligt att sitta och tjöta lite. Men vi blev ännu mer varse om att vi måste fixa nya köksmöbler. Stolen min mor fick tag på var med trasig under. Fasiken alltså vad trött jag blir på möblerna. Ska ta oss iväg till ikea såsmåningom och provsitta lite stolar. Bord vet jag ju redan vad jag vill ha, ett vitt norden som kan bli jättestort. Då vi ibland är rätt många här hemma. :-)
Igår satt Anton och ritade med overheadpenna på ett papper, inte tänkte jag på att det kunde gå igenom. Men nu är det röda fina streck med på det apfula repiga bordet vi har. Ja en snygg dekoration på ett annars trist bord helt enkelt. :-)

Nä nu ska jag nog ta och besöka dasset här hemma, har en lillfis som lever rövaren i magen nu och gör mig aningens kissnödig. Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Snyggingar vs fulmonster!

Godkväll på er alla!

Denna dagen har gått i kreativitetens tecken. Martin har varit sjuk och hemma idag med, egentligen är han mycket bättre men är tvungen att vara hemma från dagis än pga sina ögon. Men nu är de inte illröda som igår utan lätt rosa.
Iallafall hade han som önskemål att vi skulle göra fulmonster idag. Jag visade dem för ett tag sedan en sida på internet där några gjort fulmonster och jag tyckte de var häftiga. Berättade för barnen att det skulle vi göra, de skulle få rita sitt eget monster, välja ut ett tyg som vi har hemma och sen skulle jag sy ihop det till dem.

Imorse när jag klivit upp fick jag värsta yrselanfallet, lyckades sitta och käka lite frukost men efter det var jag tvungen att gå och lägga mig ner. Var som jag åkte karusell och inte bara i huvudet utan i hela kroppen. Illamående som busen. Jag avskyr att åka karusell. Låg så medans gubben körde barn till dagis och skola, ja jag låg så tills strax innan gubben var tvungen att åka till läkaren. Kände mig lite bättre då iallafall så det var att kasta sig in i duschen och sen iväg. Min älskling har ju med varit sjuk nu i veckan med ont i halsen, huvudvärk bla. Nu var det inte det han skulle till läkaren för utan för hans axel som han haft ont i, i ett halvår. Så idag var det dags för den stora sprutan, eller ja så stora var de inte men men. Kortison insprutat i axeln. Jag var ju givetvis tvungen att följa med, har aldrig sett han i en sån situation så det var ju lite intressant. Här hemma är det jag som fått sprutor i mina fingerleder och opererats.

Men efter läkarbesök och postenbesök så var det dags med skaparverkstan. Martin ritade upp ett mysigt monster och jag började klippa. När det väl var utklippt så såg jag att det var lite i minsta laget och skulle bli lite svårsytt så jag förstorade upp hans monster. Han valde tyg och jag sydde. Sen så insåg jag att jag ville sy det lilla också. Blev ett gulligt litet monster till Anton.
När vi hämtat de andra barnen så visade Martin stolt upp sitt fulmonster och Gabriel och Amanda ville självklart ha varsitt de med så det gjorde vi när vi kom hem.
Men först efter dagis var vi och klippte våra två prinsar Gabriel och Martin för imorgon åker vi till fotografen och tar kort. Anton som också ska ta kort klippte vi inte för jag vill att han ska ha långt hår. Han har de ljuvligaste lockar man kan tänka sig. :-)

Tänkte jag skulle lägga in lite bilder på godbitarna i deras nya frisyrer och på fulmonstrena.

Först ut är min största prins Gabriel. :-)


Näste man är goseMartin. :-)


Sen alla fulmonstrena som vi gjorde. :-)



Håll tummarna nu med för att jag inte vaknar mitt i natten av att jag måste åka och föda, lillbäbis kan allt vänta en och två veckor till. Imorgon är det så mycket annat att göra. :-)
Nu i helgen står det mycket trevligt på agendan.
Imorgon ska vi efter att ha käkat frukost och duschat/badat åka iväg till fotografen med grabbarna. Sen lunch och efter det, det stora lussekattsbaket. :-) Tänkte jag börjar en vecka tidigare i år ifall ifall bäbis kommer snart. Min mamma hade tänkt sig komma hit då med och ev kikar syrran och hennes gubbe förbi när de är ute på prommenad. Supertrevligt.
På söndag ska vi över till våra goa grannar på middag. Det ska bli mycket roligt. Jag är så glad för att vi har så goa trevliga grannar.
Sen så ska vi även träffa ett annat föräldrapar under helgen, tänkte ta en lekparksträff när vädret tillåter. Så ni ser, jag kan inte föda i helgen. :-)
Ja inte nästa vecka heller för då har jag adventspyntande på listan, bla ska jag stöpa mina adventsljus. Haha, lovar att jag inte kommer känna mig redo när det än blir av, kommer alltid vara en massa att göra.

Nä nu ska jag nog ta mig en kopp te och umgås med älsklingen. Är inne i en riktig te-period. Köpte på mig två nya sorter sist jag var på affären och de var smaskiga.
Ha en fortsatt trevlig kväll nu. *kram*



En virvelvind i sängen!

Vilken natt! Vissa nätter önskar man bara ska ta slut så fort som möjligt och denna var verkligen en sådan. Har haft en virvelvind i sängen endel av natten och då pratar jag inte om gubben. Hade ju varit så mycket trevligare om det varit han och jag som varit virvelvindar ihop. :-)



Nä denna virvelvind bestod av en sjuk Martin som inte kunde sova i sin säng för han hostade endel. När han blir förkyld så får han svårare med andningen, väldigt rosslig. Vi har fått varit in med han till akuten och ett tag spydde han varje gång han blev slemmig i halsen. Detta har som tur vuxit bort för det var så synd om prinsen att varje natt spy för att han hostade. Sen så har han ont i ögonen med pga ögoninflammation. Det ska tydligen gå igenom alla i familjen.
Så inatt runt 1-tiden när vi hade gått och lagt oss hör vi en liten späd röst ropa pappa från övervåningen. Martin fick komma ner och sova hos oss. När klockan sen var runt 3 så orkade jag inte mer utan då hade han i ca 2 timmar varit en virvelvind i sängen. Han snurrade runt så jag trodde jag skulle bli galen. Det var för varmt hos oss tyckte han och visst det kan jag hålla med om.
Vi är inte helt överrens här hemma jag och gubben om temperaturen. Och det är mest pga mig för jag växlar väldigt i temperatur. Han tycker oftast det är för kallt medans jag fryser och svettas om vartannat.

Iallafall så fick Martin gå upp till sig och försöka sova sista delen av natten så jag också kunde få lite sömn. Jag klarar mig ganska bra på lite sömn men någon måtta får det ju vara, inte så lite. Så när klockan var halv fyra imorse hade inte jag fått många minuters sömn. Och till all förbannelse i världen, när jag blivit av med en liten virvelvind i sängen så var det dags för nästa att komma upp. Anton, gah, kan ingen sova längre. Men tack och lov så sov han väldigt bra sen när han kom till oss så det blev ca 3 timmars sömn på raken där. :-)

Idag har jag en lång lista med saker att fixa, mycket inför lillans ankomst som jag inte tagit tag i innan. Ska runt till en massa affärer och sjukhuset och till banken. Ska bli intressant att se hur Martin kommer orka med det. Han får åka kundvagn om det blir för jobbigt. Känner att jag måste fixa detta idag då man inte vet när lillan bestämmer sig för att komma.

Men först nu ska jag ta och pysa till sopstationen med ett gäng saker som vi rensat bort. Uj vad härligt det ska bli. Kommer inte sakna det ett dugg. Riktigt känner att det blir mer energi i huset.

Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

Ingen som köper vhs längre eller?

God eftermiddag!

Jisses så mörkt det är ute nu och klockan är ju bara fyra. Ja då får man tända mysbelysningen lite tidigare. :-)

Har suttit och fotograferat en massa vhs-filmer som vi inte längre vill ha eller har någon plats för. Tänkte lägga ut dem på tradera men när jag kikar där så har nästan inte en film fått några budare. Det kanske bara är energislösande att lägga ut dem för så skoj är det inte. Jag kan förstå att folk inte vill köpa vhs, det gör jag ju inte själv heller.
Sist jag köpte vhs var när jag köpte Sandybell-serien till Amanda. Nostalgi på hög nivå. Älskade de filmerna när jag var liten.



Nä jag ska göra med gubben vad han tycker, annars så kanske man ska sätta upp en lapp på affären här att vhs bortskänkes mot att de hämtar dem. Eller så kör man dem till sopstationen direkt. Bara jag blir av med dem.

Här har vi haft sjukstuga idag igen, denna gång var det Martins tur. Igår hade han feber och idag var han trött och sliten. Ingen feber än tack och lov. Får se hur han känner sig imorgon. Sen är gubben dålig med, världens huvudvärk och ont i halsen blandannat. Mina stackars prinsar. Huvudvärken misstänker jag kommer från målarfärgslukten, som jag visserligen inte känner längre men ångorna finns ju i hela huset och påverkar en. Kanske därför jag har så ont i  huvudet varje dag med. Men nu är vi klara med målandet iallafall för vintern. Tog det sista idag, det andra som jag vill ha målat får vänta till våren då man kan ha öppet. Men det som vi har gjort nu iallafall har gjort sån skillnad. Gud så mycket bättre det blev, helnöjd. :-)

Idag har jag  varit till bm med, allt var bra förutom vikten. Ja hon sa inget men jag. Jag har gått upp 18 kg hittills. Jisses alltså. Hade jag inte varit så stor innan så hade jag inte brytt mig. Gick upp mellan 15-18 kg med grabbarna med medans jag gick upp bortåt 40 kg med Amanda, det är mycket det. Och många av de kilona sitter ju fortfarande kvar. Men de ska ryka nu efter lillbäbis är född. Denna gång ska jag inte ge mig hur lång tid det än kan tänkas ta. När jag är 35 år ska jag inte vara tjock, så är det bara.

Nä nu kom gubben hem med Gabriel och Anton. Och Anton är ledsen så jag ska ta och gosa med honom nu.
*kram* :-)

Varför kan det inte bara bli vinter?

Hur kul är det när man vaknar upp och det bara ösregnar, känns som humöret blir därefter. Jag är så megatrött på regnrusk nu. Kan inte det bara börja snöa istället så får man lite förändring och det blir mycket finare ute. Och att barnen kan få åka lite pulka.


bild tagen från Wikipedia

Vet inte vad det är med mig nu, har varit på ruggit humör nu i över ett dygn. Allt känns bara piss. Jag känner mig sur och irriterad på allt och det är träligt. Det är synd om de som är i min närhet, stackars min goa familj. Kan inte vara lätt för gubben att ha en surkärring runt sig. Nä så här kan jag inte fortsätta. Jag tror att mitt dåliga humör kan ha något att göra med att jag sover alldeles för få timmar på natten och av de timmarna sover jag inte ens bra. Har haft huvudvärk varje dag i över 2 veckor ( vilken kanske beror på målarfärgen som stinker i huset ) och sen så är det tugnt nu i v.38.
Det känns som jag svalt en medicinboll.
Just nu känns det som jag aldrig kommer att sakna denna gigantiska mage men det vet man ju hur det blir efter ett tag. Nä jag drömmer om en bra möe mindre mage, får sätta den på diet sen när jag slutat amma.

Så vad står på agendan hos mig idag, hmm, tvätta, skriva inköpslista och matlista, kika efter en klänning till lillan som jag köpt men tappat bort. Packa in julklappar som är väldigt skrymmande och inte allt för bra gömda, måste fixa detta innan barnen hittar dem. Visserligen skulle de bli väldigt glada men det kan ju vara kul att vänta till julafton. De längtar som busen här efter jul och frågar emellanåt hur länge det är kvar. Gosisar. Till helgen har vi tänkt att tjuvstarta lite och baka lussebullar iallafall. Men adventspyntandet får vänta ytterligare en vecka. Hoppas lillfis i magen kan hålla sig inne tills jag är klar med det. Sen ska jag nog ta och läsa lite idag med, precis rätt väder för läsning. Aha jag hittade något posititvt med detta rusk, tända lite ljus.

Jag vill ut och resa, min resetarm är enorm just nu. Jag vill åka med gubben till London igen, åh vad mysigt det var. Jag vill strosa runt med honom där ett par dagar. Sen så saknar jag Danmark med, det var så härligt och fridfullt att bara ta dagen som den kom i somras. Barnen pratar mycket på Danmark fortfarande och badhuset i Kolding som gjorde starkt intryck på dem. Och alla roliga ortsnamn som Bindeballe. Haha! :-)
Varje gång jag hör Kråkradio och mamma Mu så tänker jag på Danmark för det lyssnades en heldel på det i bilen. Härliga minnen. :-)
Men helst skulle jag nu vilja resa till antingen USA, Grekland eller Italien. Absolut att jag någon gång i mitt liv kommer besöka dem platserna, det är jag helt övertygad om men jag vill nu. Känner mig emellanåt ganska rastlös hemma och då vill jag iväg. Inte riktigt läge när barn nummer fem snart ska födas. :-D
Kommer ha fullt upp snart så då kanske det lägger sig lite och sen när jag börjar plugga i vår igen kommer jag ha häcken full.

Nä dax att ta och lyfta rumpan och ta lite panodil och lägga sig en stund så man kan göra lite nytta.
Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*


Alfapet vs Kinaschack?

Måndag morgon!

Har sovit rätt gött i natt. Vaknade först vid halv fem och behövde upp. Men trött är jag ändå idag, blev sent framför tradera igår. Hade rensat ut en massa böcker som Amanda inte ville ha så dem la jag ut. Det tar ju sån tid alltså, jag vill ju gärna skriva i auktionen vad böckerna handlar om så att de som kikar kan bli lockade att köpa dem.
Nästan så man blir sugen på att läsa vissa själv men jag har två stora bokhyllor här inne i datarummet fulla med böcker varav jag inte ens läst hälften än. Så de får jag beta av istället.

Detta rum ska ju sluta att existera nu under våren med så det är lite att kämpa med. Har suttit och kikat runt på olika tapeter som jag vill ha i rummet. Det finns mycket fint. Vet att jag vill ha tre väggar vita men sen så skulle det vara fint med en fondvägg med. Vill att rummet ska gå i vitt, rött och rosa. Ja i dagsläget iallafall. Det är nog de färger jag har minst av hemma, ja rosa har vi lite av i vårt sovrum eller kanske snarare ljungfärgat har vi.
Har kikat runt på endel bloggar och jisses vilka fina rum det finns och inspirationen flödar. Jag skulle vilja ha ett stort slott att inreda för idéerna är för många för detta lilla hus.
Tänk att få jobba som inredare, vilken dröm. Men jag är för feg för att ge mig ut på okänt vatten, kanske i framtiden. Jag tror att förskolelärare kommer att bli bra ett tag iallafall. Vill gärna jobba med de lite äldre barnen, pyssla en massa. Sånt som passar mig alldeles ypperligt.

Så hur var helgen här hos mig, jo den var rätt bra. Jag och Anton var ju upp till min mamma i lördags med min moster. Mötte upp min minsta syrra där med. Mysigt att få träffa henne, hon är så go.
Det blev inte så mycket shoppat dock för mig. Hittade en massa fint på inredningsaffären men jag vill ju helst bara köpa på mig sånt jag vet vart jag ska ha och nu när det snart är jul så ska det ju upp lite annat pynt så jag avvaktade med att shoppa där. Var upp till tomten iallafall och kikade i hans affär och där hittade jag mig en tomte och en ängel som var väldigt fina och som kommer passa så bra på hyllan i köket.
Min mamma bara skakar i huvudet åt mig för jag har en förkärlek för lite magra tomtar medans hon tycker att de ska vara runda och goa.
De flesta av mina runda och goa tomtar ligger ute på tradera förtillfället och mer än hälften är sålda. :-)

Efter ett par timmars kikande i affärer var vi alla trötta och hungriga och begav oss av hem till mamma, där hon fixade smarrig lunch. Anton var så duktig hela tiden i affärerna. Sen så blev han mutad med pepparkakor av tomten med.
Ja inne hos tomten så var det en man och en kvinna där med tre barnbarn och jisses så de grabbarna sprang omkring. Vildare än vildast tyckte jag och mormorn hojtade på dem hela tiden. Ja det var ett väldigt liv. Kände då att mina barn är rätt lugna av sig vilket jag tycker är väldigt skönt. Visst att barn ska få springa av sig och kunna få vara barn och härja men i en affär med massa ömtåliga saker så är det inte riktigt rätt plats för det. Nä utomhus är mycket bättre för det ändåmålet.

Igår söndag ägnade vi dagen åt städning och iordning ställande av Antons rum. Det har blivit en samlingsplats för saker vi rensat ut hos de andra och så kan vi ju inte ha det. Så vi plockade bort en massa leksaker som han inte ska ha och två bokhyllor. Sen satte vi upp lite tavlor och gardiner. Det blev så mycket mysigare och jag tror prinsen kommer att trivas bra där. Gubben hade feber igår med så vi tog allt i lugn takt så han inte behövde slita ut sig totalt.
Idag mådde han bättre sa han så nu är han på jobbet.

Jag ska idag vila endel, börja fundera på bb-väskan, måla klart två hyllor och sen dammsuga nedervåningen, blev bara där uppe igår. Ja dagen kommer nog gå i rasande tempo för det gör varenda dag tycker jag.
I eftermiddag har jag lovat att jag och Amanda ska spela alfapet för det blev lite försent för det igår. Det värsta är att det inte är superkul att spela med henne alltid för hon vinner så gott som jämt. Vi har spelat detta spel massor av gånger och jag har bara vunnit en gång. Lite surt.
Kanske skulle spela kinaschack med henne istället för där brukar alltid jag vinna. :-)

Nä dags att göra något. Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*




Måste bara få visa min prins!

Detta är en bild på Gabriel när han är 1 år, han är helt bedårande tycker jag och det är en av mina favoritbilder. :-)
Har den som skrivbordsunderlägg på datorn och det var så kul igår för Anton fick syn på den och sa att det var Anton. De är ganska lika de två herrarna. Ska bli spännande att se om de kommer vara det längre fram med eller om det mest är i småbarnsåldern.



Jag tar en paus just nu i traderapackning. Har haft en heldel ute som blivit sålt så nu är det en massa att packa och sen ska det skickas vinnarmail. Men det är så skönt att få bort sakerna och få in lite slantar. Spar in dem på ett resekonto och det är kul att se summan växa.
Har väl inte tänkt sitta här hela kvällen utan vi borde hinna med en film med, förhoppningsvis. :-)

Men jag borde nog sova snart. Imorgon ska jag och Anton iväg med min mamma och moster och kika i en massa affärer, kommer nog vara slut efter det. Men jag ska in i en av mina favoritinredningsaffärer och jag hoppas jag hittar något fint att ta med hem. :-)
Gubben ska iväg med de tre större och en kompis till Amanda till badhuset imorgonbitti. Barnen var superglada när vi berätta, vi har varit rätt dåliga på att åka dit. När Martin var bäbis var vi där rätt ofta men sen blev det bara inte av. Var till ett badhus i somras när vi var i danmark och som sagts ovan barnen var superglada. Så de måste ju få komma lite oftare till badhuset. Hade velat följa med men jag kommer inte i min baddräkt och bikini har jag ingen.

Nä nu ska jag ta och återgå till tradera så det blir klart. Ha en fortsatt trevlig kväll.
*kram*

Igår måste bäbis ha sjunkit rejält.

Igår på kvällen så började det trycka nedåt rejält. Inte så att det gjorde ont som värkarna man får när man ska föda men trycket var enormt. Kändes nästan som bäbis bestämt sig för att komma ut. Men det var nog mest att hon bestämt sig för att sjunka ner lite, närmare utgången liksom. :-)
Nu är det bra mycket jobbigare att gå både för foglossningen och för kissnödighetskänslan ( långt ord det blev :-) ). Men det är ju så det ska vara med, har ju varit med om det förut.
Inte länge alls kvar nu, hjälp. Ena stunden vill jag att det ska va över nu och jag får snusa bäbis och i nästa stund känner jag mig inte alls beredd på att bli mamma igen. Behöver lite mer tid att förbereda mig på eller kanske mer tid till att ligga på sofflocket och käka praliner och se på tv. Haha, har ju inte hunnit gjort det än. :-D

Nä det får inte bli för många praliner, jag ska ju ner i vikt sen med. Gah har gått upp över 15 kg redan och det kanske är en månad kvar. Hade ju egentligen inte varit någon fara om inte jag hade haft all den där isoleringen runt kroppen från början. Den måste bort så är det bara. Ska följa med min goa vän och granne till vv sen och då hoppas jag att det ska gå nedåt. Trevligt att ha någon att gå med.

Nu hör jag barnen vakna där uppe, idag är det dagisdag för dem. De är så mycket piggare nu, lite hosta kvar och snuva mest men det brukar sitta i så många veckor tycker jag. Ja Anton han kan kraxa jättelänge efter en förkylning. Ja också Gabbes öroninflammation men det smittar ju inte och han har inget ont alls längre.

Så vad ska jag göra denna fredag, måla som vanligt, har bara en paradhylla och tre hyllplan. Sen måste jag skicka iväg ett mail till H&M. Köpte en tröja till Gabriel därifrån, en stickad snygg en. Han har hunnit använda den två gånger sen så har någon maska släppt mellan mudden och armen vilket resulterat i att den repat upp sig lite, så nu måste jag försöka ta tråden och fånga upp maskorna innan det blir värre. Men jag tycker det är så dåligt att en tröja inte ska hålla mer än två användningar så nä det ska de få höra. Den kommer ju inte bli lika snygg som innan för jag kan ju inte sticka om den men jag kan ju rädda lite av den. Så dagens känga går till dåligt stickade tröjor från H&M.

Nä dax för frukost och sen klä barnen fina inför fotograferingen idag. Det är så synd att de inte tar enskilda kort på grabbarnas dagis, så tråkigt. Måste försöka komma ihåg att ringa och boka tid hos en fotograf för dem nu snarast för jag vill ju gärna ha enskilda kort på dem med. Har på Amanda från alla år.

På återseende. *kram*

Sjukstuga och grått väder!

Godmorgon! Eller snarare god förmiddag kanske. Morgonen här börjar ju långt tidigare än halv 11. Men vi är bra sega och har varit det nu ett par dagar.
Efter att jag blivit frisk så var det dax för barnen att bli sjuka, det slår ju aldrig fel. Anton fick hög feber i måndags och lite feber på tisdagen sen har den varit borta tack och lov men ersatts av snuva, hosta och ögoninflammation. Går tydligen på dagis. Jisses så han såg ut på ögonen på tisdagen. Idag torsdag är han så mycket bättre, bara lite rött i ena ögonvrån. Men så har vi fått salva med av snälla farbror doktorn så det gör ju att det går över lite fortare.

Så till nästa prins som blivit sjuk. Gabriel blev också sjuk i tisdags, snorig och hostig och igår så började han jämra sig och gråta över att örat gjorde ont. Gah!
Bara att åka till doktorn igen, vi har klippkort där, har jag nämnt det. Hela familjen har vart där nu under kort tid för olika saker.
Iallafall så konstaterade doktorn att det var öroninflammation. Igen, stackars min lilla grabb. Så fort han blir förkyld så är det kört, öroninflammation direkt.
Han har varit opererad och haft rör och då fick han ingen öroninflammation när han blev förkyld men så fort de rören trillade ut så var det kört igen.

Ja idag mår han mycket bättre iallafall, inte ont alls. Ja alla barnen är mycket piggare idag och det märks för de har endel spring i benen här hemma. Borde ta och gå ut men jag har så ont i fogarna. Gubben skulle bara jobba halvdag idag så han får ta med dem ut sen när han kommer hem. Imorgon blir det nog dagis och skola för sötisarna.
Ja Amanda har vart hemma från skolan med, hon är lite snorig och hostig, inte så farligt men jag tyckte det kunde vara skönt för henne att få va hemma och vila.

Jag tror hon velat vara hemma ett tag när hon sett de andra fått vara hemma när de varit sjuka. Hon har sagt många dagar att hon kännt sig febrig och tagit tempen, dock utan att ha haft någon feber. Jag tror hon vill ha uppmärksamhet helt enkelt och det kan jag förstå med. De är många barn och alla vill ha sin del av mamma och pappa och det måste de ju få med.

Kvällarna har gått åt till att måla här och nu är vitrinskåpet och ljusstakaran äntligen klara så härligt. :-) Blev så mycket finare. Nu har jag bara kvar att måla ett par hyllplan som sen ska upp på konsoler så kan jag känna mig nöjd.

Konstaterade härom dagen att vi behöver nya köksmöbler så nu är det övertalning på gubben som gäller. Det börja med att en av våra stolar trilla isär för vilken gång i ordningen vet jag inte och det är så träligt med detta limmande av stolar hela tiden. Ja jag borde ju inte klaga när det är gubben som limmar men jag tycker de är fula med.
Hittade så snygga stolar på ikea när jag surfa runt där så nu vill jag få med han att provsitta dem. Bord har jag redan hittat där. :-)

Och bara för att visa varför jag inte gillar våra stolar så måste jag ju lägga upp en bild på dem. Köket ser helt annorlunda ut nu måste jag få påpeka. Så här såg det ut när vi nyss flyttat in ( för snart 5 år sedan ), efter det har det målats om och nya gardiner som är snyggare. Ja det mesta är nytt, tavlor, lampor allt. Men jag har ingen ny bild på köket så håll till godo. Dessa stolar är totalt värdelösa, går sönder jämt.



Ska ta och visa bilder på vårt hus så småningom, måste bara ta och fota lite här hemma. :-)

Nä nu har Anton tröttnat på att leka uppe med de andra så jag ska ta och läsa lite för honom och se ifall han vill hjälpa mig i tvättstugan.
På återseende. *kram* :-)

Julstäd och måleri :-)

Ja som rubriken säger, detta är vad som står på listan idag plus en massa annat. Men av allt som står ska jag iallafall måla ett vitrinskåp och rensa jullådorna sen hoppas jag att jag orkar mer.
Mår inge vidare idag, feber och fortfarande huvudvärk. Ingenting hjälper mot den, har provat panodil och massage och det är ju det enda jag kan göra just nu. Sen när gubben kommer hem blir det mer massage av nacken och med tigerbalsam på, hoppas att det kan hjälpa lite iallafall.

Så hur har eran helg varit, här har det varit toppen. Maken fyllde år i fredags så då var han och jag ut och åt middag. Det är så härligt att ibland bara få vara vi två, att kunna sitta ned och äta en god bit mat utan fyra godingar som har fullt upp att var och en berätta något spännande. Visst jag gillar det med men ibland som sagt vill man kunna diskutera lite andra saker än vad som hände i Star Wars eller vad någon på dagis gjorde. :-) Iallafall så var vi iväg till Mongolian Steakhouse här i stan, älskar den restaurangen. Valde en av mina favoriträtter, frästa jätteräkor i starksås med ris till. Mumma.
Tack mamma och goa systeryster som tog hand om våra vildar under kvällen. :-)

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle fira gubben här hemma med familjen. Förmiddagen bestod i att städa och fixa middag innan gästerna anlände. Det var så trevligt, älskar att gäster här. Efter middagen spelade vi lite bowling på wiin och gubben vann. Det var han värd då det är ändå var hans födelsedag på fredagen.

Så igår, söndags, rotade vi fram alla barnkläder och plockade fram bäbiskläder och la iordning i trådbackar. Det var så mysigt att få fram stl.56 igen, så pyttesmå de är. Det fanns en heldel fint kvar efter Amanda, mycket har jag gjort mig av med men guldkornen var kvar. Jag konstatera att det enda jag behöver köpa in är strumpbyxor och lite fler klänningar till damen. Men det är ett kärt nöje.
På eftermiddagen var vi bort till ett par bekanta som vi lärt känna här i området. Jisses så fint de hade det, precis min stil. Älskar att få gå husesyn hos andra. Det var supertrevligt att vara där, de är så goa och trevliga människor. :-)
Barnen lekte och vi vuxna tölade mest.

På kvällen var jag så trött så jag orkade inte påbörja målandet av väggvitrinet så det måste jag ta tag i nu. Men det är lite svår målat så jag får ta det i omgångar. Vill ju bli klar snart. Köpmannadisken blev så mycket finare som vit och det sporrar en till att fortsätta. Vill ju bli klar innan lillbäbis kikar ut.

Nä nu ska jag inte sitta här och svammla bort förmiddagen, dax att jobba lite för att sen med gott samvete kunna vila bort huvudvärken och febern.

Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

Trött med hövvevärk!



Googlad bild

Idag är ingen bra dag, egentligen borde den vara det då jag ska ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar. Shopping med syrran. Men jag har sovit uruselt, gick och la mig alldeles för sent, tror klockan var runt ett när jag släckte. Har börjat läsa i boken Mias systrar och den är ju så grymme bra. Sen som alla nätter så får jag gå upp på toa varannan timme.
Lillbäbis ligger nog rätt långt ner nu, hjälper inte hur mycket jag än går på toa, jag är lika kissnödig direkt efter ändå. Precis som det ska vara när man är i v.36.
Kan inte fatta att jag redan är där, shit det är inte långt kvar alls nu. Härligt men samtidigt lite vemodigt då detta är det absolut sista barnet. Men så ont som jag haft denna gång och så trött jag varit så är jag inte sugen på att va gravid något mer, detta kommer ju ändra sig om nått år, alldeles säkert men fler blir det inte vad än många andra tror. :-)

Så vad står mer på agendan här hemma idag? Först nu ska jag ta och påbörja en målning av vår köpmannadisk vi har i köket. Den ska bli vit och fin. Målade den vi har i hallen för ett tag sedan och det blev sån skillnad. Jag vill ha det mesta i vitt för jag känner vilket lugn det ger. Jag är nog en sån person som blir stressad av för mycket färg, tyvärr då färger är väldigt fint. Så så ser min förmiddag ut, tar nog en stund att måla den, sen måste jag snabbt in i duschen innan jag ska hämta upp syrran vid lunch.
Måste fixa vinterjacka till Martom idag, jisses så barnen växt här under sommaren och ja under den hösten som varit hittills med. Köpte en ny vinterjacka till Gabriel för inte så länge sedan och då tyckte jag Martins jacka passa men nu ser jag att när han böjer sig ner så syns maggen hans och så kan han ju inte ha det. Får bli samma storlek som brorsan.
Martin har kunnat ärva kläder av Gabriel ganska länge då det bara är ett år mellan dem men nu så drar Martin också 122 på många saker så det blir dubbla uppsättningar här hemma.
Lilla Anton lär ju ha en heldel kläder att välja på sen.

Tradera är något som ska fixas idag med, har hur mycket som helst att lägga ut. Sen när lillbäbis ska ha datarummet så måste det mesta vara borta därifrån och vi har ingen plats att ha en massa böcker och urväxta kläder på så det blir att sälja av. Men jag gillar det, så skönt när man får åka till posten med ett gäng paket.

Nä nu ska jag ta mig lite huvudvärkstabletter och sätta igång måleriet om jag ska bli klar.
Ha det så bra idag nu! *kram* :-)

RSS 2.0