Ullared och Ridlekis!

Jag och min goa granne Ulrika hade pratat om att åka till Ullared ett bra tag nu men inte riktigt kommit för oss att boka in en dag. Så satt jag i måndags och tänkte att nä nu tar jag och skickar iväg några dagar jag kan åka och se vad som passar henne bäst. Ett tag senare så får jag mail och en fråga om imorgon passar.
Ringer snabbt upp och vi bokar in att åka dagen efter, detta var runt nio på kvällen så riktigt snabba ryck här. :-)

Det blev en mycket mycket trevlig dag, munnen gick nog i ett för båda två. Att åka bil i ca 9-10 timmar är väl ingen höjdare men med en god kamrat är det bara trevligt. Och vad mycket man hinner prata. Annars så är nästan alltid barnen med och då blir det att de också vill ha ens uppmärksamhet och det är inte alltid som man får säga klart sina meningar. Men nu var det ingen som avbröt utan samtalsämne efter samtalsämne avverkades och själen kändes lite lättare när det åter igen kom hem. :-)

Blev det något shoppat då, oja, rekord tror jag. Shoppa för det dubbla mot förra året men jag fick så mycket för pengarna. Vinterkläder både till gubben, Amanda, Gabriel, Martin och Anton, mössor, vantar, underkläder, kläder, pyjamasar, filmer, hygien, en massa leksaker ( julklappar och presenter ) och lite annat smått och gott.
Jag gillar ju att shoppa även om man höll andan lite innan man såg vad det landade på. Men ingen fara, kunde betala räkningarna idag. :-)
Nu är jag nästan klar med vinterns kläder, bara Cornelia som behöver en overall och sen behöver alla grabbarna och jag vinterskor och vintermössor. :-) Men det blir nog att jag kikar efter det till helgen, innan har jag inte tid.

Idag onsdag har det varit en superstressig dag och jag borde nog lägga mig nu men vill inte. Först på morgonen så åkte jag och Cornelia hem till syrran för att töla bort någon timme och luncha lite. Mycket mycket trevligt. Snart så är det dags för hennes lilla bäbis att komma ut till oss alla och det ska bli så otroligt superkul och mysigt att få bli moster. Ja den lillkillen kommer ha många runt omkring sig som älskar honom. :-)
Efter syrran hämta vi upp Amanda och hennes kompis, sen hade jag tänkt åka och fixa regnkläder och stövlar inför lägret imorgon men jag var tvungen att åka hem en stund. Hade världens huvudvärk, så trött på den. Har spännt mig mycket på sista tiden och varit stressad och inte mått så bra så jag antar att det beror på det.
Iallafall så kom Gabriel hem sen och gubben hämta hem Anton och Martin.
Martin hann vara hemma en liten liten stund sen var det dags för honom att åka på ridlekis för första gången. Han har pratat på att han vill prova på ridning och nu äntligen var det dags.
Han hade varit så glad och tyckt det var jätteskoj.




Jag är så glad för hans skull att det fanns plats för honom. Nu vill Gabriel med rida men det blir lite svårt för oss att fixa det för man måste springa med runt med barnen och leda hästarna och jag måste vara hemma med Anton och Cornelia och Harald har ju lovat Martin först. Gabriel förstod ju detta dilemma och sa att sen när Martin kan rida själv så kan han börja. Fina fina Gabriel, det känns så ledsamt att inte han också kan få chansen nu.
Men han har ju börjat på karate nu iallafall så vi får väl se om han fastnar för det. Amanda älskar ju det.
När sen ridlekis var slut pös jag och Amanda iväg för att hitta regnkläder till mig ( varför är jag ute i sista minuten jämt? ) men ingenstanns hitta jag några i min storlek. Prova den stl  jag har på alla mina kläder men de satt som korvskinn så det gick ju inte, fasiken alltså. Jaja, jag fick tag på stövlar och en regnponcho och det får väl duga. Får ta med extra kläder ifall jag blir blöt om det spöregnar.

Medans jag och Amanda jaga det så åkte gubben till grabbarnas fotbollsmatch med de andra. Ja jisses alltså, så länge fotbollen pågår så kommer våra onsdagar vara rena maratonloppen. Tre aktiviteter inom loppet av en fyra timmar. Ja för Amanda har ju karate då med och Gabbe med när hans fotboll är slut.
Väl hemma igen flera timmar senare bultar mitt huvud utan dess like och det enda som räddar mig är tabletter och sova en stund. Vilket resulterade i att jag nu inte är så trött när jag egentligen måste sova för att orka upp imorgon.

Imorgon åker jag på läger till Ransäter med skolan tills på fredag. Har inte packat färdigt än och har ingen ork eller lust  till det. Jag vill inte åka på läger även om jag tror att det kommer bli kul när jag väl är där. Men som sagt jag har inte mått så prima på sista tiden och har huvudvärk av och till dygnen runt. Att då tralla runt i skogarna där borta eller vad vi nu ska göra är inget som lockar direkt. Hellre ligga hemma i sängen med en spännande bok.
Nä positiva tankar nu, detta blir bra och det säger bara svisch så är det fredag eftermiddag och jag är åter hemma.

Ha det så bra nu gott folk. *kram*

Hej hopp gummi.....!

Jättemogen rubrik eller hur? :-D Man får ju så kass humor när man är trött.

Sitter här och känner mig rätt trött men vill inte gå och lägga mig. Nätterna har varit så jobbiga ett tag nu, både av 2 små barn som emellanåt vill ligga så nära på en som det bara går och sen av restless legs. Så irriterande, känns som det springer omkring ett stort gäng myror i benen. Inte går det att sova då. Har haft så här någon gång förut men det gav sig av sig själv då efter ett tag, vilket jag hoppas att det gör nu med.
Det enda som hjälper en lite för att slappna av är att ligga och lyssna på musik i mp3n.

Jag skriver inte blogg ofta alls längre har jag insett men dagarna räcker inte riktigt till, de går i 180, helt sjukt vad mycket sakerna man hinner göra. Vi har haft en väldigt rolig och mysig vecka.

Förra helgen var min goa vän Sofia här och hälsa på, jag har saknat henne så mycket. Hon är en sån underbar person och det spelar ingen som helst roll hur länge det går mellan gångerna man ses det känns lika avslappnat och härligt direkt ändå. Jag önskar så att hon ville bosätta sig här i stan istället för i Götet.
På lördagen tog vi med oss henne och en kompis till Amanda och åkte ut till hammarö för att kolla på fyren där och ha picknick.


Jättemysigt verkligen även om det blåste lite i mesta laget. Men barnen var vid gott mod och tyckte det var jättekul. :-)





Visst smakar alltid mat gott när man är ute. :-)


Anton hitta en liten vattenpöl bland stenarna där han fick syn på något djur. Riktigt intressant!


Det är väldigt bra att de sätter upp varningsskyltar för vad som händer om man skräpar ner. :-) Vi talar alltid om för våra barn hur viktigt det är att man inte kastar skräp i naturen och de ser detta som väldigt naturligt. Självklart kastar man inte sitt skräp i naturen. Jag kan ärligen inte förstå hur människor som gör det tänker. Jag irriterar mig fruktansvärt mycket på det, vad är det för fel på vissa. Ser de inte hur jäkla illa det ser ut med all skit som ligger och skräpar överallt, tror de att andra gladeligen städar upp efter dem. Nä skärpning för sjutton, så svårt är det inte att bära med sig sitt skräp till närmsta papperskorg.


På kvällen sen så kom det hit ett gäng vänner som alla liksom vi ville njuta av Sofias trevliga sällskap.  Hör du det FiaLotta, vi är ett helt gäng här som saknar dig massor och vill träffa dig ofta. Du är alltid välkommen hit till oss. *kram* på dig vännen.

På tisdagen slog vi rekord i antal barn här hemma. Det blev ett gäng kompisar här. :-) Närmare bestämt 8 st vilket gjorde att vi hade 13 barn här en stund. Men jag tyckte inte det märktes så mycket för vi var ute och de lekte så bra. Helt själva var vi inte heller för våra goa grannar var här också. :-) Kul för barnen att leka en massa.

På onsdagen var det denna sommars sista lov dag. Kändes lite snyftigt faktiskt. Sommaren har varit lång och härlig. Ca 10 veckor har vi varit lediga och man har verkligen kommit bort från vardagen vilket var skönt då. Som tur var så sken solen så underbart så man blev helt lycklig. Vad kunde vara bättre än en picknick som avslut på sommarlovet. Det bestämdes rätt hastigt att vi skulle åka ut till skutberget så vi hann inte förbereda någon mat att ta med och till barnens stora förtjusning åkte vi förbi McDonalds och köpte helt enkelt med oss lite käk som vi avnjöt nere på stranden. Helt underbart.







Dagen efter började Gabriel i skolan, min stora stora grabb. Det var så kul att följa med honom denna första dag. Jag tror detta blir jättebra för Gabriel, han har längtat länge nu. :-) Anton och Martin börja dagis igen efter sommaren och Amanda börja i fyran. Hon började ny skola nu i höst, musikklass på Norrstrand. Det kommer bli super, hon gillar musik, spelar ju tvärflöjt och har ärvt gubbens musikalitet tack och lov då jag är helt tondöv.

Denna vecka har ju varit så underbar med sitt väder, lite regn bara. Barnen har varit ute och lekt en massa och byggt en robot som Gabriel här glatt visar upp. Den är dock inte klar än.


Studsas görs det flitigt här med, men snart är det dags att plocka ihop studsis för denna säsong.


Så här söt är Cornelia när hon smakat glass. :-)


Denna lördagen stod det kräftskiva på agendan. Gabriel såg fram emot detta event. Kräftor är ju mumma, de skalade kräftor för glatta livet och tyckte att kräfthjärna var riktigt spännande. Martin använde klorna som vampyrtänder, sötisen. :-)
Kräftskivan var supertrevlig. Våra goa grannar var här och ytterligare 2 familjer. Vi satt ute hela kvällen och tölade och skratta en massa. Livet är allt bra härligt när man har sin familj och sina vänner. :-) Jag är så tacksam.

Idag var jag bra seg när jag vakna, drömde inatt om Freddie Kruger (stavning?). Fasiken alltså ska den gamle galning spöka i mina drömmar, precis som i filmerna. Jag avskyr ju verkligen skräckfilmer men plöjde igenom ett gäng när jag var yngre. Hyrde film då och då med två kompisar och vi valde då en varsin. Och min goda vän Linda valde alltid skräckisar som jag sen satt och kika på bakom en kudde. Idag kikar jag aldrig på skräckisar, filmer får gärna vara spännande men rena rysare lämnar jag glatt över till andra.
På förmiddagen idag hade vi besök av Amandas kompis och hennes mamma och syster, mycket trevligt. Vi kom fram till att vi är rätt lika till sättet och kunde skratta gott åt våra egenheter. :-)

Efter att de åkt och min mamma kommit och tagit över vår sötis Cornelia så begav vi oss andra av mot staden för att besöka biosalongen och kika på Ice Age 3. Anton gjorde biopremiär idag och han satt som ett litet ljus och bara tittade storögt på duken. Vi hade köpt popcorn som vi skulle käka när filmen börjat och han verkligen tog oss på orden. De andra barna börja äta så fort de fick det i händerna och jag fråga Anton om inte han också skulle käka lite men nejdå, han skulle vänta till Ice Age började. Det var precis vad han gjorde med för så fort första scenen började så stoppade han in första popcornet. Min goprins.
Det gick hur bra som helst för honom på bion, han prata väl lite högt någon gång men det gjorde Gabriel och Martin med någon gång. Men det som är skönt när man går på barnfilm är att det alltid är ett gäng andra barn med som pratar och som kommenterar filmen och det gör inte så mycket. Mot slutet av filmen blev Anton lite trött och ville ligga i famnen och gosa med mig en stund men han piggna till rätt fort och var med och såg slutet.
Jag gilla faktiskt filmen rätt mycket, är ju rätt svag för Sid. Han väcker ju ens moderskänslor. :-)



Nä nu ska jag avrunda detta långa inlägg. Imorgon drar skolan igång igen, har fixat några böcker men måste ta tag i och fixa resten. Sov så gott folk. *kram*

Snart dags!

För skola och dagis för alla utom Cornelia. Barnen börjar den 20:e och jag och Harald den 24:e. :-) H ska ta och läsa nån kurs nu här under hösten som han behöver i sin utbildning och då är det ju ett utmärkt tillfälle nu när han inte har något jobb. Samtidigt ska han ju söka en massa jobb också och ta hand om Cornelia när jag behöver plugga.
Men det kommer nog bli lättare för mig denna termin än förra för då jobba han.

Idag när vi var ute på prommenad så blåste det lite och det känns verkligen i vindarna att det är höst på ingång. Men jag älskar hösten så det ska nog gå bra. Även om jag skulle vilja ha högsommar dagar nu de sista så vi hinner bada en massa i poolen och verkligen njuta av sommarlovet lite till. :-)

Här har vi de senaste dagarna haft fullt upp som vanligt. Det har varit grillkväll med Mia och Tobias, middag hos Johan och Carina, fika med Magnus och Charlotte och fika med mamma, Ina och Andreas. Det har varit så trevligt, jag vill träffa våra goa vänner ofta för det får mig att må bra i själen. :-) Jag är så glad över att jag har en sån fin go familj och så fina goa vänner. :-) Vi har även fortsatt renoveringen, börjar bli lite trött på den nu, det är så mycket småsaker som måste fixas med som inte syns och jag tycker bara jag hittar mer och mer projekt. Men va bra det ska bli.

Idag skicka jag gubben, barna och svärmor till Mariebergsskogen medans jag röjde ur hallen. Bröt bort lister och plocka ner saker på väggarna. Nu står gubben och spacklar medans jag sitter här och latar mig. :-D

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Först ut Cornelia hemma hos Johan och Carina, det var så fint och härligt att sitta ute. Bara myggen som var jobbiga och de älskade Cornelia.


Barnen har badat en massa, massa i poolen, så underbart. Vi fick nu i sommar en liten kompis att ha i poolen. Tack goa grannar för vår söta anka. :-D




Så här ser Martin ut när han badar. Han älskar sin cyklop och snorkel och är under vattnet hela tiden nästan. Han måste prata och låta en massa med och det låter ju för roligt när han har den där snorkeln på sig.


Sen lite bilder från idag när de mata fåglar i Mariebergsskogen. Grabbarna tyckte det var jättekul och vågade hålla fram handen men Amanda är lite harig av sig och vågade inte riktigt.








Sist lite bilder jag tog på Cornelia nu ikväll. Men det var svårt för hon ville inte sitta still och så fort kameran kom fram så skratta hon en massa, gogumman min. :-)









Ha en fortsatt trevlig kväll eller natt kanske man skulle säga då jag ser att klockan närmar sig midnatt, dags att göra någon nytta innan man ska sova. *kram*

Tack Rebecca!

För ett tag sedan vann jag en tävling på en blogg som jag läser. Jag blev verkligen jätteglad, både för att det var en sån fin tröja som jag vann och för att jag vann. Jag brukar så sällan vinna någonting.

Iallafall har Anton nu använt sin tröja och han blev så fin i den.


Så tack Rebecca för den fina tröjan. :-)
Rebecca har en jättemysig blogg som jag rekommenderar er att kika på. :-)
http://www.rebeccas.se/

Polarn och Pyret!

Var där och shoppade igår. Ja de hade fått in lite fina kläder. Igår blev det en klänning som jag fastnat för, ja den här nedanför, och mössa till Cornelia, det är hon som förtillfället behöver mest kläder. Men även alla de andra, ja inte Anton då för han har ju fått ärva hur mycket som helst, behöver något nytt inför hösten. Jag tycker endel kläder blir så slitna när man tvättar dem mycket och sen grabbarna de växer ju så det knakar. Gabriel har dragit iväg på längden en massa.



Det var riktigt trevlig att åka iväg och shoppa igår för mamma kika till fyra av barnen. Nu hann vi inte strosa så mycket då mamma skulle bort rätt snart. Men vi hann ändå med pop och ikea. Var till ikea igen för jag vet inte vilken gång i ordningen denna sommar. Det är ju så mycket man vill ha och behöver som man kommer på efter hand när man renoverar. Igår byttre vi handtagen till köksluckorna för de vi ville ha visa sig kännas lite för stora för den sortens luckor vi har. Så nu blir det ett par mindre, kanske inte lika fina men de kommer passa bättre in så det blir nog bra i slutändan. :-)

Innan shoppingen så var vi iväg till Mariebergsskogen och hade picknick. Supermysigt och barnen var så glada. :-) Amanda fick gå skattjakt som de hade där och Gabriel och Martin gick trollvandring. Vi hade tänkt gå förra året på det men av någon anledning så blev det inte av. Men nu så äntligen. Vi andra passa på att gå och kika på djuren när grabbarna hälsa på trollen. Vi fastna hos kaninerna och marsvinen och Amanda sa mest åh vad söt om alla. :-D

Nä nu börjar familjen vakna här, själv har jag varit vaken över en timme redan. Det är så skönt att va vaken själv på morgonen och det är alldeles tyst och lugnt. :-) Nu ska jag dra fram strykjärnet och se om jag kan få upp köksgardinen jag sydde igår. Kul att börja sy igen, även om jag helst vill sy barnkläder. :-D

Ha en fortsatt trevlig dag. Här blir det lite städ på förmiddagen och sen kommer ett par vänner hit och fikar i eftermiddag. Hoppas på fint väder med så att det kan bli bad i poolen. :-)

Trevligt med utflykt!

Så här såg vårt vardagsrum ut igår men nu har vi äntligen hängt upp luckorna igen, de är så gott som klara, behöver målas på baksidan men det gör vi på plats. Bara handtagen som ska på också men jag är inte hundra på att jag vill ha de handtag vi köpt, är lite mer sugen på ett par andra. Får fundra över natten.



Annars har det varit härligt med sol, ja verkligen underbart. Hela familjen behöver sol och vara ute en massa för det blir så mycker rörigare här hemma när vi är inne en hel dag som vi varit när det regnat som mest. Barna blir lättare irriterade på varandra och jag, ja jag blir rastlös och irriterad. Finns en massa att göra här hemma som jag inte finner energi till att ta tag i. Synd för det är en massa saker jag vill göra, som att fixa ett par tavlor, göra pärlhalsband med barnen, sy gardiner och barnkläder. En massa skoj men jag gör ittna. Gud så irriterad jag blir på mig själv. Hoppas att min energi snart är tillbaka.

När det varit fint nu så har barnen badat i poolen och de älskade det verkligen. Så här tyckte de att det var. :-D





Cornelia badade inte då hon hade feber som hon äntligen tillfrisknat ifrån. :-) Anton hade feber igår och lite idag men har varit pigg så vi har varit ute.







Barnen har varit lite intresserade av Tennis på sista tiden så de satte ihop en liten liten bana åt sig. Kul hade de iallafall.





Idag bestämde vi oss för att åka ner till Orrleken och efter frukost for vi. Tidiga för en gångs skull, vi har ibland inte kommit iväg förrens efter lunch då vi slappat hela förmiddagarna. :-) Barnen spelade tennis därborta. Jag och gubben hade även bestämt att det vore väldigt kul ifall de kunde få prova på att paddla kanot, inget de provat ofta. En gång bara. De gillade det massor.





Cornelia var aningens gnällig men gillade att käka på sin kompis Luigi. :-)



Mina väntande vackra barn. De hade rätt bra tålamod medan de väntade men visst några gånger fråga de när det var deras tur.










Efter paddlingen så lekte den en stund till på Orrleken innan det var dags att fara hem och käka. Jagat skor är något som vi gjort under eftermiddagen med, de tre äldre behövde nya skor då deras gått sönder. Inget ställe där man direkt sliter sönder dem utan dålig kvalitet bara så vi åkte tillbaka med dem då det inte var länge sedan vi köpte skorna. Letade sen som busen på sportaffärerna. Jag visste hur jag ville att skorna skulle se ut, ville ha svarta och vita adidasskor till dem men hittade inga någonstans. Morr. Det fick ju bli andra skor då de måste ha några men jag kände mig inte helt nöjd. Får leta vidare någon dag snart då det inte är panik att köpa nya.

På kvällen slappa vi bara, Martin lekte med granntjejen en stund och de andra spela tv-spel. Orkade inte ta tag i något och nu är det dags att sova. Imorgon ska vi iväg på picknick i Mariebergsskogen med trollvandring och skattjakt. Blir skoj för barnen. :-)

Sov gott. *kram*

Hej Augusti!

Jepp då var man inne i Augusti då, jisses så Juli for förbi snabbt trots allt regn. Inte länge kvar på semestern nu, barnen börjar om ca 2 veckor och jag om 3. Är helt ärligt inte helt sugen på att börja så snart, det känns ju inte som man haft sommarlov än. Jag vill ha fler stekheta dagar så man vill bada. Inte varit i poolen en enda gång än i sommar.

Denna dag har varit både rolig och väldigt jobbig. Cornelia fick feber igår och var lite hängig, frammåt kvällen så steg febern och var uppe i över 39 så hon sov väldigt oroligt i natt. Hon och jag var vakna av och till hela natten. Hade även Anton som låg som ett klister på mig. Det är tur att inte alla nätter är så för usch vad trött jag har varit idag. Imorse var febern lite mindre och vi upptäckte att hon fått sin första tand. Min lillgumma håller på att bli stor. Det känns som de lämnar bäbisstadiet lite mer när de får tänder. Under dagen var febern borta så jag trodde helt hundra på att den berott på tanden. Men nu ikväll innan hon skulle somna så var den uppe i över 39 igen.
Kan det bli så när man får tänder? Mina andra barn har inte haft det så.

Under eftermiddagen kom våra vänner Karin och Staffan hit och deras grabbar, vi hade ett par trevliga timmar med käk och en massa prat. Barnen lekte väldigt bra och de skulle bli agenter här. Amanda fixade ihop en träningsbana som de lekte med ett bra tag. Vad roliga de är barnen, kul att de har sån fantasi. :-D

Vad har vi haft för oss annars då, det har varit lite blandat dessa två veckor. Vi har haft tacokväll här med grannarna och ett annat par av våra vänner. Supertrevligt. :-) Gabriel underhöll oss alla med en trollerishow. Mycket uppskattat av alla. Han är så söt min älskade grabb. :-) Vi har fått låna trolleriböcker på bibblan både till han och till Martin och Amanda så de övar för fullt nu.



Vi har även varit en sväng till Rottneros ihop med Sara och Peter och deras barn. Det är väldigt fint i Rottneros och det var trevligt med lite sällskap där. Träffade på en till dagiskompis till grabbarna där. :-) Medan Harald, Peter och barnen stanna kvar i Rottneros for jag och Sara in till Sunne och gick och kika lite i affärer. En mycket trevlig inredningsaffär hade de där. :-) Blev lite köpt.

Vi har fortsatt vår renovering av köket. Kaklet är färdigt, väggarna ommålade så nu är lattefärgen borta och där är vitt och fint, vi har bytt karm och dörr intill badrummet. Det blev verkligen så mycket bättre. Den dörren som satt där är en såndär gammal plastdörr i nån brun äckelfärg från 70-talet. Men nu sitter där istället en vit och fin dörr. Ska ta bilder sen när allt är klart. :-)
Håller på att måla köksluckorna nu, så hela vårt vardagsrum är belamrat med luckor som står uppställda på duplolego. :-D Lego är bra till mycket. Tar väl ett antal dagar till innan de är klara men vad mycket bättre det kommer bli. Efter köket kör vi igång med hallen så fort vi orkar. Måla om och byta dörrar där med.

Förutom renovering har vi varit en sväng till Norge, till Konsvinger närmare bestämt. Det blev en dagstur. Vi skulle egentligen varit upp till sommarstugan. Vi packade iordning allt på morgonen och åkte iväg och när vi kommit en bit på vägen så ringer Harald dit för att berätta att vi är på väg. Då visar det sig att barnens kusin spytt på morgonen och de kunde ju inte lova att det inte var magsjuka så vi valde att inte åka dit. Är livrädd för magsjuka, jag får panik bara jag hör om det. Jag vet ju att vi kommer få det igen förmodligen inom det närmsta halvåret men jag bävar. Anton var ju så sjuk sist och jag vill inte att det ska bli så igen. Det var ju på håret att vi fick lägga in honom. Sen efter magsjukan så var det som han var rädd för att äta för det tog ända tills nu i sommar innan han började äta ordentligt igen. Förut var det bara ett par skedar så var han klar. Stackarn.

Iallafall, vi hade en jättemysig tur till Norge. Cornelia var rätt arg på vägen fram till Arvika där vi stannade och luncha sen så sov hon resten av resan i stort. Vi var till fästningen där och gick och kollade. Vilken otrolig utsikt det var därifrån. Efter att ha vandrat runt där ett tag for vi ner till centrum och gick och kika lite i affärer men det blev inte så mycket shoppat förutom i mataffären. Fiskbullar, tomatost och stomp är något som inhandlades. :-)
Lägger in lite bilder från vår tur vid fästningen.











I onsdags så sken solen när vi vakna och då bestämde vi oss för att nu ska vi baske mig åka och bada. Så efter att ha gjort iordning lunch, plättar, köttbullar och morotsstavar så begav vi oss av till Björnrukan, bästa badplatsen i stan tycker vi. :-) Det var varmt när vi åkte dit, blåste lite men inte så farligt.
Så kommer vi ner på stranden och där blåste det ju lite mer än litegrann. Så jag bada inte och inte heller Harald eller Cornelia. Anton doppade sig lite men ville sen sitta i knä under en massa handdukar och värma sig. För efter att ha varit där en stund i blåsten så blev det rätt kallt. De tre stora badade ett bra tag iallafall. De hade så kul när de lekte i vågorna.





Vi var rätt ensamna på stranden, var bara två andra par där och efter ett tag var vi själva en liten stund.



Cornelia satt och grävde i sanden och tyckte det var mysigt.



Vi hade tänkt luncha där nere på stranden men det blåste för mycket och sand i maten ville vi inte ha så vi vandrade upp mot parkeringen och satte oss där. Riktigt mysigt.



Köttbullar är gott. :-D



Till efterrätt hade vi med kakor vi köpt i Norge, Ufo-kakor som barnen velat ha. Nu hoppas de på att deras mormor ska åka dit så hon kan köpa med fler sånna. :-D



Efter Björnrukan blev det en sväng till Ikea, vi har varit där ett antal gånger denna sommar, vad ska man annars göra när det regnar jämt och ständigt. ;-D Barnen blir alltid hungriga när vi kommer dit av någon anledning även om vi nyss käkat. De är för roliga. Denna gång blev det mest bara handtag till köksluckorna för de vi hade har vi tröttnat på. Det blir nog bra när det är klart.

Nä nu ska jag ta och hjälpa Harald att måla, så vi kommer i säng. Hoppas på att få sova någonting i natt för annars blir morgondagen jobbig. Ha det så bra alla. *kram*

RSS 2.0