Hej!

Länge sedan nu. Hade tappat bort min ork och därför inte varit in här på länge. Börjar känna ett litet sug efter bloggen nu igen. Men först en natts välbehövlig vila. Har sovit max fyra timmar per natt nu i över en vecka. Är det inte Cornelia eller Anton så är det någon av de andra barnen eller så snarkar gubben eller så kan jag bara inte sova. Plus sena nätter med renovering. Men nu ska jag krypa i säng innan midnatt iallafall så jag orkar göra en längre uppdatering.

Sov så gott. :-) *kram*


Stort Grattis...

min goa syster Carina på din födelsedag. :-)

Ja idag var det dags för nästa syster i syskonskaran att fylla år. Vi tre systrar fyller alla i juli, vår mamma och pappa planerade in det bra. :-D Iallafall så fyller Ina hela 29 år idag, inte länge kvar nu tills hon joinar mig på andra sidan 30-års strecket. :-D
Ina är en jättego tjej som jag brukar ha mysiga systerdagar med då vi shoppar upp alla mina pengar. Haha, nä riktigt så illa är det inte. Men det är roligare att shoppa med henne än med maken. :-) Snart kommer hennes och hennes sambos lilla son till oss och det ska bli så otroligt roligt att få bli moster. För att inte tala om hur roligt det kommer att bli för dem att få sin lilla älskling.
Jag är så glad för deras skull, att få bli förälder är en av de största gåvor man får. Den lilla killen kommer att bli överöst med en massa kärlek. Och Ina och A här finns en moster sen som kommer längta efter att få rå om lillkillen och en massa kusiner som kommer vilja träffa honom. :-)

Så nu ska vi ta och käka här innan vi har fredagsmys. Ikväll har jag tänkt måla om jag orkar. Krattade gräsmattan förut och det tog nog 1½ timme så jag är lite sliten nu. Slappa på soffan lockar lite mer idag än måleri. :-)

Ha en fortsatt trevlig fredag. *kram*

Här är jag igen!

Dagarna går så fort så det är knappt jag hinner kika in här. Vi njuter av ledigheten här och insåg idag att vi har mer än 1 månad kvar att njuta av också. Härligt. :-)

Vi har haft lite aktiviteter för oss denna vecka men det har inte varit fullsmockat varje dag utan barnen har lekt en massa med kompisar också.

I måndags så tog vi det rätt lugnt på förmiddagen. Gubben var och handlade grejer inför våran köksrenovering. Efter det tog vi oss en tur till blåbärsskogen. Vi gick inte så långt så det fanns väl inte sådär supermycket blåbär men tillräckligt för att vi skulle få ihop en smaskig efterrätt med blåbär och glass.



Efter turen i skogen var Cornelia så trött så hon somnade vid bordet medan vi gjorde middag. Sötisgumman. :-)


Men efter att ha sovit en liten stund var man pigg och full i bus igen. :-)


På kvällen for vi iväg till Skoghall där vi hade läst att en trollkarl skulle uppträda, Filiokus Fredrik. Barnen är riktigt förtjusta i trollkarlar så de var eld och lågor. De har pratat om honom sen i måndags. :-D Han var väldigt rolig och barnen skratta högt och härligt. :-)


På tisdagen hade vi bestämt oss för att besöka vattentornet här uppe på Krp. Gubben har vart sugen på att gå upp dit ett par somrar nu men av någon anledning har det inte blivit av. Men nu så, äntligen. Det är bra högt och väldigt många trappsteg. Jag och Anton tog det rätt lugnt både upp och ner. Vilken fin utsikt det var där uppe. Dessvärre glömde vi att ta kort. Jag hade gett kameran till Harald men han hade inte märkt det ( la den i hans jacka ) så han trodde att jag tog kort och jag trodde ju att han märkt att ja la kameran där så jag trodde att han tog kort. Ja så kan det bli. Man får väl knalla upp där fler gånger. Benen mina var rätt möra efteråt. Haha, jag har ingen vidare kondis än. Den kan bara förbättras. :-D


På eftermiddagen satte vi igång köksrenoveringen. När man renoverar någonstans så blir det ju väldigt stökigt men dock inte bara där utan det har en tendens att bli stökigt i hela huset. Man orkar liksom inte plocka som man brukar när man har fullt upp. Jag avskyr när det inte är städat, känner hur energin bara försvinner. Men det kommer bli bra i slutändan och köket kommer bli ljusare och kännas större.
Det första vi börjar med är att måla kaklet. Har velat byta kakel länge men eftersom vi tänkt att göra en större kökrenovering om nått år när barnen är större så blir det mest en uppfräschning nu. Kaklet ska bli vitt istället för den där brungula färgen som var innan.


Sen ska de blå luckorna målas vita med och köksväggarna, hallen, trappen. Ja all lattefärg ska bort och bli vit. Härligt. :-)
Cornelia var väldigt nöjd när hon fick sitta och titta på medan vi tog bort gammal fog.


De andra barnen lekte med kompisar och det var skönt att veta att de inte hade tråkigt när vi inte var de roligaste föräldrarna. Anton var med och kikade på oss när vi greja.

Så har vi kommit fram till onsdagen. På onsdagar har de aktiviteter nere vid museumet vid 11 och denna onsdag var det lera som stod på agendan. Barnen älskar att pyssla så vi tog och åkte ner. De hade stor fantasi och gjorde om sina figurer ett par gånger innan de var nöjda.


När Martin var klar med sina figurer kom det förbi ett par tanter som blev så förtjusta över hans bullfat. :-D Jepp min gosepojk gjorde ett helt fat med bullar. Dem har han tänkt att torka och måla och sen  ha som dekoration när jag fyller år. Gud vad underbar han är. Man blir verkligen rörd. :-D


Amanda gjorde Mario från tv-spelet och en pingvin och Gabriel gjorde ett rymdskepp. Anton gjorde lite olika figurer men var mest nöjd med ballerinakexet Harald gjorde åt honom. Det var en härlig stund där nere och nästa onsdag kommer vi nog åka dit igen om vädret tillåter. :-D






Cornelia var väldigt nyfiken på leran och fick tag på den emellanåt. En liten lortgris blev hon. :-D Hon har börjat att försöka ta sig frammåt när hon sitter, kan inte krypa än men på något sätt så når hon saker hon inte ska ändå.
Stå är något som hon gillar mycket med.


Även denna eftermiddag ägnades åt kompislek för barnen och renovering för oss.

Idag torsdag var dagen som jag så länge fasat för. Gastroskopidagen. Jag var sjukt nervös då jag mycket väl kommer ihåg hur hemskt det var. Ja det var det värsta jag gjort. Hade från början tänkt att få lugnande som de erbjuder om man är nervös. Men efter att ha fått veta att jag då måste ligga kvar en timme efteråt och att det inte skulle ta bort kväljningarna så valde jag att köra på utan. Jag visste ju hur det kändes nu och jobbigt det var så då kunde det ju inte bli värre iallafall.
Men denna gång gick det jättebra. Visst fick jag kväljningar men det är ju inget konstigt när de kör ner en slang i halsen på en. Men jag kände mig lugnar och fick till andningen rätt och sen gick det snabbare nu med när han visste vad han skulle kika efter.
Iallafall så var mitt sår i halsen läkt, lite rodnat bara men på bättringsvägen. Så skönt, men jag ska fortsätta med min medicin ett tag till och sen trappa ner och skulle jag få tillbaka det onda då så får jag öka medicinen igen. Men det borde inte bli så då jag inte har ont alls när jag sväljer längre. Jag mår ju bara fint och det såg fint ut. :-) Så glad kände jag mig när jag kom ut därifrån.

Gissa vad barnen gjorde idag? Rätt, kompisar. Det är roligt att det finns ett par stycken som de kan leka med här hemma så inte alla åkt på semester samtidigt. Martin åkte iväg han medan Amanda och Gabbe hade kompisar här. Fullt hus, ja mer fullt hus än vanligt. Jag gillar att det är fart och fläkt hemma men imorgon ska vi nog ta det lite lugnare och umgås mest bara familjen. Vi har lite shopping på agendan och ev. Mariebergsskogen.

Nu ska jag ta och måla klart mitt brödskrin medan Harald målar kakel. Sen är det dags att sova lite. Godnatt. *kram*


Har nästan regnat bort här!

Blä, blä, blä tycker jag om regnet. Är ju ingen soldyrkare egentligen som älskar när det är supervarmt så att kläderna klibbar men vill nog nästan hellre ha det på sommaren än detta regn.
Vi hade planerat in en massa små utflykter med barnen som ännu inte blivit av då vi inte är så glada i att va ute i regnet någon av oss. Visst borde man kanske trotsa vädret och ge sig ut ändå men jag har inte ens regnkläder.
Nä hit med sol så vi får åka och bada nu.

Vad har vi haft för oss sen sist då?
Vi har:
* Grattat min syster. Tack vännen för supergod mat och gott fika. Det var trevligt att ses allihopa och sitta och töla ett tag. :-)
* Vi har haft besök av våra vänner Mia och Tobias och deras tre grabbar. Väldigt kul att vi fick till en date. Barnen lekte och spela tv-spel och vi vuxna töla bara. Mycket trevligt. Hoppas ni har det bra i Danmark nu.
* Vart och shoppat på bergvik. Tack Margot för att du tog endel av barnaskaran. Jag hitta en massa fina kläder men shoppade bara lite ändå. Lite till Cornelia från Kappahl och Pop och en tröja till mig. :-)
* Barnen har lekt med kompisar.
* Vi har pysslat endel hemma, skrivit ut bilder och fått upp en tavla. Gjort en planering av hur vi ska gå tillväga med vår budgetrenovering av köket. Skrivit lite fler att göra listor.
* Tränat Wii.

Ja gubben min tränar wii nu medan jag sitter här och latar mig. Blir min tur snart. Mår lite illa som vanligt och har träningsvärk sen gårdagens träning. Nej jag mår inte illa för att jag är gravid om någon skulle undra. Man kan ju lätt tro det, har ju varit gravid ett gäng gånger förut. :-D Illamående blir jag jämt när jag käkat pga min sönder medicinerade mage. Ska på gastroskopi igen på torsdag, ska bli spännande att se hur det ser ut i hals och mage nu. Har inte lika ont som i vintras men har obehagskänslor i både hals och mage. Ändå har jag inte käkat den medicinen som jag käka då. Men jag äter ju annan medicin för lederna och huvudet. Ska få lugnande då med för förra gången var ju en total mardröm. Är rätt så nervös inför denna gången. Tänker på det ofta nu då det närmar sig med stormsteg. Jaja, det blir bra när det är gjort och jag kanske kan få hjälp med svalg och mage. :-)

Nä nu ska jag ta och byta till träningskläder för nu är det min tur. Sov gott. *kram*

Simone 20 år och Cornelia 7 månader! :-)

Stort Grattis Simone på din 20-årsdag. Hoppas att du får en jättemysig dag vännen min.
Tänk att min minsta lillasyster redan är 20 år, tiden har gått rätt fort. Kommer ihåg hur jag skämdes först när mamma berätta att jag skulle få ett syskon. 12 år var jag och då vet man hur bäbisar blir till. :-D Lite pinsamt att andra kunde se vad min mamma och pappa gjort. :-D
Men du var så underbar, en sån söt liten bäbis som man inte kunde annat än att älska. Vi var så stolta över dig och ville visa upp dig för våra kompisar och alla ville kika på dig. :-) Du har växt upp till en otroligt fin tjej med många fina tankar och många härliga drömmar och jag håller tummarna för att alla kommer gå i uppfyllelse.

Det ska bli väldigt trevligt att få fira din födelsedag imorgon. Då kommer vi hela stora skaran. :-)

Idag på Simones födelsedag blir även Cornelia 7 månader. Min lilla tjej börjar också bli stor. Sitter jättebra själv och har börjat ställa sig upp i krypställning. Dock tar hon sig inte frammåt än utan det går bakåt istället. Ser att två tänder är på g i nederkäken. :-)

Här är två bilder från idag på Cornelia och en med Amanda. Söta systrar men inte är de så lika inte.




Och några bilder från helgen. Vi gjorde minimonster med grabbarna och det gillade de massor och monstrena blev så fina. :-)










Cornelia satt mest och spanade in alla monster. :-)



Och sist en bild från när Cornelia sitter och leker på sitt rum. Gosegumman min. :-)



Bonusbild:



Så träligt att vädret är så grått idag med, visst att det var jobbigt när det var varmt så svetten rann om en men hellre det än regn iallafall. Det kommer vi få tillräckligt av i höst. Nä jag vill ha en massa mer sol så vi kan göra en massa mysiga utflykter. Idag har vi inte bestämt än vad vi ska hitta på utan vi går och såsar omkring hemma fortfarande. Har ett par projekt som ska bli klara hemma men mer än det.

Nä dags att fixa lunch till ett gäng hungriga barn här. *kram*

Härlig helg och härlig måndag!

Ja det har varit väldigt trevliga dagar så tiden har gått i rasande tempo. Snart är sommaren över.
Närå så illa är det inte, många härliga dagar återstår.

I Lördags tog vi det rätt lugnt på förmiddagen, skönt att slappa hemma och fixa. Det är ju så mycket som ska göras iordning.
På eftermiddagen packade vi ordning lite grillkäk och gick bort till S och P för en trevlig eftermiddag/kväll. Där var även L och A och deras dotter. Alla barn hade det väldigt trevlig och lekte medan vi vuxna tölade en massa. Anton var rätt sliten ibörjan och ville mest vara med mig, han somna i min famn i ett par minuter och efter att ha käkat och druckit så var han mycket piggare och lekte mer han också. Han har varit väldigt sliten ett tag nu och går gärna och lägger sig. Tror det beror på en kombination av värmen och att han äter och dricker för dåligt. Han har varit väldigt petig med mat och dryck emellanåt sen den långa magsjukan runt nyår. Man får truga i honom det emellanåt.
Det en massa god mat iallafall. S hade gjort en helt underbar varm potatissallad som man bara ville ha mer av. Den ska absolut göras här hemma med.
När vi kom hem var barnen så trötta att de somna fort. Ja Amanda, Gabriel och Martin cykla i förväg medan jag, gubben och de två minsta gick och när vi kom hem så hade de gjort sig klara för natten och sa godnatt och gick upp till sig. Goa barn. :-)

Igår söndag så hade vi bestämt oss för att åka till Ikea på förmiddagen så strax efter öppningsdags var vi där. Gabriel och Martin ville leka i småland så det fick de medan vi andra gick runt och drömde om allt vi ville ha. Det blev iallafall en ny bäddmadrass till Amanda denna gång, köpte en för tunn sist. Trodde inte hon behövde någon större men den har varit jättedålig och hon har klagat på den emellanåt. Så nu blev det en bättre iallafall och hon är väldigt nöjd.
Förutom det så köpte vi två knubbiglampor, en vit till hallen och en grön till Cornelias rum. Blev superbra. Sen blev det lite nya salladsskålar, är så trött på de vi hade i terrakotta och ville ha vitt istället. De hade fått in en ny serie som var jättesnygg. Skönt att kunna byta ut saker man stör sig på. Sen så har vi börjat fundera på att budgetrenovera köket lite. Måla om luckor, kakel och byta bänkskivor. Hitta en bänkskiva som vi ville ha och det kommer nog bli snyggt när allt är ommålat. Men det lär ta sin tid. Är så trött på vår lattefärg i kök och hall och vill ha samma vita kulör som i vardagsrummet. Så det ska målas om, sen så ska vi byta alla innerdörrar och då även byta ut dörrkarmarna som i dagsläget är i svart plast.
Icke godkänt av mig, jag vill ha vita karmar.
Efter Ikea ringde mamma och sa att hon skulle komma så vi baka lite som vi fika på när mamma kom. Trevligt att träffa tanten igen.
Sen tog vi det rätt lugnt igen. Härligt, så härligt att bara ta dagen som den kommer. :-)

Idag, måndag, så orka vi inte iväg till simskolan där vid tjugo över 8. Det var så kallt och inte ville vi tvinga ner våra grabbar i vattnet. Nä hoppas att det blir finare imöra. Istället satte vi upp en lackhylla i Cornelias rum, flyttade några wallies och fick upp hennes myslampa. Nu börjar det bli lite mer färdigt men än är lite fix kvar.

På eftermiddagen kom en vän hit med sina tre barn. Ja hennes största och Amanda är bästisar så de stängde in sig på rummet direkt och lekte. Grabbarna och lillasystern lekte. Ja Gabriel ska gå i samma klass som lillasyster S till hösten. :-)
Jag trodde att Anton skulle leka mer med lillebror A men nä de lekte mer med varandra men det brukar ju vara så innan 3-års ålder. Det är mysigt att se hur de leker bredvid varandra med.

På kvällen träffade jag upp L, S och K för att äta middag på den Libanesiska restaurangen. Tack snälla goa vänner för en underbar kväll. Ni är verkligen guldvärda, tack för att ni finns där för mig både i glädje och tråkigheter. Tiden sprang på rätt bra och vi hann avverka många samtalsämnen. Det är så intressant med en massa diskussioner. :-)

Nu sitter gubben och kikar på Rallybrudar medan jag sitter här, ögonen går i kors och jag borde dra mig mot sängen men det är ju så skönt med att bara sitta uppe. Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Crasch och Pang!

Vilket åskoväder det blev idag. Härligt men ändå träligt.

Vi har tagit det rätt lugnt nu i två dagar, igår hade vi våra vänner Staffan och Karin här på fika. Lagomt jobbigt en sån varm dag som det var. Barnen badade en massa, ja de låg i poolen i flera timmar. Ett tag var det 6 st grabbar i poolen som lekte och hade skoj, härligt att se deras glädje. Att vatten kan va så kul. :-) Gabriel ville inte att det skulle ta slut och ville ha hit sina kompisar idag igen. Ja vi får göra om detta snart. :-) Förutom besöket så satt jag i skuggan och läste lite. Underbart. :-)

Gabriel och Martin har blivit så orädda för vatten med, de dyker och övar sina simtag. Ja poolen och simskolan är riktigt bra för dem. :-) Anton han älskar att åka hoppa omkring i sin simring och kvittra. :-) Snart kan jag bada med och det kommer jag absolut göra om vädret tillåter.

Här är en bild på Anton från förra året när han bada. Har varit dålig på att ta bilder i år, vilket det ska bli en ändring på snarast. :-)


Idag har vi varit och veckohandlat, inte det mest spännande man kan göra men skönt att ha en massa gott i kylen. :-)
Passa på att springa in på Lindex med för att se om de fått in något nytt och det hade de ju sen senast jag var där. Köpte 2 par mysiga plyschbyxor till Anton och till Cornelia. Sen så hade de fått in mysiga plyschtunikor i bamseserien som jag köpte till Cornelia. :-)

På eftermiddagen kom våra goa grannar över och vi grillade ihop. Så trevligt var det men vi hade lite otur med vädret. Hade ju tänkt att vi skulle ha kunnat sitta ute men så blev inte fallet. Det dundra och regna emellanåt. Men det gick så bra så att sitta inne med även om jag tycker vi hade det lite stökigt och jag fick skämmas lite. Men det blir inte att man prioriterar städningen när det är så varma och fina dagar. Man vill vara ute så möe som möjligt. Det är mest gräs som stökade till det och leksaker som barnen dragit men sånt blir det nytt varje dag så det känns ibland så meningslöst att städa hela tiden. Men jag antar att jag kommer ta ett ryck och städa fint snart.

Nä nu är det dags att slappa lite framför tvn här. Sov gott. *kram*

Jordgubbar och Milow!

Är det någon mer än jag som börjar tycka det är lite jobbigt med denna värme? Önskar man legat på beachen eller i poolen hela dagen men jag håller mig därifrån denna vecka då den tråkiga tant röd är på besök. Illa vald vecka.

Idag efter simskolan blev det lite bandy här ute mellan barnen och gubben. Jag och Cornelia var åskådare.


Så här kan knäna se ut efter att ha spelat med crocs. Stackars Antons knän, men han var så glad så igen efter att ha fått plåster på. :-)


Efter bandyn så bestämde vi oss för att åka iväg och plocka jordgubbar, brukar alltid göra det minst en gång per år. Det är ju så underbart gott och sen ha en massa i frysen som man kan göra smoothies av. :-)


Där borta vid jordgubbsplockningen hade de höns som barna spanade in. Gubben plåtade dem och fick en skön bild på dem. :-D Coola de ser ut.


När vi kom hem var vi bra trötta och barnen var inne och spela tv-spel medan vi lagade lunch, gjorde egen jordgubbsglass och sylt.  Hemmagjord glass är ju bland den godaste glass som finns, kanske bara Ben & Jerrys half baked är godare. :-) Resten av eftermiddagen gick i lugnets tecken, jag låg och läste och vila en stund, barnen badade i poolen.

På kvällen var det Rix Fm festival här i stan och vi hade sett att Milow skulle spela och honom ville vi ju gärna se. Så Harald maila Rix Fm och fick veta vilken tid som han spelade. Kände att vi inte orkade åka ner med 5 barn till klockan 19.00 och se hela programmet, barnen hade nog blivit rastlösa efter ett tag. Men runt 21.30 skulle han spela och då befann vi oss där nere. Barnen skötte sig superbra och Milow var riktigt bra. :-)


Ja det var vår dag, nu är det dags att kojsa. Upp tidigt imorgon med för att hinna till simskolan. Sen blir det att städa och baka på förmiddagen för efter lunch kommer ett par vänner hit på besök. Ska bli så kul att träffa dem och kul för barnen att leka med kompisar.
Ta hand om er. *kram*

RSS 2.0