Shit så varmt det är!

Denna dagen har ju varit allt annat än sval, duschen har varit den bästa vän. :-) Visst är det så skönt med sommar men jag hör nog till dem som gillar aningens svalare väder. Det får gärna vara soligt och jättevarmt i solen bara skuggan kan ge lite svalka. :-)

Nu har vi äntligen börjat komma iordning efter resan, tvättmaskinen har gått varm hela dagarna. Så otroligt mycket tvätt det blir på en vecka när man har 5 barn ja plus mina och gubbens kläder. Att inte kunna tvätta på en hel vecka skapar ju berg. Men nu är vi ikapp, gött mos. :-)

Tänkte jag skulle lägga ut lite fler bilder från vårt paradis.
Amanda fyllde 10 år i måndags när vi var där och jag börjar med ett nyvaket kort på henne när vi uppvaktar henne på morgonen. Min stora goa tjej. :-)


Fortsätter sedan med några bilder på stugan och området. :-)




Detta roade vi oss med på kvällarna. :-) Hade köpt in två nya spel som vi tog med oss. Vem där? var favoriten. :-)


Och när vi inte spelade så roade sig de tre äldre barnen med att leka ute på uteplatsen med deras littlest pet shop och transformers. Kul att dessa figurer kunde va kompisar. :-)


På campingen fanns en underbar strand som vi var och badade vid. Ja jag bada inte men de andra. Jag är en sån badkruka, det ska allt va lite varmt i vattnet innan jag doppar mig.



Cornelia gillade att sitta och plaska vid vattenbrynet. En riktigt spännande upplevelse för henne.


Även bada var spännande tyckte hon. :-)


En dag besökte vi poolen på området, trevligt men jag tror barna gillade stranden mer ändå. Där finns det ju en massa rolig sand.


Cornelia och jag satt mest och mös på en filt då istället. Gosegumman min.



När vi ändå var i Dalarna så ville vi besöka Nusnäs där de tillverkar Dalahästar. Det var intressant att se hur otroligt skickliga de var på att göra dem.





Varmt som busen var det den dagen med.

Vi var ju ytterligare en dag till Sommarlandet och passade på att göra lite andra saker som vi inte hunnit första gången. Gubben hade med lovat barnen att han skulle åka fritt fall och jag lova att om han gjorde det skulle han få en överraskning. Hmm måste fixa en åt honom snart. :-)
Högt som busen var det och jag hade aldrig åkt den, vad jag än fått.


Gabriel och Amanda ville prova på fyrhjuling och det fick de. För Amanda gick det jättebra men hon var väldigt försiktig och vågade inte åka så fort. Gabriel där emot glömde bromsa i kurvan vilket resulterade i att han flög av. Jisses så nervös man blev innan man sett att allt gått bra med honom. Harald och personalen sprang fort fram till Gabriel, Harald ryckte undan Gabriel och personalen tog fyrhjulingen så inte den skulle välta på Gabriel. Men inga skador hade det blivit tack och lov. Han hade lite ont i foten ett litet tag men skuttade snabbt på den igen. Sen resten av dagen var han väldigt nöjd med sin flygtur på fyrhjulingen och berättade stolt att han glömde bromsa. Haha, min prins. Han behöver nog öva lite mer.


På sommarlandet hade de ett cowboyfort med och där inne hittade barnen träbössor till stor förtjusning. Sen smög de runt och skulle skjuta. Jag kan inte förstå deras intresse för det, har aldrig uppmuntrat barnen till det. Men minsta lilla pinne har varit en pistol. Hur kommer det sig?
Harald fick till en sån härlig bild på Martin när han står beredd.


Det fanns även en inte-stöta-marken-bana som barnen provade. Spännande för dem.


Linbanan var något de uppskattade med. :-) Ja det fanns så otroligt mycket roligt för dem.


Jag och Cornelia spenderade mycket tid i skuggan på en filt och myste.


Ja även de andra barnen behövde pusta ut i skuggan emellanåt.


Avslutar med en bild från när vi fikade utanför knäckebrödsfabriken. Söta systrar.


Nä nu ska jag och gubben kika klart på Twilight som vi började kika på förut. Gillar den filmen en hel del men så har jag en stor förkärlek för vampyrer, har alltid haft. :-)
Imorgon står det simskola på agendan för grabbarna medans jag ska till min reumatolog och kolla vad jag kan tänkas få för medicin. Sen är det att fortsätta greja i trädgården så man blir klar snart. Vill ha en lättskött trädgård då jag inte har ork med en massa olika blommor och ogräsrensning nu när barnen är små.

Ha det så bra i värmen. *kram*

Uppdatering från ett soligt Leksand!

Vi har hamnat i paradiset, det är otroligt vackert här och stugan är väldigt mysig. Utsikt över sjön har vi med. :-)

Idag har vi varit på sommarlandet som ligger precis bredvid vår camping, skönt att slippa åka bil dit man ska. Sommarlandet var mycket uppskattat av både oss vuxna och barnen. En väldigt bra blandning av aktiviteter. Vi valde att åka nu tidigt på säsongen så det var inte mycket folk alls där och där med inga köer alls till attraktionerna. Nackdelen är att vattnet i bassängerna är lite i kallaste laget. Men ett par dagar till med denna värme som vi haft idag så är det nog bra skönt i dem. Jag och Cornelia badade inget idag då jag inte tror hon skulle uppskatta ett kallt bad. Vi har befunnit oss mycket i skuggan på en filt och myst. :-)

Men trots att jag som sagt vart i skuggan mycket har jag lyckats bli en aningens röd i ansikte och hals, ja man kan nog säga att jag brännt mig endel. Pinsamt! Jag kommer smörja mig med ett tjockt lager där när jag går ut nästa gång.

Jag lägger upp ett gäng bilder ifrån parken. Helena, jag tror ni kommer få det superkul när ni åker dit. :-)


Här är Gabriel på väg nerför den första banan de provade. Lagomt fort gick det. Ingen vågade prova värstingarna som fritt fall bland annat.


Gubben var ju med tvungen att åka lite och denna fors fastnade han för mest. :-)


Det fanns ett par karuseller här med som barnen provade på. Griståget var något som Anton verkligen ville prova när jag visade honom vilka aktiviteter som fanns här på datorn.


Lite fortare gick då denna berg och dalbana. Haha, kolla in Martins min. :-D


Utsikten från Pariserhjulet var rätt imponerande. Dock så tog inte jag någon tur i den men har tänkt att jag ska göra det nästa gång. Vi tar en repris av dagen lite senare i veckan. :-)


Ett häftigt hopplandskap fanns det med och alla barnen älskade att hoppa runt där.


Det fanns en liten ministad där man kunde cykla omkring på någon sort bilcykel. Anton gillade att tanka sin bil. :-)


Barnen provade även på elbilar och elbåtar, det var så kul för barnen gillade verkligen allting. Väldigt tacksamt att ha med dem där. :-D




Ytterligare en aktivitet som provades på var studsmattorna där man hade sele på sig så man kunde hoppa lite högre.




När vi blev trötta i fötterna tog vi tåget som gick runt parken. Kul att få se den via tåget.


Avslutar på en liten bild på gosegumman Cornelia.


Nu ska jag och gubben sätta oss och spela lite spel innan vi tar och drar oss mot sängen och läser lite. Härligt att bara lata sig och inte tänka på alla att-göra-på-huset-listor som jag har hemma. :-D Det får bli en annan dag.

Ha det så bra och ta hand om varandra. *kram*

Sommarlov!

Vi har äntligen sommarlov här hemma nu och det är så skönt att inte ha några måsten, utöver hem och familj.
Veckan har varit fullproppad med skojsigheter. Vi har haft avslutning för Amanda, grabbarna har gjort sin sista dagisdag ( ja Gabriel för alltid ), barnen har träffat sin farbror en massa och busat med honom.  Snälla Erland flytta hit till Karlstad, vi och barnen behöver dig. :-)
Vi har haft dop för Cornelia och släktkalas för Amanda. Tack alla för en jättefin dag. :-) Vi har även hunnit med att vara på leklandet. Amanda var där på kalas och då passa vi på att ta med de andra barnen dit. Harald och grabbarna lekte som busen medan jag och Cornelia mest satt och tölade med Kicki, Amandas kompis mamma. Tack Kicki för en trevlig pratstund. :-)

Vad har vi mer haft för oss, vi har shoppat lite som behövts, både kläder, skor och till huset. Ska bygga en glasblocksvägg i duschen där uppe så man kan använda den för som det är nu riskerar vi att det rinner ut vatten i hallen och kan orsaka fuktskador. Icke bra.

I onsdags var vi till museumet för varje onsdag under sommaren runt 11-tiden har de olika aktiviteter utanför där. I onsdags bestod aktiviteten i att bygga sin egna drake och flyga den. Gabriel och Martin byggde en varsin. Rolig aktivetet.

Ja nu är det midsommar imorgon. Hoppas på fint väder, de senaste gångerna har väl inte vädret varit så där jättefint. Vi åker till Kil imorgon och ska först vara på hembygdsgården innan vi åker hem till Johan och Carina för att grilla. Ska bli riktigt trevligt.

På lördag åker vi till Leksand. Har hyrt stuga där en vecka på campingen bredvid sommarlandet. Det ska bli riktigt härligt att komma iväg från alla måsten. Inte känna att man har tusen saker att ta tag i utan bara kunna slappa. Det blir väl nån tur till sommarlandet, sen orsa björnpark har vi tänkt. Känns som resan är lite väderberoende då barna vill åka vattenrutschbanorna men vi får hoppas.

Avslutar med lite bilder från sista tiden.

Här är Amanda på sin avslutning då hon spelar tvärflöjt. Hon verkar gilla att spela en heldel, spelade i julas med på lucia. Jag är så stolt över henne, det där våga aldrig jag. Jag vill att hon ska ha mycket skinn på näsan och våga göra precis allt hon vill. :-)


Sen en bild från dopet.



En till från dopet, enda bilden jag har på alla oss, lite svårt att få till när vi är så otroligt många. Har suddat Cornelias faddrar, men tack Erland och Linda för att ni ville va hennes faddrar. :-)



Sen en bild på min stora tjej, min gumma. :-)



Gabriel har tappat en till tand och det ser ju för festligt ut. :-)



Och till sist avslutar jag med en liten bild på Cornelia som växer så det knakar. Sist på bvc så vägde hon 8880g och var 68 cm lång. Stor tjej verkligen. Jag som köpte in en massa fina klänningar bland annat i stl. 74 så är de nästan för korta nu. Men det är ju inte klokt om hon ska dra 80 i stl på vissa saker redan. :-D Gogumman min.



Ha en superhärlig midsommar nu och ta hand om er. *kram*

Vart lite jobbigt här hemma.

Denna vecka har varit på trevlig och oerhört jobbig.

Kan börja med det som varit härligt. Jag har äntligen sommarlov, blev klar i onsdags. Ingen rest eller nått utan nu kan jag njuta bara. :-) Ska ta tag i alla spännande böcker som ligger på hög och väntar på mig.
Det har varit rätt tufft att plugga med en liten bäbis samtidigt som gubben jobbat 60%. Men vi fixade det även om min mage tog stryk. Nu ska den få vila här i sommar. Hösten kommer också att klaras av är jag säker på.

Vad mer kul har hänt, jo vi har varit på en fest på Amandas skola där alla familjer fick ta med sig egen mat att bjuda på. Detvar oerhört spännande att få prova en massa andra maträtter. På Amandas skola går många barn med utländskt ursprung. Jag kan vara lite feg och inte våga prova när jag är på restaurang men detta var ett ypperligt tillfälle. Fastnade verkligen för en maträtt. Det var Amandas kompis S mamma som gjort den och hon skickade med oss det som blev kvar hem. Tack K för den goda maten. :-)

Vi har vart och besökt våra vänner Karin och Staffan och deras tre grabbar, väldigt trevligt. De är sånna goa människor som är härliga att prata med. :-) Gabriel och Martin fick prova deras elbil och vart eld och lågor, en sån skulle man ju ha. Kommer hålla utkik på blocket här. :-)

Idag har Amanda haft 10-års kalas. En massa kompisar som käkade, lekte och pratade en massa, massa. :-) Det var riktigt kul att få vara med och ordna kalaset. De är så söta hennes vänner. Många fina presenter fick hon, man hörde hennes förtjusande åhh för varje sak hon öppnade. :-) Vi hade även anordnat en skattjakt som gick ut på att först så delades de in i fyra lag och så skickades de ut med varsin karta och på den hade vi ritat ut en markering vart deras grej var. Ett lag fick ge sig iväg till dagis, någon till lekparken, kullen och elcentralen. De hittade alla det de skulle och det visade sig att alla fått en del av ett pussel som de sedan fick sätta ihop för att få veta vart nästa ledtråd fanns. De var duktiga och hittade den snabbt. Under soffbordet satt en plastficka upptejpad. I den fanns en massa lappar med ledtrådar som de fick och det gällde att klura ut de ledtrådarna. Det fixade barnen galant och de hittade nya lappar med en bokstav på varje. Det gällde här att pussla ihop bokstäverna så de bildade ett ord och där låg slutligen skatten. Ordet de fick var tvättmaskinen.

Sen så anordnade vi en stafett på barnens begäran då de ville tävla mer. Hittade även tre guldmedaljer i ett skåp som jag inhandla i höstas för att det kunde va bra att ha. Passade utmärkt då de var tre i varje lag. Amandas lag vann så hon fick en fin guldmedalj runt halsen. Kan det bli bättre. :-)

Så till det tråkiga som gjort att både jag och gubben mått rätt risigt under veckan trots allt kul vi gjort. I tisdags fick han veta att han är en av de 20 eller 21 som får gå från Tieto. Hela vår trygghet rycktes undan på ett ögonblick och det första blev ju att jag oroade ihjäl mig för hur vi skulle klara oss och skulle vi behöva sälja huset. Men närå så blir det nog alldeles säkert inte. Han har ju fått ett erbjudande som hjälper oss i höst, ja fram till november och innan dess hoppas vi på att han fått jobb annars kanske det blir lite mer skola för honom, antingen att vidareutbilda sig eller ge sig in på ny bana.

Men det som får mig att gå i taket är att det inte gått rätt till när de sade upp honom. För att göra en lång historia kort så har de brutit mot lagen om föräldraledighet och diskriminerat honom, de har även frångått turordningslagen.
Regeringen går ju ut och säger att fler pappor måste vara hemma med barnen men nu ser man vart det leder, då kan de bli uppsagda. Fasiken alltså.
Såklart så säger de inte att det beror på föräldraledighet men att det är det är ju så pinsamt uppenbart. Gubben har varit lite svårplacerad när han bara jobbat 60% och vart tvungen att ta ut vård av sjukt barn. Tidigare i våras pratade hans chef med honom om ett jobb till hösten som var på 50% och som skulle passa hans tider och hans kompetens. Och sen fanns även ett annat jobb där han skulle passa när han gick upp på heltid. Så vad faan blev han uppsagd för.
Man har enligt lag rätt att vara föräldraledig utan att diskrimineras.
Imorgon är det förhandling av avtalet som gäller. Han var och hörde med facket vad de tyckte och de sa att det var lite för lågt för sättet han blev uppsagd på. Jag tror det var flera av de 20 som fick gå som ska överklaga sina erbjudanden.
Men företaget vill ju skrämma dem att ta det de fått och nöja sig med det.

Ja som sagt det har påverkat oss endel. Mina leder bara dog direkt, har ju börjat känna av ledsjukdomen igen men nu var det som kroppen gav upp och jag har haft så otroligt ont denna vecka. Har tid hos reumatologen i slutet av juni och innan dess måste jag ha slutat amma för då blir det nog medicinen som varit inplanerad ett tag för mig. Men när jag tar den får jag inte amma för det är inge bra för bäbisen. Men hon är ju stor nu gumman och klarar sig utan mina tuttar och jag måste bli bra i lederna. :-)

Lägger in lite bilder från senaste dagarna. Ha det så bra allihopa, nu ska jag ta och läsa lite. *kram*



Härligt med vattenlek när det är varmt. :-)



Och här kommer Cornelia som älskar sin gåstol. :-) Och som blir hela 6 månader idag. Grattis gumman. :-)









RSS 2.0