Anton sjuk igen!

Vad är detta, varför får han aldrig vara frisk någon längre stund? Ingen av de andra barnen har varit så här mycket sjuka. Det är nog bara Gabriel som är lite i närheten av honom som fick öroninflammation på öroniflammation när han var yngre. Sen oktober så har Anton haft feber och hostat av och till hur många gånger som helst så jag har tappat räkningen.
Nu har han över 39 igen och är så sliten.Kan han ha väldigt dåligt imunförsvar? Borde nog ringa läkaren. Jag hoppas ju varje gång att detta är nog sista gången men sen så går det en eller två veckor så är det kört igen.

Idag får gubben vara hemma och ta hand om sjuka barn för jag har hur mycket som helst att göra med skolan. Måste lämna tillbaka en bok imorgon och innan dess måste jag läsa ut den och sen kopiera det som jag tycker är av vikt inför uppgiften som vi har. Ett möte står även på schemat snart med kurskamraterna och vår mentor. Bra att jag då inte behöver oroa mig för att ha en klängig Anton på mig som vill ha min uppmärksamhet.
Men det känns inge bra att gubben är hemma och vabbar för det ligger varsel på hans jobb. 17 stycken som ska bort och de är väl runt 500 st. Så chansen finns ju att det är min gubbe som får gå. Nä trist som busen känns det och då är det så tråkigt att han måste vara hemma med sjuka barn när han egentligen borde va på jobbet och visa att de behöver ha honom kvar där.

Det kommer väl något positivt ur detta ändå även om han måse gå från jobbet, det måste ju gå att hitta ett annat jobb. Finns många dataföretag här i stan och han kan ju vara föräldraledig ett tag med. Det kommer fixa sig,  jag bestämmer det här och nu.

Nä dags att bänka sig framför skolboken och läsa klart den. Ha det så bra idag. *kram*


Kalashelg!

Ja nu har vi haft kalas i dagarna två. Martin fyllde ju 5 år i tisdags och Gabriel fyller 6 år till fredagen, så då passa det väldigt bra med kalas mittemellan dem.

På lördagen stod det barnkalas på agendan. Maskerad skulle det vara med. :-) Martin var urtjusig i sin lite för stora batmandräkt men vad gör det när man är en cool superhjälte. Gabriel var ondingen Darth Vader och fäktades mot Yoda med sitt lasersvärd. Kalaset var väldigt lugnt och barnen lekte och hade kul. Undra hur lugnt det hade varit om alla inbjudna kommit? Grabbarna hade lite otur för 7 st av deras kompisar kunde inte komma, en var sjuk och de andra var bortresta. Så kan det bli ibland men grabbarna var lika glada ändå för ett par av kompisarna kunde ju komma och det var ju maskerad. :-)
De hade haft nedräkning länge.
Anton fick med vara med på maskeraden och han var en liten tiger, världens sötaste tiger.


Dock så fick vi inga bra bilder på Batman och Darth Vader när de var själva utan kompisar och de lägger jag inte upp här. Men på vår lilla prinsesstårta fick vi nån bild.


Idag var det kalas för släkten. Mycket trevligt, vi käkade tacolasagne och sallad och pratade en massa. Barnen gillade sina paket men föredrog sedan att kolla på film istället för att sitta och töla. Gabriel fick bland annat ett scooby-doo spel och det har de spelat massor av nu ikväll. Så härligt att se dem att kul ihop syskonskaran. Ja Anton fick ju hållas här nere med oss då han har en tendens att förstöra för dem. Ska bli så skönt när han blir lite större och kan vara med dem och leka för han vill ju det väldigt gärna men sen är han lite för klåfingrig.

Nu ska jag försöka fortsätta att läsa min bok för skoluppgiften vi har. Måste lämna tillbaka boken på onsdag till bibblan så jag tänkte jag skulle hinna igenom den och sen kopiera det som är viktigt.
Avslutar med en till bild på Cornelia från idag, gogumman min.


Ha det så bra. *kram*

Härliga Torsdag!

Solen skiner, så härligt. Våren är på ingående och det blommar i rabatten. Saker som gör en glad helt enkelt.
Idag har jag och min vän Linda varit och hälsat på vår vän Karin. Det var så skoj att ses igen, var säkert över 2 månader sedan jag träffa Karin sist, har saknat mina tjejer. Men nu fick vi töla av oss ett par timmar och Karin bjussa på jättego lunch. Tack Karin för en trevlig dag.

Sen så är det sista jobbdagen för gubben denna vecka med och det är alltid trevligt, helg äntligen. Imorgon är det mysfredag, tacos och film med barnen. Ska bli kul att se vad de väljer denna vecka.

Idag ska jag och Anton snart åka på musiklek, han älskar det och det är så kul att se hans förtjusning när vi sjunger. Vissa sånger är roligare än andra och vi har övat här hemma på de som är bra. :-)

Har en liten sovande tjej här i knät så ställningen att skriva på var inte den bästa men vad gör man inte. :-) Måste snart ta och fixa lite mat här så vi hinner äta innan musikleken och gympan men jag har ingen superlust att laga mat idag. Vissa dagar är det tråkigare än andra.

Nä jag får nog masa mig härifrån direkt om jag ska hinna. Får slöa ikväll istället.
Avslutar med en bild på gosiga Cornelia, hon är så glad nästan jämt. *kram*


Pust vilken dag!

Jag har blivit väldigt dålig på att blogga, orken finns inte alltid men jag hoppas att den kommer tillbaka.
Måndag igen, helgen har gått i rasande tempo men den har varit jättekul.

På Lördag kom ett par av våra vänner hit och lunchade, mycket trevligt, det var ett tag sedan vi sågs. Vi fick en underbar orkidé av dem i en rosa nyans jag inte sett förut. Jag älskar orkidéer, mycket vackra blommor.
När de hade åkt hem åkte vi iväg för att inhandla vårskor. Det var så kul när vi kom fram till affären för när vi skulle gå in kom det ut ett par därifrån och de verkligen vände sig om och räknade hur många barn vi hade. Har ju sett att endel tittar när vi kommer men ingen har så öppet räknat våra barn. :-D Haha, det bjussar jag på. Vi hade denna dag även med oss Amandas kompis så de trodde nog att vi hade 6 barn. :-)

På söndagen tog vi oss en sväng till Toys R Us på förmiddagen så grabbarna fick önska sig lite saker. De fyller ju här i dagarna, ja Martin fyller år imorgon. Sen bar det av till mamma på lunch. Det var ett bra tag sedan vi var där nu, kul att komma dit. Hon hade gjort om endel, målat en massa möbler. Kul att hon snyggar till sitt hem lite. Jag och mamma pratar rätt ofta, flera gånger i veckan men hon hade inte nämnt ett ord om att hon gjort om. Jättekonstigt då hon aldrig kan hålla saker hemliga. Hon är söt min lilla mamma.
Efter mamma åkte vi iväg till Kil och besökte en vän till oss, trevligt att ses igen. Barnen lekte och vi vuxna satt och töla. De hade gjort iordning deras datarum och det blev verkligen supersnyggt. Tapeten de hade som fondvägg var verkilgen så läcker.
När vi kom hem var det dags att påbörja kvällsrutinerna.

Idag hade jag tänkt att plugga medans barnen var på skola och dagis. Cornelia brukar alltid sova en 2-3 timmar runt lunch tid så jag hade planerat in den tiden för studier. Men idag ville inte lilla damen sova alls. Varje gång som hon somnade och jag skulle lägga henne ifrån mig för att kunna plugga så vaknade hon. Kände mig lätt stressad över det. När klockan blev ett så somna hon äntligen tungt och sov även när jag la henne bredvid mig men då var det ju dags att ta på ytterkläderna och hämta de andra.
Ja så kan det vara, imorgon är gubben hemma så jag får plugga lite då. Men vi ska även försöka ta oss iväg till Lekstunden med grabbarna och så ska vi fira vår goa Martin.


Nä nu ska jag ta och natta Cornelia och slappa lite framför tvn. Ha det så bra. *kram*

Livet går i 180

Redan Torsdag, denna vecka har som alla andra gått fort men denna vecka har till skillnad från andra detta år varit helt ljuvlig. Allt tack vare solen, vilket härligt väder det har varit. Jag har njutit fullt ute när jag varit ute. Kanske det nu äntligen kan bli vår.

Barnen kikar efter vårtecken här och blåser såpbubblor för fullt och cyklar. Ja de är med glada för att våren är på gång. Annars hade jag trott att de skulle vilja ha snö längre och kunna åka pulka och andra vinteraktiviteter. Men de har nog fått nog de med, vi har åkt en heldel pulka och skridskor. Det enda vi var dåliga på var att ta oss iväg och åka skidor men det blir ju vinter igen.

Gabriel har fått sommarfrilla nu med, ja inte för att det snart är vår utan för att det verkligen behövdes. Först ville han spara ut sitt hår så det skulle bli långt och jag tyckte väl med att han skulle få göra det men gubben var inte lika sugen på det. Jag och Gabriel ändrade oss med tillslut. Gabriel har väldigt tjockt hår och det är vågigt som busen så när han får lite längre hår så stor det åt alla håll och är helt omöjligt att få bukt med. Skulle nog behöva en hel del vax i det håret för att få det att ligga på plats. Men efter dagis härom dagen så tog jag och snaggade honom. Han blev jättefin i den frisyren med, nu ser man hans vackra ansikte bra.

Igår var jag till skolan på kursintroduktion. Trevligt att vara tillbaka igen, även om jag trivs hemma med barnen så har jag varit hemma så många år så det är skönt att få göra lite annat med. Kul att se klasskamraterna igen, goa tjejer.
Kursen verkar intressant men efter att ha kikat igenom uppgifterna idag så verkar det mastigt, en heldel att göra. Men det löser sig nog efterhand.

Avslutar med en bild på lilla Cornelia, gosegumman min. :-)


Hon börjar gilla att ligga i sitt babygym lite mer nu och försöka få tag på bamsefigurerna. Man får även passa sig när man har på sig glasögonen för hon siktar in sig på dem. Börjar bli farligt men hon får inte tag på dem än.

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Grå Måndag!

Trist, det är precis vad det är ute, så otroligt trist. Blä på detta väder, man verkligen känner hur ens humör dalar. Jag vill ha sol, jag vill kunna sitta ute, vill slippa pälsa på barnen en massa vinterkläder.
Det är samma sak varje år och har ju alltid varit så, så man borde ju ha vant sig vid det och inse att det inte är någon idé att bara gå och längta efter våren, det går ju inte fortare för det.

Idag är barnen på dagis och skola, ingen mer har spytt så de klarade sig nog. Så härligt. Jag och grabbarna prommenerar till dagis, härligt att få lite luft. Det är så kul att se dem, Anton går med bestämda steg mot dagis i högt tempo medans Martin släpar sig fram. Att en 5-åring inte kan gå fortare än en 2½ åring är en gåta för mig. Men så är det. Gabriel vill gärna hoppa omkring i diverse snöhögar. Ja de är olika verkligen grabbarna. Cornelia sover oftast vid den tiden och det är skönt, bra att hon kan ligga och sova i vagnen så jag inte behöver dra med henne in på dagis. Men jag brukar alltid ha dörren öppen så jag ska höra om hon vaknar.
Däremot när jag ska hämta barnen brukar hon vara rätt missnöjd, inge kul för man blir lite stressad över att hon är ledsen samtidigt som man ska få på Anton kläderna. De andra grabbarna klär på sig själva tack och lov och de brukar ofta vara ute när jag kommer. Jag vill att de ska vara ute mer på dagis, både jag och flera andra föräldrar tycker det är tråkigt att de är ute så lite. Inte undra på ibland att sjukdomar vandrar runt.

Nä nu ska jag passa på att städa lite här medans Cornelia sover. *kram*

Sötistjejen!

Var hos min syster och lunchade i veckan och då tog ett par fina kort på Cornelia. Hon är så go lilltjejen. Tack snälla syster för de fina korten. Jag lyckas sällan med mina kort.

Nu i fredags tog vi in hennes barnstol och där satt hon och var superglad uppallad med en filt. Man såg på hela henne att hon älskade att få vara med vid bordet och kika. :-) Hon börjar bli stora damen nu.





Nu blir det lite slappande framför tvn här innan det är dags att kojsa. Är supertrött nu på kvällarna, jag som vart en nattuggla länge och inte gått och lagt mig förrens efter midnatt vill nu helst komma i säng strax efter tio på kvällarna men det brukar bli lite senare än tio ändå.

Ha en mysig kväll. *kram*

Vi lever på hoppet här.

Än har ingen spytt mer och snart har det gått 48 timmar sedan Martin spydde sist. Så härligt, dock kan man ju inte ropa hej än. För de andra kan ju börja kräkas närsom, det går ju så fort. Men jag hoppas iallafall, vi har varit tillräckligt sjuka här.
Tycker så synd om Gabriel och Martin här, de skulle varit på pyjamasparty hos en dagiskompis här igår men fick nu vara hemma. De som sett fram emot det. Kalaset skulle egentligen varit förra helgen men då blev hon sjuk och de sköt på det en vecka och nu blev Martin sjuk. Så typiskt.

Igår var jag rätt dålig på eftermiddagen, men jag tror inte det var magsjukan. Hade feber, var så trött och hade magkramper, de där jag får ibland. Hatar dem.

Men idag mår jag iallafall mycket bättre förutom träningsvärk. Tränade boxning på wiin igår, jäklar vad jobbigt det var. Man kände att man hade lite muskler under all bomull. Det var riktigt kul och jag längtar redan efter nästa gång, få se om jag orkar trotsa träningsvärken och träna lite senare idag. Nu har vi tänkt oss att gå ut snart i trädgården och få lite luft. Har varit inne alldeles för mycket nu.

Ja vad ska man säga om melodifestivalen igår, hmmm. Jag var nog inget större fan av vinnarlåten men smaken är ju olika. Blev ganska överraskad av att den vann. Fanns många andra jag hellre sett vinna. Hade varit bättre att skicka Henrik Dorsin till Ryssland. Hans Tingeling sång är ju bara för rolig.

Nä nu ska jag nog ta hand om en liten gnölis här och försöka få på oss alla kläder och komma ut.
Ha det så bra idag. *kram*

Magsjukan igen!

Jag blir galen snart på detta. Varför ska vi råka ut för det igen, tredje gången detta år. I natt vakna vi av att Martin ropa på oss, trodde först han hade drömt en mardröm då jag trodde vi inte skulle få magsjuka mer på ett tag. Men nä då, han hade spytt ner sängen. Fasiken vad äckligt det är, stackars lillkillen. Det värsta med magsjukan är just när de kräks i sängen.
När han kom upp så var han superduktig och spydde i hinken. Det är så mycket smidigare.



Alltid ska det vara något, tur att vi inte hade helgen fullplanerad med massa skoj utan nu ska vi vara hemma och mysa istället. Jag hoppas inte att så många av oss blir sjuka utan att detta är över snabbt. Nästa helg ska vi träffa vänner båda dagarna och det vore så tråkigt att få ställa in.

Idag skulle barnens farmor ha tagit barnen och jag och gubben skulle ta en shoppingrunda och ut och käka men men det får bli en annan gång. Snart fyller både Martin och Gabriel år så vi måste fixa presenter åt dem, jag har hittat nån åt dem.

Nä nu blir det snart tacos här och sen mys framför film. Ha en fortsatt trevlig helg. *kram*

Shopaholic!

Ja inte jag då, det skulle jag aldrig erkänna. ;-)
Nä men jag är ingen shopaholic men jag tycker det däremot är väldigt trevligt att shoppa.
Ikväll var jag och mina 2 systrar och en vän till oss och kikade på filmen Shopaholic som hade förhandsvisning ikväll.

Det är alltid trevligt att gå på bio och jag älskar sånna här filmer, så gjorde även mina systrar. Vi satt och njöt av en mycket underhållande och mysig film. Satt och log när det gick bra för tjejen i filmen och surade när det inte gick så bra. Filmen hade sina pinsamma stunder som min kära vän kikade på genom fingrarna. Detta var kanske inte hennes typ av film, nä hon gillar mer rysare. Hemska rullar som jag knappt vågar se bakom kuddar. Ja Linda visst har jag rätt?
När vi var yngre, ja rätt mycket yngre brukade hon och jag och en tjej till hyra film ihop lite då och då.
Supermysigt, vi hyrde varsin film, jag valde nästan alltid komedier och helst sånna där killar klädde ut sig till tjejer, Linda hyrde alltid rysare. Sen brukade vi köpa pizza att smaska i oss och avslutade det med glass. GB´s nougatglass på 0,5 liters förpackning som inte finns mer. Fy GB för att ni tog bort vår favoritglass.

Ja iallafall så hade vi en härlig tjejkväll, myspys. När jag kom hem var det helt tyst i huset, gubben hade lagt alla barn. Till och med Cornelia sov men jag måste nog snart väcka henne då jag har två fulla meloner här som gör lite ont. :-)
Men först ska jag och gubben käka lite, blev lite sent ikväll och så ska vi spana in nya avsnittet av 24. Nice!

Ha en mysig kväll ni med. *kram*




Me & I

Ja denna helg har varit underbar, har laddat batterierna lite. Fyllt på mitt socialakonto. Jag har ju stort behov att umgås med familj och vänner för att må bra.

Igår så hade jag Me&I party här hemma. Det var så trevligt att få hem dessa goa tjejer till mig och jag är så glad för att jag lärt känna dem. Vi blev en 11 stycken tillslut iallafall. Kikade lite på kläderna och fikade. Gubben och barnen hade åkt ner till svärmor så jag fick vara mig själv en liten stund utan att ha några barn som är som små svansar efter mig.
Det blev lite shoppat för mig, kul med lite nytt på barnen.

Denna tunika/klänning till Cornelia föll jag för. Hon kommer bli så söt lilla gumman.

Bilden är tagen hos Me&I´s hemsida. Ja alla bilderna nedanför med. :-)

Denna grodtröja tyckte jag att Anton skulle passa bra i.


Till Martin var egentligen inte valet så svårt för han älskar rött och han gillar att greja med verktyg. Barnen har snickrat endel här på våren, sommaren och hösten. Så denna tröja passa han perfekt.


Till Gabriel tyckte jag det var lite svårare, han har ingen direkt favoritfärg som han nämt. Det fanns endel att välja mellan och jag valde mellan flera men det blev den vita traktor-tröjan till slut.



Det är första gången jag köper Me&I kläder så jag har ingen aning om hur de är i kvaliten. Nån av er som har koll? Håller de bra i tvätten och inte tappar färg och form fort? Jag hoppas det då de är lite dyrare än typ hm.

Vad blir det hos er idag?
Här kommer jag bara ta det lugnt idag, ja så lugnt det blir med fem barn. Det är endel att fixas men det är skönt att barnen är lugna iallafall. Nu har jag bara Cornelia hemma och hon sover så det är väldans tyst här. Bara datorn som surrar lite. Men om nån timme är det dags att hämta hem alla, fixa käk innan gubben kommer och sen skjutsa Amanda till karaten. Men vid halv åtta ikväll sjunker jag, Gabriel och Martin ner i soffan och kikar på halv åtta hos mig. Barnen har verkligen fastnat för det programmet. Måste bero på Helge Skog för det är han som gör programmet tycker jag. Efter det blir det nog familjen Annorlunda här innan kvällen avslutas med lite träning på wiin.

Ha en trevlig måndag allihopa. *kram*

Henrik Schyffert!



Ikväll har jag och gubben varit och kikat på Henrik Schyffert. Det var riktigt trevligt och kul. Magenmusklerna fick sig en omgång träning. Han körde en show om 90-talet. Det var en hel del som man kände igen sig i, sånt är alltid kul.
Det var trevligt att jag och gubben kunde gå ut ihop med, händer inte allt för ofta.
Tack mamma och svärmor för att ni kom hit och passade barnen. :-)

Annars så har jag haft lite egentid idag då gubben tog med sig barna och sin mamma till Mariebergsskogen. Jag passa då på att träna, färga håret och slappa, så härligt. En trevlig Lördag. :-)

Nu blir det snart sängen här då det är endel imorgon att greja med.
Sov så gott alla. *kram*

Cornelia!

Lite nya bilder på vår lilla tjej. Vår lilla charmis. :-) Väldigt glad och nöjd med livet men hon gråter åt sin mormor och farmor. Varför vet jag inte men jag hoppas att hon kommer över det snabbt då de ska va barnvakt åt barnen till lördagen när jag och gubben ska på Henrik Schyffert.



Hon har så söta skrattgropar i kinderna. Syns inte jättebra på denna bilden.



En sista liten bild från idag på gosegumman. Hon älskar att äta på sina händer och har börjat suga på tummen lite smått. Jag känner mig inte helt nöjd åt det då jag är rädd för att hon kommer bli en tummsugare. Hon tar inte nappen alls, vi har försökt sen hon föddes. Vad gör man?



Nä nu är det snart dags att göra klart Anton inför kvällen, just nu kikar han på Scooby-Doo medans vi väntar på att de andra ska komma hem från gympan. Anton älskar Scooby-Doo och är väldigt förtjust i spöken och vampyrer. Härligt att han inte är rätt lillkillen. :-)

*kram*

Trött!

Har inte orkat skriva på ett par dagar, har somnat tidigt men sovit dåligt. Det har varit fullt upp från morgon till kväll.Men det är ju så det är i vissa perioder.

I söndags blev gubben sjuk i magsjukan. Jag såg framför mig Anton och hur vi skulle få springa med vätska till honom var femte minut och att det ändå inte skulle hjälpa utan han skulle bli uttorkad och magra av ordentligt igen, precis som förra gången. Kände att jag inte ville riskera det igen så jag och gubben bestämde oss för att han skulle isolera sig hos sin mamma i 2 dygn och hoppas på att han inte smittat någon annan av oss.
Sagt och gjort, han flyttade till sin mamma och jag och barnen stannade hemma och isolerade oss. Ingen skola och inget dagis här ifall vi var smittade så skulle vi iallafall inte sprida smittan vidare.

Det var lite fullt upp att vara själv hemma med 5 barn i 2 dygn och inte kunna gå någonstanns men det gick bra, väldigt bra och det är skönt att känna att man klarar av att dra hela lasset själv även om det var fullt upp från tidig morgon till sen kväll.
Jag och barnen var ute i trädgården, bakade, kika på film och myste.
På tisdagen när det gått 48 timmar minst sen gubben spydde sist kom han hem och genast kändes det rörigare hemma, varför är det så? Men det var trevligt att se honom iallafall.
 
Och ingen annan har spytt heller så jag tror nog att vi slapp få magsjukan. Amanda mådde risigt i måndagskväll men det blev inget mer än så. Tack och lov.

Igår efter dagis var vi och inhandlade vårjackor till de tre större barnen, så skönt att ha allt klart. Anton får Martins gamla och till Cornelia har jag köpt en windstopper från pop men jag kanske behöver en jacka med eller vad tror ni?
Martin älskar rött så igår hittade vi en jättefin röd jacka från Lindex som han var så glad när han fick, Amanda köpte sig en skinnjacka därifrån. Hon blev jättehäftig i den. Till Gabriel hitta vi en häftig på hm, lite streetvarning på den. Huvudsaken att alla barnen var nöjda. Nu är det bara vårskor och mössor som ska inhandlas och ev överdragsbyxor.

Jag längtar enormt efter våren. Har planterat lite krokus och pärlhyacinter i kruka och det känns så vårligt härligt. :-)


Idag ska jag på utvecklingssamtal för Gabriel, ska bli spännande sen är det gympa för Gabriel och Martin och jag tänkte ta med mig Anton på musiklek i kyrkan om det finns plats för oss. Tror han skulle gilla det då han älskar att sjunga och sjunger jämt hemma. :-)

Imorgon blir det en shoppingrunda med syrran, ska bli så trevligt. Ska kika in på hm och se om jag hittar lite kläder till Cornelia, hitta så mycket fint på hms hemsida men jag hoppas det finns i affären med.

Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

RSS 2.0