Äntligen fredag!

Nu är det dags för fredagsmys. Fredagar är helt underbara eller ska man säga att fredagskvällarna är helt underbara. Idag ska vi bara försöka övertyga barnen om att det vore gott med något annat än Tacos som vi alltid äter på fredagar. Men nu ska vi bli bjudna på tacos imorgonkväll hos våra vänner så det känns som det räcker med att äta det en av dagarna. :-)

Men innan jag kan ta fredagsmys så ska jag ha ett seminarium. Jag ska skriva först om den första frågan och jag är rätt nyfiken på vilken fråga jag kan tänkas få. Det blir säkert om något jag inte är helt haj på, som energiomvandlingar. Haha, det skulle verkligen vara min tur. Äsch det kommer ordna sig.
Jag är mer nervös inför hur jag ska hålla ihop kroppsligt. Har haft feber sen igår. Så träligt för jag skulle ha träffat en go vän sen idag men vet inte om jag kommer orka det. Vill ju inte smitta dem med något heller.

Igår var jag i Kristinehamn och tack vare goa och roliga studiekamrater så var det en trevlig dag. Men jag frös hela dagen trots tjock tröja och kände mig inte helt piggelin. När jag kom hem så la jag mig fem min på sängen innan det var dags för musiklek. Trodde inte jag skulle ta mig upp då, det bara snurra i hela huvudet och jag frös som busen. Men tog mig iallafall iväg och Anton var så glad. Det gick allt att ta sig igenom det också, det är inte alltid som man bara kan ta det lugnt när man känner sig dålig. Det värsta med musikleken igår var att de hade ballonglek och jag och ballonger är inte så glada i varandra. Våra energier harmoniserar inte.
Väl hemma igen så hade min älskling lagat mat åt mig och barnen, själv skulle han iväg på ett möte med de andra som blivit uppsagda på tieto. Jag och barnen tog det bara lugnt hela kvällen då jag fortfarande inte kännde mig pigg. Dock så krångla Cornelia, typiskt. Hon brukar somna senast åtta men denna kväll hann hon bli nio. Jag som tänkt att när alla barn låg i sina sängar skulle jag svepa i mig medicin och lägga mig en stund med.

Måste säga ett stort tack till Anna igår som hade med sig världens goaste tårta till skolan. :-) Ja den var verkligen en av de godaste jag någonsin ätit. Tänkte jag skulle göra den till Harald när han fyller år.

Vet inte vad jag ska hitta på i present till min gubbe, brukar ha några idéer men nu är det tomt. Skulle vilja hitta på någon upplevelse åt honom men vad? Tur så är det ett par dagar kvar. Min mamma fyller år innan och jag vet inte vad jag ska hitta på till henne heller. Min hjärna har inte fungerat alls som den brukar på sista tiden. Det skrämmer mig men jag antar att det beror på att jag inte mår så bra. Vill ha tillbaka min hjärna som är på drift någonstans. Jag brukade alltid ha stenkoll på allt flera veckor frammåt.

Shit vad fort vinterkläderna tar slut i affärerna. Jag var ju i Ullared i augusti och köpte vinterkläder till barnen där. Nu när vi plocka fram deras kläder så såg vi att Gabriels jacka hade ett felsytt blixtlås. Jag blir så sur på mig själv som inte kunde kolla det noga i affären men man är så stressad där. Han hade jackan en gång ändå för det gick ju att få upp blixtlåset om man krångla men det kommer inte hålla så bra i längden. Men iallafall han hade den på sig en gång till skolan sen så såg den ut som skrutt. Det var några gråa fält på den och de är helt repiga. Jag fattar inte vad som hänt för jackan ser ut att vara helt utsliten så ska det ju inte vara efter en gång. Barnkläder måste ju hålla för lek. Vi får ta och skicka tillbaka den. Sen så kom vi på att han kanske skulle behöva en overall. Gabriel ville inte ha det först utan bara jacka och byxor men nu tyckte han också att overall var en bra idé. Vi gav oss iallafall ut på overalljakt och det var ju inte det lättaste. Vi hitta ingen overall någonstanns i hans storlek så det sluta med att jag fick beställa en Didriksson på nätet. Letade på nätet med på många kända sidor efter en. Ville egentligen inte betala så mycket för den då den skulle vara en extra overall och han skulle få ny jacka och byxor. Men nu får han baske mig ha overallen mycket med. Nu är det bara att hitta en jacka med, skulle iallafall få tillbaka pengar från Ullared när vi skickat in jackan. Tur det för man är inte gjord av pengar.

Alltså shit vad det kostar mycket med vinterkläder till fem barn. Men det är ju sånt man får räkna med när man skaffar barn. Tur ibland att man får barnbidrag.  Nu är det bara tjocka goa mössor till bröderna bus som ska inhandlas.

Annars går jag och längtar efter att nya Twilight ska komma ut, New Moon. Åh vad det ska bli spännande. :-)



Nä nu ska jag ta och få barnen iväg till förskolan och skolan så jag kan ha seminarium. Ha det så gött. :-)


Först irriterad och sen glad. :-)

Ja denna dag har varit en dag i de många känslornas tecken. Vaknade på dåligt humör efter att ha haft två barn liggandes på mig i ett par timmar medans gubben snarkade bredvid. Han kan verkligen sova den mannen och jag är glad för hans skull. Men jag vaknar av minsta lilla pip. Jag hör oftast när Anton kliver ur sängen i sitt rum på ovanvåningen mitt i natten innan han kommer ner. Både Anton och Cornelia är ju otroligt mammiga och vill båda helst sova på mig så inatt gjorde de sitt bästa.

Efter mycket bökande så klev vi tillslut upp och jag satte mig för att hjälpa Amanda göra spökern till vår lekparsfest i eftermiddag/kväll. Det blev ett litet gäng. Förmiddagen gick fort, det stod bakning på schemat med. Amanda fick hit en kompis och sen ringde min mamma och kolla om vi ville sätta på kaffe. Så hon, syrran, svågern och deras lille prins kom hit en sväng. Mysigt att träffa dem även om jag var på lite träligt humör men så kan det vara ibland. Har sovit uruselt ett tag nu och jag antar att det inverkar. Inte deras fel att jag inte är pigg och glad jämt.

Sen så började det iallafall närma sig tiden att gå till lekparken och börja göra i ordning. Och nu till det som får mig mest irriterad idag. Amanda berättar för sin kompis att vi ska bort och hon ringer då hem till sina föräldrar så att de ska komma och hämta henne. Amanda berätta tidigare när kompisen ringde att vi skulle bort på eftermiddagen. Iallafall när kompisen ringer hem till sina föräldrar så säger de att de har gäster nu och inte kan komma och hämta henne och att de trott att hon skulle stanna här till kvällen. Men hur sjutton kan man bara anta att det är okej att hon stannar. Oftast så är det ju okej men denna dag var det inte det eftersom vi skulle på festen och hade ingen ork att dra med ytterligare ett barn utöver våra fem. Så dålig stil av föräldrarna att inte kolla med oss om vi skulle göra något idag eller inte. När de lämna henne på förmiddagen så släpptes hon bara av med bilen. Ingen som kom in och prata med oss.
Iallafall så fråga mamman då Harald om han kunde skjutsa hem kompisen och snäll som Harald är så sa han ja. Visst ska man vara schysst och hjälpa till och vi ställer så gott som alltid upp när det är saker. Men denna dag var det mindre lyckat för nu blev vi pga detta lite sena till att ställa iordning allt i lekparken innan alla skulle komma.
Men men allt var klart när de börja dyka upp men det blev väldigt körigt hemma ett tag pga att Harald skjutsa hem henne. Jag hade kanske tyckt att det varit okej att det blev körigt för oss om föräldrarna från början hört med oss om vi kunde hjälpa dem men inte nu när de först antar att hon ska vara här hela dagen fram till kvällen och sen ber oss skjutsa hem henne för att de har gäster. Vi hade med massor att göra plus fem barn som tar en massa tid.

Jag tror att jag har extra dåligt tålamod med dem för att det är inte första gången de strular. En gång så var kompisen här hela dagen och hennes föräldrar skulle hämta henne runt 18-tiden eller nått. Men ingen kommer och vi väntar och väntar. Kompisen vill väldigt gärna åka hem eftersom hon varit här så länge och vi försöker ringa men då får vi inte tag på dem vare sig hemma eller på mobilen. Sen när klockan tillslut närmar sig en 20-20.30 så dyker mamman upp och ber om ursäkt och säger att hon glömt bort att dottern var här och trott att hon varit hos sin mormor för hon brukar vara där så mycket. Det var pappan som lämna henne här tidigare på dagen och sen åkte han utomlands. Ja vad säger man. Tycker ärligt talat synd om kompisen då, kan ju inte va kul att bli bortglömd. Liknande saker har hänt flera gånger med dem så man stör sig lite.

Jaja, kvällen blev iallafall underbar. Det kom väldigt många till lekparken, vi bjöd in ett stort gäng. Tror vi blev en 40 vuxna och 40 barn om ena mamman räkna rätt. Kul kul. Barnen har härjat och lekt som busen. De var helt slut när vi kom hem. Körde även igång ett gäng grillar där det grillades både korv, hamburgare, majs och inte minst marsmallows. Det stod ett stort gäng barn runt den öppna brasan och grillade marsmallows och de tyckte det var extra kul att grilla den tills den brann och blev kolsvart.  :-)
Jag hade även fixat en liten tipspromenad till barnen och jag hoppas att de gillade den och att det inte var för svåra frågor. Det sattes även upp de spöken jag och Amanda gjort i en snitslad bana i skogen. Där fick barnen gå när det blivit mörkt och lysa med sina ficklampor. Det gällde att hitta alla spöken och i slutet av banan fanns en skatt bestående av godispåsar till barnen. Tack Maria och Kristina för att ni fixa det, alla barn var lyckliga. :-)

Ja vi vuxna var med glada, det fanns så många härliga människor att prata med och man önskar att tiden inte gått så fort, man hann långt ifrån att prata med alla. Men så blir det ju alltid. Det var trevligt iallafall. :-)



Här går de på spökjakten. :-)



Här är Anton målad som kissekatt. Maria målade alla barn så fint till små katter. :-)



Nä nu ska vi se om jag och gubben orkar kika på lite Heroes innan det är dags att sova. Imorgon har vi inga planer än och det känns rätt härligt. Hoppas på fint väder så man kan göra någon utflykt. Ska försöka få upp Cornelias taklampa med och lite hyllor på ovanvåningen. Sov så gott alla. :-)

Kissnödig och grillning!

Halloj, här är jag igen, trött, gnällig och kissnödig och jag orkar inte göra ett dugg åt någonting av det.
Riktigt ruggigt lat är jag. Men jag vill inte sova för jag vill kolla på film ( borde plugga men orkar inte, tar det imöra ), borde se positivare på tillvaraon men jag är depp nu och därför gnällig, borde gå på toa för då skulle det kännas möe bättre men det är så tråkigt att gå dit och därför sitter jag här och är kissnödig.
Viktigt vetande eller hur? ;-D

Idag har jag varit i skolan igen, mycket trevlig dag tack vare mina roliga, söta och galna klasskamrater. Föreläsningarna gav inte så mycket men däremot umgänget. Vi har gjort två experiment idag, en vulkan och ett gäng dansande pappdockor under en ballong. Roliga experiment, de finns på youtube. Haha! :-D

Efteråt så hann jag vara hemma en halvtimme max innan det var dags att åka på musikleken med Anton. Denna dag ville Gabriel följa med också, mycket trevligt och mysigt. :-)

Vad har vi gjort sen sist då? Vi har haft Mia och Tobias här på middag och pokerspel, väldigt trevligt. Ni får gärna komma hit snart igen.
Vi har även varit och grillat med våra grannar, skoj skoj. Tack för det underbara förslaget, det var härligt att komma ut i skogen lite. Mysigt att grilla.
Läggar in lite kort på barnen från grillningen.





Barnen gillar verkligen att gå ut och grilla i skogen, man borde göra det oftare, så himla lätt och smidigt.



Cornelia gillade verkligen att sitta ute och peta, gräva, rota och smaka på jorden, kottarna, barren och vad hon nu hittade för någonting. :-D



Nu i veckan köpte vi äntligen en ny bäddmadrass. Den vi köpte för ett par år sedan var av riktigt dålig kvalitet. Den blev supertunn och vred sig så konstigt. Jag hade någon stor bubbla vid mina ben som var riktigt riktigt störande. Men nu åkte vi till favvoaffären Ikea och köpte oss en helt underbar madrass. Jag vill va i min säng hela tiden nu. Ja jag sitter här nu med och skriver.  Ny madrass = En glad Carita! :-D

Den gamla madrassen hamnade under bytet ute i hallen och blev genast till en rolig leksak. Cornelia och Gabriel var de första att prova den.



Hon skrattade som bara den när Gabriel gömde sig under den och hon fick krypa upp på honom vilket ledde till att han då kikade ut på henne. Det var urmysigt att höra. Gofisarna mina. Så vill jag att de alltid ska låta, det där gnölandet och gråtandet de har för sig lite då och då är jag bra trött på. Skulle inte sakna det för fem öre.

Så här fina är Amanda och Gabriel när de kommer från karaten. Gabriel har börjat haja lite hur man ska göra men han vänder sig fortfarande åt fel håll när han ska göra sin kata. Jaja, han fixar den nog snart. Han och Amanda får öva mer hemma.



Härom kvällen lekte Amanda och Cornelia i köket medan jag gjorde mat. Det var så gulligt att Cornelia försökte mata dockan. :-)



Min lilla söta bäbis. :-)





Anton var gullig och hjälpte mig med maten. Han gillar att vara med i köket och greja. Sötpotatisen min. :-)



Nä nu ska jag väl ta och uppsöka den där toaletten och sen se om gubben har sökt färdigt utbildningarna han funderar på så vi kan se på film. Nya Wallander tror jag det blir. Sov så gott, det ska jag göra på min sköna madrass. :-D

Najs dag! :-D

Har haft två innedagar på kau. Känns lite mer normalt att knalla iväg till universitetet än att åka till Kristinehamn. Det är ju liksom bara ett stenkast bort, ja om man är duktig på att kasta sten.

Det var riktigt trevligt och dagarna gick fort. Jag som var rätt neg till det innan. De flesta föreläsningarna var intressanta ja förutom en idag som var helt meningslös. Läraren kom in och prata lite ibörjan, visa oss på en massa uppstoppade fåglar och några andra smådjur. Vid varje bord hade hon lagt ett par frågor och dessa skulle vi sitta och fundera på och diskutera i gruppen medan vi kikade på djuren.
Kan säkert ha sin poäng att leta fakta på det sättet med men grejen var att vi skulle hitta roliga saker om fåglarna som vi kunde berätta för barnen om vi skulle stöta på denna fågel. Det var ju bara det att det inte stod så möe roligt i de där böckerna.

Hon skulle med kika till oss minst en gång i halvtimmen, ja hon satt på sitt rum annars, men inte kom hon in så ofta. En gång på ca 2 timmar. Sen så sa hon att vi skulle ha en genomgång på slutet där vi skulle diskutera dessa fåglar, djur. Men hon kom en kvart innan vi sluta och drog igenom det så snabbt så man knappt fick med sig något. Hon hade ju lite roliga detaljer om fåglarna och hon hade säkert kunnat berätta en heldel om dem som inte stod i böckerna men närå, sitta på sitt rum var bättre. Fasiken vad besviken man blir, jag tycker att när vi väl är inne i skolan kan väl lärarna va lite mer engagerade, ja de andra var det. Det var bara hon som var koko.

Men men de andra lärarna var engagerade och vi fick göra lite olika experiment, kul, kul. :-) Vi fick även knalla omkring i skogen och kika på mossor och lavar. Detta är ju inget jag är så förtjust i men läraren är så duktig och får det att bli intressant. Ett stort tack till honom för det. :-)

Sen var det ju givetvis kul att träffa alla klasskamrater igen, alla lärcenter var inne nu och det finns många trevliga och roliga tjejer där. :-)

Efter skolan så var jag och Anton på musiklek, jättekul. Flera av hans kompisar var där idag, skoj för han och skoj för mig som fick träffa deras goa mammor. :-) Anton är så söt, han sitter och sjunger och klappar händerna, dansar och är så glad. När jag gick på det med Gabriel och Martin så var de sådär lagomt glada, ville inte riktigt delta i aktiviteterna. Barnen är verkligen så olika, kul att Anton gillar det.

Ska bli spännande att se hur Cornelia kommer att bli. Man har ju ingen aning om vad som hon kommer att intressera sig för. Just nu gillar hon att krypa till tvn och byta kanal när de andra kikar på den, hon var ute och gick med en stol idag, hon gillar att riva sönder mina tidningar, har lärt sig att pussas men pussas inte så mycket på mig och Harald men gärna på sina syskon. :-)



Lägger upp lite fler bilder på barnen från de senaste dagarna.

Gabriel älskar att spela tv-spel, han skulle nog kunna sitta i timmar varje dag om han fick. Men träligt för honom så har han föräldrar som inte tycker det. Lite lek, pyssel och träning ska med finnas med på det schemat. :-)


Cornelia igen, här provar hon sin nya fäll. :-)



Martin älskar att bygga saker när vi är ute, ja den killen älskar pyssel i alla dess former. Det senaste 1½ året har han och Gabriel byggt på ett flygplan, det går inte sådär fort direkt och jag kan avslöja att det inte riktigt liknar ett flygplan än. Men det är skoj att de fortfarande är engagerade i det där. :-)



Cornelia gilla med att vara ute, det var så spännande att sitta och kika på vad syskonen gjorde.



Sist men inte minst, Amanda var med ute och lekte medans Gabriel valde att vara inne.



Nä nu ska vi ta och kika på film här. Ha dä gött. :-) *kram*

Ikea och huvudvärk!

Ja fast jag fick inte huvudvärk av Ikea utan det var en trevlig shoppingtur som jag och Cornelia gjorde.

Sov kanske mellan 2-3 timmar inatt så det är nog därför som jag har denna hemska huvudvärk. Kunde bara inte sova, låg och fundera en massa till klockan var runt tre och då hör jag ljud av små fötter på ovanvåningen. Anton som vaknat och som vanligt är på väg ner till oss. Av 10 nätter så sover han nog 9 av dem hos oss. Och han ska helst sova på mig, visst är det mysigt men samtidigt skit jobbigt med att aldrig få sova. Så mellan tre och sex då klockan ringde sov jag av och till. Hoppas jag får sova inatt.

Iallafall så var ikea väldigt mysigt. Jag och Cornelia strosa lugnt omkring och kikade på allt och ingenting. Det finns endel som jag vill ha. Men idag stod ett fårskinn på inköpslistan. Tänkte vi skulle ha det i hennes vagn nu i vinter så blir det varmt och skönt. Har inte tänkt ha någon varmåkpåse som hon ska sitta i för jag tror det blir lite bökigt med den nu när hon är så stor och med overallen och allt. Nä den är för mindre bäbisar. Men denna fäll blir jättebra att sitta på och filt till det. Har velat haft en mysig fäll länge, de är ju goa att ha inne och barnen kan ligga på.
Först ville jag ha en grå fäll men tyckte att den vita var mysigare och lurvigare så jag visa båda för Cornelia och hon fick känna på dem. Hon föll för den vita direkt. Hon klappa den och snosa på den, ja hon visa tydligt vilken hon gilla så det blev den vita fällen.
Så kan det gå, inte alltid man köper det man först siktat in sig på. :-)


Sen blev det lite annat med bland annat en julklapp till Wilco. Det är så mysigt att få köpa lite julklappar till sin systerson. Han är mosters gofis. :-)

Idag hade jag tänkt plugga på kvällen men hövvet ville inte så det blev en kväll framför tvn med både halv åtta hos mig, Sveriges fulaste hem och såklart Anna Anka. :-D

Ha det så bra. *kram*




Glad!

Har ju haft mina deppdagar på sista tiden men idag var en bra dag äntligen. Det räcker ju med att ha ont i kroppen, inge kul att ha ont i hjärtat ibland också.

Igår var jag i skolan och mådde verkligen piss hela dagen. Ont i ryggen, magen, lederna och huvudet. Sen så fick jag springa och kissa hur många gånger som helst. Fick frågan om jag var gravid och det kan man ju tro som jag höll på. Men så är inte fallet kan jag lova. Inga bäbisar på g här. Funderar på om jag har en lätt uvi för det gör inget ont när jag kissar men får göra det många gånger fler än vanligt.
Läste igår också att om man har ont i ena sidan av ryggen och kissar massor, ja de symptomen som är för uvi så kan det vara ett tecken på att det gått upp i njurarna. Hypokondriker som jag är så börja jag ju fundera på om jag till allt elände skulle fått njurbäckeninflammation med som man kan få av uvi. Men jag hade inte så hög feber utan bara lite så jag avvakta till idag. Och imorse när jag vakna så kände ryggen bättre och jag kissar mindre än igår, visserligen mer än vanligt men ändå. Tror inte ryggen har med njurarna att göra utan det slumpade sig nog bara så att jag hade de symptomen, är nog något muskulärt i ryggen.
Jag läste som sagt om uvi igår och det står att om man har det så går det över av sig själv efter ett tag, man skulle se till att dricka mer blandannat så man pinkar ut bakterierna. Om det nu är så att jag har uvi så kan jag vänta ett tag till då och se om det ger sig själv. För jag vet inte vad doktorn ska kunna göra för mig ändå.
Jag är allergisk mot flera penicillinsorter, får hög hög feber och utslag som kliar så man håller på att bli knäpp och av endel antibiotika får jag magkramper. Supersvår medicinerad är jag. Vill inte utsätta mig för penicillin eller antiobiotika om jag slipper för det jag får då är värre än vad jag har. 

Men till idag då som har varit en trevlig och rolig dag.
Idag beställde maken biljetter till mig, han och Amanda så vi ska gå och se Mika när han kommer hit i mars. Gissa om jag längtar. Gillar ju Mika skarpt, hans musik får mig att bli glad, det går inte att sura till den.



Ja kul som busen ska det bli och det ska bli väldigt skoj att se hur glad Amanda blir när hon får veta. Hon gillar Mika massor hon med. Men men det är en hemlis för henne. Kanske att vi ger henne den biljetten i julklapp. De andra barnen är lite för små för att följa med på en sån konsert tycker jag men det ska bli kul när de väl kan och man kan gå på något de gillar. Just nu vet jag inte vad de gillar för musik egentligen. De är lite allätare. :-)

Känner att jag måste hitta på något skoj med barnen snart, tycker det har varit lite dåligt med utflykter sen sommaren försvann. Men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Badhuset var det inte länge sedan de var på och vi har planer på att åka till Göteborg i December och gå på Naturhistoriska, Universeum och julmarknaden på liseberg med barnen. :-) Men under tiden, något som inte är för långt bort från Karlstad.

Någon som har tips till oss?
Mariebergsskogen är vi på lite då och då så det ska helst vara något annat.

Nä nu ska jag och maken ta och kika på ett avsnitt av prison break. :-) Vi hade två kvar att se, några extra avsnitt som utspelar sig innan sista avsnittet.

Sov så gott!

RSS 2.0