Sola i Karlstad!

Vad mycket gladare man känner sig när solen skiner. Kanske den kan få en att vara relativt pigg under dagen. Har inte sovit något vidare då min lilla dam Cornelia fick för sig att det var mycket mysigare att sova på mammas arm än att ligga själv i sin säng.
Visst borde man inte skämma bort henne med att hon får sova på armen utan försöka få henne att acceptera sin säng. Men den tjejen har lungor kan man konstatera och hon har ett väldigt hett humör. På natten är inte den kombinationen den bästa. Man vill inte ha 5 barn vakna så då får det bli att mamman sover uselt istället. Får så ont i lederna när hon ska sova på en. Jaja det går över och solen skiner.

Måste börja plugga hårt, ja hårdare än hårt för om 1½ vecka har jag tenta igen och den blir nog svår. Har pga hur jag mått inte orkat plugga så mycket som jag behöver men det är bara och bita ihop. Om två veckor är det sommarlov och då ska det njutas. Det är så mycket kul inbokat i sommar. Jag och maken ska först och främst på Salem, så nice, har sett fram emot att se honom. :-)
Sen så ska hela familjen en vecka till Stockholm och bara njuta och ha det kul. Har inte varit i Stockholm sedan strax efter gymnasiet. Ja om man nu inte räknar den snabba turen vi var dit i mars när vi kolla på Mika.
Efter Stockholm åker förmodligen jag och Amanda till Borlänge på festival för att titta på Mika igen. Vi har en crusch på honom både jag och dottern. :-)

Sen äntligen, äntligen har Eclipse premiär. Det ska bli otroligt spännande att se den och se om den är lika bra som boken. Så jag och Amanda och hennes kompis med sin lika twilightgalna mamma kommer sitta som fastklistrade i biostolarna. :-)

Ja sommaren bara fortsätter, måste hinna träffa en massa vänner också, grilla massor. Och så fyller min kära syster 30 år. Välkommen säger jag till henne till min sida av 30 strecket. Trevligt när även ens syster börjar bli gammal och grå. :-D Det ska bli kul att få fira henne.

Nä dags att plugga, duscha, greja, fixa, ordna, röja, ja listan för dagen är lång. Men det ska även hinnas med att träffa lite vänner. Känns som dagen kommer gå fort, bara min mage fixar det och inte börjar krångla igen, tycker det varit tillräckligt jobbigt denna vecka. En dag kan jag väl få må bra iallafall.

På återseende.
Jag har börjat andas igen!

Länge sen sist.

Känns som jag hållit andan i flera månader och inte levt livet som sig bör. Men kanske kan det nu bli bättre. Stora beslut har tagits om framtiden.

Denna vår har varit hemsk, jag trodde i januari att det inte kunde bli värre men det skulle visa sig bli det. Min kropp slog ifrån efter månader av stress. Feber varje dag, ont i de flesta leder, huvudvärk och ont i magen som tillslut har resulterat i blödningar från ett ställe man inte vill det ska blöda ifrån. Så fort jag stressar minsta lilla nu så blöder jag antingen från mage eller tarmarna. Äter magmedicin så jag kommer bli bra bara jag slutar stressa.

Men att läsa 200% som jag gjort under våren fungerar inte. Jag orkar inte, det kanske skulle kunna gå att läsa in allt och fixa det men det är så mycket runt omkring med. Det har varit så mycket strul med kau och de verkar inte vilja hjälpa mig även om de tagit på sig felet. När man ser att andra kan få det jag vill men mina skäl inte är tillräckliga så känns det som det är personligt till slut. Jag trivs inte längre med utbildningen, själva undervisningen är intressant men det administrativa fungerar inget, varken kursen eller de som har hand om utbildningen med vfu tex. Ja det har varit så många turer och jag ger upp nu och kommer ägna mig åt ekonomin istället. Kunna bli bra på en sak istället för att göra två saker halvdant. Visst känns det nervöst att satsa på ekonomin med, det finns så mycket olika saker man kan jobba med där och jag har inte helt koll på det. Men det ska bli spännande. Förskolelärare kändes mer säkert, jag vet vart jag ska jobba och jag har erfarenhet av barn. Men man kan inte alltid gå på det som känns säkert utan ibland måste man våga i livet. Dock så skulle jag önska att jag kunde få vikariera på förskolor ibland för att få in extra pengar.

Det känns skönt att ha beslutat sig för att satsa på sin hälsa först och främst då jag mått så dåligt. Jag tror detta blir bra i slutändan även om det kommer ta ett tag. Ser fram emot ett långt sommarlov nu, det finns så mycket jag vill ägna mig åt. Bla:

Min trädgård - vi håller på att göra om vid våra lannen. Det har varit så stökigt och fult där med ogräs och stora jordhögar. Men maken har jobbat på där nu och nu är allt det där borta så gott som. Vi behöver bara komma ner en liten bit till sen ska det läggas markduk på. Vi har köpt pallkragar som vi ska odla i istället, kommer bli mycket snyggare och bli mer ordning. Runt lannena ska vi ha små sjösten, tror med det kommer bli snyggare och mer lättskött än den ogräsmatta vi hade förut med maskrosor och brännässlor om vartannat.

Böcker - Jag har under året köpt på mig ett gäng spännande och intressanta böcker som jag ser fram emot att läsa. Det har inte blivit så mycket läst under terminerna, ja förutom när jag plöjde Twilight-serien. Uj vad den var bra och man kände sig som en tonåring på nytt. :-)

Sy - Jag ska köpa mig en symaskin så jag slipper låna svärmors gamla då och då. Jag har varit sugen på att sy lite barnkläder ett tag nu och samlat på mig tyger och idéer. Det är dags att ta tag i det nu.

Måla - Jag och barnen ska ägna oss att måla mycket. Jag har alltid mått bra när jag fått måla och jag saknar det verkligen. Vet inte varför jag slutade måla mycket men jag antar att det har med tiden att göra. Men det ska prioriteras och jag kan göra det ihop med barnen. Jag älskar att måla med olja, man kan skapa vad som helst, det finns inga rätt eller fel. Men jag ska försöka lära mig lite andra metoder med.

Hälsan - Det ska ägnas mycket åt hälsan, se till att röra på sig regelbundet och lära mig vad min mage tål att äta och hitta goda recept där. Min mage har tyvärr blivit otroligt känslig för vad jag äter och det är mycket den inte fixar, oftast sånt som är fett eller innehåller mycket kolhydrater. Och visst det är ju bra att magen inte vill ha det men jag tycker det är svårt att veta vad jag ska laga då och som barnen gillar med. Jag har oerhört petiga barn tyvärr.

Dags att avrunda, kul att ha hittat sin blogg igen och skönt att framtiden kanske lättar. Det kommer bli en spännande resa och jag ska hitta mig själv igen och må bra. :-)


RSS 2.0