Inte länge kvar nu!

Till sommarlov, jag har nedräkning här. Det ska bli helt fantastiskt, underbart, nödvändigt att få vara helt ledig. Bara få ta dagen som den kommer. Och få läsa alla mina böcker, hur ska jag hinna plöja igenom allt jag vill läsa. Har en stor hög av intressanta böcker. Ett kärt nöje att hinna med. :-)

Vilket underbart väder vi haft i helgen. Både skönt och inte att det var så varmt, mest skönt men jag var rätt svettig efter nån timme i solen.
Igår, Lördag, var vi ner till Museet och kikade på när Amanda spelade tvärflöjt. Stolt som en tupp var man. Hon har snart spelat 1 år och det är väldigt kul att se vad hon lärt sig. Vid museet mötte vi upp min mamma och hennes väninna, min moster, min syster med gubbe och svärmor. Många som ville kika på min älskade dotter. :-)



Efter spelningen stod lekparken på agendan. Jag, Amanda och Cornelia passa på att springa iväg till panduro med för att inhandla saker till inbjudningskorten. Hon ska ha födelsedagskalas om en vecka. Pyssla är något som hon älskar och vad passar då bättre än att göra sina egna inbjudningskort.

Cornelia var så go vid museet och passade på att gosa en massa.



Mina grabbar var inte lika intresserade av spelandet utan tyckte det var trevligare att leka med en pinne i gröngräset.



Efter stan åkte vi hem för att käka och vila lite, värmen suger ju musten ur en innan man är van den.
På kvällen åkte vi till Kil och grillade. Det var så gott och jättetrevligt. Vi satt ute hela kvällen och barnen sparka boll och lekte. Tack Pelle och Cacca för en trevlig kväll. :-)

Idag, söndag har jag inte lämnat huset och trädgården och det har varit helt underbart. Skönt att bara slappa emellanåt också. Orka inte ens iväg till fotbollsträningen med grabbarna utan det fick gubben ta. Annars brukar ju jag va med dit bara för att stå och töla i lekparken med de andra mammorna.
Men jag fick mitt sociala behov fyllt idag av lite prat med grannen över staketet och med Amandas kompis mamma som var hit. Det räckte gott och väl att prata med dessa 2 goa tjejer. :-)
Har hunnit plantera lite blommor och gurka idag med. Hoppas att det kommer växa bra. Känns så trevligt att kunna få lite hemma odlade grönsaker, utan några gifter alls.

Avslutar detta med lite bilder från senaste tiden. Jag ska uppsöka sängen så jag orkar med morgondagen. Först gos med Cornelia medans de andra är på jobb, dagis och skola sen måste jag plugga resten av dagen.








Jag lever, nästan iallafall!

Denna vecka har varit så hektisk att magen och huvudet pajjat för mig, ont av och till. Ja magen är det magkatarr, känner igen det. Går bättre de stunder jag försöker att ta det lugnt och när jag käkar novalucid och nexium. Ska bli skönt med sommarlov, ja det tåls att sägas många gånger. Så skönt med sommarlov. :-)

En del pluggat har det blivit men även lite skoj också. Jag och gubben var ut och käkade middag ihop på mongolian steakhouse. Mycket trevligt att sitta ner och bara vara vi och kunna prata utan någon som avbryter en.

Idag har nog varit den mest hektiska dagen någonsin. Började plugga runt kl. 8 på morgonen. Gubben kände sig inge pigg och hade lite feber så det blev att va hemma och vila för honom då resten av kvällen skulle va så jobbig. Vid 11 var det dags att ta med sig Gabriel till skolan och kika på den. Trevligt, jag tror Gabriel längtar massor nu. Jag har ju sett den skolan ett par år nu då Amanda går där.
Inköp av present till fröknarna stod på agenden med. Efter lunch fortsatte jag att plugga, fick ihop en nio handskrivna sidor. Jättebra dock så vet jag inte hur det ska få plats i arbetet då jag redan nu skrivit lite för mycket på faktadelen, måste ju få plats med diskussionen med.
Kl.17 var det dags för dagisfest och då mådde gubben bra igen, febern borta. Vette sjutton vad han fått för snabbvirus men han kanske helt enkelt reagerar på att det varit så mycket på sista tiden så kroppen säger ifrån. Så här vill vi inte alltid ha det.
Dagisfesten var mycket trevlig, kul att träffa lite andra föräldrar och töla med. Efter festen for vi direkt till fotbollsmatchen för grabbarna. Kul att se dem spela, står där som värsta morsan och hojtar på dem så att de ska springa. Stackars grabbar. :-)
Direkt från fotbollen så for jag och Amanda iväg till hennes karategradering. Många förväntansfulla karatenissar. Det är fascinerande att kika på alla vitklädda människor. De är imponerande, skulle vilja träna karate själv. Kanske någon gång. Tränade Tae kwon do när jag gick på gymnasiet och det var kul. Dumt att man inte fortsatt med det. Amanda klarade iallafall sin gradering och fick nu grönt bälte. Så stolt över henne. :-)

Nu är det snart dags att få krypa ner i den underbara sängen men först skriva ner lite av det jag skrev på papper förut så arbetet fortskrider.

Avslutar med lite kort från sista tiden. Ha det så bra. *kram*









Snyft, helgen är redan slut!

Denna helg har varit helt underbar och som allt annat som är underbart tar det slut alldeles för fort. Jag har tankat energi i massor. Har till och med hunnit plugga lite, ja inte så möe som behövts men jag är på god väg och en sida till har det blivit. Har hunnit kolla igenom böckerna jag har och fått lite mer idéer. :-)

Igår lördag så vakna man till strålande sol men efter hand så kom molnen in och det blev kallt. Inte det bästa vädret för en grillkväll. Men vi trotsade vädret och körde igång grillarna. Vi hade dukat upp långbord på altanen och det var så mysigt att sitta ute och äta. Barnen lekte och hade roligt och vi vuxna pratade en massa. Man kan inte tro att det var 12 barn här för ljudvolymen var inte så hög. Efter maten så frös vi endel och barnen ville leka inne så det blev naturligt att ta kaffet inomhus.
Tack Sara, Peter, Karin, Staffan, Lotta och Fredrik för en jättetrevlig kväll, det får vi göra om snart. :-)

Idag har vädret varit högsommar väder, varmt och så härligt. Har pluggat lite och sen varit ute och grejat i trädgården, men det tar ju sån tid. Det finns så många projekt här hemma som ska fixas så småningom. Önskar att jag hade all tid och alla pengar i världen. Hann med en prommenad idag med medan grabbarna var på fotbollsträning. Det var kul att träffa Linda och töla med henne en stund.

Imorgon är det dags för vfu igen, sen hem till en vän en snabbis. Ska bli kul att ses. Kvällen kommer bestå av pluggande i massor.
Måste börja förbereda för Amandas kalas med, det drar ihop sig, en månad kvar och en massa som ska fixas. Hawaii-tema, det finns mycket roligt som man kan göra med det. Och idéer har jag, jag hoppas att det ska bli bra.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll.  Här blir det nu Prison Break. *kram*


J...a skitdator!

Är så irriterad på min dator just nu, vet inte vad som händer med den.
Sak för sak slutar bara att fungera utan att man gjort någonting. Jag kan inte längre skriva meddelande i it´s som jag använder mig av när jag pluggar, mitt skype funkar inte vilket jag måste ha på måndag då jag ska plugga ihop med en klasskamrat och fixa klart vårat arbete. Jag kan inte logga in på apoteket, fk ja inget som har med e-legitimation att göra.
Så trist.
Och jag behöver verkligen fixa allt detta ikväll helst. Morr, morr, morr.

Är extra grinig och trött idag, denna vecka har varit för stressig, min mage mår inge bra alls. Ont hela tiden. Mina symtom stämde in på magkatarr, jag hade allt utom två symtom. Nästan fullpott, undra vad man vinner. :-P

Nu är halva vfun gjord och det är faktiskt rätt skönt, inte för att jag inte trivs eller för att det är tråkigt för det är ett trevligt ställe men jag är så trött och så stressad. Jag behöver sommarlov och bara få vara.
Det var lite väl tufft att plugga när man har en bäbis, ja inte bara en bäbis utan sen är det ju fyra godingar till som ska ha sitt och alla aktiviteter. Jag har hamnat efter i plugget och det känns så jobbigt, har inte hunnit skriva allt jag ska på vfun, arbetet har jag bara kommit en sida av nio och sen har jag ett fall som jag bara skrivit en fjärdedel på. Gah!!!!

I tisdags när jag sluta vfun så hämta jag Gabriel och åkte direkt till ögondoktorn med honom då han sett för dåligt på 6-årskontrollen. Men i tisdags såg han perfekt, knepigt. Men skönt för honom, inga glasögon som kan gå sönder när han leker. Men han blev lite besviken gograbben, han ville ha glarrer han. :-)
Onsdagen bestod av lite vila när jag kom hem innan det var dags att åka på föräldramöte för Amanda och hennes nya skola. Jisses så stort det är på Norrstrand, särskilt om man jämför med den lilla skolan hon går på nu. Nu sitter de och käkar i klassrummen men till hösten blir det stor matsal och barn ända upp till nian.
Men föräldramötet var intressant, rektorn talade sig varm för musikklasserna och det kommer nog bli så otroligt kul för Amanda att gå där. Ena bästisen börjar ju med henne också så hon känner ju en iallafall. Barnen var med igår på mötet och efter att vi föräldrar fått suttit och lyssnat på rektorn så övade barnen in två låtar som de sen sjöng för oss. Nice! :-)

Idag efter vfun var det snabbt hem och käka innan jag, Anton och Amanda åkte på musiklek i kyrkan. Anton fullkomligen älskar det och han sjunger och dansar och klappar. Det är så roligt att se honom för det är verkligen hans rätta miljö. Ska bli kul att se vad han kommer ta sig för i framtiden om hans kärlek för musik kommer fortsätta och om han kommer välja en bana inom det. Gärna för mig. :-)

Nu ska jag och gubben ta och kika lite på prison break, sen blir det att plugga lite för mig innan sängen.
Sista dagen imorgon innan helgen. Amanda ska på disco och vi andra ska bara mysa. Se någon bra film och käka ben&jerry. :-)
På lördag blir det grillning här hemma med tre andra par från området som vi lärt känna och deras barn. Kommer bli superkul, de är så mysiga allihopa och barnen kommer ha så skoj. Det kommer nog bli mer sånna träffar framöver. :-) Men vad ska man grilla? Finns ju så mycket gott, måste komma på något ikväll för det ska handlas imorgon.

Nä dags att logga ut och se hur det går mr Scofield. Ha det så bra. *kram*

Det rullar på!

Ja det gör ju det även om det inte alltid är så kul. Helgen var både bra och dålig.
Lördagen var trevlig, vi hade min mamma, syrror och svåger här och vi grillade och tölade en massa. Myspys!
Blev klippt av yngsta syrran med, härligt. Tack Simone, du är så duktig. Jag är stolt över dig. :-)

På söndagen hade jag 2 klädpartyn på agendan + fotbollsträning för grabbarna men jag kunde inte gå på något av det. Mådde verkligen inge vidare alls, hade ont i magen och kände mig febrig. Det blev bara värre under dagen med. Så trist att sitta hemma när man kunde ha haft det trevligt och träffat en massa trevliga människor. Mitt sociala behov fick sig en smäll där.

Idag har jag varit på vfu på en förskola. Spännande, första gången. Har aldrig jobbat på en förskola förut. Men både personal och barn var jättemysiga så det blir nog bra. Ska va där i 1½ vecka. Under tiden ska jag fortsätta att skriva på mitt arbete med och läsa en massa böcker till det med. Jag kommer nog va en lycklig människa kvällen den 3:e juni när jag gör sista skoldagen. Måste ju firas på något sätt.
Hoppas allt går bra med för jag vill verkligen inte behöva göra om något, ve och fasa. Jag vill bara ha ett långt och härligt sommarlov.

Nä nu ska här strax krypas i säng så jag orkar med dagen på förskolan imorgon med. Sover så dåligt nu för tiden så jag är jämt trött.

Natti Natti! *kram*

Cornelia 5 månader!

Idag blir min lilla gosegumma hela 5 månader. Tiden går så fort och det händer en massa nya spännande saker med henne. Hon är oftast så glad och charmig, hela familjens lilla gumma.
Det bästa hon vet är när hennes syskon kommer och gosar och pratar med henne, hela hon lyser upp och hon lyfter sina små goa armar mot dem och oss. Hon vill känna, klappa och nypas i ansiktet. Och smaka på en, inte att förglömma. :-)









Vad har hänt annars här idag då, jag har varit i skolan, sista svängen till Kristinehamn för denna termin. Nu blir det praktik i 1½ vecka och sen hemarbete för att avsluta allt inne på universitetet den 3 juni. Det ska bli så skönt med sommarlov, bara vara med familjen och vännerna utan en massa måsten. Och få läsa vilka böcker jag vill. Har en lång radda av böcker som väntar på mig och som jag längtar efter.

Efter skolan var vi hemma och greja och grabbarna hade en kompis här. En lugn och skön eftermiddag. Plugga lite gjorde jag med men imorgon måste jag plugga hela förmiddagen så jag kommer någonstanns.

Ha det så bra. *kram*


Jag vill ha sommarlov och det är NU!

Har ju inte pluggat så länge än denna termin men jag är redan trött på skolan och vill ha sommarlov.
Jag hittar ingen motivation alls, tror det beror på att det är för stressigt just nu.
1 månad kvar och på den tiden ska jag skriva ett arbete på nio sidor, ett fall på två sidor, ha vfu i åtta dagar och sen opponera på någons annans arbete och förbereda en redovisning av mitt. Nä jag vet inte hur jag ska hinna allt. Men jag ska fixa det på något sätt det är jag säker på.

Vet vad jag ska skriva om och har en heldel idéer i huvudet som måste ner på pappret bara.  Imorgon är det sista dagen i Kristinehamn för denna termin. Blir skönt ändå tycker jag det är trevligt att åka dit men som sagt jag längtar efter sommarlovet.
Har ett helt gäng med böcker som inte är kurslitteratur som jag vill läsa.

Ikväll var vi iväg och kikade på grabbarna när de hade fotbollsmatch. Riktigt roligt men några fotbollsproffs är de inte ännu. Martin var nog lite förvirrad på plan, han sparka på bollen när den kom till honom annars så tyckte han att det var bekvämare att springa lite sakta fram och tillbaka. Gabriel är rätt snabb och fick fatt på bollen lite mer. Men så gillar Gabriel fotboll mer än Martin gör. Ja de får prova detta nu och så får de provat något annat senare. Söta som busen var alla barn idag, och jätteduktiga.

Nä nu går ögonen i kors här, är så trött jämt och ständigt och det är ju så underbart att sova. Ha det så bra. *kram*

Liseberg!

Jag hade under veckan som gått funderat lite på om man inte skulle ta och överraska barnen och åka till Liseberg, var 2 år sedan vi var där sist. Men det har som sagt varit lite stressigt här hemma så jag visste inte om vi skulle kunna ta oss tid till det. Sen så hängde det ju lite på vädret med.

Men så när vi vakna igår morse så var det strålande sol och vi bara kände att denna dag ska inte slavas bort här hemma eller över en massa studieböcker. Så sagt och gjort, vi fixade iordning matsäck och andra nödvändiga saker och begav oss av till Göteborg.

Barnen var uppspelta och funderade på vilka karuseller de ville åka. Cornelia sov så gott som hela vägen ner, skönt för henne för en bilresa för en bäbis är väl inte alltid det mest roliga. De andra barnen kikade på dvdn på vägen ner.

Dock var både jag och Amanda åksjuka och kände oss lite gröna i ansiktet ett tag. :-( Känns riktigt trist om vi inte ska klara av att åka längre sträckor i bilen. Vi som tänkt bila ner till Frankrike nästa sommar eller sommaren därpå. Men det kan väl gå över med åksjuka. Både jag och gubben var väldigt åksjuka som små men sen gick det över men för mig har det kommit tillbaka nu. Man får ha med sitt ett gäng med åksjuketabletter.

Väl framme vid Liseberg var det lunch först innan karusellerna fick besök av oss. Hittade en mysig plats.


Med magen fulla så begav vi oss av till kaninresan. En trevlig start.



Men jisses så fort tiden går där borta. Många karuseller blev det, både knatterally, små grodorna, rabalder, kålerado ( tack Sofia att du tog med barnen i den ), slänggungan, farfars bilar, drakbåtarna och ett gäng till. Vi hade tänkt att vi skulle åka hem runt 7 halv 8 men det blev ju inte riktigt så. Tror vi kom därifrån runt halv 10. Lite sent för barnen men men det är ju inte varje dag man är där.









Vi avslutade vår Göteborgs tur med ett besök på McDonalds i Ale. Hungriga och trötta men nöjda med dagen. För det var verkligen en toppendag för hela familjen. Det gick verkligen superbra att ha med sig alla fem barnen där även om Cornelia inte tyckte Liseberg var så där extra kul som de andra tyckte. Hon var nöjd med att få gosa. Extra kul tyckte jag att det var att min underbara vän Sofia hade tid att komma förbi. Det var alldeles för länge sedan som vi sågs.
Ska ta och åka ner och hälsa på henne själv någon helg bara Cornelia har slutat amma.



Idag är vi trötta här hemma, ja man känner sig nästan lite bakis och jag har inte kommit ur pyjamasen än trots att klockan är halv 1. Dags att pysa in i duschen nu och sen baka en liten kaka för min moder kommer på besök sen. Förutom det ska vi hinna städa färdigt, plugga och greja lite med våran odling av grönsaker. Fotbollsträning för grabbarna står på agendan också. En helt vanlig lugn dag hos oss. :-D Haha, nä, det är alltid en massa att göra tycker jag men det är skönt också.

Men både jag och gubben längtar tills ikväll när vi får sjunka ner i soffan framför 24 ikväll.

Ha en fortsatt trevlig dag och ta hand om er. *kram*

Vem är pojken?

Vi har ju funderat länge på att klippa Anton då hans hår är så slitet men det kändes så svårt. Hans tjusiga lockar som man tvinnade in sina fingrar i när man gosade med honom.

Men nu är det gjort. Igår när jag kom från skolan satt det en liten nakenfis på en pall i badkaret medans hans pappa höll på att klippa honom. Han såg verkligen annorlunda ut. Jag och gubben byttes av och jag fick leka frisör ett tag.

Nu kan jag inte sluta titta på honom, han ser så annorlunda ut och det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig. Men han blev så fin, min gosekille. :-)

Först en förebild:


Älskar den grabben så mycket och när jag kikar på bilden så saknar jag hans långa hår men han är nöjd och glad att behöva kamma sig ständigt och försöka reda ut det trassliga håret.

Här kommer en efterbild. Minen blev lite konstigt, vet inte vad han gjorde med munnen. Men han är min vackra pojke iallafall.


Det är ju inte samma grabb eller vad säger ni?

Nu ska jag ta och plugga lite här, gubben är iväg med barnen till svärmor och jag ska försöka komma ikapp lite med studierna sen blir det att åka iväg för lite mathandling och annat kul. Såg på Lindex hemsida att de fått in lite nytt så det blir nog en sväng dit.

Ha en fortsatt underbar dag. *kram*


RSS 2.0