Riktiga små sötisar!

Hittade till en väldigt trevlig barnshoppingsida som heter  http://www.kiddoz.se/

Där fastnade jag för dessa två små sötisar, några jag gärna skulle vilja ha till Cornelia.


och denna:



Helt bedårande är de. :-)

En annan sötis är min lilla prinsessa. Här är en bild från igår på badhuset, dock så blev bilden suddig.


Nu sitter jag och surfar på min kära laptop och kikar på en massa kläder till barnen medans gubben städar rätt på sin röra från tvättstugan som jag placerade så snällt i vardagsrummet. Han börjar bli klar nu och jag ser fram emot att vi kan kika lite på film ihop. Cornelia ligger och sussar gott i mitt knä men det är nog dags att hon vaknar snart så att hon sover i natt.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll och ta hand om er. Jag skickar många krya-på-dig-kramar till Jennys lilla Linnea som är sjuk med, hoppas hon kryar på sig snart.

*kram*

Paus!

Jisses så mycket bös man har egentligen. Nu är min egentid snart slut och jag kan ju säga att jag inte hunnit ett dugg av det jag tänkt mig hinna med. Men så är det alltid med mig, jag siktar högt när det gäller städningen och inser någonstanns efter vägen att hoppsan det tog visst lite mer tid än jag trodde. Jag har bara hunnit med endel av tvättstugan och inte ens den är klar på långa vägar.

Men jag kände att jag var tvungen med en liten paus nu för jag blev helt slut efter att ha stått där ett par timmar. Vår tvättstuga används till tvätt ( såklart ) och det är den biten jag brukar göra mest där inne. Sen används den också som förvaring för en massa bös som min gubbe slänger in där när han inte vet vart han ska göra av saker. Vilket nu tillslut har fått tvättstugan att svämma över. Den är ju inte så stor heller så det ser ju riktigt illa ut efter ett tag. Nu har jag städat ut allt hans bös och det befinner sig  numera på vardagsrumsgolvet vilket medfört att även det rummet ser ut som skrutt. Men han får en glad överraskning när han kommer hem. Han får sortera och har han ingen plats för sakerna får han kasta dem.


Jag vill inte ha en massa saker som inte har en given plats för då känner jag att min energi tar slut och jag tror starkt på att om det finns ett ställe där det ligger lite skräp så kommer det att dra till sig mer skräp. Detta fenomen har jag sett och upplevt hur många gånger som helst. Man lägger hellre papper och sånt där det redan finns saker än att lägga papper eller vad det nu är man lägger på en alldeles ren yta. Nä rena ytor är något jag eftersträvar ständigt för då känner jag att jag får energi till annat. Ju stökigare det blir detsto tröttare blir jag. Men nu hade jag fått nog av det rummet och nu måste det fixas till, sen är det bara att gå igenom rum för rum.

Bara Cornelias rum där det är lite för lite saker just nu, vilket är ett lyxproblem.

Nä dags att fortsätta här innan de kommer hem, tänkte hinna dammsuga där inne iallafall. När Anton och Cornelia kommer hem blir det lite svårare att hinna med. Men vi måste kämpa en heldel idag jag och gubben för imorgon kommer det hit ett par vänner till oss och då får det inte se ut så här.

*kram*

Är det en vanlig dag?

Är det en vanlig dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Karins födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!



Idag fyller en helt underbar person 30 år, en jättego vän till mig, min desperata hemmafruvännina, min tåflörterska. Jag är så glad att jag lärde känna dig, du har förgyllt mina dagar. Det är alltid så lätt att prata med dig och du lyssnar alltid. Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag värdesätter vår vänskap, jag finns här för dig alltid. *kram*

En härlig dag!

Fredag, bästa dagen på veckan, ja nästan, lördagen är snäppet bättre för då är Amanda ledig från skolan med. Vi andra är ju lediga på fredagarna också. Söndag är lite bra men då börjar man tänka på måndagen och att man måste upp men lördag då kan man dra sig i sängen länge och veta att man har två lediga dagar till. Härligt. :-)

Idag var det en mycket, mycket nervös Amanda som klev ur sängen. Sångtest för att få komma in på Norrstrandsskolans musikklasser. Ja hon såg allt lite blek ut när vi kom och hämtade henne på skolan. Men hon kan hitta toner och hon har övat på sin sång och kan den så det gick nog bra för henne. Vi fick inte vara med inne i salen utan fick sitta utanför och vara nyfikna. Amanda var lättad när det var över och nu får hon vänta två veckor på att få veta om hon kom in eller inte. Ni får gärna hålla tummarna. Det blir nog väldigt svårt att komma in då 85 st sökt till de 25 platser som finns.

Vi ska i helgen ta och kika upp lite andra skolor med och se om det finns något intressant att söka.

Efter sångtestet åkte vi hem och plockade upp våra grabbar som hade sällskapat med sin farmor medans vi var borta. Åkte till McDonalds till barnens stora lycka, var länge sedan vi var där nu. De var nog riktigt hungriga för snabbt som busen försvann maten och vi kunde fortsätta vår färd.

Nu var det badhuset som fick kungligt besök av oss. Även detta väldigt uppskattat hos barnen. Ja Anton har inte varit i badhuset sedan vi var i Danmark i somras men de andra var iväg för någon vecka sedan. Jag och Cornelia badade inte idag utan satt och mös vid sidan av eller hon sov och jag satt i andra tankar. Skönt ibland att kunna sitta och fundera i fred, fanns ju inte så mycket annat att göra där. Bara hon blir lite större så ska hon och jag bada med.
Försökte ta lite kort där inne men de blev inge bra, suddiga. Vet inte vad jag gjorde för fel men jag är ingen bra fotograf men skulle gärna vilja bli.

Nu ikväll ska jag försöka göra en lista inför morgondagens storstädning. Vad som jag ska prioritera i första hand. Gubben och barnen försvinner ner till svärmor på förmiddagen och då sätter jag igång och det ska bli så trevligt. Jepp, det ska bli underbart att få vara hemma helt själv och städa. Älskar när det känns rent och fräscht. Nu kommer det väl inte bli tipp topp efter det kaos vi fixat när vi bytte ut datarummet mot ett rum till Cornelia. Vi har helt enkelt inte hunnit hitta plats till alla de saker som fanns i datarummet och som nu är hemlösa.

Hoppas ni har en riktigt mysig fredagskväll. Ta hand om er. *kram*

Tack goa syster C.

Idag har det varit en rätt trevlig dag men stressig. Börja med att vi fick lite bråttom imorse då Gabriel skulle hinna med en buss för att han och hans dagisavdelning skulle iväg till ett annat dagis här och dansa. Vi har varit väldigt sega länge nu. Direkt efter att ha lämnat barn på dagis och sett gubben åka till jobbet så for jag, Amanda och Cornelia ut till Bergvik för lite veckohandling.

Hann med lite snabb kik på hm och kappahl med, mycket fint hitta vi till Amanda men hon kunde inte bestämma sig för vad hon ville ha så det slutade bara med en munkjacka. Vi får åka dit igen och kika när vi har mer tid på oss för idag skulle vi till min älskade syster och luncha.

Det var väldigt trevligt att ses igen. Vi brukar ses rätt ofta men nu har det inte blivit så mycket av den varan då Anton varit sjuk så mycket. Jag har saknat henne men nu känns det bättre. :-) Tack älskade syster för en trevlig lunch. Jag är så glad att jag har mina systrar, de är underbara. :-)

Gabriel och Martin började på sin gympa med idag efter ett långt lov därifrån. Gabriel tyckte det var jättekul och sprang omkring, det var hinderbana idag. Men Martin han satte sig på tvären och ville inte vara med om någon hinderbana minsann. Ja han är bestämd denna herre. Får hoppas han tycker det är roligare nästa gång.

Nä nu ska jag ta och se om jag kan ta mig i säng här, är supertrött efter att ha sovit dåligt inatt. Just nu är en god natts sömn det jag längtar mest efter och att få ha sängen ifred från barn. Vill att Anton och Cornelia ska växa upp ett par år en liten stund och sova gott på sina rum. Jaja så småningom blir det så och det ska bli härligt.

Sov så gott. *kram*


Behöver era tips på lampor.

Anton är frisk, äntligen. :-) Tog en vecka denna gång med. Så två veckor av januaris fyra har han varit sjuk, stackarn.
Idag efter att ha lämnat de stora grabbarna på dagis packade vi in oss i vår mondeo och begav oss till ikea.

Hade en lista på saker som skulle inhandlas och allt fanns så när som på en tavellist i vitt. Men den kommer in om nån vecka och jag åker ju gärna dit igen. :-)
Det var Cornelias rum som fick möbler idag, en bokhylla med lådor till, två lampor, kudde, pläd. Det blev väldigt mysigt där inne. Nu ska det fixas upp lite tavlor, taklampa bla.

På tal om taklampor, vad har ni för taklampor i era barnrum? Vill gärna ha lite tips.

Sen har jag fastnat så för dessa bokstäver som man kan beställa på nätet men de är så dyra tycker jag och Cornelia har ett ganska långt namn. Men jag ska göra egna, tror inte det är så svårt bara man tar sig tiden. Ska göra dem i pastellfärger, blir jättesnyggt tror jag.

Ska ta kort på hennes rum bara det blir lite mer lull-lull i det för det ser lite kalt ut nu.

Efter ikea blev det lite klädesaffärer och leksaksaffärer. Var tvungen in på hm och byta en mössa jag köpt åt sessan. Tog en i stl. 62/68 och hon har precis börjat använda 62 så den borde ju passa men icke den var alldeles för liten så idag fick jag byta den mot 74/80. Är det bara mina barn som har stora huvuden eller är mössorna väldigt små?

Har haft samma problem med alla mina barn så jag borde ju ha tänkt mig för. Får alltid ta ett par storlekar större. Köpte för någon vecka sedan en häftig mössa till Anton och tog storlek upp till 3 år men den var med för liten. När jag skulle byta den så var Anton med men han ville inte ha den mössan utan kasta den i golvet. Där fick jag. Haha. :-D

Gillar ju mössor och barnen har en heldel men oftast väljer de sina favoriter varje dag ändå.

Sen så vill jag skicka en grattis hälsning till Annika ( Duracellmamman ) som fyller år idag. Stort Grattis på din dag. Hoppas du haft en supermysig dag. *kram*



Nu blir det mys framför tvn här innan jag ska kojsa. Ha det så bra. *kram*

Blir så trött!

Ja jag blir så trött på alla sjukdomar, känns som det vilar en förbannelse över oss förtillfället. Anton är inte helt pigg. Feberfri idag men äter ingenting och dricker helst ingenting heller. Man får verkligen truga i honom lite då och då under protester. Det är inte alls kul att bråka med honom hela tiden om att han ska dricka men under helgen så såg vi ju i blöjan att han var på g att bli uttorkad igen. Han har haft det tufft grabben sen i oktober. Inte undra på om han är på dåligt humör ofta när han aldrig får må bra.
Själv så har jag inte kännt mig så pigg idag, trött och ont i huvudet ändå har jag sovit bra de senaste nätterna. Kanske är min tur att åka på något.

Skulle varit ut med tre goa vänner på tjejmiddag och det fick jag ställa in för att jag inte orka. Pissigt känns det verkligen. Saknar dem ju. Var ett tag sedan vi hade tjejmiddag, ett tag sågs vi en gång i månaden men sen så blev det längre mellan gångerna. Men nu ska vi allt se till att det blir regelbundet igen, det är ju så mysigt att komma iväg och träffa sina vänner och bara töla bort ett par timmar över en bit god mat. :-)

Jag, Anton och Cornelia har mest kikat på film idag medans gubben har målat på hennes rum. Tapeterna hade kommit med. Nu är det bara en gång kvar att måla i hörnen och efter taket sen tapetsering. Spännande. :-)

Igår var en trevligare dag. Martin var på kalas. Han var så söt gubben, hade valt sina kläder själv. Röd skjorta, röda jeans och röda strumpor. Jag behöver inte nämna va att han älskar rött. ;-D Han väljer rött på det mesta som går.

Jag, Gabriel och Amanda tog oss en sväng till leklandet och mötte upp en vän och hennes son. Mycket trevligt, det var så härligt att få träffa henne och att vi kunde sitta ner och prata i lugn och ro. Barnen lekte glatt i tre timmar och var svettigare än svettigast. Gubben var hemma med Anton och Cornelia. Cornelia får ju ersättning en till två gånger per dag då jag måste sluta amma snart. Mina leder är så kassa och jag måste få medicin och då kan jag inte amma längre.

Ibland känns det okej men andra gånger känner jag mig riktigt elak mot Cornelia, kan inte komma över den känslan. De andra ammades mycket längre så jag borde väl kunna hålla ut ett tag till för hennes skull med. Och de dagar då lederna är lite bättre så känns det som jag skulle kunna fixa ett par månader till. Men de dagar då mina händer gör så ont att jag knappt orkar bära henne då vill jag ha medicinen ögonaböj.

Nä nu ska jag inte gnälla mer här. Ska ta och kika på tv och mysa med Cornelia så gubben får börja tapetsera. Sen så börjar inredningen och man får fixa till det. Åh längtar.

Ha en fortsatt trevlig kväll och ta hand om er. *kram*

Slappardag!

Inatt fick jag sova gott så gott som hela natten, mata sessan en två gånger bara och hon sussa lugnt vidare. Anton vakna sen vid en sex-tiden men vi fick han att somna om tack och lov. Sen slog han inte upp sina blå förrens vid nio, härligt.
Cornelia var nog rätt trött sen natten innan. Idag har hon sovit lite mer på dagen igen men jag hoppas att hon nu kommer vara vaken mer ikväll så att det inte blir en sån sen natt igen.

Idag har det inte hänt särskilt mycket här, grejat lite, tagit det väldigt lugnt. Anton är feberfri idag men var rätt snuvig på förmiddagen. Ibland behöver man riktiga slappar dagar. Det jobbigaste vi gjort var väl gubben som åkte och köpte färg och jag som vek tvätt. Barnen har lekt och spelat dator.

Jag har väl varit lite rastlös emellanåt då det inte är ofta som vi inte är uppbokade på en massa. Gubben föreslog en tur till ikea för att kolla efter en lampa men jag orkade inte, ja jag kan inte förstå det själv, brukar ju alltid vara pigg på ikea. Har egentligen endel som jag vill köpa in därifrån men det blir när Cornelias rum är färdigt.

Förhoppningsvis får vi tapeterna på måndag, imorgon börjar vi måla väggarna så nu är det på gång iallafall.
Annars så står det kalas för Martin på agendan och jag, Cornelia och Gabriel ska möta upp en vän på leklandet. Så kan Gabriel och hennes son leka medans vi fikar.  Passar mig perfekt.

Nu ska jag ta och kika lite på film med gubben här och mysa med Cornelia. Ha en fortsatt trevlig lördag. *kram*

Tacomiddag och Let´s dance!



I eftermiddag kom våra goa grannar över på tacos eller snarare tortillas, vår vanliga fredagsmat. Det är alltid lika skoj att ses. Är så glad över våra grannar, kul att ha ett par i vår egen ålder så nära med barn.
Tänker så på vad min goda vän L berätta när vi var och shoppa om sina grannar. De är lite väl högljudda så hon trodde att tjejen skulle föda barn lite då och då. Det fick mig att tänka tillbaka på när vi hade såna grannar när vi bode i lägenhet, höga skrik till tonerna av "No matter what". Den sången spelades om och om igen så man var rätt trött på den. Som tur jobbade han borta ibland så man fick lite paus ifrån dem.

Nu har vi rätt bra grannar runt om, de flesta är väldigt trevliga. Men så har vi grannen mitt emot på vår baksida som är lite speciell.


Jepp, han gillar att gå naken ute. Kan ju inte säga att jag är så glad åt det, det är inte många av hans grannar som är det. Och flera har sagt till honom men han bryr sig inte. Han frågade mig ifall jag tyckte det var okej att han prommenerade naken och jag sa att jag inte tyckte det var okej, framförallt för barnens skull. Men brydde han sig, nej. Varför frågade han då. Om han odlar upp en tät häck så man inte ser honom får han gärna gå naken för min del men nu har vi ett hål i häcken och den är halv dö av och till.
Har tänkt jag ska fixa till häcken bättre i sommar.

Ja man väljer ju inte sina grannar men som sagt vi har haft tur, särskilt U och G som är så goa och det är så kul att träffa dem.

Nä nu ska jag kika lite mer på Let´s dance och se dem svänga sina lurviga. Skulle med vilja kunna dansa så.
Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Så trött idag!



Min lilla sessa har fått för sig att vända på dygnet de sista dagarna och denna natten var mindre kul.
Först efter fem så somnade hon och jag. Nu känner man sig som en zombie. Igår sov hon lite länge på dagen och pga att vi har endel att greja med hemma så får hon sova. Men idag ska jag försöka hålla henne vaken lite mer för att vända rätt dygnet igen. Blir att bada och busa en massa.

Men först ska både hon och jag vila lite mer nu på förmiddagen så får gubben ta de andra. Sitter här med frukost och huvudvärkstabletter så det ska nog kunna fixa till mig.

Snöar gör det här med även om det är det lilla än så länge. Mamma prata på att det skulle väldigt dåligt väder imorgon och att hon då ska gå i ide. Men det återstår att se om det blir så. Det får gärna bli lite mer snö, barnen var ju så glada när vi var till pulkabacken.

Nä dags för lite vila nu. *kram*

Anton fortsatt sjuk här!

Hade skrivit ett inlägg nyss och så stängde bara firefox av sig, så jäkla irriterande. Vad sur man blir.

Orkar inte skriva om det inlägget heller.

Här är Anton fortfarande sjuk, feber med över 39 grader. Han är sliten min lilla prins men vid ganska gott mod iallafall. Men nu måste det väl snart vara över med alla dessa sjukdomar. Anton har ju varit sjuk av och till sen oktober med hur många feber perioder som helst.  Han hinner knappt tillbaka till dagis förrens det är dags igen tycker jag. Nu hann han vara där i fyra dagar. Nä hit med lite vår och sommar för då brukar vi vara rätt friska.

Idag har jag beställt tapeter till Cornelia och det blev den prickiga, tror att den blir snygg där inne. Tyckte lika mycket om den prickiga som askungevagnstapeten och hade svårt att välja. Men gubben tyckte den  prickiga och då blev det lite lättare att välja. Ska bli så kul att få sätta upp den. Imorgon skulle den eventuellt komma in trodde de då de beställde den imorse. Så jag hoppas så att det blir så för då ska jag köpa färg med. I helgen blir det nog lite renovering av.

Nä nu ska jag inte sitta här mer utan se klart min såpa medans gubben spacklar. Sen så blir det nog ett avsnitt dallas.
Så kul att se alla frisyrer och kläder som de hade då.


Ha en fortsatt trevlig kväll och ta hand om er. *kram*

Min lilla tjockis!

Cornelia växer verkligen så att det knakar. Var till bvc idag och vägde och mätte henne.
Idag väger hon hela 5330g och är 56 cm lång. Inte undra på att alla 56 kläder är i minsta laget. :-) Men då får jag börja använda alla fina 62:or och hon har en heldel fina klänningar i den storleken som vi visserligen redan tjuvstartat på. :-) Hittade mycket fint till Cornelia igår på hm med.


Hon börjar bli härligt rund. :-) Men så äter hon som en häst med, gosegumman.
Tycker hon är rätt likt Martin, lite kul för de andra tre är mer lika varandra. Är så nyfiken på hur hon kommer se ut som 1 år, som 2 år osv. Jag har lite svårt att föreställa mig det.

Idag har vi fått upp en hylla här hemma äntligen, över skrivbordet. Blir nog jättebra. Annars har det mest varit att rensa min gamla dator på kort och annat som ska flyttas till min nya. Det har tagit en heldel tid för jisses så mycket kort vi har. Men nu är vi strax klara här, sista mappen nu som ska flyttas. Sen är denna dator redo att åka upp. Ska bli så skönt att den kommer bort från detta rum för det innebär att imorgon kan vi plocka ner databordet och börja spackla väggarna bakom.

Har nog nästan bestämt mig nu för tapet 1 med. Spännande att se hur det kommer att bli. Man har ju en bild i huvudet av hur man vill att det ska se ut och jag hoppas att hennes rum kommer så nära den bilden som möjligt.

Nä dags att slutföra här och få slappa lite innan sängen kallar på en.

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Rätt halt ute!



Jepp, bananen det var jag förut idag. Hade lämnat grabbarna på dagis och skulle korsa vägen då ena benet bara for iväg.
Hur man blir när man ramlar, det känns helt pinsamt och man tittar sig omkring och hoppas att ingen ska ha sett en. Varför då? Alla kan ju trilla.
Blev helt ledbruten av det och kände mig som en gammal tant när jag traska hem efter det.

Nu blir det mest vila av här idag. Anton hade feber igårkväll och får vara hemma från dagis idag. Håll tummarna för att han inte har någon feber idag och att han blir frisk fort.
Det är så typiskt, jag som skulle vart ner till stan och träffat en vän. Men så är det på framförallt vintern, sjuka av och till fram tills våren kommer.
Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

Tapetångest!

God kväll!

Äntligen kväll, har velat gå och lägga mig sedan jag gick upp imorse. Cornelia fick för sig att vara vaken inatt till klockan var runt 4. Efter det sov jag rätt kasst med. Så jag hoppas så att man får sova någon timme mer inatt.

Trots tröttheten har denna dag gått enormt fort. På eftermiddagen var jag och strosa i affärer med en vän och tog en fika. Mycket trevligt och jag hittade lite kläder till Amanda. Hon har växt en heldel och så råka gubben tvätta sönder hennes vinterjacka. Han mixade färger lite så hennes ljusrosa jacka har en svag nyans av blått nu. Men jag fyndade ordentligt idag och hittade en snygg vinterjacka till halva reapriset. Sånt gillar jag massor.

Lämnade även tillbaka tapetkatalogerna idag som jag lånat. Har tagit kort på de som jag gillar bäst så jag tänkte ta och visa er. Vilken tycker ni är snyggast?


Denna är nog den jag gillar bäst, väldigt mysig. Färgerna på tapeten kommer inte riktigt till sin rätt här.

Annars är denna en favorit med, den har kommit starkt på slutet.


Sen var det en randig med som jag gillade som gick i rosa, beige och vitt.

Gubben gillar bäst denna från eco


Som ni ser är det rosa som gäller som fondvägg. Den första och sista bilden har liknande rosa medans den prickiga i mitten är lite mer gammaldagsrosa.

Åh det är så svårt, jag kan inte bestämma mig. På de tre övriga väggarna blir det målat vitt. Jag vill ju börja med detta snarast men först måste jag ju ha bestämt vilken av tapeterna jag vill ha.

Idag medans jag var och shoppade så var gubben och barna ute och lekte i snön och byggde tunnlar. Gubben tog en sån härlig bild på en glad Martin.


Nä nu måste jag ta mig i säng. Imorgon står en date med en god vän på schemat och ett läkarbesök på bvc. Då bör jag vara lite pigg. Sov så gott. *kram*

zzzznark!

Jisses så trött jag barit idag, som en zombie hela dagen. Vet inte varför. Lederna har varit värre än värst, blä för dem. Nä idag har jag varit gnällig. Dock har det varit en rätt bra dag ändå idag.

Efter lunch for vi iväg och hämtade upp tapetkataloger och köpte spackel. Innan jag låna tapetkatalogerna hade jag hittat två tapeter jag var intresserad av, nu finns det ett gäng till vilket försvårar allt.
Ska ta kort på dem och visa er, vet inte vilken jag helst vill ha. Allt jag vet är att jag vill att den ska gå i rosa.

På eftermiddagen fick vi besök av min ena syster och mamma, mycket trevligt med en fika och pratstund. Fick mig på gott humör.
När de åkt hem så ringde en god vän till mig och ville komma och hälsa på så vi fick oss med en trevlig pratstund. Var så länge sedan vi sågs, så tråkigt när tiden bara springer iväg ibland och man inte hinner ses så ofta. Men det kändes som det var igår vi sågs och inte ett par månader sedan. Hon är en sån underbar person och man blir alltid så glad av att träffa henne. Tack S för en trevlig pratstund och tack för de fina presenterna till barnen.

Jag tänkte förut idag på hur lyckligt lottad jag verkligen är som har en underbar familj och flera underbara vänner som förgyller mitt liv. Jag borde verkligen inte gnälla emellanåt när allt inte blir precis som jag vill ha det. Men det är det som gör mig. Jag har stora krav på mig själv men skulle ibland vilja kunna känna mig nöjd när jag nått delmålen på vägen. Något jag måste jobba med, det är ju inte bara resultatet som räknas utan vägen dit och att man gör sitt bästa.

Nä nu ska jag ta och pysa i säng, lite tidigare än vanligt. Är som sagt så trött och imorgon är det upp tidigt. Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Härliga Lördag!

Idag har det varit en mycket trevlig dag.
Förmiddagen gick åt till att städa, umgås med barnen, färga håret och fixa lunch. Tiden går så fruktansvärt fort, det är helt sjukt, man hinner inte allt man vill hinna på långa vägar. Det är fortfarande kaos hemma, tar nog ett bra tag innan det blir helt som jag vill.

Idag fixa vi iallafall Antons kläder, han har växt på bra grabben, tog fram större storlek men det fanns ju så mycket där jag inte gillar längre och även om jag rensa massor finns där massor kvar. Men det är kläder från tre andra grabbar så det blir ju endel.
Men något nytt ska han ju få. Idag var han så söt min prins.


Fick vår bäddsoffa såld idag med, la ut den inatt och det gick fort som busen tills den var borta. De fick den för fyndpris. Nu hoppas vi bara på att någon vill köpa vårt gamla skrivbord och köksbord snart annars kör vi det till solareturen.

Till veckan har jag tänkt mig iväg och köpa färg till fönster och väggar i Cornelias rum och kika på tapeter. Har ju bara nästan bestämt mig.

Senare på eftermiddagen fick vi besök av en familj vi lärt känna här på området. De är verkligen så gulliga och goa, det var jättetrevligt att ses, var ett par veckor sen senast. Barnen lekte och vi vuxna satt och töla. Anton var så go också han klappa P på håret och gav han en puss på huvudet och även S fick en massa kramar och pussar.
Vi gjorde upp att nu får vi ta och ses snart igen, käka lite middag ihop.
Det är ju verkligen bästa sättet att umgås på. Käka lite gott och sitta och prata eller spela något spel. Ja jag känner mig glad när jag får träffa vänner, det är väldigt viktigt i mitt liv.

Nu sitter jag här och skriver medans jag kikar på körslaget. Amanda hejjar på Eric och jag som är väldigt svag för Mika gillade ju Eric idag med. :-)

Nä nu ska jag ta Cornelia för gubben och Amanda ska ta och spela kasta gris här. Lika bra att jag inte är med för jag brukar alltid vinna det av någon anledning så de tycker nog inte det är så kul att ha med mig.

Vad har ni haft för er denna lördag?

*kram*

Det tar sig...

sa kärringa som släkte med fotogen.

Ja sakta sakta men säkert börjar ordning spridas i detta hem. Små små myrsteg tar det till ett mer fint och lättstädat hem. Skrivbord är klart, ena datorn flyttad. Lite mer saker har hamnat på tradera och nu hoppas jag på att de försvinner snabbt.

Men idag har vi inte kunnat jobba på så mycket för barnen har inte varit på sitt bästa humör idag. Anton är på riktigt dåligt humör även om man försöker underhålla honom, Cornelia har inte sovit sina vanliga timmar för sig själv som de andra förmiddagarna, Gabriel tjatar om att han inte vet vad han ska göra. Bara Amanda som är på skolan och Martin som har pysslat som varit lugna.
Vissa dagar blir inte riktigt som man tänkt sig.
Igår planerade vi att åka iväg och åka skridskor idag men med 13 minusgrader ute kändes inte det så lockande. Blir mest en sväng till affären för lite vanlig fredagshandling och inköpande av present till Amandas kompis som har kalas i helgen. Det är många kalas på ett år för min gosegumma, men jag är glad för hennes skull.

På söndag säger aftonbladet att det ska snöa här hos oss och jag hoppas så att de har rätt. Lite snö nu vore toppen så det kan bli lite pulkaåkning och snögubbe byggande. Men efter det får det gärna bli vår.

Nu är det dags för lunch här och sen iväg och greja det som ska göras. Ha det så bra. *kram*

Pinsamt på Ikea!


Jepp det var precis vad det blev för gubben idag. Han stod där i kassan i godan ro, hade plockat till sig ett skrivbord och två hyllor och skulle just betala när han inser att han inte har med sig sitt kort. Just denna dag hade jag lånat det för att kunna lösa ut medicin på apoteket. Dumt av mig att låna det men jag hade lite dåligt med pengar på mitt kort och orkade inte föra över pengar utan det var smidigare att ta gubbens kort.
Men i slutändan blev det ju inte det.

Stackarn, vad lett det måste ha varit där i kön. Ja för det var ju andra bakom honom. Han ringer upp mig och säger att han nog får komma hem och hämta kortet och undrar om han ska lämna sakerna där och åka tillbaka direkt eller ifall vi skulle åka en annan gång. Men snäll som jag är så packar jag in mig och Cornelia i bilen och åker iväg till ikea. Går ju lite fortare än att han ska åka hem och dit igen. Ibland är det bra med två bilar. Nu är iallafall skrivbordet hemma och halvuppbyggt.

Idag fick vi även sålt våra två bokhyllor och en massa vägghyllor. La ut dem för fyndpris så de försvann direkt. Och då kände ju jag att man kanske skulle ha tagit mer för dem men det är ju inte lätt att veta vad folk är villiga att betala och vi ville ju verkligen bli av med dem. Ska ta och lägga ut skrivbord, soffa och köksmöbler med snart.

Var ju till doktorn idag med Martin för att göra allergitest på honom då han ska utredas för astma. De ville då börja med allergitest. Han har reagerat på pälsdjur vid två tillfällen men allergitestet idag visade ingen allergi på det men läkaren förklara att även om testet inte visade något så kan man ändå reagera ibland vid vissa tillfällen. Ja inget av det de testade gav någon reaktion så min kille är inte allergisk. Så nu ska vi gå vidare i utredningen. Martin är ganska tungandad vid förkylning och ansträngning. Vi fick iallafall med oss bricanyl hemma som han ska inhalera om han får det jobbigt med andningen. Denna skulle vi testa först och sen så får jag en telefontid så vi kan prata om hur vi ska gå vidare. Hoppas så att det ska hjälpa honom.
Vi har ju fått åka in akut när han haft svårt att andas och när han var lite yngre och blev förkyld så kräktes han alltid för han hosta så han inte fick luft och då kräktes han. Så har ingen av de andra barnen haft det.

Nä nu ska jag dra mig mot tvn och få lite nackmassage av gubben. Är väldigt stel i nacken idag så huvudet bultar igen.
Gubben tjatar på mig varje dag nu att jag ska ta och ringa reumatologen då mina leder är så kassa igen men jag har så svårt att få tummen ur och göra det. Vet att jag borde göra det så jag har chans att bli bättre innan skolan. Kommer nog få nån medicin att prova men jag antar att nästa medicin jag får är en som gör att jag inte kan amma mer. Det var tal på den innan jag blev gravid. Känner mig lite elak bara mot Cornelia om jag inte ska amma henne mer.

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Äntligen bestämt mig angående sovrummet.

Det blir inget dataskåp. Efter en massa velande och mätande fram och tillbaka så kom vi fram till att det kanske inte blir så bra med ett dataskåp. I vårt sovrum har vi bara ett fönster och det sitter så till att om vi ställer ett skåp efter den enda vägg vi kan ställa ett skåp på så täcker det endel av fönstret vilket kommer resultera i att det känns mörkare och trängre i rummet.

Det mest praktiska hade ju varit att ha ett dataskåp men man ska känna att det känns bra med. Jag vill att det ska kännas mer öppet och det kanske är viktigare än att man gömmer en skärm till datorn.
Så nu har vi bestämt oss för ett skrivbord där ändå, som jag var så emot först.
Detta skrivbord blir det nog då det passar bra in i stilen i sovrummet.

Från ikea, som de flesta av våra möbler är ifrån. Men de har ju så bra möbler till vettiga priser. Sen ovanför skrivbordet blir det nog två lackhyllor som man kan ha lite saker på. Nice, nice. :-)

Idag tömde vi datarummet på prylar och la allt i vardagsrummet och eftersom det inte kan förvaras där så blev vi  tvugna att ta hand om det direkt. Så härligt det kändes. Åkte förbi tippen idag med. Tänk vad bra det kan kännas att göra sig av med saker.

Nu på eftermiddagen var det det vanliga racet med som man har varje dag. Rensa lite kläder med från Anton, vad trött jag är på många av hans kläder. Har ju sett både Gabriel och Martin i dem. Vissa av kläderna i den storleken har en väns son haft med så Anton är nummer fyra som har dem och de börjar bli slitna och de som inte är direkt slitna är inte lika mjuka och härliga som de var nya. Men nu har jag rensat och nästa tisdag ska jag och en vän iväg på en shoppingrunda och då ska jag införskaffa lite nytt åt honom. Ska ner till stan på onsdag med och då kanske det slinker ner lite till. Ser fram emot att ta ett par shoppingturer med goa vänner. Precis det jag längtade så efter när vi hade magsjukan.

Nu ikväll ska jag försöka städa upp lite mer här så det inte ser ut som ett bombnedslag här. Man får ju skämmas. Imorgon ska jag med Martin till doktorn och ta allergiprover. Ska bli skönt att se om han är allergisk mot något. Han har ju reagerat lite på pälsdjur, ja vi tror det var det han reagerade på. Sen så har han lite tyngre med andningen vid förkylning och ansträngning så doktorn har funderat på astma så vi ska kolla upp det med. Väntar bara på tid. Hoppas att vi får något som kan hjälpa honom. Han har ju haft ett par kruppanfall varav ett var hemskt. Då fick vi åka till akuten för att han hade så svårt att andas. Usch vad rädd man var då. Min mamma har astma och hon tycker att Martin låter misstänkt.

Nä dags att lyfta på rumpan ifrån denna soffa och göra något. :-)
*kram*

Hallojsan!

Godmorgon!

Kom på att jag aldrig uppdaterade här igår. Hade jordens huvudvärk och magvärk. Ja jag kände mig helt utslagen hela dagen så gubben kom hem lite tidigare från jobbet. Tack!


Senare på eftermiddagen kom min goda vän L förbi och vi tog oss en prommenad men inte ens det fick huvudvärken att släppa. Annars kan det göra det ibland. Men men prommenaden var härlig ändå, skönt att gå och töla en stund. Man behöver sina vänner att prata av sig med emellanåt, gubben orkar nog inte lyssna på allt jag har att babbla om. :-)

Igår blev det inte så mycket jobbat med datarummet, jag fastna framför tvn på kvällen. Orka inget annat men idag mår jag lite bättre så nu ska jag se om jag inte kan få bort lite mer härifrån. Vill ju komma igång med det roliga. Men först är det ju en massa förarbete innan man får göra det roliga som förändrar rummet. Ska ta och måla fönstren med, ja inte glaset då. Är trött på dessa bruna fönster och vill ha vita fina. Bytte ju fönster på ovanvåningen och det blev så mycket bättre. Dags att ta tag i nedervåningen.

När jag surfa runt igår så hitta jag något väldigt sött som jag inte sett förut. En rosa dalahäst, gulligt. Vet inte om jag vill ha den hemma men söt var den iallafall. Skulle vara fin på Cornelias rum sen.


Nä nu är det dags att få på Anton kläder, se till att de andra med får på sig sina och ta upp Cornelia. Om en timme är det dagis och då borde vi ha blivit klara.

Ha det så bra idag. *kram*

God kväll!

Ja så är även denna dag till ända, dagarna går fort. Önskar att man inte behövde sova för då kanske jag skulle hinna ikapp med allt jag har att göra.

Idag var det dags för dagis igen efter jullovet. Alla grabbarna längtade. När vi kom dit så blev Anton lite reserverad och ville helst bli buren men jag fixar inte att bära både han och Cornelia, Men det gick bra att jag tog honom i handen istället. Han ville att jag skulle stanna lite så jag var där med han tills han blev lite varm i kläderna och började leka med sina kompisar.

När alla barnen, ja förutom Cornelia var borta från hemmet så städades det en massa här. Idag tömde vi bokhyllorna i datarummet, vissa böcker har vi fått in i en garderob, böcker som jag vill läsa men som sedan kommer skänkas till solareturen ev nån ut på tradera. Vissa böcker som jag gillar att läsa fler gånger kommer arkiveras på vinden ett tag. När väl böckerna var utrensade så fyllde vi bilen med en massa skräp och körde till tippen. Så härligt att bli av med det.
Jag längtar mer och mer nu efter att få åka och köpa färg och tapeter till Cornelias rum och möbler. Ja allt. Det ska bli underbart.

När barnen kom hem så var det lite handling och matlagning som stod på agendan. Köra Amanda till karaten och få barnen i säng. Sen har jag och Cornelia kikat på stjärnorna på slottet med Jonas Gardell som jag spela in i lördags. Jag gillar det programmet av någon anledning. Gubben har fortsätt att greja inne i datarummet. Men nu har han fått tagit över sessan som inte är lika glad åt det som han är.

Jag har äntligen hittat ett dataskåp som jag vill ha, vi ska ha det i sovrummet så vi kan stuva in datorn i den och stänga dörrarna. Jag vill helst inte ha datorn alls i sovrummet då jag tycker det blir ett störande objekt som stör ron i rummet. Men nu har vi ingen annanstans att ha datorn. Men då vill jag gömma den så mycket som möjligt. Dessvärre så finns dataskåpet i Stockholm, hitta det på blocket. Affärerna här har inget sånt som jag är ute efter. Det måste ju gå i stil med den andra inredningen i rummet. Men orkar man verkligen åka till Stockholm för att köpa ett dataskåp. Ja det tåls att fundera på.

Nä nu ska jag ta och pysa i säng här strax. Upp tidigt imorgon. Vet inte vad jag och grabbarna och Cornelia ska hitta på imorgon medans Amanda är på skolan och gubben på jobbet men det blir nog att ta det lite lugnt. Sen ska jag ut och gå med en kär vän, det ska bli mycket trevligt.

Sov så gott. *kram*

Imorgon = vardag!

Ja så har dagen kommit tillslut, dagen då vår hemmatid tagit slut och det är dags att återgå till vardagen med jobb, skola och dagis. Vi har varit hemma sedan 19 december allihopa så det är länge.
Barnen längtar efter skola och dagis nu och få träffa sina kompisar, det blir nog bra för dem. Jag och Cornelia ska vara hemma själv för första gången, ja om man inte räknar en gång när gubben var ner till sin mamma med de andra barnen men nä det räknas inte.

Ska försöka ta och packa iordning allt som ska med imorgon nu så jag slipper springa omkring som en yr höna imorgon och glömma hälften.


Jag hoppas på fint väder imorgon med så jag och Cornelia kan ta oss en långprommenad när grabbarna är lämnade.

Idag har vi haft besök av min kära moder, syster och hennes gubbe. Suttit och tölat ett litet tag. Anton var inte på sitt mest strålande humör utan visade upp sin allra sämsta sida. Trotsig som sjutton för allting. Men efter ett bra tag så blev han sitt glada charmiga jag igen. De sista två dagarna har han fått en del utbrott och man blir helt matt efter en hel dag med dem. Jag längtar tills han kommer ur denna trotsperiod. Minns Martin i den åldern, han var inte så rolig han heller alla gånger och kunde få hemska utbrott. Men de är borta nu och jag saknar dem inte. Men både Martin och Anton är lika där, det ska vara på deras sätt allting och ibland kan man inte få precis som man vill. Och ibland så säger de inte vad de vill utan blir arga direkt och man står där och förstår ingenting.
Men som sagt jag tror att Anton kommer sluta med den där trotsen snart, det gjorde ju Martin. Goseungar, det är ju bra att ha en egen vilja.

Nä nu ska här plockas iordning för imorgon och sen ska sängen hittas här hemma.
Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

En fin award!



*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*

Jag har fått den här fina Awarden av http://duracellmamman.se/wordpress/, för att hon tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg! Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

http://familjenav6.blogspot.com/
http://wikans.blogg.se
http://flowie.blogg.se/
http://werali.se/
http://ami-summermoon.blogspot.com/
http://inannasblogg.blogspot.com/
http://lottiec.blogg.se/

Leklandet!

Idag har jag varit trött, ja tröttare än på länge. Det var ingen bra natt inatt. Först och främst så kom jag inte i säng förrens runt 2 tiden. Jag och gubben satt och spela tv-spel så jag får ju skylla mig själv. Ville bara klara banan först annars så skulle inte spelet sparas och man fick börja om från början. Mycket dåligt.

Sen så vakna Anton under natten och kom till våran säng. Där envisades han ett tag på att ligga på mitt hår, grr. Det är helt omöjligt att kunna sova då. Tillslut så flytta han iallafall på sig men då vakna Cornelia och ville äta. Hon gråter inget eller så men vill äta och jag har lite svårt att sova då för man ligger inte i bekvämaste ställningen. Men men ett par timmars sömn blev det och hade nog räckt om jag inte hade haft denna hemska huvudvärk. Varför har den kommit tillbaka?

Just idag längtar jag tills Cornelia och Anton är i Martins ålder och uppåt, de tre större sover i sina sängar hela nätterna och det är så skönt. Men samtidigt vill jag inte att tiden ska gå allt för fort, bara lite halvfort. Det finns så mycket att se fram emot och så mycket som jag vill göra.

På förmiddagen så fortsatte vi att röja, vart gör man av två bokhyllor med böcker? Vissa ska arkiveras ett tag, endel måste få plats någonstanns för de vill jag läsa. Vissa ska till solareturen och endel kastas.  Eftersom det ska bli Cornelias rum så ska inte hon behöva ha alla våra böcker där inne men vi har ingen annan plats, hmm lite svårt att lösa det där. Vi funderar som busen här.

Sen efter lunch var det dags för leklandet. Barnen var förväntansfulla. Det var stort, bullrigt och ett paradis för barn. I 3 timmar lekte de för fullt.  De var helt svettiga. Gubben fick med vara med och leka för Anton kunde ju inte gå omkring där själv. De har klättrat, åkt rutschbana, lekt i bollhav. Jag och Cornelia satt mest och slappade.


Måste få lägga in en bild på Cornelia och visa hur fin hon var i sin klänning som hon fick av Duracellmamman. Tack så jättemycket Annika, hon blev en riktig prinsessa i den och klänningen är underbar. :-)


Sorry att jag inte tagit bort röda ögon, har inte installerat det programmet än på nya datorn. En punkt på min lista.

Måste få visa ett kort på Anton med, han är så söt där med sitt långa, lockiga, härliga hår. Men även där har jag inte redigerat bort de röda ögonen. Kameran ska ju fixa sånt automatiskt men det funkar inte riktigt.


Nä nu ska jag och gubben ta och kika på någon film här. Det är nog det enda jag orkar ikväll, får ta ett ryck hemma imorgon.

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Lösviktsgodissnusket!

Har irriterat mig så på en sak länge nu och kom och tänka på det idag igen då vi köpte lite lösgodis inför Let´s dance. Och det jag irriterat mig på är de som smakar på lösgodiset i affären och tar upp godisen med händerna.
Skäms på er.

Jag har sagt till mina barn att man absolut inte får smaka på godisen i affären utan att man måste betala först och jag har även sagt att man inte får plocka i godisen med fingrarna för att det kan komma smuts i godisen då och det vill inte andra ha.

Tror ni inte då att det kommer en gubbj(censur)l och plockar en godis i från en låda. Han tittar på mig och blinkar med ögat och säger att han bara ska smaka lite och det får man. Jag blir så jäkla paff så jag kommer inte för mig att säga någonting vilket jag blir sur på nu. Han tar inte upp godisen med skeden heller utan med sina fingrar. Blä, vem vet vart han haft dem, äckelgubbe.

Barnen vart helt paffa och sa att så får man väl inte göra. Vad ska de tro? Men tack och lov så lyssnar de på mig och gör inte så. Anton har väl försökt någon gång när man går förbi men han är ju 2 år och vi tar alltid bort honom därifrån, han skulle aldrig få göra det.

Nä jag förväntar mig faktiskt mer av vuxna människor. Visst att jag förstår att man kanske vill provsmaka någon sort man funderar på att köpa om man gillar den eller ej. Men att bara gå förbi och norpa sig en godis och sen inte handla något.
Inte acceptabelt.

Sitter här och slökikar på Let´s dance. Vet inte vad jag tycker än men det blir nog att jag kommer se det för Amanda vill väldigt gärna se det. Annars längtar jag efter att se klart sista avsnittet av Höök nu ikväll och jag längtar tills Cornelia vill somna för hon har varit vaken väldigt mycket och bara sovit korta stunder nu under eftermiddag och kväll och det när hon legat och tuttat på mig. Och jag orkar inte det hur många timmar som helst.
Mina leder har blivit kassa igen, så jag måste ta tag i att ringa reumatologen igen och få tid snart. Kanske prova någon ny medicin men då måste jag sluta amma. Mina leder måste bli bra innan jag börjar skolan igen.

Det är då sjutton att jag ska få ont i lederna igen, jag som mått så bra i dem i höstas. Saknade inte värken ett dugg. Känns lite deppigt men jag ska bli symtomfri igen från denna j...a sjukdom. Många svordomar det blev idag, men de är lite censurerade iallafall. Annars låter det ju inte så fint. ;-)

Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Tack Jenny ( Frugans blogg )!

Jag har fått en Awards av Frugans ( Jenny ) blogg, Tack så mkt!



Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig.Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!

Kopiera in texten o bilden (kunde ej skicka med bilden) i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till! Jag skickar denna award vidare till följande:

wikans ( Ulrika )
flowie ( Jenny )
ami-summermoon ( Ami )
duracellmamman ( Annika )
werali (  Weronica )
Innana ( Pia )
Frugan ( Jenny ) Ja jag skickar tillbaka awarden till dig för din blogg är väldigt mysig.
Lottiec ( Helena )

Detta är bloggar jag brukar läsa och som jag tycker om. :-)

Vi är friska!

Ja nu vågar jag nog nästan säga det. 2½ dygn sedan någon spydde, jag är överlycklig. Idag kan vi äntligen bege oss iväg hela familjen ut i samhället igen.
Det ska vi fira med ett besök hos bvc, dags att väga lillan. Ska bli spännande att se vad hon väger idag, hon känns allt tyngre för varje dag som går tycker jag.
Efter bvc ska vi åka vidare till någon leksaksaffär och inhandla present till Amandas kompis som har kalas imorgon.
Hennes mamma ringde hit och meddelade det igår och berättade att det skulle vara på leklandet. Kan ju säga att Amanda studsade av lycka här hemma när hon fick höra det. Både kalas och leklandet, vilken lycka.



Tänkte att vi andra med ska passa på att åka dit då också för killarna här lär annars bli lite avundsjuka då vi lovat dem leklandet på lovet också fick vi ju denna magsjukan from hell.
Idag är det fredag redan, kan inte förstå att veckorna rusar på, trots att vi varit instängda hemma ett tag.  Idag på förmiddagen måste vi fortsätta med datarummet för det är totalkaos här just nu. Det ligger saker överallt och detta ska ju bli ett fint rum snart som är lättstädat helst.

Barnen här hemma har spelat ett spel nu ett par dagar på wiin, The blob, och nu har jag med fastnat för det. Spelade lite igårkväll men jag klarade inte banan jag var på så jag blev lite ilsk och gav upp. Jag brukar annars inte fastna för spel så, gillar sportspelen till wiin men de är ju bra i träningssyfte med. Nä men The blob, är rätt skoj, blir nog lite spelande idag med. Men först röja och barnen måste först leka en bra stund på dagarna innan de får spela. En liten regel vi har här hemma, vi vill inte att de bara ska sitta vid datorn eller tv-spelet. Så i eftermiddag när vi kommer hem kanske spelandet startar. :-)

Nu har gubben och Anton kommit upp med, dags att dra upp de större barnen med annars blir det så sent i säng ikväll.
Ha en bra dag. *kram*

Godmorgon!

Det snöar! Så härligt även om det är pyttelite men jag hoppas hårt på att styrkan ska öka snart. Jag vill ha en heldel snö, så barnen kan leka och busa en massa i snön.
Tycker det är på tiden nu att det blir lite snö, det har ju inte varit så mycket av den varan denna vinter och det är ju ändå januari nu.
Har en favoritbild på Gabriel i snön som jag måste få visa er.


Den vintern var det bra mycket snö ute.:-)

Inatt har vi fått sova gott med, ingen som spytt. Nu har det gått 3 dygn sedan Anton spydde senast så jag har väldigt goda förhoppningar om honom. Längsta tiden hittills denna magsjuka. För Martin är det 1½ dygn sedan han spydde och han mår jättebra och käkade frukost som vanligt. Imorgon är vi nog smittfria och kan få bege oss ut i världen äntligen. Jag hoppas så på det men ropar inte Hej än, kanske bara ett litet hallå.

Nu ska jag ta och fortsätta röja här hemma, lillan har somnat och de andra leker på ovanvåningen. Men först ska jag leta upp lite huvudvärkstabletter för mitt huvud bultar. Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

Cornelia 1 månad idag!

Ja jisses så tiden springer iväg för en. Tyckte inte alls det var länge sedan som jag gick och väntade på att det skulle sätta igång och hur jag tyckte tiden stod still. Men nu är sessan en hel månad. Min gosegumma som just nu ligger och sussar så gott fastän jag helst vill att hon ska vakna annars så sover hon nog inte lika bra inatt.
Får ta och byta blöja på henne, det brukar göra susen och det behövs med. :-)



Idag har det varit en bra dag, härligt som busen. Ingen har spytt idag och det känns superskönt. Martin mådde väldigt bra idag och var en pigg liten herre.



Jag hoppas så att detta var det sista i vår magsjukehistoria och att jag nu kan lämna den bakom mig och gå mot friskare tider. Dock så fick min mamma mig på mindre gott humör när jag prata med henne. Vet inte varför hon alltid måste berätta saker jag inte vill höra, lite finkänsla tack.
Idag berätta hon om en arbetskamrat till henne som hade haft magsjukan och hon hade med många barn. De hade smittat runt varandra och haft magsjukan i 1 månad. :-(
Precis vad jag inte ville höra efter att ha haft magsjukan här hemma i en veckas tid. Nä jag ska försöka förtränga det där, det kommer inte hända oss.

Vi har på allvar börjat med datarummet/Cornelias rum idag. Men just nu syns det inget av att det en gång ska bli ett fint barnrum. Det råder kaos på högsta nivå här hemma ljust nu. När man börjar rota i saker och sortera så blir det mycket saker på olika platser där de helst inte ska vara. Men vi ska fortsätta imorgon, det är så skönt att det är på gång iallafall. Nu blir det lite Höök här på tvn innan vi ska ta och sluta våra ögon och förhoppningsvis sova gott.

Nu har min lilla argbigga vaknat, ja hon är inte så förtjust att vakna och inte vara hos mig. Sov så gott. *kram*

Ger upp!

Någon som vill byta liv med mig för ett tag? Orkar inte mer, det suger verkligen nu. Började nu i eftermiddag få upp hoppet igen om att snart kanske få ge mig ut i den sociala världen igen. Få se andra ställen än detta hus som för tillfället känns som ett fängelse, få se lite andra folk. Men icke sa nicke.
Hela dagen var lugn, Anton spydde inte, mådde bra och var glad. Vi var ut på en prommenad, så otroligt härligt att få andas frisk luft.
Kom hem fixa middag och sen umgicks och hade det trevligt. Så för ett litet tag sedan så berättar Martin att han hade ont i magen. Jag la Anton då men hörde det och visste direkt att nu är det kört. Jepp, tog väl högst 2 minuter så spydde han. F..n! Känner mig pissless på detta nu. Egentligen är det ju inte synd om mig som är frisk nu utan barnen som spyr men jag orkar verkligen inte. Ja ingen av oss gör det längre. Barnen längtar till leklandet eller att bara få leka med någon kompis och jag längtar efter att få träffa familjen och vännerna och ta en shoppingtur men nu så blir det ytterligare ett par dagar här hemma. Ja man vet ju inte när Martin slutar spy, 2 gånger har han hunnit med än och vem vet om det bara är början. Nu ligger han iallafall i sin säng och jag hoppas han får sova gott.

Är det någon av er som haft rundgång på magsjukan? Jag är så livrädd för att vi som haft det ska bli smittade igen och så smittar vi de andra igen, ja att det aldrig tar slut.

Nä detta var ett bittert inlägg från en bitter tant. Martin var så söt efter han hade spytt. Han berätta att när han och Gabriel blev stora skulle de bli trollkarlar och trolla bort alla sjukdomar. Detta ser jag fram emot en heldel. :-)

Nu ska jag ta och sätta mig framför tvn och se på något som får mig att glömma allt vad magsjukor heter sen hoppas jag att vi vaknar upp till en ny och bättre dag. *kram*

Sovit gott i natt!

En lugn och skön natt utan någon som kräks. Behövde bara mata Cornelia vid ett tillfälle och det är ju inget. Känner mig bra mycket mer utvilad idag och kanske jag då inte kommer känna mig lika less idag.
Anton har inte spytt sen igår morse, fått behålla all dryck och lite rostat macka, yoghurt och mat. Men jag vågar inte hoppas helt än, det får nog gå ett dygn till. Han har tröttnat på saft med stackarn, blir ju inge gott att behöva dricka det där söta hela tiden.
Men vi följer sjukvårdsrådgivningens råd fullt ut för vi vill inte ha en uttorkad kille. Men vi har lite olika saft och tänkte göra nyponsoppa med, allt för att han ska få i sig vätska.

Idag lockar nog en prommenad allra mest, nja inte helt sant för helst hade jag velat gå på stan med någon vän och shoppa en massa, men en prommenad är nog det näst bästa. Tror det kommer göra gott för hela familjen. Sen hade jag tänkt att klå barnen i bowling på wiin. :-D Hahaha!

Igår kväll när allt var lugnt och skönt här och alla utom gubben låg och sussade så satt jag här och drömde mig bort på hms sida. Hittade en heldel fint till barnen. Mycket fint till Cornelia med men i storlek 86 som minst, sjutton också. Vill ju helst inte köpa in kläder som hon inte kan ha på över 1 år. Men några av sakerna kommer jag nog inte kunna låta bli men jag hoppas att de kommer i affären istället. Bland annat var det toppar med Sarah Kay motiv.


Jag gillar Sarah Kays bilder de är väldigt fina.

Tänkte bjuda på en bild av Cornelia från nyårsafton, efter det har vi nog inte tagit en enda bild. Det har varit för mycket här hemma.
Men så här söt var sessan på nyår.


Och här är en bild på min stora sessa, Amanda gosgumman min.


Nä nu är det dags att komma ur pyjamasen och komma ut en sväng. Ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

Ibland är allt bara piss och idag är en sån dag!

Igår när jag skrev mitt inlägg så hoppades jag ju att natten skulle bli lugn men den har ju varit allt annat än det och jag orkar inte mer. Har försökt att se ljust på magsjuketiden och att vi snart ska vara friska men nu ger jag upp. Nu känns det som vi aldrig kommer ur detta och jag känner mig bara så less. Behöver nog skriva av mig för att inte gå upp i atomer. Fasiken alltså vad är detta.
Igårkväll så ringde vi iallafall till sjukvårdsupplysningen då det var rött i Antons blöja när vi bytte den. Ett tydligt tecken på att han börjar bli uttorkad trots all vätskeersättnig. Vi fick då rådet att ge honom saft var femte minut och dubbeldos mot innan. Så skulle vi göra i två timmar och se ifall han kissade då detta var jätteviktigt. Han hade inte kissat efter två timmar så vi ringde tillbaka. Men i och med att han var såpass pigg behövde vi inte åka in utan skulle nu ge honom vätska en gång i halvminuten i en halvtimme, vila en kvart och sen upprepa detta igen. Efter två gånger iallafall så hade han kissat i blöjan och vi var två trötta föräldrar som var överlycklig för det lilla kisset i blöjan. :-)

Nu tänkte vi iallafall sova en stund innan det blev morgon. Tror ni inte då att Cornelia har vaknat och har världens största pigga fina ögon. Jodå, ingen blund för denna mamman på en stund. Men gubben fick iallafall sova lite. Jag klarar mig bättre på lite sömn än vad han gör.

När morgonen väl blivit förmiddag och vi kvicknar till lite är det dags för frukost, Anton tar ett bett på en macka och kräks direkt. Fasiken, fasiken. Jag har nog sagt det ordet många gånger den sista tiden.Börja om från början igen. Saft var femte minut, två teskedar i taget. Kan ju säga att vi är fullt upptagna men vi turas iallafall om att springa med saften. Nu har han iallafall presterat två kissblöjor och inte spytt så han är inte uttorkad tack och lov. Detta är den värsta magsjuka vi haft någonsin. 6:e dagen för Anton, spytt fem dagar av dem.

Amanda och Gabriel mår iallafall mycket bättre idag och har fått behålla vätska och det lilla de ätit. Måtte detta vara det sista men jag tvivlar.

Idag har vi endel grejer att ta tag i som blivit liggande och sen ska vi försöka bringa lite ordning uppe hos barnen. Samt fortsätta med det eviga datarummet. Jag längtar så tills det är borta. Vi tar lite varje dag tycker jag men kommer ingen vart, man blir hela tiden avbruten av något barn som vill ha hjälp med något.
Vi skulle behöva en dag bara jag och gubben så vi kunde röja. Någon som vill låna 5 barn varav 3 är magsjuka?

Nä nu är det en liten gumma som är ledsen här. Ha det så bra. *kram*

Vill bara gråta nu!

Anton har spytt igen. Vi hörde hur han grät och när vi kom in till honom hade han spytt ner hela sig och sängen. Så det var bara att duscha en superledsen kille och byta i sängen. Men varför går det aldrig över på honom, jag börjar bli riktigt orolig för honom och vi får nog ta och ringa till doktorn. För nu har han spytt i onsdags, torsdags, lördag och söndag. Lördag och söndag bara en gång varje dag men ändå. Så många dagar som det hållit på, kan det göra det?

Någon som vet, jag har inte varit med om det förut.
Annika såg att du undra ifall vi alla har haft det nu men tyvärr inte, gubben, Martin och Cornelia är kvar och kanske jag. Jag har ju inte spytt men mått superilla så jag är ju inte hundra på att ha haft det.

Just nu känns allt så ledsamt och jag ser ingen ände på detta, känns som det kommer vara så här för alltid. Jag vet ju att det inte kommer vara så men när tar det slut.

Behövde skriva av mig lite bara. Nu ska jag ta och pysa i säng och hoppas att natten blir lugn iallafall.
Ta hand om er. *kram*

Nu snart är julen borta!

Fick ett ryck här förut idag när jag började må bättre, kände att det var dags för julen att ge sig iväg nu. Har kännt att jag tyckt att granen och tomtarna tagit energi ifrån mig. Jag brukar känna så efter att nyår varit, då vill jag ut med det gamla och in med det nya.
Och idag tyckte jag det var dags att börja. Övertygade gubben om att idag är bästa dagen att börja då vi ändå bara måste vara hemma för sen när alla är friska vill vi inte vara hemma och städa utan då kommer vi nog lämna huset ganska snabbt och hitta på något skoj någon annanstans.
Men som sagt jag är inte klar än, gardiner ska bytas i sovrum och datarum och sen så har vi lite ljusstakar och stjärnor kvar men de får nog sitta ett par dagar till för de är så mysiga. Sen i köket så måste jag måla våra fönsterlampor först för de är i furu och ska bli vita. Hade önskat jag hittat några lampor att köpa dit men än så har jag inte gjort det.

Amanda är fortsatt dålig här hemma och får inte behålla någonting, hon har sett ut som ett spöke nu under eftermiddagen så nu kör vi med vätskeersättning på henne med. Avvaktade med det då hon tyckte det smakade så äckligt att hon kräktes av smaken imorse. Men nu har jag spetsat den med lite lite saft och smaken blev mer godkänd.
Gabriel har inte spytt något mer än den där enda gången och är piggare så jag hoppas så att han inte blir sjukare utan klarar sig bra. Anton har varit slö idag men petat i sig yttepytte med mat, dock så dricker han mer nu och får behålla det så jag känner mig nöjd. Äta kommer han göra så småningom.

Cornelia har varit väldigt gnölig idag och har endast varit lugn när hon legat hos mig och ätit. Tror inte hon blivit helt mätt för jag har inte haft lika mycket mjölk idag då jag inte orkat äta och druckit ordentligt när jag mått så dåligt. Men nu är hon lite nöjdare då hon fått lite ersättning medans jag samlar på mig mer mjölk. Har orkat äta och dricka nu så det borde bli bättre snart.

Ikväll blir det mer Höök för oss, orkade inte se klart filmen igår så nu har vi lite spännande film ikväll med. :-)

*kram*

Fortsatt karantän!

Allt verkade så bra, ingen mer än Anton hade spytt på tredje dygnet efter hans sista spya, nästan så man vågade ropa hej.
Men det ska man ju aldrig för vad hände. Imorse vid sex-tiden kommer Amanda ner för att berätta att hon mådde illa, hon hann aldrig berätta det innan hon spydde, stackars lillgumman. Efter det har det blivit ett par gånger till. Ett tag efter att Amanda börjat var det dags för nummer två att insjukna, Gabriel. Det har varit endel skurande här för gubben imorse för jag har legat i sängen och mått jätteilla, inte spytt än och mår lite bättre nu så vi får se hur det utvecklar sig.

Det är så otroligt tråkigt att vi var tvugna att få detta nu under jullovet, ja det är ju aldrig kul att få det. Men vi hade ju så mycket skoj inplanerat. Leklandet, badhuset, skridskor, ev bowling och att vi hade planerat att träffa lite olika vänner till oss nu under jullovet när alla var lediga. Fasiken alltså. Både barnen och vi vuxna hade längtat efter detta massor då vardagen är så hektisk annars.
Visst kommer vi ta tag och göra allt detta sen när vi är friska men då har vi ju bara helgerna på oss.

Idag ska jag och gubben försöka ta tag i datarummet lite mer, få ut lite möbler på blocket och rensa, rensa, rensa. Ja vi hoppas vi hinner lite och sen hoppas jag att barnen blir piggare och inte spyr så mycket mer så kanske man kan ta sig ut i trädgården iallafall, bara för ett par minuter åtminstone. Skönt att ha egen trädgård, den är guld värd. Och där smittar vi ingen heller. :-)

Lägger in en bild på min Amanda när hon var 3 år, kan inte fatta att tjejen redan är 9½ år. Vart tog tiden vägen.
Det är inte världens bästa kvalitet på bilden för den är inscannad. Men söt är hon min älskling.


Nä dags att påbörja dagens sysslor så man kan slappa ikväll. Ta hand om er allihopa och jag hoppas ingen av er är sjuka. *kram*

Jag är förälskad!

Ja nu har kärleken slagit till ordentligt och jag måste bara få den.
Var in och kikade på Gymborees hemsida och jag föll direkt, varför måste affären ligga i USA och varför har inte jag någon resa planerad dit.
Om man beställer måste man då betala tullavgift? Ja detta är frågor som jag måste hitta svaren på för det finns så mycket finna kläder där som jag vill ha.
Till Cornelia hittade jag detta:
Så fin top med en så söt giraff på. :-)


Sen detta set till lillan med.

Bilderna kommer från Gymborees hemsida.

Vilka vårkänslor man får när man ser Daisysetet med. :-)

Nu ska här surfas vidare på sidan innan jag ska städa. Passar på att städa lite då gubben och Cornelia åkte och handlade istället för mig. Ville ju egentligen komma ut själv men jag är så trött efter att ha sovit dåligt. Men när de kommer tillbaka blir det en prommenad för hela familjen, det kan vara skönt.

*kram*

Kan vi andra ha klarat oss?

Jag var rätt säker på att någon skulle ha spytt nu i natt men natten förflöt i lugnets tecken, Cornelia var vaken en gång och Anton en gång men utöver det fick vi sova.

Så nu har det i eftermiddag gått två dygn sedan Anton spydde och om ingen mer spyr innan imorgon måste vi ju kunna bege oss ut i världen igen. Kanske skulle ta och åka skridskor igen. Barnen behöver verkligen få komma ut och hitta på lite skojiga saker. Snart är ju jullovet slut.

En sak jag irriterar mig massor på är internetuppkopplingen, sitter på trådlöst nu och hur många gånger som helst kan sidan inte visas och jag måste gå in igen och försöka. Måste upprepa allt två gånger ofta. Jag blir så störd på det men eftersom jag inte är någon dataexpert så vet jag inte vad jag ska göra. Till mitt försvar måste sägas att jag är ju gift med en dataexpert men han vet inte heller. Men detta måste åtgärdas snarast.
Skrev ett inlägg på Annikas blogg men det kom inte fram och när jag gick tillbaka och skulle skicka det igen så gick det inte för det hade redan skickats. Gah, varför syns det inte då?

Jag måste lära mig mer om datorer så är det bara, även om det inte är ett stort intresse hos mig så är det bra att kunna veta vad som händer. Jag gillar inte att känna mig okunnig.

Idag måste jag få in mina kort med på datorn, saknar dem massor och nu har jag ju inga kort att lägga ut i bloggen.
Nä dags att sätta igång med allt här hemma.

Ha en fortsatt trevlig lördag. Vad har ni för något inplanerat idag?
*kram*

Karantän!

Idag är Anton piggare och har inte spytt något sen igår eftermiddag. Så härligt. Han ulkade lite imorse men det kom inget och efter det har det inte varit något. Men man går ju som på nålar fortfarande. Vi har kört vidare med vätskeersättning för honom men även att han fått lite yoghurt med snälla bakterier för magen och lite ris till lunch. Det är så svårt för han vill ha mer och mer hela tiden och jag förstår honom verkligen. Han måste ju vara jättehungrig.
Men man kan ju inte ge han så mycket som han vill för då kommer nog magen att protestera. Nä det ska bli riktigt skönt när detta är över.

Än så länge har ingen annan spytt heller men det känns som att det kommer att bli någon som gör det innan morgondagen. Idag bröt vi vår karantän lite och gav oss ut på en liten prommenad. Mötte ingen på vägen så det var ju ingen fara att smitta någon. Men så skönt det var att komma ut en sväng och gå. De tre större barnen samlade ihop raketdelar och de två mindre sov. :-) Vi gick förbi tennisplanen här på området för att se om det fanns någon is på den. Det har brukat finnas is där så man kunnat åka skridskor, den passar väldigt bra som isbana. Men nu förra vintern så blev där ingen is och inte denna vinter heller än så länge. Vet inte om det är någon privat person som spolat den tidigare eller om det är kommunen som för det ibland. Vi får nog ta och höra av oss till kommunen.
Vore ju så skönt om det fanns en isbana nära oss så man lätt och ofta kan ta sig iväg.

Så vad ska man hitta på i eftermiddag, det blir nog något spel ihop med barnen, bygga ihop Amandas solsystem som hon fick av sin farbror i julklapp. Försöka få tiden att gå helt enkelt och njuta av att vara tillsammans med familjen. Ikväll blir det fredagsmys och film som vanligt.

Ha en fortsatt trevlig fredag. *kram*


Allt lugnt än så länge.

Ja denna dagen har väl varit mindre rolig. Anton började spy en massa igen och fick inte behålla någonting. Tillslut var han som en liten trasa här hemma som inte orkade gå något själv utan han ville bli buren överallt. Inte kunde han sitta still i soffan heller medans vi grejade utan skulle vara med.
Tillslut började vi bli lite oroliga för honom  här hemma för han blev blek om nosen så vi bestämde oss för att det var dags att börja ge vätskeersättning till honom. Så under stor del av eftermiddagen och kvällen så fick han en tesked vätskeersättning var femte minut och detta har han fått behålla allting av än så länge. Nu sussar han gott sen någon timme tillbaka. Sista gången han spydde var vid fyra tiden.

Så håll tummarna för att det värsta är över för honom och att han imorgon kommer kunna få behålla dryck och lite mat. Sen så får ni gärna hålla tummarna att vi alla inte ligger sjuka i detta.

Denna dag har varit rätt lugn fast möe att göra på samma gång. En väldans massa tvätt så det är ju bra tur att man har egen maskin. Fick ju tvätta en massa sängkläder och täcken plus att vi har fulla tvättkorgar ständigt. Det blir en heldel tvätt när vi är så många.

Måste säga stort Tack till svärmor som åkte och handlade åt oss idag och vågade sig in med varorna. Skönt att inte behöva ge sig ut till affären och för alla på affären så var det skönt att inte jag eller gubben åkte dit. Vet ju inte om vi smittar.

Nu bowlar gubben här på wiin och jag ska nog joina honom en liten stund, sen måste jag väcka Cornelia och ge henna mat. Eller precis när jag skrivit så börjar hon röra på sig, hon kände nog att jag ville ha henne nu eller så är hon bara hungrig.

Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa. *kram*

Nyårsafton och magsjuka!

Ja det var väl vad som hände oss igårkväll. Så otroligt trist.
Det var som en blixt från klar himmel. Vi hade inte märkt något under hela dagen vad som var på g. Jag var upp till min mamma med Cornelia, Anton och Martin medans gubben var och åkte skridskor med Amanda och Gabriel.
Sen hemma städade vi lite och fixade middagen inför kvällen.

När klockan var runt 18-tiden så anlände våra gäster, mycket trevligt. De hann vara här ca en halv timme innan Anton spyr. Mitt i köket där vi alla står och ska fixa klart det sista för middagen. Så pinsamt men vi visste ju ingenting, ja det gör man ju inte innan första spyan. Har ju inte träffat någon heller som haft det. Men det kommer nog från nån affär vi varit i.
Hade förstått ifall de ville åka hem men de bestämde sig för att stanna kvar ändå och fira nyår med oss. Tack snälla C och J för att ni förgyllde vår kväll. Jag håller tummarna hårt för att ni inte blev smittade.

Efter att Anton spytt var han pigg igen, åt lite mat och sen la jag honom för att sova. Han hade fått behålla maten och jag började hoppas på att spytt av någon annan anledning. Men sen vid 23.15 ungefär så hör jag han gråta innifrån sängen och då har han spytt mer. Kul att så nära tolvslaget stå och byta i sängen, torka spy och duscha barn. Nä inge vidare alls. Sen så spydde han en fyra gånger till. Men vid 12-slaget var det lugnt och vi kunde skåla in det nya året med våra vänner.

Det som barnen tyckte var roligast var fyrverkerierna så de gick ut för att spana på grannarnas raketer. Jag och Anton gick upp på Martins rum och kikade på raketerna. Anton tyckte de var så häftiga och var bubblande glad.


Inatt så har han iallafall inte spytt mer och fått behålla frukosten än så länge. Dock så fick vi en blöja med mindre kul resultat i. Så vi sitter i karantän här nu ett par dagar, träligt som busen då vi hade lite roliga saker på g för barnen. Men så är ju livet ibland blir man sjuk. Vi får helt enkelt skjuta på allt. Jag hoppas så att Cornelia inte blir smittad av detta för det vore förödande. När Anton var ca 6 månader blev han magsjuk rejält och fick inte behålla något så jag fick ge honom vätskeersättning var 5 minut i ett dygn enligt rekommendation av sjukvårdsrådgivningen. Detta är ett dygn jag minns väl för det var så oerhört tufft. Därför är jag livrädd för Cornelias skull nu och hon är ju mindre med. Jag hoppas hon har lite skydd från mig, jag brukar aldrig få magsjukan.

Nä nu ska jag ta och se om lillskruttan vill äta lite.
Hoppas ni hade en jättemysig kväll igår och jag vill önska er en god fortsättning.
*kram*

RSS 2.0