Gogumman!

Lägger in en bild på sötisen min. Hon växer så det knakar, vägde nästan 6,5 kg och var 59 cm lång sist på bvc-besöket. :-)


Vilken trevlig vecka det varit!

Ja nu lider sportlovet mot sitt slut men det har varit en väldigt trevlig vecka. Det har varit skönt att vara helt lediga allihopa. Nu är det full fart sen för alla innan sommarlovet. Påsklovet blir det jobb och plugg på men det är inte långt till sommaren för den delen, tiden går ju så fort.

I onsdags var vi iväg och åkte skridskor på Mariebergsskogen, mycket trevligt. Martin lärde sig åka bättre och var så glad och lycklig för det.  Gofisen min. :-) Det är så fin bana där borta.


Anton har med provat att åka men det går inget vidare men han är ju bara 2 år. Han tyckte iallafall det var kul en liten stund när han fick hålla i en pingvin samtidigt som han åkte.

Efter skridskorna tog gubben med sig barnen till snöhögen vid oss och de byggde en större grotta där i den och en snögubbe uppe på den.




På kvällen sen hade en traktor kommit och kört sönder den så dagen efter när barnen fick veta det var de väldigt ledsna. De gillar verkligen att leka i stora snöhögar. Kommer ihåg själv hur man brukade göra en massa grottor och gångar i snöhögarna när man var mindre.

På torsdagen var vi till Ikea en sväng. Barnen ville leka i småland och då passa vi på att gå runt och kika lite. Blev lite med köpt men inte alls så mycket som det brukar slinka med.

Idag fredag har vi varit och månadshandlat, det blev en överfull kundvagn men så är vi rätt många och jag köpte det mesta för den kommande månaden. Så skönt att ha det mesta hemma, nu behöver jag bara kompletteringshandla lite färskvaror. :-)
Efter affären var vi iväg till lekparken nära oss och träffade upp ett par vänner till oss och deras barn. Det var så trevligt, vi grillade korv och marsmallows. Barnen lekte och vi vuxna pratade. En toppen eftermiddag helt enkelt. Precis sånt som gör mig lycklig.




Nu har vi haft lite fredagsmys här och sett på Narnia - Prins Caspian. :-) Nu snart blir det Let´s Dance här för mig och Amanda, ja och Cornelia sitter väl med oss men hon tittar väl inte så mycket på det. :-) Anton sover och Gabriel och Martin ska lyssna på saga och sova sen. Gubben vet jag inte vad han ska göra men han är inte så förtjust i Let´s Dance.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll allihopa och ta hand om er. *kram*

Sportlov!

Ja här i familjen har vi sportlov nu och egentligen borde vi ju då sporta en heldel men det har varit dåligt med den varan än.
Igår var vi en sväng till badhuset iallafall, barnen gillar verkligen att vara där. Dock tycker jag vårt badhus är så himla tråkigt och inte kommer de göra det bättre. Det har varit en heldel prat om badhuset på sista tiden då vårat är gammalt och ska byggas om. Många är de som vill att Karlstad ska satsa på ett äventyrsbad inklusive jag. Kanske inte lika stort som i Örebro men något litet iallafall. Nu blir det inte så men en större bassäng och fräschare iallafall.

Efter badhuset kikade barnens farmor till de fyra större och jag, gubben och Cornelia tog en liten shoppingrunda. Dagen gick i ett rasande tempo och det var kväll när vi kom hem. Vissa dagar skulle jag vilja sakta ner tiden lite.
Jag försökte under min shoppingrunda hitta skidvantar till mina stora grabbar men i alla affärer jag var in i så var de slut. Sjutton också för grabbarna behöver nya. Jag får leta vidare.
Annars är det vårjacka också som jag är ute efter. Martin behöver en, de andra har nog. Men Amanda har hittat en sån snygg skinnjacka som hon vill ha och hon är så tuff och fin i den så risken är stor att den slinker med också. :-) Det är kul att se vad Amanda gillar för kläder, bra om hon får vara med och bestämma. Jag har ibland köpt saker som hon sagt att hon ska använda men de hamnar ändå längst ner i lådan nästan oanvända.

Nä nu ska jag hoppa in i duschen här, sen ska vi pysa ut till en stor snöhög här som barnen vill leka i. Ska till bvc om ett litet tag med och se hur stor lillan blivit. Annars står det bakande av semlor på agendan idag och umgås med svärmor.

Jag har förresten blivit lite bättre från mitt tillstånd, det gör fortfarande ont när jag äter och dricker men inte alls lika mycket som för en vecka sedan. Det läker sakta men säkert. :-)

Ha en superbra dag. *kram*

Sakta men säkert...

börjar jag att bli bättre. Känner mig aningens aningens bättre. Gör inte lika ont idag som igår. Men i förregår kände jag mig med lite bättre och så fick jag bakslag igår. När jag sväljer är det fortfarande hemskt men det är den ständiga smärtan som blivit bättre och det är väldigt skönt.

Man blir helt trött av att alltid ha ont och det känns som jag senaste veckan gått omkring som i en bubbla. Men nu vill jag att den spricker och det är dags att återvända till verkligheten. Jag saknar att ha energi till att hitta på saker, träffa folk, shoppa, ja allt jag gjorde innan.

Igår var vi hemma mest hela dagen, barnen lekte med kompisar. Ett tag hade vi bara de 2 minsta hemma, mysigt för omväxlingsskull att få ha dem lite mer för sig själva. Vi passade på att baka lite bullar.
Min mamma och syster kikade förbi under tiden. Det var mycket trevligt att få töla lite med andra än gubben.
Jag och familjen skulle ha varit på en 60-års fest igår. Två av våra kompisar som fyllt 30 men jag hade för ont för att orka mig iväg. Känns så otroligt tråkigt för det hade varit så kul. Dit skulle även komma en vän som jag inte sett på flera år och jag saknar honom. Måste ta och höra av mig till honom nu när han är tillbaka i stan så vi kan ta och ses.
Blä på detta men jag har lärt mig min läxa.

Idag ska jag försöka ta mig iväg en liten sväng till pulkabacken, en kort prommenad är nog skönt. Sen så kommer ett par vänner hit till oss i eftermiddag. Ska bli supertrevligt att ses och töla bort en liten stund.

Men imorgon hoppas jag att jag är ännu bättre, sportlov här hemma hela familjen och då vill man ju orka lite. Eventuellt ska vi åka till badhuset.

Nepp dags att mata Cornelia så vi kommer iväg.
*kram*

Fått min diagnos nu!

Jag kommer att bli frisk, skönt men det kommer att ta lite tid. Nu ska jag iallafall öka dosen av medicinen jag fick på akuten till dubbla dosen så om ett par dagar skulle jag börja känna mig bättre men det tar ett tag innan jag är helt bra.

Idag var jag på gastroskopin. Jag var relativt lugn imorse innan jag kom till sjukhuset. Men efter att gubben och Cornelia lämnat av mig och jag placerat mig i väntrummet började jag bli nervös. Blev intagen på ett rum och de gick igenom med mig hur det skulle gå till. Nu hade jag börjat bli yr och illamående, jag gillar inte sjukhus när det gäller mig själv. Är nervös inför undersökningar. Ja ta sprutor har jag inga problem med. Men när jag opererade handen tyckte jag det var jätte obehagligt och även gastroskopin. Man kan inte tro att jag som är så harig har jobbat extra med plastikoperationer, ja jag opererade inte men jag var med och övervakade patienten som sov.

Nä gastroskopin var fruktansvärd enligt mig, tårarna rann och jag höll på att kväljas hela tiden. Andas lugnt, jo jag försöker precis hela tiden tyckte jag. Jag kunde inte stå emot kväljreflexen hur mycket jag än försökte, ibland gick det bra men inte större delen av tiden. Det värsta är att jag ska göra om det om ett par månader. Kanske bäst de söver mig då.

Min diagnos blev iallafall sår i matstrupen. Jepp, det såg inge fint ut alls. Fick se bild på hur min matstrupe ser ut och där såg man det stygga såret eller ja det var många sår. Hon sa att hon förstod att jag har ont. Det positiva är att nu vet vi varför jag har ont och att med dubbel medicindos kommer jag bli bättre, förmodligen slippa operation.
Vad är då orsaken till mina sår i halsen? Magnesyl, jag är helt hundra på att det är det och hon trodde nog med att det var det som är boven. Ja det och treo som jag ätit för min huvudvärk nästan det senaste året.
Hur sjutton har jag kunnat gjort så mot mig själv? Men jag har aldrig i min vildaste fantasi anat hur illa det kunde bli av att äta dessa tabletter. Jag har först och främst sett till min ständiga huvudvärk och att dessa tabletter hjälpt bäst. Sen har man väl utvecklat ett beroende där man får huvudvärk om man inte tar dem. Har tänkt sluta med dem länge och nu är det ju gjort men på ett rätt smärtsamt sätt.

Ja så är läget med mig, vet nu att jag kommer ha svårt att äta och dricka ett par dagar till. Men det är bättre att veta än att inte veta. Har blivit av med mitt sötsug nu och gått ner i vikt. Försöker se lite positivt på det.

Nä dags att ta och dricka lite vatten och ta medicin. Ajajajaj.

Tack för att ni orka läsa mitt gnäll, det får bli gladare inlägg framöver. *kram*

Fortsatt dålig här!

Jag har tyvärr inte blivit något bättre och tappar hoppet emellanåt här hemma. Men jag vet ju att jag inte kommer att vara så här för alltid, det tar väl bara sin tur att bli bättre vad det än är.
Det gör fortfarande supermegaont när jag sväljer mat eller dryck. Någon som haft samma symtom?

Känns som min bröstkorg sprängs och att det brinner där inne. Jag vet ju inte riktigt hur det egentligen skulle kännas men om jag får gissa så är det så det känns.
Har haft lite ondare i revben, rygg och bröstet ändå vilar jag bara. Vågar inte ens lyfta Cornelia ifall det är något med musklerna. Ja allt är så knepigt.

Gubben min vill att jag iallafall hör av mig till akuten idag för att få lite bättre smärtstillande än panodil som inte riktigt hjälper.
Men den jag medicin jag kunde få skulle göra att Cornelia blir tröttare och slöare om hon ammas och det känns ju inge vidare. Försöker kämpa på och stå ut, en timme i taget.

Får bara en sån panik varje gång jag måste dricka för jag vet ju hur ont det gör. Har ständigt ett glas med vatten och sugrör nu och försöker få i mig det så. Men det blir ju så frustrerande för när man är så törstig så vill man ju bara svepa vattenglas efter vattenglas.

Det positiva är att jag blivit av med mitt colaberoende och mitt sötsug. Som bortblåst och det är jag tacksam för. Det enda jag drömmer om är vatten, isvatten. Att få dricka massor tills man får brainfreeze.

På torsdag har jag fått tid för gastroskopin, skönt att få den gjort men jag är nervös inför den. Kommer säkert behöva få lugnande. Tror inte det skulle funka annars för dem att köra ner den där slangen i min hals.

Nu ska jag ta och gosa med lilla Cornelia här och underhålla några grabbar. Ha det så bra. *kram*


Älskar min familj!

Igår på alla-hjärtans dag firade jag och min make 10-årig förlovning. Hade ju tänkt haft det mysigt på kvällen men vi får ta det snart.

Men jag älskar dem så, är så glad att de finns i mitt liv, att jag får vakna med gubben och barnen och få så mycket kärlek hela dagarna. Det är det bästa som finns när man får en varm kram och höra att de älskar en.
Ta hand om varandra där ute och krama era nära och kära massor.


Är rätt off här efter sjukhusbesök!

Det har varit rätt jobbiga dagar här i vårt hem nu. Jag har fått väldiga problem med att svälja. Kan inte svälja vare sig dricka eller mat, måste ta mikroskopiskt små tuggor och även det går inte. Det gör supermegaont i ryggen och bröstet och det känns som jag har svalt en tennisboll eller något. Detta började lite smått i torsdagskväll för att bli värre under fredagen. Men jag kämpade på, åt lite lite.

Men när man knappt får i sig någon vätska eller mat och ammar så blir man ganska snart utsliten. Drog mig i det längsta för att åka in till doktorn. På lördagen var vi först ute i pulkabacken och lekparken och träffade en vän till oss och hennes barn. Trevligt och jag lyckades tänka på något annat en stund.
På eftermiddagen kom en vän till mig hem hit och fick hjälp av gubben med sin dator. Då var jag nog inte världens roligaste sällskap utan låg mest still i soffan och mådde pyton. Hade fått lite feber med och kunde fortfarande inte få i mig något. Jag har blivit rädd för att svälja och äta då det gör så himla ont.

Iallafall igårkväll så ringde jag till sjukvårdsrådgivningen som tyckte jag skulle åka in till akuten direkt. Så när min mamma kom och tog de andra barnen så åkte jag, gubben och Cornelia dit runt halv åtta och fick komma in rätt snabbt på ett rum. Där de tog en massa prover på mig och ekg. Ja idag ser jag ut som en nåldyna. Efter ett tag fick vi ett nytt rum där det fanns en tv och kunde kika på Bruce Almighty, trevligt, tiden gick lite fortare då. Sen efter att filmen var slut fick jag nytt rum igen och nya prover togs på mig. Vad tiden går långsamt där borta.

Cornelia var så snäll och go hela tiden. Hon var glad bara vi prata med henne och hon fick mat, spelade ingen roll att vi var på akuten. När klockan var runt halv fyra imorse bestämdes det att jag skulle iväg till öron/näsa/hals på morgonen och se så inget fastnat i halsen. Gubben åkte hem och sov ett par timmar och jag och Cornelia sov kvar, ja hon sov och jag slumra lite. Fick ett dropp med så jag skulle få lite energi då det var ca 10 timmar sedan jag sist fått i mig lite vätska.

Ja idag har jag fått min matstupe kollad, den var fin. Blivit röntgad, det såg bra ut. Ja alla prover de tagit har varit bra, de misstänker att jag har magkatarr eller åt det hållet och att det orsakat detta. Så nu i veckan blir det gastroskopi för mig. Och jag är livrädd, usch. Jag vill verkligen inte men jag måste ju för så här kan jag ju inte ha det.
Blev iallafall hemskickad med en medicin vi skulle prova. Kan fortfarande inte äta eller dricka och mår piss både fysiskt och psykiskt. Jag vet ju inte hur länge jag kommer att må så här och då är det ju jobbigare. När kommer jag kunna svälja igen utan att det gör så ont?
Nä nu ska jag joina de andra vid middagen och se om jag kan få i mig någon liten tugga, sen blir det nog soffan hela kvällen och mysa med barnen. Mer orkar jag inte.

Ha en fortsatt trevlig kväll och ta hand om varandra. *kram*

Min prinsessa!

Måste bara få lägga in en bild på min prinsessa tagen idag. Hon växer på så mycket och är så underbar.


Fredagen den 13:e, en otursdag!

Nu var det ett tag sedan jag var här igen, vet inte vad som händer. Har inte mått något vidare på sista tiden.  Kännt mig lite deppig tyvärr men det blir nog bättre snart, brukar ju bli det. Får nån sån här period ibland.
De sista dagarna har jag dessvärre fått ont i muskulaturen igen runt bröstkorg och rygg som jag hade när Cornelia låg i magen. Det gör ont hela tiden men ännu värre är det när jag ska svälja något, knepigt, varför gör det ondare då? Använder man de musklerna då eller?

Så vad har vi gjort de senaste dagarna. Vi har åkt pulka ett par gånger. Var till en annan pulkabacke än den som är vid oss och denna är mycket större och går mycket fortare. Barnen åkte som bara busen. Martin hade dock lite otur och ramla och fick en massa snö i ansiktet så han ville inte åka mer än 2 gånger.

Idag när jag gick in på min blogg så hade jag fått en kommentar från min goa vän Linda som fick mig att bli super sur, ja inte på henne, hon är min gogumma fortfarande.
Nepp utan hon meddelade bara att Sims3 som vi väntat och längtat efter länge länge och som skulle komma ut den 19 februari nu är uppskjutet till 4 Juni. Gah, jag vill inte vänta längre.

Jag spelar ju visserligen inte sims ofta och jag har ju 2:an men ändå, jag har ju längtat så länge redan så fyra månader till känns blä just nu.

Vad mer tråkigt har hänt än så länge idag, hemmet ser ut som skrutt men det började det göra redan i förregår ( jag som rotat ut alla säljes på tradera-kläder och lagt i vardagsrummet ), sen så blev söndagens picknick med goda vänner inställt. Men så är det, saker kommer emellan. Ska ta oss iväg på picknick ändå men den kanske ändras lite. Ja vi får se hur det blir.

Nu hoppas jag inte det blir fler tråkigheter idag utan att dagen flyter på. Sen hoppas jag på att jag mår bättre under dagen och att morgondagen blir trevlig, ska ev träffa ett par andra vänner och antingen fika hemma ihop eller pulkabacken. Spelar ingen roll vilket bara men ses. En tur till min mamma skulle jag vilja ta med.
Och så ska jag ta en prommenad med godingen Linda, ut och röra på fläsket lite. :-D

Ha en fortsatt trevlig fredag och ta hand om er. Hoppas inte otursdagen hittar er. *kram*

Sköna dagar!

Ja nu har ytterligare ett par dagar gått igen och jag blir bara äldre och äldre. Snart är det dags att ta fram rullatorn. Det har varit två ganska lugna dagar, skönt.

Igår tog jag med mig Gabriel, syrran, Amanda och två kompisar till henne på bio. Bedtime stories. En gullig och rolig film, jag är ju lite förtjust i Adam Sandler och hans filmer. Men det ska vara filmer där han inte varit med och producerat utan han ska bara spela en roll. För när han är med och grejar kan det lätt balla ur tycker jag.



Medans vi var på bio så tog gubben med sig Martin, Anton och Cornelia till pulkabacken. Ja Cornelia åkte ingen pulka men de andra barnen. Gubben filmade Martin så jag fick se och det gick väldigt fort. Men han skrattade så härligt även när han trillade. Det är så härligt att det finns snö nu och pulkabacken är toppen, precis lagom.
När vi kom hem från bion så gick Amanda och Gabriel dit själva och lekte. Jag är lite hönsig när det gäller att barnen ska gå iväg själva, ja det är bara Amanda och Gabriel som får det och då måste de ha sällskap och det får inte vara för långt bort och jag ska veta var de är. Amanda hade med sin mobil så vi kunde ringa när det var dags att gå hem. Väldigt smidigt. Jag har annars tyckt att hon är för liten för mobil men så fick hon en mobil av en kompis till mig och den har kommit till användning.

Idag har barnen vart på dagis och skola och gubben på jobb. Bara jag och Cornelia hemma, hon sov ett tag så jag slappade framför datorn och kikade klart på The notebook. Sen så har vi haft det mysigt, gosat och pratat innan det var dags att hämta de andra. Det är så härligt att se hur med hon är nu, hur kul hon tycker det är när man pratar med henne. Ja jag är lika fascinerad av hennes utveckling som med de andras. Även om jag gått igenom det fyra gånger innan så är det lika unikt och underbart, hon är en alldeles egen liten individ som det ska bli så spännande att lära känna. Hur kommer hon bli, hur kommer hon se ut. Hon är mest lik Martin nu men jag har svårt att se henne som fyra-åring. Kommer hon då se ut som en Martin med långt hår? Ja spännande ska det bli.

Efter att jag kört Amanda till karaten idag for jag iväg till Lindex och bytte en present till Cornelia från min moster. Hon har ju växt så mycket så jag fick ta en större storlek. Passade på att kika åt de andra med och hittade en heldel, det behöver fyllas på i deras lådor. Men jag shoppade inget idag utan ville kolla de andra affärerna med och det hann jag inte.

Väl hemma stod det nattning på schemat och sen har jag och Cornelia kikat på familjen Annorlunda. Jag gillar den serien. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, känns bara skönt att inte ha en massa tvätt eller disk att ta reda på. Slappa ska jag göra.

Ha det så bra. *kram*

En trevlig dag!

Idag har vi hunnit med massor och mitt huvud har bara gjort lite ont, vilket är helt okej om man tänker på gårdagen. :-) Förmiddagen ägnades åt städning, men hur mycket vi än städar når vi aldrig fram tycker jag. Men det är nog för att vi inte bara städar vanligt utan rensar bort så mycket med.
Vem är det som är här och dumpar av en massa saker?
Har vi verkligen köpt eller fått allt detta som vi nu gör oss av med. Men visst märks det att vi röjt bra länge nu och slängt och gett bort en massa. Det har minskat och det känns bättre men vi är inte riktigt framme än bara. Idag röjde vi på Gabriels rum, blev mycket bättre.
Sen fick vi upp lampa och wallies på Cornelias rum.

Så mycket mer hann vi inte på förmiddagen innan det var dags för lunch och efter det ville vi passa på att ta oss ut i pulkabacken. Det gick fort idag och Anton var underbart glad. Så fort han kom ner så ville han upp igen och åka mer. Gabriel och Martin träffade på en kompis som följde med hem sen. Kul för dem att få leka lite.

Idag kom min mamma, systrar och svåger på besök och lite senare även min moster. Mycket mycket trevligt. Vi käkade tacos och tölade en massa. Vi är väldigt bra på att töla i min familj och jag älskar det. Efter maten blev det lite bowling, ja jag bowlade inte men kikade på. Jag fortsatte att töla istället. :-)

Anton har provat att bowla och gillar det massor nu. Gubben gjorde en egen mii åt honom, haha, inte helt lik men ack så söt. :-)

Ja vad säger ni om Melodifestivalen?


Jag måste erkänna att jag var inte helt såld på någon låt, snarare rätt så besviken. Vart hittar de alla låtar och är det de bästa av alla tusentals som skickas in?
Nä nu ska jag glömma dessa låtar och hoppas på bättre nästa helg.

Nu blir det film här, börja kika på en igår som vi inte hann se klart eller snarare var det en serie i fyra delar och vi orkade bara två av dem. Men den var riktigt bra. Främmande fågel av Anna Jansson med Eva Röse i huvudrollen.


Ha en fortsatt trevlig lördagkväll. *kram*

Hövvevärk!

Ja det var jag fick i eftermiddags, rejäl sådan med. Pang så slog den till när vi var på väg till biblioteket. Det blev en heldel böcker lånade, ja inte till mig men till barnen och då framförallt Amanda, hon läser en heldel.
Jag orka inte leta till mig för jag har så många hemma som jag inte läst än.

Efter bibblan stod skoaffären på listan för Gabriel och Martin behövde gympaskor så att det inte gör ont i fötterna när de trampar på hårda saker på gympan. Detta upplyste de oss om och så klart ska inte grabbarna ha ont i fötterna när de gympar. De har kört barfota ett tag. Nu ikväll har de gått omkring här hemma med gympaskorna på sig, så gulligt. Men jag förstår dem, vet hur det var när man fick något nytt, det skulle ju helst provas direkt.

Igår var jag och Cornelia till bvc och mätte och vägde henne. Hon går stadigt uppåt, över 5,8 kg redan. 2 kurvor över normalkurvan, min gosetjej. Efter det for vi och hälsade på mina kära klasskamrater på skolan. Det var väldigt trevligt att se dem och jag saknar dem. Ska bli kul att plugga igen.

Stort tack kära klasskamrater från mig och gubben för den fina blöjtårtan. Det var en jättefin och superbra present. *kram* på er.

Inte min blöjtårta, bilden lånad.

Jisses så mycket snö vi fått. Härligt för barna, jag har ju börjat längta efter våren. Men men den kommer den med. Hade tänkt att vi skulle varit iväg och åkt skridskor idag men det har ju snöar så gott som hela dagen. Imorgon blir det nog pulkaåkning iallafall. Det gillar barnen med. Jag hoppas vi ska hinna med lite skridskor med snart. Men jag vet inte om vi hinner det i helgen för det är lite annat att göra.

Nu har barnen somnat här, eller Amanda och Gabriel sover nog inte men ligger och läser i sina sängar. Jag och gubben ska nog ta och kika på en film här innan det är dags att sova. Ha det så bra. *kram*

Willy Wonka



Barnen sitter och kikar på Kalle och Chokladfabriken här, till och med Anton har fastnat för den. Den är ju så underbar. Cornelia ligger och sussar men jag ska strax ta upp henne för hon har sovit lite mycket idag men jag tänkte passa på att blogga en snabbis innan.

Idag har jag varit på stan med min kära syster, det var supertrevligt och jag längtar till vår nästa tur på stan.
Vad mycket fint jag hittade, kunde ha köpt en heldel men jag måste veta vart jag ska ha sakerna innan jag köper dem. Får åka ner snart igen. Det blev lite till Cornelias rum och en jättesöt klänning och hatt till henne som hon ska ha nu i sommar. :-)
Jag var ute efter en ljuslykta att ha på vår hylla i sovrummet och hade siktat in mig på en huslykta som jag sett på nätet. Men jag ville köpa den här, dock verkar det som jag får beställa ändå.

Efter stan var det dags att hämta barnen, gick supersmidigt idag med. De stora grabbarna var ute och färdig klädda och det underlättar så, för då behöver jag inte vänta på en Martin som kan ta en herrans lång tid på sig när han ska klä på sig. Den herren har inte bråttom. :-)

Nä ni får ha en fortsatt trevlig dag. *kram*

Jag har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av: http://lottiec.blogg.se/

4 av mina favoritprogram på Tv:
 * Prison Break
* Heroes
* Bygglov
* House
* En bonus är: My name is Earl
 
4 saker jag gjorde igår:
* Bakade
* Gosade med barnen
* Bytte blöjor
* Kikade på Dallas

4 saker jag längtar till(efter):
* Våren
* Shoppa barnkläder
* Att börja plugga igen ( slutet av mars )
* Nästa middag med tjejgänget ( missa den förra då jag var sjuk )
 
4 favorit resturanger:
* Mongolian Steakhouse
* Fontana de Trevi
* Allfies ( stavning?)
* Mamas pizzeria

4 saker på min önskelista:
* Bli fri från min ledsjukdom
* Att familjen får må bra och vara lyckliga
* En massa pengar så vi kan resa, finns så många ställen jag vill se
* Ett nytt stort hus med öppen spis och huset ska helst ligga vid en sjö
Jepp mina önskningar är inte helt verklighets förankrade.


 4 personer som jag utmanar:

* Weronica http://werali.se/
* Ulle http://www.ullebulles.blogspot.com/
* Flowie http://flowie.blogg.se/
* Summermoon http://ami-summermoon.blogspot.com/

Myspys och bakning!

Måndag!
Efter att ha lämnat barnen på dagis så hade jag en massa planer på saker jag ville greja med hemma om bara Cornelia sov men så fort jag klev innanför dörren så försvann det. Kände mig inte sugen på att göra någonting, konstigt det där. Kände mig rastlös och ville bara att sessan skulle vakna.

Jag kan fortfarande inte förstå varför jag inte gjorde något av alla de saker jag längtar efter, pyssla, måla, läsa, städa ( ja till och med det är ett nöje, när man ser hur mycket bättre det blir ). Det slutade med att jag satt och slösurfade och sen började kika på en film. The Notebook, verkar vara en mysig film men jag hann inte se mer än en liten stund innan Cornelia vaknade. Så då passade vi på att mysa istället, hon är ju för härlig. Hon var glad hela hon. :-)

Idag när jag kom till dagis så fick jag byta blöja på Anton det första jag gjorde, kände mig lite stressad över det för Cornelia som hade somnat i bilen när vi hämta Amanda hade vaknat och var gnölig och ville inte vara med om att sitta fast i sin bilstol. Men men det gick bra ändå.

Hemma fick  jag ett ryck, kanske det som försvann på förmiddagen och medans Amanda gosade med Cornelia passade jag och Anton på att baka matbröd. Blev hönökakor och ciabatta, smaskigt värre. Sen när gubben kom hem tog han över allt bakande så jag fick fixa mat istället.


Nu ska jag ta och köra Amanda till karaten och sen börjar nattningen av grabbarna grus. Om två timmar sitter jag nog och slappar i soffan och känner mig bra trött. Ska kika på familjen annorlunda som börjar idag.

Ha det så bra allihop. *kram*

Dagen som försvann!

Vissa dagar har en tendens att bara vissla förbi och är över innan men ens fattat att den börjat. Denna dag har varit så. Imorse låg vi och drog oss länge länge och frukosten avnjöts nog inte förrens runt halv 10.
Det blev en lite stressig förmiddag efter det, jag skulle skjutsa Amanda till en kompis och handla lite medans gubben skulle få barna kläder. Sen så stod det lite städning på agendan, ja vi röjde bara bort värsta böset och dammsög lite.

Man kan ju inte låta våra stora dammråttor käka upp gästerna, nä det var väl inge jätte dammråttor men grus i mängder. Jag dammsuger så gott som dagligen ibland flera gånger men ändå så är det mängder med grus som dras in varje gång nån har varit ut. Det är så träligt. Nu vill jag ha riktigt mycket snö så att man slipper detta grus och får hoppa över vattenpölarna i hallen istället.

Som sagt idag fick vi besök att ett par vänner till oss, mycket trevligt att ses. Tiden går bara så snabbt när man har trevligt, fast hellre det än att tiden sniglar sig fram och man lider av tristess. Jag har svårt att hantera det, blir så rastlös.

Nu efter att barnen lagt sig har vi kikat lite på dallas här igen, jepp vi är fast för serien. Jr är ju en riktig typ och hans leende är ju underbart elakt. Det ska finnas sånna personer i en serie.

Det är så kul med Cornelia nu, hon har utvecklats så den sista tiden och ler massor åt en och försöker prata, ja hon kvittrar till ibland av lycka. Det är helt underbart och både jag och gubben och de andra barnen försöker få henne att le hela tiden. Det är så man blir tårögd när hon ler. Hon blir glad i hela kroppen och sprattlar, min goa prinsessa.

Nu är hon snart två månader och jag måste ta tag i att skicka in hennes  försäkringspapper, den ska uppgraderas och sen så måste jag skicka in hennes namnpapper också, vi måste bara vara helt säkra på vilket av andranamnen vi gillar som hon ska ha. Det är inte det lättaste, det finns så många fina namn.

Nä nu får jag önska er en fortsatt trevlig kväll. *kram*

RSS 2.0