Plugg och en massa värk!

Har inte orkat sitta här på ett par dar nu. Började plugga i måndags och efter det har jag varit helt slut. Anade redan på måndagsmorgon att det skulle bli svårt, armarna var som cementklumpar och värkte. Hade sovit dåligt på natten för att det gjort ont. Jag skulle så gärna vilja sova en hel natt men det var länge sedan. Är det inte lillkillen så är det min dumma värk som håller mig vaken. Är det något jag avskyr så är det psoriasis artrit. Denna eländiga sjukdom som försämrat mitt liv ett par år nu. Jag blir så arg på att den hindrar mig från att göra saker jag vill.

Jag vill ju gärna kunna plugga men när hela kroppen värker så är det svårt att orka och att kunna koncentrera sig.
Hade suttit en tjugo minuter på föreläsningen sen började det. Först axlar och nacke som gjorde ont och därifrån strålade smärtan ut i armar, huvud och rygg. Fick världens huvudvärk och yrsel, armarna värkte som busen och kändes tunga och det blev svårt att skriva. Sen ryggen och höfterna med och benen som domnade. Det blev bara för mycket. Kändes som jag hade foglossning fastän jag inte ens är gravid.
Var helt gråtfärdig där jag satt. Fasiken alltså att kroppen ska reagera så. När jag kom hem på måndagen efter att ha hämtat barnen på dagis och sambon kommit hem var det bara att gå och lägga sig och där låg jag större delen av kvällen för att det gjorde så ont. På tisdagmorgon tog jag mig inte ens upp till föreläsningen. Börjar bra med att missa. Ringde reumatologen och fick en akuttid på måndag, gah det är ju länge dit och läkaren ville inte sjukskriva mig innan han sett mig utan tyckte jag skulle prova att plugga lite till. Kändes som allt bara föll ihop och jag bara ville krypa in under täcket och aldrig mer gå upp vad som än hände.
Ska jag behöva plåga mig igenom fler dagar med denna hemska smärta. Har ju ont i vanliga fall så jag knappt står ut men detta var ju värre.
Iallafall jag var till skolan igår och idag, tog en ca tjugo min en halvtimme innan kroppen sa ifrån och började värka än mer än innan. Får så ont tillslut att det blir svårt att sitta still och jag förstår inte hur jag ska överleva men det gör man ju även om det gör ont men man blir både slut i kropp och knopp.  Hela denna vecka har kroppen varit helt slut och fungerar inte riktigt som den ska, känner mig fumligare. Är så TRÖTT på att ha ont dygnet runt.

När jag är hemma så har jag också ont hela tiden så vad är egentligen meningen då med att vara hemma. Jo jag har ont men inte så här ont, detta är outhärdligt och jag är gråtfärdig hela tiden. Hemma när det börjar värka för mycket om jag gjort något kan jag lägga mig ner en stund och vila och det är det jag behöver allra mest, vila när det gör ont annars orkar jag inte med ett dugg. Tycker så otroligt synd om mina barn som har en mamma som inte orkar hitta på en massa och denna vecka har det varit ännu mindre ork.

Känner mig så kluven i vad jag ska göra, ska jag trots att jag har superont varje gång jag är i skolan och måste sitta still och skriva fortsätta plugga, vara tvungen att ligga och vila större delen av dagen och inte orka med mina barn eller ska jag se om jag kan bli fortsatt sjukskriven och vila en massa och hoppas att detta skov ger sig snart. Hoppas reumatologen har någon bra medicin åt mig på måndag.

Jisses vilket gnällinlägg det blev, behövde få ur mig min frustration över hur dåligt jag mår. Nu ska jag ta och sätta mig och plugga så länge jag orkar. Ska läsa på inför labben imorgon. Ska bli skönt att det är fredag, kanske sista dagen i skolan. Jag ska vila massor i helgen.

Natti och ta hand om er därute. :-)

Så går ännu en dag och kommer aldrig åter.

Nu var det ett par dagar sedan som jag var in här och skrev. Har nog haft fullt upp med att grubbla och oroa mig och det känns som om det blir värre ju närmare måndag jag kommer.
Varför känner jag som jag gör, jag har ju väntat på att få börja plugga i flera år nu. Är jag så här orolig för att det egentligen inte det jag allra helst vill göra eller är det för att jag är så rädd för att inte klara av det då jag har ont dygnet runt redan nu innan jag börjat eller är jag nervös för att börja i en ny klass.
Det är nog allt detta men mest är det nog för att jag inte känner mig bra, sambon tycker att jag ska vara hemma tills jag är frisk och visst kan jag förstå honom, det är ju inge kul för honom att höra mig varje dag gnälla för att varje del i kroppen värker. Jag är trött på mig själv så vad ska inte han vara.
Iallafall så har jag pratat med fk och förklarat läget och jag som trott att det skulle bli omöjligt att kunna bli sjukskriven igen om jag avbröt det nu för att prova plugga men det var det inte. Men visst de kan ju inte lova något. Jag skulle iallafall vara väldigt noga så att läkaren skrev varför jag inte kan studera och så sa hon att de har ju min historia och min diagnos. Det känns som en liten lättnad för vad gör jag om armarna och händerna domnar hela tiden när jag ska skriva eller att ryggen och höfterna inte klarar av att sitta på föreläsning. Fixar ju knappt att sitta här framför datorn korta stunder utan att det ska värka som satan.

Nä nu har jag gnölat färdigt för idag, ska ta tag i saker på måndag. Nu är det helg och man kan inte göra något.

Vi har haft en mysig dag idag. På morgen for vi till ikea till öppningsdax, de tre äldre barnen lekte i leklandet medans jag, gubben och minstingen strosade runt i affären. Har en lång lista på saker jag ska köpa in från ikea och idag stod lite förvaring, gardiner och kudde på inköpslistan som prio ett.
Hade sett ett par så fina och coola gardiner förra gången jag var där som jag ville ha till köket, var ju bara tvungen att ta med gubben så han med fick kika på dem. Och han godkände dem, nu var dock kruxet att man inte kunde vända tyget hur som helst och jag ville ha dem som kappor i köket men de var gjorda för att sy längder av.
Åh vilken besvikelse, jag som hade sett hur fint mitt köksfönster skulle bli.
Tillbaka på ruta ett igen, nu blir det nog samma som i datarummet. Är så trött på de blårutiga gardiner jag haft förr och nu sitter det rutiga julgardiner upp. Har tröttnat som busen.
Iallafall efter ikea, käkade vi på MAX, så god kycklingburgare. Men inte det minsta nyttig och jag som har ett antal kilon att gå ner och jag måste ner. Efter MAX blev det lite strosande på bergvik. Hittade en vårjacka till dottern på reapris så vi passa på att fynda. Den hon har bet en av våra kaniner sönder dragkedjan på så den åker i sopen.

Väl hemma var vi rätt trötta, barnen ville spela tv-spel och det fick de. Minstingen sov sin middagslur, sambon putsade fönster och jag satt och slöa här vid datorn ett tag. Låter väl som en rättvis fördelning. :-)

Nu ikväll har vi sett ett par dallasavsnitt. Jag är helt fast för den serien. Är nog en seriemänniska, följer alldeles för många för att det kan vara nyttigt. Idag så såg vi sista avsnittet för säsongen och får vänta tills april innan nästa kommer. Och tror ni inte det är en riktig cliffhanger, Bobby blir skjuten. Visst jag kommer ju ihåg att han dör och sen kommer tillbaka och att allt var en dröm men det känns så himla jobbigt ändå. Bobby är ju en sån fin karl och han ska ju finnas där.

Nä nu är det dax att kojsa här innan lillen vaknar och vill upp och käka. Imorgon kommer ett par vänner hit på lunch, det ska bli riktigt trevligt och sen på eftermiddagen har grabbarna gympa. Dagen kommer nog rusa på i 180 och bli måndag.

Godnatt. *kram*

Girls just want to have fun!

Nostalgi på hög nivå. Har nyss kikat på denna gamla härliga film. Jag kom inte ihåg att det var Sarah Jessica Parker som spelade med i den filmen. Men det var en trevlig överraskning och väldigt kul att se henne som ung.
Bara älskar Sex and the City. Den serien är helt kanon. Det känns lite sorgligt att det inte kommer några nya avsnitt men den tåls ju att se om och jag har serien hemma så det är bara att stoppa skivan i x-boxen och njuta. Längtar som busen efter att biofilmen ska komma. Jag och syrran har redan bokat upp varandra för biodejt då. :-)

Så vad händer annars då denna gråmulna tisdag. Inte mycket här hemma, barnen är på dagis och skola och jag har slappat. Finner inte orken till att ta tag i saker. Jag har flera långa listor på allt som ska göras. Prio nummer ett är att måla hatthyllorna som vi köpte på ikea. De kommer bli så snygga när de är vita istället för syrabetsade. Sen har jag en gardin att sy till datarummet med. Skrev ju häromsistens att jag ville ha samma tyg i köket men nu hittade jag två så härliga tyger på ikea igår. Vet inte vilket jag vill ha än, ska ta med mig sambon så han får lägga in sin veto i det hela. Men jag anar att han inte är speciellt förtjust i något av det, fast han brukar alltid gå med på mina idéer.
Tack älskling!

En sak till jag måste greja med är att lära mig hur jag får bloggen snyggare och kunna lägga in bilder. Men tyvärr hinner jag inte det nu heller. Måste dra fram snabeldraken och köra ett varv runt huset. Denna sand som alltid följer med in är en av mina största irritationsmoment. Jag verkligen avskyr att gå barfota och få sand under fötterna, ja det är inte så mycket bättre att gå i strumpor på sanden för den har en obehaglig egenskap i att kunna krypa in i strumporna. *ryser*
Men även om jag dammsuger nu så kommer det komma in ett kilo till sen när barnen kommer hem med deras sandiga kängor. Borde ha någon sorts skoborste på utsidan som kan raffsa bort lite innan man passerar ytterdörren.

*kram*

Så var denna helg över :-(

Shit vad helgerna bara rusar på 180. Tyckte nyss det var fredagkväll och jag var glad över att ha en hel helg framför mig. Nu är det söndagkväll och snart dax att krypa till kojs om man ska orka upp imorgon och få iväg barn till skola och dagis.
Denna helg har varit väldigt trevlig. Igår hade vi våra goa grannar här på lunch. Skulle varit ut och grillat i skogen men det regnade ju som busen ute och ingen av oss hade någon större lust att stå där ute i skogen och käka kall korv. Så vi grilla hemma och det blev väldigt mysigt det med. Har man bara trevligt sällskap så spelar det ingen större roll vart man är.
Idag har vi varit till min syster och lunchat, god mat och trevligt sällskap. Blev dock lite smått galen på barnen som tyckte det var väldans kul att härja omkring och inte ville lyssna. Ibland tror jag att de tappat hörseln totalt. Men men man måste väl trotsa sina föräldrar lite då och då.

Annars har vi börjat plockat ner julen här hemma. Det känns så fräscht att få bort dem och man får in lite ny energi här hemma. Har bara julgardinerna i köket kvar men de får nog sitta uppe ett tag till för jag kom på att jag inte alls vill sätta upp de gamla gardinerna som jag hade tröttnat på redan förra gången de var uppe. Har hittat ett sån härligt tyg på ellos som jag köpt till datarummet och nu funderar jag allvarligt på om jag inte ska köpa det till köket med och bara ha en kappa. Är lite smått förälskat i det och visst kan man väl ha samma gardiner i 2 rum.
Jag är så extremt kräsen på gardiner och tycker aldrig att jag hittar något jag vill ha.

Nä nu ska jag ta och sätta mig med min yngste sons portfolio, skulle ha fixat kort till den länge nu men det har bara inte blivit av än. Sen kanske det blir lite dallas innan sängen.

*kram*

Äntligen Fredag med ett trevligt ikea besök!

Fredag är en av de trevligaste dagarna på veckan, när man har hela helgen framför sig och bara kan umgås och mysa med familjen.
Har inte skrivit på ett par dagar men det har varit lite hektiskt och jag har varit så slut på kvällen.
 Igår var jag och lunchade med tre underbara vänner, känner man sig lite nere som jag gjort ett tag så mår man så mycket bättre när man fått träffa dessa godingar. Vi var iväg till bergvik och lunchade i Rondellen. Jag är väldigt svag för kycklingbaugetter och deras är riktigt smarriga. :-) God mat och trevligt sällskap kan det bli bättre. Många var de samtalsämnen som betades av. :-)
Efter lunchdaten var det bara att åka till dagis direkt och hämta mina goa pojkar. Därefter följde vi med en vän hem som jag lärt känna nu sen minstingen föddes. Hennes son är född dagen innan min, lite kul. :-) Vi hade det jättetrevligt, fikade och pratade.

Idag var jag och gubben och veckohandlade och var till ikea. Hittar alltid en massa jag vill ha där. Har en lång lista på saker som ska inköpas så småningom. Vi håller ju på att göra om här hemma lite här och där. Idag blev det 2 nya kökslampor, är så trött på den vi har. En sån där stor furulampa som sträcker sig över nästan hela bordet. När jag flytta hemmifrån för ett antal år sedan så var drömmen om en sån lampa stor hos mig. Jag gillade verkligen furustilen då men smaken ändras tack och lov. När vi flytta till huset här för fyra år sedan så köpte jag mig en sån lampa och lyckan var gjord tills nu för ett tag sedan när jag bara blir kräknödig när jag ser den.
Nu blev det 2 vita glaslampor istället. Måste ta kort när jag fått upp dem. Köpte även en bordslampa in till vårt datarum, det kommer nog bli så fint. Sen så inhandlade vi lite till hallen. 2 nya hatthyllor som ska målas vita innan de kommer upp då de är i betsad furu, sen köpte vi även 2 skohyllor. Längtar så tills det blir klart.
När man är som vi en stor familj, en skara på 2 vuxna och 4 barn så blir det en hel drös med kläder. Det är ju inte så att vi har en jacka per man utan det är flera jackor och overaller som nu trängs i vår hall som inte är anpassad för fem öre för det. Så när gästerna kommer så finns där ingen plats för dem att hänga sina kläder på utan de brukar få lägga dem på en skolåda som vi har. Och jag som är lite smått allergisk när det ligger en massa saker överallt.

Jag önskar ibland att jag kunde få lite mer Bree Van Der Camp i mig, hon har det alltid så fint och visar alltid upp en fin sida. Jag är Desperate housewifes fan och just Bree är min stora favorit. Vet att under ytan så finns där en massa problem men jag gillar henne skarpt iallafall.
Sörjer lite nu att det är uppehåll på serien. Jag ser nog alldeles för mycket på tv men kan inte hjälpa det. Jag gillar det massor, det är avkopplande och roligt.

Nu ikväll var det ju säsongsstart för Let´s dance. Har alltid önskat att jag kunnat dansa men jag är vig som ett kylskåp. Visst jag har ju aldrig gått någon danskurs så man vet ju inte ifall det hade gått att få fason på mig.
Men vem ska vinna i år då? Jag har nog Danny som favorit. Det leendet faller man för, så är det bara.

Nä nu är det dax att dra sig mot soffan igen. Vi hyrde film idag, Tatuerad Torso. Den verkar mycket spännande.

*kram*

De många funderingarnas kväll

Måndag kväll, första dagen på gjord av denna vecka. Längtar redan efter helgen. Idag börja sambon att jobba, grabbarna började dagis. Bara jag och min goa dotter hemma. Vi tillbringade endel av förmiddagen i soffan. Kikade bland annat på Black Beauty, jisses så länge sedan jag såg den filmen. Men halvvägs in i den somna jag, har varit så megatrött den sista tiden. Gått och lagt mig alldeles försent, men jag gillar att vara uppe och greja på kvällarna efter att barnen har lagt sig. Sen så vaknar minstingen så gott som varje natt och vill upp och sova hos oss och helst ska han ligga på mig så jag sover inte så bra då.

Om två veckor är det meningen att jag ska börja plugga till förskolelärare. Har tänkt bli det länge nu och det verkar vara ett väldigt trevligt yrke. Men så har jag börjat få lite kalla fötter om jag verkligen kommer att fixa att vara det. De förskolelärare jag pratat med säger alla att det är ett ganska tungt yrke, med många lyft. Mitt dilemma är att jag nu varit sjukskriven ett par år pga min psoriasis artrit. Har haft ont dygnet runt större delen av tiden och har problem med mina händer.och armar. Jag har haft problem med att lyfta mina egna barn. Det känns ju ibland dumt då att utbilda sig till något som jag kanske inte kommer att orka jobba som. Sjukdomen blir jag aldrig av med, men jag kan ju vara symtomfri i perioder. Just nu har jag inte varit det på snart fyra år men det kan ju bli bättre. Försöker tänka positivt här. Jag vill ju inte bli sjukskriven igen i framtiden. Åh jag får ångest av detta tänkande. Kan jag inte bara få en uppenbarelse på vad som är det bästa för mig.

Har strulat så med studievägledarna för utbildningen med då jag i många år tänkt börja men sedan har det kommit barn emellan och sjukdomen. Så nu känner jag mig så megadum om jag inte skulle börja och jag vill ju göra det egentligen. Visst det är inte mitt drömyrke men jag har för dåligt självförtroende för att våga satsa på mina drömmar. Varför skulle jag lyckas när det finns så många andra där ute som drömmer om samma sak och som kanske är duktigare än mig. Jag är expert på att sätta käppar i hjulet för mig själv.

För ett par år sedan så började jag läsa till ekonom men av olika anledningar så missade jag en massa poäng den terminen och fortsatte inte utbildningen. Har sörjt det länge då jag tror det är något som skulle passa mig. Påbörjade inte utbildningen igen då csn hade så att man inte fick studielån för samma kurs en gång till även om man inte klarat den och jag är dessvärre beroende av studielånet. Så jag har helt enkelt slagit det ur tankarna att jag skulle kunna bli ekonom. Men nu så har sambon iallafall pratat med csn idag och de har tydligen tagit bort det där så jag skulle kunna läsa till ekonom. Detta ställer ju till endel i mitt huvud och jag börjar fundera på det igen.

Blir ibland helt knäpp på mig, kan jag inte bara bestämma mig och så blir det bra sen. Men visst det är lite svårare att bara ta något för mig då denna sjukdom ställer till endel. Det är jobbigt att orka göra saker när det ständigt värker i kroppen.

 Nä nu får jag nog ge upp för idag. Ska upp tidigt imorgon med och få iväg fyra barn till dagis och skola. Jag får nog grubbla vidare då.

Godnatt! :-)

Uppdaterat profilen!

Bara lilla jag igen som inte haft vett än på att gå och lägga mig. Var ju bara tvungen att uppdatera profilen lite när jag hitta den. Men nu så.

Natti!

Min allra första blogg!

Jag har ganska länge funderat över om jag ska ta och fixa mig själv en blogg och nu äntligen är det gjort. En spännande resa har börjat. Jag är totalt nybörjare på allt detta. Har kikat runt lite på lite olika bloggar och är så grymt imponerad av hur snygga de ser ut. Trevligt upplägg, roligt skrivet. Hoppas så på att jag kan komma in i det snabbt och få lite fason på min sida.

Så varför en blogg? När jag var yngre skrev jag dagbok under väldigt många år. Det var skönt att skriva av sig när man mådde dåligt och även när man mådde bra. Jag har nog ett visst behov att få ner mina tankar. Hade en stor rensning nu här i år efter att ha läst Rensa i röran med feng shui och kastade då alla mina dagböcker. Men jag läste igenom en del av dem och jisses så roligt det var. Vilka funderingar som fanns i huvudet på denna tonåring som jag var då. Känner nu igen att jag har ett behov av att skriva av mig men vill inte ha någon dagbok så blogg är ju perfekt.

Så vem är då jag?
Jag är 30 år, kan inte fatta det själv riktigt än. Bor i Karlstad med min sambo och våra fyra barn. F-99, p-03, p-04 och p-06. Fullt ös hela dagarna. Har alltid velat ha en stor familj. Jag älskar att ha folk omkring mig, har ett mycket stort socialt behov. Så vad gör jag mer än att vara med min familj och läsa andras bloggar? Jag läser vanliga böcker med, är just nu inne i en riktig läsarperiod och har avverkat ett par böcker nu på en månad. Älskar inredning, både att läsa om och att utöva i verkliga livet. Här hemma finns alltid något projekt på gång. Mera intressen är prommenader ( dock inte ensam utan jag vill alltid ha någon att prata med ), träffa vänner, kika på film och tv ( älskar såpor ), pyssla, måla, broder ( detta kanske ingår i pysslandet ).

Nä det här får bli ett kort inlägg. Dax att krypa till kojs, imorgon är det tillbaka till vardagen igen efter en lång julledighet. Men jag kommer nog sitta här imöra igen och greja.

*kram*

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0