Hej Augusti!

Jepp då var man inne i Augusti då, jisses så Juli for förbi snabbt trots allt regn. Inte länge kvar på semestern nu, barnen börjar om ca 2 veckor och jag om 3. Är helt ärligt inte helt sugen på att börja så snart, det känns ju inte som man haft sommarlov än. Jag vill ha fler stekheta dagar så man vill bada. Inte varit i poolen en enda gång än i sommar.

Denna dag har varit både rolig och väldigt jobbig. Cornelia fick feber igår och var lite hängig, frammåt kvällen så steg febern och var uppe i över 39 så hon sov väldigt oroligt i natt. Hon och jag var vakna av och till hela natten. Hade även Anton som låg som ett klister på mig. Det är tur att inte alla nätter är så för usch vad trött jag har varit idag. Imorse var febern lite mindre och vi upptäckte att hon fått sin första tand. Min lillgumma håller på att bli stor. Det känns som de lämnar bäbisstadiet lite mer när de får tänder. Under dagen var febern borta så jag trodde helt hundra på att den berott på tanden. Men nu ikväll innan hon skulle somna så var den uppe i över 39 igen.
Kan det bli så när man får tänder? Mina andra barn har inte haft det så.

Under eftermiddagen kom våra vänner Karin och Staffan hit och deras grabbar, vi hade ett par trevliga timmar med käk och en massa prat. Barnen lekte väldigt bra och de skulle bli agenter här. Amanda fixade ihop en träningsbana som de lekte med ett bra tag. Vad roliga de är barnen, kul att de har sån fantasi. :-D

Vad har vi haft för oss annars då, det har varit lite blandat dessa två veckor. Vi har haft tacokväll här med grannarna och ett annat par av våra vänner. Supertrevligt. :-) Gabriel underhöll oss alla med en trollerishow. Mycket uppskattat av alla. Han är så söt min älskade grabb. :-) Vi har fått låna trolleriböcker på bibblan både till han och till Martin och Amanda så de övar för fullt nu.



Vi har även varit en sväng till Rottneros ihop med Sara och Peter och deras barn. Det är väldigt fint i Rottneros och det var trevligt med lite sällskap där. Träffade på en till dagiskompis till grabbarna där. :-) Medan Harald, Peter och barnen stanna kvar i Rottneros for jag och Sara in till Sunne och gick och kika lite i affärer. En mycket trevlig inredningsaffär hade de där. :-) Blev lite köpt.

Vi har fortsatt vår renovering av köket. Kaklet är färdigt, väggarna ommålade så nu är lattefärgen borta och där är vitt och fint, vi har bytt karm och dörr intill badrummet. Det blev verkligen så mycket bättre. Den dörren som satt där är en såndär gammal plastdörr i nån brun äckelfärg från 70-talet. Men nu sitter där istället en vit och fin dörr. Ska ta bilder sen när allt är klart. :-)
Håller på att måla köksluckorna nu, så hela vårt vardagsrum är belamrat med luckor som står uppställda på duplolego. :-D Lego är bra till mycket. Tar väl ett antal dagar till innan de är klara men vad mycket bättre det kommer bli. Efter köket kör vi igång med hallen så fort vi orkar. Måla om och byta dörrar där med.

Förutom renovering har vi varit en sväng till Norge, till Konsvinger närmare bestämt. Det blev en dagstur. Vi skulle egentligen varit upp till sommarstugan. Vi packade iordning allt på morgonen och åkte iväg och när vi kommit en bit på vägen så ringer Harald dit för att berätta att vi är på väg. Då visar det sig att barnens kusin spytt på morgonen och de kunde ju inte lova att det inte var magsjuka så vi valde att inte åka dit. Är livrädd för magsjuka, jag får panik bara jag hör om det. Jag vet ju att vi kommer få det igen förmodligen inom det närmsta halvåret men jag bävar. Anton var ju så sjuk sist och jag vill inte att det ska bli så igen. Det var ju på håret att vi fick lägga in honom. Sen efter magsjukan så var det som han var rädd för att äta för det tog ända tills nu i sommar innan han började äta ordentligt igen. Förut var det bara ett par skedar så var han klar. Stackarn.

Iallafall, vi hade en jättemysig tur till Norge. Cornelia var rätt arg på vägen fram till Arvika där vi stannade och luncha sen så sov hon resten av resan i stort. Vi var till fästningen där och gick och kollade. Vilken otrolig utsikt det var därifrån. Efter att ha vandrat runt där ett tag for vi ner till centrum och gick och kika lite i affärer men det blev inte så mycket shoppat förutom i mataffären. Fiskbullar, tomatost och stomp är något som inhandlades. :-)
Lägger in lite bilder från vår tur vid fästningen.











I onsdags så sken solen när vi vakna och då bestämde vi oss för att nu ska vi baske mig åka och bada. Så efter att ha gjort iordning lunch, plättar, köttbullar och morotsstavar så begav vi oss av till Björnrukan, bästa badplatsen i stan tycker vi. :-) Det var varmt när vi åkte dit, blåste lite men inte så farligt.
Så kommer vi ner på stranden och där blåste det ju lite mer än litegrann. Så jag bada inte och inte heller Harald eller Cornelia. Anton doppade sig lite men ville sen sitta i knä under en massa handdukar och värma sig. För efter att ha varit där en stund i blåsten så blev det rätt kallt. De tre stora badade ett bra tag iallafall. De hade så kul när de lekte i vågorna.





Vi var rätt ensamna på stranden, var bara två andra par där och efter ett tag var vi själva en liten stund.



Cornelia satt och grävde i sanden och tyckte det var mysigt.



Vi hade tänkt luncha där nere på stranden men det blåste för mycket och sand i maten ville vi inte ha så vi vandrade upp mot parkeringen och satte oss där. Riktigt mysigt.



Köttbullar är gott. :-D



Till efterrätt hade vi med kakor vi köpt i Norge, Ufo-kakor som barnen velat ha. Nu hoppas de på att deras mormor ska åka dit så hon kan köpa med fler sånna. :-D



Efter Björnrukan blev det en sväng till Ikea, vi har varit där ett antal gånger denna sommar, vad ska man annars göra när det regnar jämt och ständigt. ;-D Barnen blir alltid hungriga när vi kommer dit av någon anledning även om vi nyss käkat. De är för roliga. Denna gång blev det mest bara handtag till köksluckorna för de vi hade har vi tröttnat på. Det blir nog bra när det är klart.

Nä nu ska jag ta och hjälpa Harald att måla, så vi kommer i säng. Hoppas på att få sova någonting i natt för annars blir morgondagen jobbig. Ha det så bra alla. *kram*

Kommentarer
Postat av: Jenny Ölmebo

Ja inge skoj när de har feber de små liven :(

Usch usch :(



Nej denna sommar har gått så fort verkligen.

vill ha mer sommar med massa värme!!



Åh så mysigt ni haft det !!! :)



ha det gott

kraaam

2009-08-04 @ 11:05:55
URL: http://mrsolmebo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0