Den vilda bebin!

Cornelia har blivit en vilding, hon härjar runt som bara den. River ut våra filmer ur hyllan, drar ner allt som ligger på bordet, stänger av tvn för de andra när de kikar vilket inte är så där jättepopulärt.

Får hon tag på en bok eller tidning så är den i stor fara för att bli en aningens trasig. Hon visar ingen hänsyn. Hon är precis som en bäbis ska vara.

Pluggandet går fortfarande åt pipan, det funkar verkligen inte så länge gubben ska ha sin kurs. Försöker att hinna med det som har med hela gruppen att göra så inte de ska bli lidande som att ha lite koll på vad som gäller inför grupparbeten. Men den egna inlärningen hinns inte med. Detta blir väl bättre om ca 3 månader när gumman är färdiginskolad på dagis. Då kommer jag kunna läsa mycket mer.
Men som sagt motivationen är inte på topp, vill inte. Hade jag inte läst så mycket förut utan haft studielån till någon annan utbildning så hade jag kanske valt att byta inriktning.
Jag känner att jag lever väldigt mycket på ordet om, tex om jag bara hade kunnat välja rätt först, om jag bara hade kunnat flytta till Jönköping, om jag inte hade blivit sjuk... om jag...
Så dumt att leva så istället för att bara inse att nu ser verkligheten ut så här och vad kan jag göra för att fullfölja mina drömmar nu. Det är nog den där trettioårskrisen som talar. :-D

Idag har vi en aktivitetsfri dag så jag tänkte passa på att mysa en massa med barnen. Stanna till i lekparken och bara njuta av att inte ha någon tid att passa. Pyssla är något jag gärna skulle vilja hinna med idag också. Få se om barnen kan samla ihop lite höstiga saker i lekparken som man sen kan göra något av.



Ha dä gött!

Anton 3 år!

Min goa grabb blir hela 3 år.

Här är han alldeles nyfödd. :-)



Här är vår prins 1 år. :-)



Och här är han 2 år grabben min. :-)



Sist men inte minst, nu lite kort från när han är 3 år. :-)









Han har blivit så stor killen samtidigt som han ibland vill vara bäbis. Tutten är det bästa som finns ibland. Vill att han ska sluta med den och vi kan lämna den till grisarna på mariebersskogen till exempel. Men det vill inte Anton, de är allt för goda för det. Vill ju inte tvinga honom heller utan hoppas att han ska tycka att han är för stor för dem nu.

Det kommer så många kloka tankar ifrån honom nu, han har svar på allting, ja även om de inte alltid stämmer. Han vet vad han vill den grabben. Ja han är nog den av barnen som är allra mest envis och viljestark. Sen kommer absolut Gabriel. De är båda grabbarna med humör. Martin hade ju värsta humöret för något år sedan men det har tack och lov gått över. Hans utbrott var ju hemska. Nu är han en liten grabb med stort hjärta men som ändå gillar att hitta på hyss.

Imorse så uppvakta vi Anton med sång och paket på sängen. Han var väldigt nöjd och glad. Hade bland annat köpt en Scooby-doo mjukisdjur åt honom som kunde prata. Den har vi hört x antal gånger idag. Jag är glad att han gillade den men så är han också helt frälst i scooby-doo. Sen så fick han också ett litet piano med mikrofon till och där har han suttit och sjungit jättehögt nu i eftermiddags. Härligt att höra honom även om det ibland kan vråla lite väl mycket uppifrån. Han är glad och lycklig och det är ju viktigast.

Det har varit mycket kalasande idag för Anton för på dagis så firade de honom också och sen fira vi han hemma. Idag fira vi bara familjen och hade det mysigt. På lördag blir det släktkalas för honom och på söndag blir det barnkalas. Häcken full med andra ord. Men det ska bli kul att Anton får vara så i centrum för allas uppmärksamhet.

Har även hunnit med en promenad med min syster med vän idag. Det var väldigt trevligt att gå och tjata lite. Cornelia har ju varit snuvig nu ett par dagar så vi följde aldrig med upp idag och hälsa på henne då vi inte vill smitta hennes lilla goding Wilco. Så söt är han, sov gott nästan hela promenaden. Bara på slutet som han vakna och då var han arg som ett bi. Man nästan kunde höra hur han skrek puuuuppe, jag vill ha puuupppeeeen. Haha! Sötis grabben, ska bli så kul att följa hans utveckling också. :-)

Nä nu ska jag snart ta och lägga mig, upp till skolan imorgon. Ser inte direkt fram emot det, har så ont i lederna och högerhanden domnar hela tiden. Ja bara av att skriva detta så värker handen som busen och känns svullen. Har verkligen ingen ork för skolan nu. När jag får ett utbrott i sjukdomen så blir ett av symtomen en enorm trötthet med, spelar ingen roll om jag sover då det känns som jag vart vaken hela natten iallafall. Önskar det vore sommarlov nu. Kommer ju inte hoppa av skolan men det känns så motigt just nu och jag har ingen lust. Vill hellre göra något annat, något som jag kan fixa med mina dumma leder. Gubben har varit på kurs nu i två dagar och det har ju inneburit att jag inte hunnit plugga något dessa dagar. Cornelia vill inte leka snällt för sig själv utan jag ska vara med eller så ska hon va i mitt knä. Och sen när gubben kommit hem har jag haft för ont för att plugga. Ja detta kommer ju bli spännande att se om jag klarar mig. 6 dagar kurs till och sen ev praktik. Ja om han kommer fortsätta, han tycker inte det är något han vill syssla med utan han vill hellre söka en massa andra jobb. Ja jag kan inte tvinga honom, han gör som han vill.

Ska plugga i helgen och hoppas jag kommer någonstanns då. Brukar ju kunna plugga under stress. Nä jag avslutar med nån bild på Cornelia. En av hennes favorit hobbies är att dra ut lådorna i våran byrå och sen rota ut det hon hittar. Riktigt töligt men vi är vana här efter fyra andra barn. Det är en period de ska igenom och den går över tack och lov.





Sov så gott. *kram* :-)

Jag lever fortfarande!

Här är jag igen, bra länge sen sist. Har inte ens varit in på bloggen på över en vecka. Jag tar inge vidare bra hand om den.
Det har varit fullt upp här och jag har inte mått så bra. I skolan har vi haft en massa att läsa och en reflektion som skulle skrivas på målen. Jag har gnuggat mig grå tror jag, man vill ju så gärna förstå målen. Reflektionen var inte betygsgrundande men däremot är seminariet det som bygger på reflektionerna. Och för att inte tala om tentan om ett par veckor, man vill kunna sakerna tills dess.
Iallafall så skrev jag klart min reflektion igår, den ska va inne imorgon men jag sa att nu får den duga för annars kan man peta hur länge som helst. Kändes som en sten föll från axlarna. :-)

Jag har blivit väldigt dålig, ont i hela kroppen bland annat. Igår börja mina leder på vänster handen att svullna och idag är den handen jättedålig, gör ont när jag använder den.  Det är då fasiken alltså att lederna ska börja trilskas igen. Kommer knappt ur sängen på morgonen om jag inte får medicin direkt. Känns väldigt deppigt, ja psyket har fått sig en knäck. Börjar fundera på hur jag ska orka med hem och skola om lederna blir som de var när jag var sjukskriven om var som mest svullen. Nä vi får hoppas att det inte blir så illa i min högerhand. Vänsterhanden är ju nästan så tyvärr nu. Tankarna om mitt val av utbildning har tagit fart igen och jag hör flera av mina läkares funderingar över om jag verkligen ska välja ett sånt yrke med min sjukdom. Nä det kanske inte är det bästa men jag vet inte vad jag skulle göra annars. Jag har ju hela tiden tänkt att jag ska bli frisk för alltid men det är väl bara att glömma. Kan ju förstå läkarna som oroar sig för om jag kommer fixa det.

Som sagt det var ett tag sedan, vi har som vanligt haft häcken full. Träffat vänner, renoverat, gubben vart på bio, en massa aktiviteter för barnen, skola för båda mm.
Ibland känns det som livet rusar förbi för fort och jag vill stanna upp det lite. Visst skulle man kunna dra ner på barnens aktiviteter och då vinna lite tid men samtidigt så gillar de verkligen sina aktiviteter.

Lägger in lite kort från sista veckorna.

Min lilla skrutta som lekt på sitt rum och stökat till det endel. Precis som det ska va. :-)


Lite mer kort på min goding som växer alldeles för fort. Hon blir så stor, går efter möbler, fyra gaddar i munnen och säger mamamama och papapa. :-)




Barnen njuter av de fina höstdagarna och passar på att studsa en del. Snart är det dags att plocka ihop den.





Anton ville hellre vara inne och kika på film, min filmgalna lilla goding. :-) Ibland måste man få kika på film med. :-D



Vi har även hunnit med att plocka lingon. Gillar lingonsylt till köttbullar och potatis men jag är inge vidar förtjust i färdigköpt. Den är alldeles för söt. Lingon ska vara lite syrligare. Hemmagjord is the shit. :-)









Renoveringen som sagt, den går frammåt. Nu är snart alla dörrar nere bytta och även karmarna. Inga svarta plastkarmar. Gött mos! :-) Fina vita karmar och fina vita dörrar. Jisses vilken skillnad det gör. En karm kvar bara.
Vi har målat ytterdörren med, vit såklart. :-) Blir också mycket bättre och ljusare i hallen. Hade först tänkt köpa ny dörr men så gick vår previa sönder, både avgasrör och något rör som har med bensinen att göra. Vi kan ju inte direkt vara utan den bilen någon längre stund då vi inte får plats i den andra.

Vi börjar bli mer färdiga på Cornelias rum med, var och köpte så fina möbler åt henne härom dagen. Bord och stolar från ikea. De hade fått in en ny serie som var så söt. Fundera först på om vi skulle ta vita möbler eller ljust ljust gröna och efter lite funderingar och rådfrågningar så valde vi de gröna, det mesta andra är vitt eller rosa så detta bryter av jättefint. Hade redan en grön lampa så dessa färger harmoniserar jättefint ihop. Nu fattas bara taklampa, någon hylla och några fler tavlor sen är det klart och jag ska ta kort och visa. :-)

Nä nu ska jag lägga mig och sova, upp tidigt imorgon igen. Kommer 2 klasskamrater hit imorgon tidigt och vi ska fixa en gruppuppgift. Ska bli riktigt trevligt att träffa dem. Efter det står veckohandling på schemat och hämta barn och greja endel innan fredagsmys. :-)

Sov så gott allihopa!


Jädra svininfluensa!

Det känns så tråkigt. :-( Pga svininfluensan och rädslan kring den får jag inte träffa min lilla systerson idag. Bara papporna får vara där på 11:an.
Jag kan förstå varför det är så och självklart gör man allt man kan i dessa dagar för att hålla smitta borta. Inte vill man att små bäbisar ska bli sjuka.
Men ego som jag är så tycker jag det är så ledsamt för jag vill jag vill ju så gärna träffa lille godingen så fort som möjligt och få gosa med honom och berätta för honom att jag alltid kommer att finnas där för honom. Jag vill ge min syster en stor stor kram och gratta henne och A öga mot öga till detta lilla mirakel. :-)

Men men det går inte så är det och jag får lov att vänta tills de kommer hem om ett par dagar. Längtan är stor. :-)

Idag har jag försökt plugga endel men mitt huvud fixar inte att läsa ekologi. Har huvudvärk och texten vill inte gå in och stanna kvar där inne. Ligger efter i studierna redan så det blir att plugga ikväll när barnen lagt sig.
I och för sig så brukar jag alltid vara seg i starten när det gäller studier och sen pluggar jag som busen när jag har kniven mot strupen så har jag alltid funkat och pluggar väldigt bra och motiverat under stress. Förra kursen gick jättebra så det funkar ju på mig.

Nä nu kommer mina barn hem så nu ska jag gosa och mysa med dem ett tag.
*kram*

Jag har blivit moster!

Grattis, Grattis, Grattis fina Ina och Andreas till er lilla son. Jag är så glad för er skull och för min egen med. Mysigt att få bli moster.
Jag hade precis somnat när det ringde inatt runt 1-tiden och hur man blir när det ringer på natten. Innan man fattar att det är telefonen. Först fundera jag på vem som ringer på natten men jag hade precis tänkt klart den tanken då jag kom på att såklart det är Ina som ringer. :-) :-)

Och det var det ju för att berätta att hennes lilla prins äntligen är här några dagar innan bf är han född. Jag fick gåshud och tårarna rann när hon berätta och jag hörde lillkillen i bakgrunden. Man kommer ju direkt ihåg känslan när man själv låg där på bb och fått upp sin lilla bäbis på magen. Underbar känsla som är helt magisk och jag är så glad att det var Inas tur att uppleva detta nu. Hon har längtat så och väntat på denna dag.

Nu längtar jag som busen på att få vidare uppdateringar om hur stor han var och ännu mer om hur allt gick. När hon ringde hade de inte mätt och vägt honom än. Och jag längtar så tills vi får hälsa på dem och få träffa mosters lilla gofis. :-) Få krama en pytteliten bäbis och det ska bli så kul att få följa hans uppväxt. :-) Ja det är verkligen spännande med en ny liten familjemedlem.

Grattis, Grattis igen till er båda Ina och Andreas. Er lilla goding är äntligen här. *kram* från oss alla här. :-)

RSS 2.0