Härlig helg och härlig måndag!

Ja det har varit väldigt trevliga dagar så tiden har gått i rasande tempo. Snart är sommaren över.
Närå så illa är det inte, många härliga dagar återstår.

I Lördags tog vi det rätt lugnt på förmiddagen, skönt att slappa hemma och fixa. Det är ju så mycket som ska göras iordning.
På eftermiddagen packade vi ordning lite grillkäk och gick bort till S och P för en trevlig eftermiddag/kväll. Där var även L och A och deras dotter. Alla barn hade det väldigt trevlig och lekte medan vi vuxna tölade en massa. Anton var rätt sliten ibörjan och ville mest vara med mig, han somna i min famn i ett par minuter och efter att ha käkat och druckit så var han mycket piggare och lekte mer han också. Han har varit väldigt sliten ett tag nu och går gärna och lägger sig. Tror det beror på en kombination av värmen och att han äter och dricker för dåligt. Han har varit väldigt petig med mat och dryck emellanåt sen den långa magsjukan runt nyår. Man får truga i honom det emellanåt.
Det en massa god mat iallafall. S hade gjort en helt underbar varm potatissallad som man bara ville ha mer av. Den ska absolut göras här hemma med.
När vi kom hem var barnen så trötta att de somna fort. Ja Amanda, Gabriel och Martin cykla i förväg medan jag, gubben och de två minsta gick och när vi kom hem så hade de gjort sig klara för natten och sa godnatt och gick upp till sig. Goa barn. :-)

Igår söndag så hade vi bestämt oss för att åka till Ikea på förmiddagen så strax efter öppningsdags var vi där. Gabriel och Martin ville leka i småland så det fick de medan vi andra gick runt och drömde om allt vi ville ha. Det blev iallafall en ny bäddmadrass till Amanda denna gång, köpte en för tunn sist. Trodde inte hon behövde någon större men den har varit jättedålig och hon har klagat på den emellanåt. Så nu blev det en bättre iallafall och hon är väldigt nöjd.
Förutom det så köpte vi två knubbiglampor, en vit till hallen och en grön till Cornelias rum. Blev superbra. Sen blev det lite nya salladsskålar, är så trött på de vi hade i terrakotta och ville ha vitt istället. De hade fått in en ny serie som var jättesnygg. Skönt att kunna byta ut saker man stör sig på. Sen så har vi börjat fundera på att budgetrenovera köket lite. Måla om luckor, kakel och byta bänkskivor. Hitta en bänkskiva som vi ville ha och det kommer nog bli snyggt när allt är ommålat. Men det lär ta sin tid. Är så trött på vår lattefärg i kök och hall och vill ha samma vita kulör som i vardagsrummet. Så det ska målas om, sen så ska vi byta alla innerdörrar och då även byta ut dörrkarmarna som i dagsläget är i svart plast.
Icke godkänt av mig, jag vill ha vita karmar.
Efter Ikea ringde mamma och sa att hon skulle komma så vi baka lite som vi fika på när mamma kom. Trevligt att träffa tanten igen.
Sen tog vi det rätt lugnt igen. Härligt, så härligt att bara ta dagen som den kommer. :-)

Idag, måndag, så orka vi inte iväg till simskolan där vid tjugo över 8. Det var så kallt och inte ville vi tvinga ner våra grabbar i vattnet. Nä hoppas att det blir finare imöra. Istället satte vi upp en lackhylla i Cornelias rum, flyttade några wallies och fick upp hennes myslampa. Nu börjar det bli lite mer färdigt men än är lite fix kvar.

På eftermiddagen kom en vän hit med sina tre barn. Ja hennes största och Amanda är bästisar så de stängde in sig på rummet direkt och lekte. Grabbarna och lillasystern lekte. Ja Gabriel ska gå i samma klass som lillasyster S till hösten. :-)
Jag trodde att Anton skulle leka mer med lillebror A men nä de lekte mer med varandra men det brukar ju vara så innan 3-års ålder. Det är mysigt att se hur de leker bredvid varandra med.

På kvällen träffade jag upp L, S och K för att äta middag på den Libanesiska restaurangen. Tack snälla goa vänner för en underbar kväll. Ni är verkligen guldvärda, tack för att ni finns där för mig både i glädje och tråkigheter. Tiden sprang på rätt bra och vi hann avverka många samtalsämnen. Det är så intressant med en massa diskussioner. :-)

Nu sitter gubben och kikar på Rallybrudar medan jag sitter här, ögonen går i kors och jag borde dra mig mot sängen men det är ju så skönt med att bara sitta uppe. Ha en fortsatt trevlig kväll. *kram*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0